..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > erdal divriklioðlu




28 Mart 2014
Yüz Kitabý  
bölüm 7 devam 2

erdal divriklioðlu


Ölümle uyku arasýndaki ince çizgide bazen huzurlu bazense cýlýz bir nefesi uyuduðu odayý kaplarken,Ölüm varla yok arasýndaki bir yerde duruyordu.Oysa insan küçük bir zevkle geliyordu bu dünyaya.Varoluþ bir þölenken,yok oluþ sessiz sedasýzdý.Her ikisinde de bir þeyin içinden gelip;sanki çok ama çok büyük birþeyin içine doðru gidiyordu.Bu yoðun uyku içersindeyken veda etti annesine


:AHCA:
Ne tatlý bir uykuydu.
Kendine dair bütün kapýlarýný kapadý.Sanki karanlýðýn içerisine huzurlu bir yolculuða çýkmýþtý.Yýllarýn tecrübeli polisi, çevresindeki mesai ve yakýn dostlarýna göre, "Sokaklarýn güçlü kahramaný" karanlýkta herhangi bir ses olmadan asla uyuyamaz,alýþkanlýk gereði gece boyunca uykusuna evindeki tv'nin sesi eþlik ederdi.Ona göre uykuya dalarken kulaðýna çalýnan sesler yalnýzlýðýna ve geceye eþlik eden geçici yol arkadaþlarýydý.Zaten artýk yalnýzlýðý da umursamýyordu.Arada bir bedensel ihtiyaçlarýndan kaynaklanan geçiçi kaçamaklarýnýn dýþýnda evinde hep ayný yerinde duran su bardaðýný,çalýþma masasýnýn sürekli kenarýnda duran ince bir zürafýyý andýran sedef yeþili çalýþma lambasýný,sigaralarýna bekçilik yapan zippo çakmaðýný yanýnda olmalarýný daha bir umursuyordu.Bunca cansýz þey onun hayatýna sanki yeni bir can katýyor,kendisine göre de ölümsüz olmalarýnýn getirdiði huzur "Ben yaþadýkça onlarda var " gibi bir düþünce ile içine huzur veriyordu.Evinde her sevdiði "nefessiz nesne" onlara her dokunuþunda býraktýðý izlerle sanki daha da bir ölümsüzleþiyor.Aralarýndaki bað onlarýn kendi istediði düzene göre evde konumlarýyla da bu koca yürekli adam için en sadýk dost halini alýyordu. Evdeki tek nefes alan canlý kedisi sokrattý.

Onun dýþýndaki her þey kendi yalnýzlýðýnýn himayesine aldýðý cansýz nesnelerdi.Bir seferinde evinde getirdiði bir bayan arkadaþýnýn bu düzeni savruk bir þekilde bozmasý kadýna bir sinir fýrtýnasý halinde geriye dönmesine sebebiyet vermiþti.

Kadýn bir daha onunla herhangi bir iliþkiye girmek istemedi.Ona yarý deli olduðunu ve hatta yalnýzlýktan delirmiþ olabileceðini ve iliþkiye devam ederse, kendisine de zarar verebileceðinden korktuðundan aralarýndaki tensel aðýrlýklý münasebeti bitirdiðini söylemiþti.

O hiç bir iliþkisinde hiç bir kadýna polis olduðundan bahsetmezdi. Tanýþtýðý her kadýna zaten baðlanmayý hiç düþünmediðinden onlarýn gözünde ne iþ yaptýðýnýn hiç bir önemi yoktu.Soran olursa da kimi zaman muhasebeci,kimi zamanda inþaat sektöründe satýþ ve pazarlama alanýnda çalýþan biri olduðunu söylüyordu.Zaten görüþtüðü kiþilerinde tüm bunlarla ilgilenmediðini daha çok yeni tenler ve yeni zevkler peþinde kadýnlar olduðunu çok iyi biliyordu.Kendi dahil hayatýna geçici olarak giren her kadýnýn "Aný yaþamak" felsefesinden hareketle sadece seviþme ve hazza odaklandýðýný görüyor.Ýliþki kurduðu kadýnlarýn hepsinde daha çok bu bakýþ açýsýnda sahip olanlarla vakit geçiriyordu.

Hayatýna giren bir kaç kadýn seviþme bile olsa,seviþmede aþk'ýn ve sevginin çok önemli bir unsur olduðu geyiðinden hiç hazzetmiyordu.Ona göre bir çok kadýn yatakta iyi olan ve belli bir güven veren her erkekle sanki 40 yýllýk aþkýymýþ gibi seviþebilir ve hatta 40 yýllýk aþkýndan daha iyi bir hazzý hem kendine hem de ona yaþatabilirdi.

