Barışı bulacağız. Melekleri duyacağız, göğün elmaslarla parladığını göreceğiz. -Çehov |
|
||||||||||
|
Hmmm.. İlginç gelişmeler oluyor. Hayır mı şer mi bilmiyorum. Lakin bir şeye inanıyorum; CHP'de değişim filan olmayacak. Olayların başına dönelim.. Kaset vakası gündeme patlatıldı. Bir anda ortalık toz duman oldu. Kaseti kim patlattı? Bu soru önemli. Bu kaset neden ve nasıl ve de kim tarafından patlatıldı. Bu ÇOK önemli. AKEPE patlattıysa bunu Baykal'ın istifa etmeyeceğini hesaplayarak ve CHP'yi bu yolla yıpratmak için yapmış olabilir.. Hal öyleyse Baykal istifa ettiği için bir gol yediler, Kılıçdaroğlu CHP'nin başına geçtiği için ise bir gol daha yediler. Aslında o gol üç sayılık bile sayılır görünüşe göre.. Kaset bu haliyle AKEPE'nin işine -bence- hiç yaramadı.. CHP 'yi kendi istekleri doğrultusunda BAYKALSIZ yeni bir şekle sokmak için bir başka GÜÇ tarafından da patlatılmış olabilir bu kaset. Bu olayların AKEPE'nin bilgisi dışında ya da bilgisiyle ama kontrolü dışında gelişmiş olma ihtimali de var. Bu CHP'yi yeniden DÜZENLEME işi nedir diye sorarsanız inişe geçen AKEPE karşısında bir STEPNEye, bir yedeğe ihtiyaç duyan bazı çıkar çevrelerinin BAYKAL direnişinin etrafından dolanmak için kullandığı bir yöntem diyebilirim. Dünya sahnesinde hepimiz birer oyuncuyuz. Bazen farkına varmadan senaryoda önemli sahnelerde KULLANILIRIZ.. Senaryoda CHP'nin DEĞİŞMESİ gerekiyordu belki.. Belki biz bu senaryoyu yaşıyoruz.. Belki aktörlerin çoğunun senaryodan haberi bile yok. Belki oyunda rol aldıklarından bile haberleri yok! Eğri oturup doğru konuşalım. Bu kaset işinden burnuma ÇOK pis kokular geliyor. Rahat değilim bu olanlar konusunda. Kasedi kim patlattı bilmiyorum ve bu bilgisizlik çok canımı sıkıyor. Bu gidişin göründüğü ve reklamı yapıldığı kadar iyiye olduğunu sanmıyorum. Kılıçdaroğlu'na saygım var ama bence Gandi Kemal'i arada kurban verip yakın zamanda başka manevralara bile girişebilirler. Hatta Rahşan Ecevit'ten sonra Sarıgül bile CHP'ye yakınlaşabilir ve CHP içeride ÇOK ama ÇOOOK KARIŞABİLİR.. Pek bir şey bildiğim yok. Beyin jimnastiği yapıyorum. Kesin bildiğim tek şey şu; Gandi Kemal gerçekten CHP için büyük fırsattır, lakin DEĞİŞİMi başarabileceğine İNANAMIYORUM. Onu o koltuğa Deniz Baykal'a rağmen oturtanlar değişimde ilk önce kendilerinin ve onları BESLEYEN düzenin değiştirileceğini öğrendiklerinde kapalı kapılar ardında hançerler çekilecek. BRÜTÜS kimmiş işte o zaman göreceğiz. Gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa gerçek değildir diye bir deyiş vardır.. Kılıçdaroğlu'nun böyle bir OLAYlar zincirinin sonunda KOLTUĞA oturması bana "fazla iyi" geliyor. Sevinmek için erken diyorum. Bu rüzgar mı dersiniz, kasırga mı dersiniz.. Ne derseniz deyin.. Ben buna çok temkinli yaklaşıyorum. Hele bir ortalık durulsun bakalım önümüzdeki günler ne getirecek. Hayır-şer konusunda hüküm vermek için erken. Ortalık daha toz duman.. Neyse, senaryo üretimine ara verelim.. Satırlarımı noktalarken Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığını kutluyorum ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |