..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam hoştur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiştir. -Asimov
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Kâmuran Esen

9 Aralık 2007
Şampuan Reklâmı  
İzle ama inanma!

Kâmuran Esen

Başbakan kimleri arıyor telefonla?

:BCAA:
Genç kız, dolaşık yün yumağı gibi saçlarıyla daldı odaya. Seslendi annesine:
- Ya anneee ! Saçlarımı o reklâmdaki şampuanla yıkadım çıktım...
- Eeeee ?
- E’si, reklâmlardaki gibi pırıl pırıl olmadı. Baksana, çalı süpürgesi gibi oldu . Şimdi dışarı çıksam, kimse bana bakmaz. Oysa, reklâmdaki kız aynı şampuanla yıkayınca saçlarını, bütün oğlanlar ona bakıyordu. Kuaförden çıkmış gibiydi.

Söylendi annesi:
- Sana da bakarlar kızım, bakarlar. Çünkü, bakılmayacak gibi değil… İnanmazsan bi’ çık dışarı.

Derken evin küçük oğlu koşarak girdi odaya. Ablasının saçlarında dondurdu bakışlarını. Hayretle:
- Ablaaaaaaaaa ! Saçların?
Salakça gülümsedi kız:
- Demek fark ediliyorum.
Oğlan sırıtarak sürdürdü konuşmasını:
- Fark edilmeyecek gibi değil ki ! Valla, başına leylekler yuva yapmış gibi. Ya da çalı yığını gibi. N’aptın da böyle oldu?
Yanıtladı kız:
- Hiiiç ! Sadece yıkadım ve çıktım.
Anne başını yana yatırarak, gözlerini kızın saçlarına düşürdü:
- Bak, gördün mü ? Saçlarının fark edileceğine inanman için sokağa çıkmana bile gerek kalmadı.

Kız başladı tepinmeye:
- Valla gazeteye vereceğim bu şampuan firmasını. Ne kadar mağdur duruma düşürüldüğümü herkes görsün. Geçen de, boyadan yanmıştı saçlarım. Bu, ikinci defa mağdur edilişim.
Anne, alaylı alaylı baktı kızına.
- Ver kızım ver.
Şeytanca güldü kız.
- Başbakan haberi okuyunca, belki bana telefon eder. “ Emine Abla’nla ben neler çektik o şampuandan.” falan der. “ Biz yanındayız, çözeceğiz genç kızlarımızın bu şampuan sorununu.” der. Hatta belki peruk da alır. Kardeşimle benim okul masraflarımızı üstlenir. Yaşadık !

Sonra bir tekme savurdu kardeşine:
- Hadi hadi, iyisin sayemde. Başbakan arayınca, sana bi’ de bisiklet alırız artık.

Kâmuran ESEN
09 / 11 / 2007

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın gülmece (mizah) kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kiralık Evin Şartları...........
Bir Boyama Kursu Öyküsü
Ağır Misafir
Ölen Kim?
Kime Niyet Kime Kısmet
Bunun Adı Ne?

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Farzederek Yaşayamazsın
Yanmayan Bir Ampulden Nasıl Mutlu Olunur
Bir Doğum Günü Öyküsü
Sen Bir Garip Çingenesin / Nene Gerek Gümüş Zurna !
Çocukluğumdaki Çerçiciler Ve Düğünler
Kadın Hastalığı
Yağmur , Güneş , Rüzgâr ve Babam
Keltepe'nin Öyküsü
Eşeği Düğüne Çağırmışlar
Bir Memleketin Dönüşüm Hikâyesi

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dönüşü Olmayan Gidiş [Şiir]
Seni Özlemenin Kitabını Yazabilirim [Şiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Şiir]
İşte Gidiyorsun [Şiir]
Gelseydin Eğer [Şiir]
Ne Zaman Seni Düşünsem [Şiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Şiir]
Çek Beni İçine Bir Nefeste [Şiir]
Sığınacağım Başka Yürek Yok [Şiir]
Uykularında Sev Beni [Şiir]

Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdıklarımı okuyucularla paylaşmak amacıyla buraya gönderiyorum. Yıllardır, yerel bir gazeteye haftalık köşe yazıyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalışıyorum. Yayımlanmış Kitaplarım: -Şiirlerle Öyküler - şiir / Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumağı - şiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlığı Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalım Uğurcuğum- deneme , anı / --Senfoni Yayınları ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüğü - Baskıya hazırlanıyor

Etkilendiği Yazarlar:
Okuduğum her yazardan veya yazıdan etkilenirim. Bende bir etki bırakmayacak, herhangi bir şey öğretmeyecek bir yazı düşünemiyorum.

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.