..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Levent Ölçer




16 Mayýs 2010
Feci Þekilde Taraf Tutuyorum  
Acayip taraflý bir yazý oldu..

Levent Ölçer


Aðýr siyasi bir yazý. Aðýr kaldýramayanlar okumasýn.


:ACDE:
TARAFLI BÝR YAZIDIR

Bu yazý taraflý bir yazýdýr. Uyarýyorum. Adaletin ve Umudun, Ýnancýn, Cesaretin, Kararlýlýðýn, Doðruluðun, Kalbimin tarafýný tutuyorum.

Uyarýyorum. Bu yazý aðýr siyasi bir yazýdýr. Yazarýn dünya görüþünü ve siyasi görüþünü ifade etmektedir. Sizin düþüncelerinizle hiç ama hiç örtüþmeyebilir.

Uyarýyorum. Bu yazý tartýþmaya açýk deðildir. Bu yazý bir deklerasyondur. Bir kiþinin yaþadýðý düzene tepkisini söylediði bir manifestodur.

Eski bir yazýmda bu ülkede oy verecek parti olmadýðýna inandýðým için seçimlerde oy vermeyeceðimi söyledim. Bu partilerden cacýk olmayacaðýna inandýðým için çevremdeki herkese de sesim ulaþtýðýnca "oy vermeyin, dur deyin" dedim.

Köprünün altýndan çok sular aktý. Ülkede bazý þeyler çok deðiþti, ve ben de deðiþtim. Deðiþmeyen bir þeydir deðiþim.

Bazý þeyler deðiþir ama bazý þeyler asla deðiþmez. Mesela ben bundan 20 sene önce de bendim. Ama ne düþüncelerim ne fiziki görünüþüm, ne tecrübem 20 yýl öncesi ile ayný deðil. Deðiþtim. Adamýn birinin bir deyiþi vardý; "Bana sadece terzim hakkýnca muamele yaptý. Her karþýlaþmamýzda ölçülerimi yeniden alýrdý." Tam hatýrlayamýyorum ama aþaðý yukarý böyle bir sözdü..

Ýnsan deðiþir, dünya deðiþir. Bazý þeyleri istesek de deðiþtiremeyiz ama bazý þeylerin ayný kalmasýný istesek de deðiþime karþý bir þey yapamayýz. Zamanýn kendi kurallarý vardýr. Zaman bu oyunu kendi kurallarýyla oynarken bize pek aldýrýþ etmez.

"Oy vermeyin, dur deyin," dediðim günden bu yana çok þey deðiþti. Bunlardan en önemlisi de AKEPE'nin utanmazca ortaya attýðý PKK Açýlýmýydý. Bu Amerika tarafýndan hükümete dikte edilen "açýlým" o kadar yabancý kaynaklý bir projedir ki yetersiz hükümetin dil bilgisi bile yetmedi Türkçeleþtirmeye.. Roadmap-Yol haritasý.. Moda bir sözcüktür son 1-2 yýldýr ABD kültüründe.. Hani bazý sözcükler vardýr, Dünyada-Ülkede-özel yaþantýda çevresine etkili kiþiler kullandýðýnda etki alanlarýndakiler de kullanmaya baþlar.. Hani arkadaþlarýmýz-sevgililerimizi-öðretmenlerimiz bizi etkiler de onlar gibi konuþmaya-onlarýn sözcüklerini kullanmaya baþlarýz ya.. Ýþte öyle.. Ýþte öyle Roadmapli bir gayri milli projedir bu Açýlým..

Bu açýlým denen GARABET öyle rezil öyle kalleþ bir þey ki.. O teröristleri o otobüsün tepesinde gördüðümde bu iþin artýk sadece Türkiye'de islamcý kukla bir yönetim kurmaktan çok daha tehlikeli bir aþamaya geçtiðinden emin oldum. O olayýn tek baþýna rezilliði ve korkunçluðu bir yana ifade ettiði örtülü gerçek çok daha rezil ve korkunç. Bu yolun sonu bir iki dönemeç sonra uçuruma çýkýyor ve AKEPE hükümeti de tam gaz o uçuruma gidiyor. Ülkeyi uçuruma sürüklüyorlar. Bu iþin þakasý kalmadý dediðim yer o otobüsün tepesindeki PKKlýlarý gördüðüm andý. O an OY VERMEYE KARAR VERDÝÐÝM andý. Oy verecektim. Bu defa býçak kemik filan býrakmamýþtý. Bu Cumhuriyetin, Demokrasinin ve Türkiye'nin son nefesini verdirme projesiydi ve AKEPE Hükümeti bu projenin EÞBAÞKANI idi..

