Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() ’’Uganda’da 7 kadýnla evlenen adam herkesi þaþkýna çevirdi. Ýkisi kýz kardeþ olmak üzere ayný gün 7 kadýnla evlenen Ssaalongo Nsikonenne Habib Ssezzigu isimli hekim, yaþadýðý Bugereka kasabasýnda yerel halký da þoke etti. Ayrýca Ssezzigu, eþlerine düðün hediyesi olarak ise araba verdi.’’ BASINDAN ’’Uganda’da akýllara durgunluk veren bir olay yaþandý. Geleneksel tedavi yöntemlerini uygulayan bir hekim, ayný gün içinde 7 kadýnla evlenerek ortak düðün yaptý.’’ BASINDAN Evet evet yanlýþ duymadýnýz, yanlýþ okumadýnýz bir adam, Uganda’da ayný gün yedi kadýnla birden evlenmiþ... Biz de bu olayýn aslýný astarýný araþtýrmak için hem de sizler için ta Ugandalara kadar gittik gerçeði öðrenmeye... - Merhaba Sayýn Ssaalongo Nsikonenne Habib Ssezzigu - Merhaba merhaba arkadaþým... - Ýsminizde pek bi þey... - Pek bir ney - Uzun caným iþte anlayýn... - Ne yapalým dedem Kremeña Habui Kontakayio Lagunsta Ssezzigu koymuþ... - Dedenizin de maþallahý varmýþ. - Ona da ismini dedesi yani babamýn babasýnýn babasý koymuþ onun ismi de... - Aman aman kalsýn, onun da ismini söylersen bu röportaj hiç bitmez. - Haklýsýn... Onun on dört taneymiþ karýsý... - Yaaaaaa! Demek siz tasarrufa gidip yarýya indirdiniz. - Öyle de denilebilir... - Nasýl bir duygu yedi kadýnla evli olmak yedi kocalý Hürmüz gibi siz de yedi karýlý Hürmen misiniz yoksa? - Güzel bir duygu ama, herkese de tavsiye etmiyorum tabi... - Amaç nedir yani? Hafta yedi gün diye her gün biri ile mi kalacaksýnýz? - Tabi ilk amaç o da baþka amaçlarýmda var... - Nedir onlar? - Biz fakir bir ülkeyiz, eee ben de zenginim haliyle... - Ne var bunda? - Çok þey var. - Nasýl yani biraz açar mýsýnýz? - Açarýz. Her gün birini bir kuyruða göndereceðim. - Ne kuyruðu? - Kuyruk iþte, biri ekmek kuyruðuna girer, biri zeytin kuyruðuna, diðeri içme suyu kuyruðuna, öbürü çocuklara bakar, bir baþkasý yanýmda bana yardým eder... Baþka biri gider eczaneden ilaç alýr... Öbürü gider elektrik parasý yatýrýr... - Ha diyorsunuz ki ýrgat gibi çalýþtýrýr inek gibi de saðarým bunlarý... - Size ne caným, onlar benim karýlarým... - Sayýn Ssaalongo Nsikonenne Habib Ssezzigu, peki bu evliliklerden sonra hiç hesapladýnýz mý kaç tane kayýn biraderiniz, kaç tane baldýzýnýz, kaç tane bacanaðýnýz olacak... - Ne bileyim ben daha onlarý sayma fýrsatým olmadý... Ýleride çoksalar hepsine birer numara veririm olur biter... - Peki onu anladýk da biz Türkler bir tanesinin hakkýndan bile gelemiyoruz. Hadi oldu da bir gün yedisi birden baþýnýzýn etini yemeðe kalkarsa ne yapacaksýnýz? Bir de bunu düþünün... - Yahu kardeþim saf mýsýn? Bir yerde yedi tane kadýn varsa erkekler ile uðraþmazlar ki onlar birbirlerinin baþýnýn etini yerler. Sen hala bunu anlamadýn mý? - Ne diyeyim size ya delisiniz, ya da müthiþ biri...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ahmet Zeytinci, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |