..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasındaki ayrım, kurgunun mantıklı olmak zorunda olması. -Tom Clancy
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - lila

ayşegül engin - lila
Site İçi Arama:

- LILA -

dağınık...

Sır'ın Merkezine Seyahat (ihsan alaittin bilgen) 1. Bölüm 

‘Şu elinde tutuğunuz şey büyük bir sır. Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona gözdikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihdeki en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan bu ‘Sır’a vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Cornegie, Enistein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler ‘Sir’rı biliyorlardı ve şimdi ‘Sır’ dünyaya açılıyor...’ Tanıtım yazısıyla piyasaya sürülen kitaptan haberdarsanız bu roman sizin için.

Empati Kelimesinin Anlamını Hrant Dink'ten Öğrendim (Mehmet Sinan Gür) Türkiye 

Daha çok yol kat etmeliyiz.

Hayatımı Yazacak Biri Çıksa (Kâmuran Esen) İtiraflar 

Herkesin hayatında yazılmaya ve okunmaya değer birçok şey vardır.

Bela (Ebubekir GÜL) Garip 

sanki bir mesjdı kısacık / cepten gönderdiğim.. /

Hiçbirimiz Kardeş Değiliz (ESRA BAYKAL ÇETİNKAYA) Toplum 

Ben bir gün çocuğum olduğunda ona insanları sevmeyi öğreteceğim, ırkları ve dinleri değil. Ben çocuğuma “ İNSAN” olmayı öğreteceğim. Ve kimse inanmasa da ona hepimizin kardeş olduğunu öğreteceğim.

Bir Osmanlı'nın Son Zamanları (ömer kırat) Bireysel 

Hikayemi mi yoksa kahramanını mı tanıtmalıyım acaba?

Noel Baba'nın Gerçek Hikâyesi (ömer kırat) Halk Öyküleri 

Yeniyıl yaklaşırken bazı şeyleri artık öğrenecek yaşa geldiğinizi farkettim.

Sarın! Burda Yiyeceğim! (ömer kırat) Didaktik 

Yaprak sarması hakkında yanlış bildikleriniz ve hiç bilmedikleriniz...

No Women No Cry (İnan ARSLANBOĞAN) Anılar 

İstiklal caddesinde sabaha karşılar daha içten oluyor...

Geç Kalmış Bir Bayram İlanı (Hardal Biber) Unutulamayan Dönemler 

“Biz yönetime el koyduk ineklerin verimi arttı. Boğaların beline su yürüdü. Neden derseniz bizden önce buralarda terör vardı. Her gece çatışmalar çıkıyordu. Zavallı hayvanlar silah sesinden korkuyor; verimleri; azalıyordu. İsterseniz yanımızda o dönemde de sıkıyönetim komutanlığı yapan bir arkadaşım var ona soralım. Hakkı Albayım, buralarda geceleri az mermi yakmıyordunuz öğle değil mi?”

80'ler Okan Bayülgen Hakkı Devrim ve Ötekiler (Hardal Biber) Günlük Olaylar 

“Bayram değil seyran değil. Eniştemiz, sermaye yandaşı medyamız durduk yerde bizi niye öptü.” Cevap sorunun içinde gizli…

Pedofili (Çocuk Tacizi) Vakaları Hakkında Detaylı Bir Çalışma (ESRA BAYKAL ÇETİNKAYA) Toplumsal Olaylar 

Korkuyorum, yarın doğacak çocuğumun, bugün yeğenlerimin bu insanların eline düşmesini nasıl engelleyeceğimi bilmiyorum. Evlere giren internetle onları korumanın yolu neredeyse gardiyanlık olmaya başlamışken, onların bu korku ile büyümesini de istemiyorum. Yapabileceğim tek şeyi yapıyorum şimdi, size bu konuda öğrendiğim herşeyi yazıyorum.

Sean Paul ile Obezitenin Ne Alakası Var? (ESRA BAYKAL ÇETİNKAYA) Toplum 

"Sean Paul ile obezitenin ne alakası var?" demeyin. Orada yaşadıklarımla çift mesajlı yazı bile hazırladım.

Çarşamba Gecelerimi Çalan Adam (Lar)... (Nükhet Everi) Yaşam 

Çok zaman önceydi... Boğaz’da dalgın dalgın araba kullanıyorum. Aşiyan’a geldim, Bebek göründü ve trafik tıkandı. Adım adım ilerliyoruz. Radyodan bir müzik yayılmaya başladı, arabanın içinde şöyle bir dolanıp ruhumun en derin köşelerine iniverdi bir anda nağmeler... O ne güzel klarnet öyle diyorum içimden. ‘Istanbul Istanbul Olalı’ çalıyor...

Krampon (Okan Özgür Uşaklıgil) Kent 

- Herkese odun geliyor. Herkese kömür geliyor. Herkesin evinde sobası var. Herkes evinin içini ısıtıyor. - Anlamışsın ya işte. - Onu anladım da, herkes sobalarını balkona çıkarsa her yer ısınmaz mı? Böylece evi ısıtmaya gerek kalmaz dedi.

Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal) (ömer kırat) Dinsel 

Uzaylılar bizi mi ziyaret ediyorlar yoksa dini bir görevi mi yerine getiriyorlar ya da sadece dinleniyorlar mı?

Dokunma... (laina ) Popüler Kültür 

Bize hep yasaklandı dokunmalar.

Zézé'ye Mektup* (Derya Erdem) Bireysel 

Yaşam sana bir hediye vermedi desem yalan olur Zézé, yaşam sana bir hüzün hediye etti. Senin payına düşen buydu...

Bir Issız Adaya Düşseniz Yanınıza Alacağınız Üç Bakan (Cengiz Arabacı) Gülmece (Mizah) 

-Sayın Başbakanım, nerden baksanız siz ve 12 bakan arkadaşımızla bu adada mahsur kalalı 3 sene oluyor. Bence artık çoktan aramayı kesmişlerdir ve yeni kabine kurulmuştur.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.