Peki ben kime oy verecektim? Öyle ya bu piyasadaki partiler beni parti iþlerinden soðutmuþtu. Bu rezil particilik kültürü varken oy versen bir dert vermesen baþka bir dert idi.. Oy verecez dedim ya baþladým araþtýrmaya..

AKEPE ve DTP(BDP), Saadet, Sarýgül bunlar bir kere kafadan elendi. Ýslamcý-þeriatçý-din sömürücüsü-bölücü-Amerikancý-Fetocular yýðýný.. Baðýmsýzlýk ve Millet Egemenliðinin baþ düþmanlarý.. DSP zaten bitik, DSP artýk benim gözümde ölü.. Hele DSP'nin þimdiki baþkanýnýn Anayasa deðiþikliðin paketine olur veririz diye konuþmalarýný duydum ki(oylamadan bir iki hafta önceydi yanýlmýyorsam) onu da temelli sildim. Attým üzerine bir çizik.. Derken Cindoruk'un Demirel destekli partisi.. Salla dedim kendi kendime.. Býrak Allah'ýný seversen. Bu zamana kadar baþa geçtiler de ne deðiþti. Bugünleri zaten bunlara borçluyuz.. Abdüllatif Þener ve diðerlerinin partileri de bunlardan farklý deðil.

MHP ve CHP bütün bu kötüler arasýnda iyi deðildi. Cidden iyi deðiller. Tamam bunlar kötünün içinde iyidir ama aslýnda bunlar da iyi deðil. Tamam yukarýda saydýklarýmýn yanýna Deniz Baykal(Bu yazý kaleme alýndýðýnda kaset daha patlamamýþtý. Bu yazýyý bekletiyordum. Siyasetçinin uçkuru beni ilgilendirmez, ama malvarlýðý ilgilendirir. Kaset olayýndan dolayý ben Baykal'ý doðru olsa bile kýnamýyorum.) ve Devlet Bahçeli sütten çýkmýþ ak kaþýk sayýlýrlar ama hala bana hitab etmiyorlar.. Bunlar kötünün içindeki iyiler.. Diðer bir iki küçük-yeni parti daha vardý aklýmda, araþtýrýp hakkýnda okuduðum-incelediðim.. Ama kararýmý pekiþtirene kadar ilk ezberimde dediðim þey "hiçbiri olmazsa ya CHP ya da MHP" diyordum. Samimi olmak gerekirse MHP biraz yavan kaldýðýndan ve CHP biraz daha zengin bir söyleme sahip olduðundan oy veren yerlerim daha çok CHP tarafýna kayýyordu. Hala da bu CHP ve MHP ikilisi listemde 2. ve 3. sýralarý tutar..

Birinci sýrada yeni ve "küçük(!)" bir parti var.

Bu yazýnýn aðýr siyasi ve taraflý bir yazý olduðunu bir kez daha hatýrlatýyorum. Þahsi görüþlerimi ifade ettiðim bir yazýdýr.

Ben Osman Pamukoðlu adýný ilk kez PKK ile ilgili televizyon programlarýnda, terör harekatlarý ile ilgili haber bültenlerinde duymuþtum. Daha sonra ise Osman Bey'in bir parti kurduðunu (HEPAR) duydum ama o zamanlar hala "oy verme-dur de" diye düþündüðümden bütün partilere ve özellikle de yeni kurulan her bir partiye düþmandým. Böylece Osman Paþa'yý takibi orada bir süre aðýrdan aldým..

Derken baþýmýza bir PKK açýlýmý peydah oldu ve þehit analarý elinde Türk bayaðý taþýyor diye tartaklanýrken PKKlýlar her gittiði yerde Polis korumasýnda þov yapmaya baþladý. Ben de "oy vermenin tam zamaný, ya þimdi ya hiç" diyerek kendime þiddetle parti aramaya baþladým..

Klasik bir savunma tepkisi diyebilir bazýlarý. Yani ülkeye yapýlan bölücü bir topyekün saldýrý karþýsýnda milliyetçi söylemleri olan bir partiye yönelmek. Dünya siyasetinde milliyetçi hareketleri besleyen-uyandýrýp büyüten belli bazý olaylar-þartlar vardýr. Þema uygun görünüyor deðil mi?

