..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - GAYE DÝLEK GEZER
GAYE DÝLEK GEZER - GAYE'NÝN ÖZGÜN VE ÖZGÜR DÜNYASI.
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kitaplar Ölmesin (GAYE DÝLEK GEZER) 13 Eylül 2023 Toplum 

Sadece canlýlar mý ölür, peki ya kitaplar? Kitaplarýn da bir ruhu yok mudur? Kitap sektörünün ve yayýncýlýðýn zor günler geçirdiði günümüzde, acilen bir þeyler yapýlmazsa eðer kitaplar ölecek ve kültür büyük bir darbe görecektir. Kitaplarýn ölmesi demek, toplumun hafýzasýnýn ölmesi demektir ki bu da ciddi bir zihin krizi yaratýr. Bizler sadece iklim krizi ve küresel salgýnlar deðil farkýna varamasak da, zihin krizleri ve teknolojik salgýnlar da yaþarýz. Kitapsýz kalan bir milletin hayat damarlarý yavaþ yavaþ kurur ve fikir yakýtýyla aydýnlanamayan beyinler gün geçtikçe karanlýklarda boðulmaya baþlar. Buna ben ‘’modern cehalet’’ adýný veriyorum. Bizler kitaplardan uzaklaþýp modern çaðýn cahilleri hâline gelirsek eðer, geçmiþle baðlarýmýz kopar; kültürel mirasýmýz ve geleneklerimiz yok olmaya baþlar, düþünce ve bilinç eksenimiz ise gittikçe daralýr.hâlde -kitaplar ölmesin, fikirler ve eserler silinmesin- parolasýyla çýktýðým bu yolda hem bu projeme hem de doðaya katký saðlayacaðýný düþündüðüm projeme destek veriniz ki güçlü bir sinerjiyle saðlam köprüler kurup geleceðimizi koruyabilelim. Tüm bu önemli noktalardan hareketle ve çok daha güçlü bir sesle diyoruz ki: ‘’Kitaplar ölmesin, fikirler ve eserler silinmesin’’ Yolu kitaptan geçen herkesle bir gün bir yerlerde görüþmemiz ve sinerji yaratmamýz dileðiyle... Haydi katýlýn bize, kitap ve doða sevgisiyle el ele, gayece. Gaye Dilek GEZER. (Kitap kalpler)

  Yaþama Bakýþ (GAYE DÝLEK GEZER) 13 Eylül 2023 Yaþam 


  Sessiz Konuþacaðým (GAYE DÝLEK GEZER) 8 Ekim 2023 Bireysel 

Sessiz konuþacaðým sadece anlayabilenlere özel, anlayabilenlerin dilinde.

  Biz Olmazsak (GAYE DÝLEK GEZER) 17 Nisan 2023 Toplum 

Bütüncül düþünmüyor, gayretlerimizi birleþtirmiyoruz ülke olarak içimizde gayret birliði ve o sinerji hatta o aþk yok; fazla bireyseliz ve bu yüzden de teknolojik vb olarak daha da fazla ilerleyemiyoruz oysa lider devlet olmanýn yolu teknolojik üstünlük ve de zihin inkýlabý ile mümkündür. Bu faktörlere yeni þeyler de eklenebilir ama önce zihinsel devinim þarttýr.

  Öteler Ötesinden (Manevi Þiir) (GAYE DÝLEK GEZER) 17 Nisan 2023 Tasavvuf 

Öyle bir an olur ki siz kelimeleri deðil kelimeler sizi yazar çünkü her satýr yürekle, ve her satýr göz yaþý mürekkebiyle yazýlmýþtýr sonra bir bakarsýnýz ki paylaþanlardan biri parola gibi içinden bir sözü durum yazýsý yapmýþ yeniden gözleriniz dolar evet gerçekten dinlenildiðini hissettiðiniz her an Yaradana bir kez daha þükrederseniz çünkü “Öteler ötesinden” ses veren aslýnda O'dur. Ýlham ondan, yürek ondan ve dokunan yürekler ondan... Biz aciz ve günahkar kullar bu asýrlýk emaneti doðru þekilde kullanmaya çalýþýrýz amaç deðil vesileyizdir çünkü biliriz ki insan bir anda yok olur. Her þey sadece O'na adanmýþtýr. Bu adanýþta beklenti , kimlikler , benlik , nefsi baþarý hýrsý yoktur sadece hissedip yaþar ve de yaþatýrsýnýz. Bunu hisseden insanlarla ayný hissediþ noktasýnda buluþmak, yeni bir yürek kýpýrtýsý yaratýr günahlar yüreðimizden adeta rahmet rahmet yýkanýr ve öylece arýnýrým. Ne güzeldir kardeþ olmak , insan olmak , bir ve bütün olmak , tüm kibirlerden, kin ve kimliklerden uzaklaþarak ortak bir kelamda kucaklaþmak. Yazýmý , ''Öteler Ötesinden'' adlý þiirimde geçen ve dinleyenler tarafýndan adeta bir parola haline getirilen , /Ledunni bir kelam lazým þimdi bize öteler ötesinden / sözleri ile bitirmek istiyorum . O kelam ki tüm kelamlarýn var edicisidir . ''OKU' GAYE .