Kadýnlar için güç ve güven her zaman önemliydi.Evine getirdiði her kadýnla tüm gece çýlgýnlar gibi seviþiyor,sabah onlar yatakta uyurken ilk önce o yataktan kalkýyor ve açýk kalan televizyonu sabahýn ilk ýþýklarý ile o kapatýyor.Ve mutfaðýnda yerli yerinde duran bardaðýna suyunu koyup pencereden her zaman o istanbulun puslu havasýna günaydýn diyordu. Bu duygusuz geceden, sabaha boþalýþlarýný defalarca kez her zaman bu þekilde gerçekleþtiriyordu.

Derin ve tatlý uykusunda çok gerilere gitmiþti. Ölen annesinin sesi yankýlanýyordu kulaklarýnda.Henüz yeni uyanmýþkan onun sýmsýcak ve sevgi dolu yanaðýndan öpüþünü sanki gerçekmiþ gibi bedenin ve ruhunun her hücresinde hissetti. O þimdi sadece küçük bir çocuktu.Sekiz yaþlarýndaydi rüyasýnda o vakit.Annesinin ölümüne bir sene vardý aþaðý yukarý.Her sabah öperek uyandýrýrdý annesi onu.Yanaðýnda þevkat dolu bir anne öpücü ile yataðýndan kalkar hemen biraz ilerdeki banyoya koþar annesinin "Mutlaka yapmalýsýn" dediði herþeyi yapar sonra sýcak tost kokularýnýn yayýldýðý yere doðru burnunu odaklar ve taze demlenmiþ çayla annesinin nefis tostunu bir çýrpýda yerdi.Gündüzleri okula yeni baþladýðý için alýþmakta zorlandýðý hayata týpýþ,týpýþ annesi ile gider gelirken, gecelerin sýcak evlerindeki soðuk yalnýzlýðýný annesi ile paylaþýrdý.Babasýnýn geceleri eve geç gelme alýþkanlýðýna yenik düþer,gözlerini annesinin kucaðýnda kapatýrdý.Çoðu zaman hep böyle geçti.Çoðu zaman annesinin evlerine sýcaklýk katan her eþya ile konuþtuðuna þahit oldu. Annesi evlerini ýsýtan kömür sobasýna her nedense "Þükranlarýný sunar" bunun gibi daha bir çok eþya ile evlerine verdikleri huzurdan dolayý sanki canlýlarmýþ gibi onlarla konuþurdu.

Ölümle uyku arasýndaki ince çizgide bazen huzurlu bazense cýlýz bir nefesi uyuduðu odayý kaplarken,Ölüm varla yok arasýndaki bir yerde duruyordu.Oysa insan küçük bir zevkle geliyordu bu dünyaya.Varoluþ bir þölenken,yok oluþ sessiz sedasýzdý.Her ikisinde de bir þeyin içinden gelip;sanki çok ama çok büyük birþeyin içine doðru gidiyordu.Bu yoðun uyku içersindeyken veda etti annesine.Kedisi sokratýn aniden yataðýnýn üstüne atlamasý ile irkilerek yeniden dünyaya açtý gözlerini Komiser. Sokratýn bu alýþkanlýðýnýn acýkmasýndan ötürü olduðunu bildiðinden ona yine sert davranmak istemedi.Her zamanki gibi ilk yapmasý gerekenin kendine bir bardak su koyarak soðuk ve puslu istanbul havasýna günaydýn deyip,sokratýn karnýný doyurmak olduðunu düþünürken,yardýmcýsý lütfü geçti aklýndan.Ani bir hareketle cep telefonundan onu aradý.

Birazdan evden çýkacaðýný ve emniyet müdürlüðünde birlikte çalýþtýklarý bu garip ve gizemli olaylarla ilgili herkesi evvelden haberdar edip,geniþ çaplý bir toplantý yapacaklarýný söyledi.

Biliþim dairesinden kriminal birimine kadar herkes bu toplantýda olacaktý.Baþdöndürücü geliþen olaylar sinsilesinde üzerlerindeki bu ölü topraðýný hemen atmalarý gerekiyordu.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evet Sende Haklýsýn Jale / Bölüm 8
Evet Sende Haklýsýn Jale / Bölüm 7
Evet Sende Haklýsýn Jale. / Bölüm 6
Evet Sende Haklýsýn Jale Bölüm 5
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evet Sende Haklýsýn Jale!..
Evet Sende Haklýsýn Jale!.. (Bölüm 4)
Yüz Kitabý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Humanarþist 2 [Þiir]
Kakavanlar [Þiir]
Madenci [Þiir]
Gözyüzü [Þiir]
Humanarþist [Þiir]
Takipdeydik. [Þiir]
Ben Senim,sen Aþk... [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Yetmez! [Þiir]
Çelik Devrimi [Þiir]


erdal divriklioðlu kimdir?

Yazdýklarým ve yazacaklarýma dair. . .

Etkilendiði Yazarlar:
En iyi etkinliðim yazmaya kaçýþlarým...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © erdal divriklioðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.