Hayýr. Sazan deðilim. Dediðim gibi, sazan deðilim. Sazan olsaydým ilk tercihim bu durumda MHP olurdu ama ilk tercihim CHP'ydi dedim ya. Hayýr. Ben HEPAR konusuna sadece ilk bakýþýmdan sonra süratle daldým. Ýlk baktýðým yer Osman Pamukoðlu'nun biyografisiydi. Baktým "tamam Efsane Komutan ama kimdir bu adam? Askerden siyasetçi olur mu? Parti baþkaný olur mu? Dolu mu boþ mu? Daðlarda çok iyi asker olabilir ama düze indiðinde nasýl siyaset yapacak? Astýðý astýk kestiði kestik bir despot çýkmasýn bu da? Donanýmý var mý?" dedim dedim dedim de durdum.. Ýlk baþlarda bu sorularýn bazýlarýna hemen cevap buldum. Hem de bana umut veren cevaplar..

Bakýnýz ben her yargýsý doðru çýkan birisi deðilim ama konu insanlar olunca burnuma gelen kokuya çok güvenirim. Þimdiye kadar ciddi yargýlarýmýn pek azýnda haksýz çýktým. Ýnsanlar söz konusu olduðunda burnuma gelen koku beni genelde doðru yönlendirdi. Kazancým(maddi deðil güzelim, maddi deðil..) kaybettiklerimden çok daha fazla oldu.

Beni Hak ve Eþitlik Partisi'ne(HEPAR) çeken birinci þey Osman Pamukoðlu'nun bilgisi ya da "yapacaz" dediði þeyler deðildi. Evet, sadece daðlarda PKK'ya kan kusturmuþ bir askerden fazlasý vardý karþýmda ama benim oyumu alan þey ne Kahraman Asker-Efsane Komutan oluþu ne de biyografisini okuyup kitaplarýný ve televizyon konuþmalarýný öðrendikçe kendisini daha iyi tanýmamdý. Benim oyumu alan þey konuþmasýndaki samimiyet ve kararlýlýktý. Konuþtuðu konuya hakim olduðunu hissettirmesi-göstermesi bir yana, konuþurken söylediði þeye gerçekten inandýðý ve çok ciddi olduðu hissini vermesi benim için en önemli noktaydý. Gözlerinde samimiyet vardý, yüzünde izler vardý, sesinde yürek vardý, yüreðinde ateþ vardý. Samimiyet. Ýnanç. Osman Bey konuþurken fanatik ve hipnotize olmuþ biçimde aðzýndan çýkan her kelimeye elbette inanmýyorum. Hatta Osman Bey'in de hatalarýyla ve günahlarýyla bir insan olduðunu biliyorum. Bununla beraber Osman Pamukoðlu þu anda ben kafamý kaldýrýp Türk siyasi hayatýna baktýðýmda oyumu almaya en deðer kiþi. "Bu adam bu dediklerini yapar," inancýný içime salan tek siyasi þu anda Pamukoðlu.

Diðer parti liderlerini dinlediðimde bana çok yapay geliyorlar. Bakýn bas bas baðýrarak ya da salya sümük aðlayarak, heyecanlý heyecanlý konuþarak topluluklarý uyutabilmeniz-kandýrabilmeniz benim umurumda deðil. Ben bunu yemiyorum. Ben bu dümenlere tokum. Gaza gelmiyorum, durup sakince düþünüyor ve tartýyorum. Ýnanmýyorum. Samimi olduðunuzu hissetmiyorum. Yürek be güzelim, yürek.. Salya sümükle olmuyor, yüreðime iþlemiyor sözleriniz.. Yapaysýnýz, ruhsuzsunuz, hissetmiyorsunuz, bilmiyorsunuz.. Aslýnda hiç ama hiç umursamýyorsunuz. Konuþtuðunuzda soðuk, kaba, mesafeli, kalpsiz, sahte suratlý birisini görüyorum. Ben sizleri; Beni sadece "bir oy" olarak gören, kendi derdine düþmüþ, kendi egosunun peþinde koþan donanýmsýz ve NÝYETSÝZ oyuncular-artisler olarak görüyorum.