  Bakýþ Açýmýzýn Kelam/kalem Ucu (GAYE DÝLEK GEZER) 5 Nisan 2022 Toplum 

Bakýþ açýn kadarsýn, bakýþ açýmýz kadarýz unutma! Ardýmýzda býraktýðýmýz ne varsa o kadar yaþamýþýzdýr esasýnda. Ýnsanýn kaderini ve sonunu tercihleri belirler. O hâlde tercih senin. Ýster hayrý seç ister þerri. Ýster kolayý seç ister gayreti. Bakýþ açýn ki hayatýn süzgeci. Yeter ki sahte olma, rolleri geç Dedim ya karar senin, istediðini seç. Haydi seç !

  Nedensiz Veda (GAYE DÝLEK GEZER) 29 Mart 2022 Aþk ve Romantizm 

Gönül halatlarým çözülmüþ biri bir yerde Bir tümlük bu sevda Hiçliðimin en derininde.

  Riyakat (GAYE DÝLEK GEZER) 29 Mart 2022 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Ýnsanýn þereflisi bünyesinde liyakat taþýyandýr. Kelamýn deðerlisi ise bünyesinde liyakat barýndýrandýr.

  Ego Deneyi/mi (GAYE DÝLEK GEZER) 29 Mart 2022 Ýliþkiler 

Merhaba özüm! Özünden kaybedenler sadece bir bedenden ibarettirler. Bizler ki yaratýlmýþlarýn en yücesiyiz. Unutmayalým ki gün gelecek tüm sesler kesilecek ve biz sadece amellerimizin sesini dinleyeceðiz. En yüce ses vicdanýn sesidir o öyle bir sestir ki sessizliði bile saðýr eder ve kötü kiþileri kendi karanlýðýna gömer. Dilerim ki aydýnlýklarýn nuru bir gün tüm kötülükleri, þiddeti, nefreti, haksýzlýklarý ve hileyi, her þeyi gömer geriye sadece insanlýðýn yeniden var olduðu o güzel günler doðar ve bizler ego deneylerinin deneði deðil, ego deneyimlerinin en ’’erdemli’’ yaný ve de kazananý oluruz.

  Nokta Tutulmasý (GAYE DÝLEK GEZER) 24 Mart 2022 Soyut 


  Diriliþ Destaný Çanakkale (GAYE DÝLEK GEZER) 18 Mart 2022 Türkiye 

Çanakkale deyince ecdadýn ruhu nasýl da dile geliyor, emanetini soruyor. Unutmayalým ki onlar ölse de o ruhu hissettiðimiz ölçüde yaþayacaklardýr. Bu topraklarda açan her çiçeðin onlarýn þehit bedenlerinden fýþkýran ‘’þehadet çiçekleri’’ olduðunu unutmadan bu vatana sahip çýkmalýyýz. Selam sana Seyit on baþý, selam sana Bigalý Memed Çavuþ, Seyid Ali ve niceleri... Onlar isimlerini tarihe altýn harflerle yazdýran kahramanlar. Ey yeni nesil, bu þehitler bu bayrak sana bakýyor. Bu görevi üstlenecekleri bekliyor. Ýþte o bilinç sizsiniz. Sizsiniz o ölümsüz ruh, o eþsiz Çanakkale!

  Sen Çanakkale'sin (GAYE DÝLEK GEZER) 18 Mart 2022 Destan 

Sen Çanakkale’sin Vatanýn ruhu, nefesi Eþsiz emanetisin Tarih yazan bir milletin, Güçlü iradesisin Sen ki þehidimin aziz hatýrasý Son nefesisin Sen kutsal ülkü, yüce þiar Ölümsüz destan Çanakkale’sin. Çanakkale olmak, ölümü tanýmaktýr! Çanakkale olmak, Allah’ý anlamaktýr!

