..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalýnamayaný anlatýyor. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Mudi Beya




3 Aralýk 2015
Tezek Ýthalatý!  
Mudi Beya
... Yandaþ iþ adamlarý içinden bazýlarýnýn tezek ithalatýna yöneleceklerini varsayabiliriz… Yalnýz, Yýlmaz Özdil’ e göreyse tezekte KDV % 18 miþ! Ýþte bu olmadý! Yine Yýlmaz Özdil’ in yazýsýndan anlýyoruz ki, pýrlantada % 0 olan KDV, tezekte % 18. Vay anasýný! Merkez Bankasý döviz rezervi de yeterli deðil sanýrým. Bu nedenle tezek dýþ alýmý biraz zor iþ galiba.... Konu hakkýnda naçizane bir fikir ileri sürmek zorunda kaldým. Ýlber Hoca' nýn sözünü ettiði kalabalýklarýn kendi bokunu kurutarak ýsýnma sorununa çözüm bulmasý tek yoldur... Devlet büyüklerimiz de sözbirliði etmiþçesine, milletimizin bu konuda ne denli fedakâr olduðunu söylemediler mi?


:ADIA:
Ýlber Ortaylý ne demiþti: Üç ay önce “ Analar aðlamasýn “ diye oy istediler, cahiller alkýþladý. Þimdi “ Analar aðlýyor “ diyerek oy istiyorlar. Cahiller gene alkýþlýyor!...
Ýlber Hoca, sonuçlarý bakýmýndan hoþa gitmeyince milli iradeyi temsil etmediði buyrulan 7 Haziran 2015 seçimleriyle, sonuçlarý anlaþýlýnca kimilerinin zevkten sekiz köþe olduðu 1 Kasým 2015 seçim, sonuç ve etkileri ilgili bu ifadeyi kullanmýþ.
Ýlber Hoca, cahil kalabalýklarý hor görmesen olmaz mý? Bu cahil kalabalýðýn hiç yoktan mucizeler gerçekleþtirmesi olsa olsa Allah vergisi bence!? Bunlar, Rusya' nýn doðalgaz musluklarýný kapatmasý olasýlýðýna karþý ' tezek yakarýz !, diye ayaklandýlar... Ancak, aklýma geldi, sormadan edemedim: Yahu Kurban bayramýnda Ýskoçya' dan angus sýðýr dýþ alýmý yapýyoruz.. Angus sýðýrlarýn samanýný da Ukrayna' dan aldýk iyimi!...Canlý hayvan varlýðýmýzýn yeterli olmayýþýndan ötürü tezek dýþ alýmý yapmak zorunda kalacaðýz demektir... Yandaþ iþ adamlarý içinden bazýlarýnýn tezek ithalatýna yöneleceklerini varsayabiliriz… Yalnýz, Yýlmaz Özdil’ e göreyse tezekte KDV % 18 miþ! Ýþte bu olmadý! Yine Yýlmaz Özdil’ in yazýsýndan anlýyoruz ki, pýrlantada % 0 olan KDV, tezekte % 18. Vay anasýný! Merkez Bankasý döviz rezervi de yeterli deðil sanýrým. Bu nedenle tezek dýþ alýmý biraz zor iþ galiba....
Konu hakkýnda naçizane bir fikir ileri sürmek zorunda kaldým. Ýlber Hoca' nýn sözünü ettiði kalabalýklarýn kendi bokunu kurutarak ýsýnma sorununa çözüm bulmasý tek yoldur... Devlet büyüklerimiz de sözbirliði etmiþçesine, milletimizin bu konuda ne denli fedakâr olduðunu söylemediler mi? Bakýn! Allah yine bizim kalabalýklardan yana olduðunu gösterdi. Kontrolden çýkmýþ sýnýr kapýlarýndan geçerek aramýza katýlmýþ milyonlarca kaçaðý da Avrupa’ a býrakamayacaðýmýza göre, onlarýn boku da iþimize yarayacak demektir!... Siyasal iktidara destekleri olurken, kendileri için Avrupa’ dan paracýklar týrtýklanýrken ve de seçmen kütüklerine yerleþirken iyi hoþ da, ýsýnmada boklarý neden kullanýlmasýn? Adam bokundan tezek üretimi de bize ait bir buluþ olarak tarihe geçebilir. Buna mucize denmez de ne denir Allahaþkýna!?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rabbiþ Teyzemin Fanfinfon Macerasý
Muhteþem Bir Operasyon!
Günlük:

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýradýþý Bir 8 Mart Kutlamasý
Zevat Zerzevat Fiyat Vesaire…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Akþamdan Yazýlan Mektup Sabahleyin Yazaný Tarafýndan Okunur Mu [Öykü]
Ýþte Geldi 8 Mart Bakýn Neler Olacak [Öykü]
Ereðli Çamlýyayla 2015 Toroslar Geçiþi [Öykü]
Görme Engellinin Fendi Münasip Münasebattar' I Yendi [Öykü]
Görme Engellinin Fendi Münasip Münasebattar' I Yendi [Öykü]
Fanfinfon Çorbasý [Öykü]
Abdülrezzak Holding 2 [Öykü]
Öylesine Bir 8 Mart Yazýsý [Öykü]
Kalleþ Avrupalý! [Öykü]
Abdülrezzak Holding 1 [Öykü]


Mudi Beya kimdir?

Bilgisayar edinip Ýnternet ile yakýndan ilgilendiðim zamana kadar ülkemde okurdan çok yazarýn varlýðýný düþünür ve bundan büyük kaygý duyardým. . . Uçsuz bucaksýz olanaklarý bulunduðumuz odaya, ayaðýmýza getiren Ýnternetle tanýýþtýktan sonra, ülkemde okurdan çok yazarýn olduðunu düþünmüyor, çok net biliyorum böyle olduðunu. Bunu bilmem, yukarýda sözünü ettiðim kaygýlarýmýn katlanmasýna neden oluyor. Ýçinde debelenmekte olduðumuz sorunlarýn temelinde, okumayan bir toplum oluþumuzun katkýsý sanýldýðýndan daha daha çok diye düþünüyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Jack London, Ernest Hemingway, Gogol, Zola, Aziz Nesin, Nazým Hikmet ve daha baþkalarý...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mudi Beya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.