Osman Pamukoðlu'na baktýðýmda bunu görmüyorum. Methiye düzecek deðilim, sadece düþüncemi söylüyorum. Osman Bey'in dürüst tavrý "sert, asker, disiplinli, kavgacý" diye sunulmak isteniyor. Ben sadece sesindeki kararlýlýðý duyuyorum. Ýþlerin yanlýþ gittiðine aynen benim gibi öfkeli bir adamý duyuyorum. Bir kez kararýný verip yola çýktýðýnda tereddüt etmeden-dere ortasýnda at deðiþtirmeden hareket etmek gerektiðinin farkýnda birini görüyorum. Ýnandýðý þeyler için, hakký için, adalet için kavgadan korkmayan ve "aman herkes beni sevsin, kimse kýrýlmasýn küsmesin" diyen dansözler gibi herkese kývýrmayan dosdoðru bir adam görüyorum.. Þimdi bunlar sert, disiplinli, asker, kavgacý olmak demekse, evet, bunlar Osman Pamukoðlu. Türk siyasetinde görmeye alýþýk olmadýðýmýz ve uzun zamandýr nesillerin görmediði türden omurgalý, tutarlý, kararlý, donanýmlý, niyetli biri Pamukoðlu.

Osman Pamukoðlu'nu ne PKK sever, ne AB Komisyonlarý, ne ABD Elçileri ne de Türkiye düþmaný diðer güruhlar ve medya aðalarý. HEPAR kurulduktan sonra daha senesi dolmadan yurtdýþýndan AB ve hatta kuruluþundan 3 gün sonra Vatikan tarafýndan iþaret edildi; "Böyle böyle bir parti kuruldu, ilkeleri ve programýnda þunlar yazýyor, dikkat edin.." Bunlar daha ilk baþlardaki tepkileri idi, zamanla baþka önlemler almaya da baþladýlar HEPAR'a karþý. HEPAR adýný nadiren medyada duyar ya da görürsünüz. Biraz araþtýrýrsanýz ve parti ilkelerine, programýna, Osman Bey'in Parti kuruluþundan önce yayýnladýðý 28 Temmuz 2008 tarihli manifestoya göz atarsanýz, HEPAR'ýn neden sevilmediðini ve neden Türk düþmanlarý tarafýndan-belli çýkar çevreleri tarafýndan düþman olarak görüldüðünü siz de göreceksiniz.

"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz."

Taraflý aðýr siyasi yazýmý bir davet ile bitirmek istiyorum. HEPAR'ýn internet sitesine bir göz atýn. Osman Pamukoðlu'nun biyografisine bir göz atýn.

"28 Temmuz Çaðrýsý"na bir göz atýn. Belki siz de benim gibi bir þeyler hissedersiniz.

Ülkemin bugün içinde bulunduðu siyasi ve ekonomik, hukuki þartlardan memnun deðilim. Bu böyle gitmez, bu deðiþmeli, harekete geçmeliyiz diye düþünüyorum. Eðer siz de böyle düþünenlerdenseniz belki ayný yolda buluþuruz. Birlikten kuvvet doðar demiþler. Daha güzel bir Türkiye için bütün güçleri doðru bayrak altýnda birleþmeye çaðýrýyorum.

Bir kurtarýcý beklemeyin, kendinizi sadece siz kurtarabilirsiniz. Sandýkta vereceðiniz bir oyun gücünü keþfedin. Sandýða yüreðinizi koyun, sandýkta kim olduðunuzu gösterin.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ellerinize saðlýk
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
16 Mayýs 2010
Söylediðiniz gibi aðýr bir siyasi yazý,ama bir kararlýlýða iþaret etmesi açýsýndan da saygý duyulmasý gereken bir yazý.Levent beyin kafasýndaki "kim" sorusuna verdiðiniz cevap için teþekkürler.Saygýlarýmla.(yazarýn cevabý: Bazý þeyleri berraklaþtýrmanýn zamaný gelmiþti, Ömer Bey. Saygýlarýmla)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanklamak Ne Demek?
Ya Ýstiklal Ya Ölüm
Uyanýklýk
Türkiye Nasýl Kurtulur?
30 Mart Geçti Þimdi Ne Yapacaðýz?
29 Ekim Günlüðü ve Bir Avuç Marjinal
Dudaklarýn Hala Kýrmýzýyken Öp
Türklerin Kýsa Yoldan Köþeyi Dönme Sevdasý?
30 Aðustos Zafer Bayramý
Abd - Ýran Savaþý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi, Mutluluk, Özgürlük ve Hayat Üzerine Felsefe
Ölüm / Kalým
Uzayda Hayat Var mý?
12 Fransýz ve Mükemmel Dünya
World Of Warcraft Yazýsý
Zenginler Klübünden Bir Þerefsizin Böbürlenmeleri
Yalnýzlýk Çaðý
Ýzedebiyat Yetkililerine Açýk Mektup
Usta ve Çýrak
Dünyayý Bitirme Formülü Çok Basit

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.