  Sevgi - Li Edebiyat (GAYE DÝLEK GEZER) 16 Mart 2022 Yazarlar ve Þairler 

Meþgalemiz Edebiyat ise eðer sevgiyi ötelemek mümkün müdür? Aksine eþitlikçi ve ’’bizcil’ sevgi dolu bir selam, paylaþmaya dair nice nice güzellikler doðurur. Edebiyat da böyledir iþte bambaþka dünyalarla buluþturur. Edebiyat insanlýða çok önemli bir misyon da yüklüyor peki bunun farkýnda mýyýz? Bu eþsiz sihrin hikmetinde bizler tüm karanlýklarý aydýnlatýp nefretleri pekâlâ yok edebilir, sevgi ana kartlý Edebiyatla ve de edebimizle yaþama tutunabiliriz.

  Sen de Unutursun (GAYE DÝLEK GEZER) 16 Mart 2022 Öyküsel 


  Affet Sevdiðim (Mizahi) (GAYE DÝLEK GEZER) 13 Mart 2022 Komik 


  Samimiyet Ýstiyor Ýnsan (GAYE DÝLEK GEZER) 10 Mart 2022 Güven ve Güvensizlik 

Samimiyet istiyor insan dili süslü, yüzü sahte gülüþlü, beyni çýkar sürüþlü insanlar görmek istemiyor. Madalyonun diðer tarafýndan bakacak olursak konuya bu insanlar bize ne olmamýz deðil ne olmamamýz gerektiðini öðretiyor aslýnda ama yine de ders almýyor, hatalarýmýzýn farkýna dahi varamýyoruz. Bitmiyor ki hiç insanýn kendisiyle kavgasý bu aslýnda tümüyle benlik davasý. Ey insan uslan, yeter kendinle kavgan.

  Bin Yalan Bir Doðru (Sohbet Tadýnda) (GAYE DÝLEK GEZER) 9 Mart 2022 Yüzleþme 

Yeniden sarýldým kendime, yalanlarý bir bir dizdim geçmiþe sonra da sýmsýký sarýldým sevginin kerametine, doðruluðun selametine ve de Allah’ýn azametine. Kalbim vav, sözlerim elif oldu Söylesene ey ruhum, söylesene Kaç yalana esir olduk, bir( 1) gerçeði anlamadan? Söylesene þimdi.

  Acý Duymasýn Kalbin (Öldürülen Kadýnlara Ýthafen) (GAYE DÝLEK GEZER) 8 Mart 2022 Toplumcu 

Kadýna uzanan eller kesilsin Sen cehalete kurban bir nefessin Köhne düþüncelerin eserisin Aydýnlansýn o kara zihniyetler,

  Kadýna Bakýþýn Kör Noktasý (Kadýnlar Gününe Özel) (GAYE DÝLEK GEZER) 8 Mart 2022 Toplum 

Kalbimin en orta yerinde bir vaveyla! Bir an sustum, sustum sustum! Çünkü ruhum bedenime, bedenim ellerime geçmiþ durumdaydý. Toplum saðýrlýðý, bilinç körlüðü de adýna, ne dersen de iþte! Bunlardý beni üzen þeyler. Beþ duyu neden yetmiyordu? Ne zaman ki bu kör noktayý yýkacaðýz iþte o günü kadýnlar günü olarak kutlayacaðýz. Çekin ellerinizi kadýnýn üzerinden! Rahat býrakýn ki toplum düzelsin. Unutmayýn ki mutlu toplumlar, mutlu kadýnlarýn yarýnlarýdýr. Kadýnlar ki yarýnýn analarýdýr. Çekin kör algýlarýnýzý çekin! Çekilin ki Analarýn omuzlarýnda yükselsin toplum. Çekilin!

  Geliþtiri (GAYE DÝLEK GEZER) 6 Mart 2022 Ýliþkiler 

Ýltifata deðil, ardýndaki takdir asaletine, eleþtiriye deðil ardýnda yatan iyi niyete; her söze deðil söyleyene ve bunu neden söylediðine, iyiliðe deðil ardýndaki insanlýða kýsacasý iyi niyetli insanlýða bakarýz.

 

 



Mottom: Gayretler bitmedikçe gayeler, GAYELER bitmedikçe gayretler bitmez.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © GAYE DÝLEK GEZER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 21:20:16