..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuþak olma ezilirsin, sert olma kýrýlýrsýn." -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




4 Haziran 2018
Çapulcu Manyak - 18  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Koðuþta bir gün kadýnlarýn hepsi hüngür hüngür aðladý. Ben þaþýrmýþ bakýyordum etrafa. Annem de aðlayanlara katýlýnca iyice merak etmiþtim. Meðerse o gün koðuþta benim yaþlarda Hasan adýnda bir çocuk ölmüþ.


:HFE:
     -Beyaz önlüklü hemþireler bazen koðuþa gelip yataklarýn üzerine bir bisküvi paketi atarlardý. Hastabakýcýlarýn yemekleri tekerlekli bir araba ile koðuþa getirdiklerini de hatýrlýyorum.


     -Senin bu hatýrladýklarýn hastaneye yattýðýndan kýrk beþ gün sonraki hatýralarýn olabilir. Çünkü tam yirmi bir gün bir lokma bile yiyecek yemedin. Annen yemeden nasýl yaþayabildiðine hep hayret etti. Ýlaç ve iðne ile Sait Bey seni yaþattý. Yüksek ateþin sürekli vardý. Baban, hastaneye buz kalýplarý gönderiyordu. Annen ve koðuþtaki diðer kadýnlar, buzu tuvalette kýrýp plastik buz torbalarýna dolduruyrlardý. Daha sonra bu buz torbalarý hasta çocuklarýn baþlarý altýna konuyordu. Ateþin öyle yüksekti ki, bir-iki saat içinde buz eriyip bitiyordu. Ellerin, ayaklarýn kývrýlýyor, sayýklýyor, cayýr cayýr ateþten yanýyordun.
     -Koðuþta bir gün kadýnlarýn hepsi hüngür hüngür aðladý. Ben þaþýrmýþ bakýyordum etrafa. Annem de aðlayanlara katýlýnca iyice merak etmiþtim. Meðerse o gün koðuþta benim yaþlarda Hasan adýnda bir çocuk ölmüþ.
     -O koðuþta seninle birlikte sekiz çocuk ve sekiz anne vardý. Bunlardan üç tanesi öldü, ikisi de sakat kaldý. Bu koðuþa herkesi sokmuyorlardý. Baþhekimin vereceði özel izinle buraya girilebilirdi. Bir buçuk ay sonra ellerin ve ayaklarýn düzeldi, ateþin düþtü, konuþmaya baþladýn, az da olsa bazý yiyeceklerden yiyebiliyordun. Sait Bey, her gün koðuþa geliyordu, önce seni muayene ediyordu sonra diðer çokuklarý.
     -Bir gece hastanede sabaha kadar çýðlýklar duyuldu, hatta gündüz de devam etti, ama geceki kadar çok duyulmuyordu.
     -O gece bir otobüs ile petrol tankeri çarpýþmýþ. Yolcularýn çoðu yanarak ölmüþ, sað kalanlar da hastaneye getirilmiþ. Yaralý kurtulanlardan altý kiþi de hastanede ölmüþtü. Üç ayýn sonunda tedavin dýþarýdan devam etmek þartýyla taburcu edildin.
     -Sait Bey anneme bir müddet banyo yaptýrmamasýný tembihledi ve iki haftada bir hastaneye getirlmemi istedi. O tedaviler çok can acýtýcýydý. Sait Beyin baþhekim odasýndaki masanýn üzerine beni oturtuyorlardý. Ýki hastabakýcý sýrtýmý açýp kýmýldamayayým diye ben tutuyordu, doktor kocaman bir iðneyi belkemiðime saplýyor, bir þýrýnga su çekiyordu. Sonra da bir baþka iðne ile ayný yerden ilaç veriyordu. Tabii bu sýrada ben aðlýyor ve çýðlýk atýyordum. Annemi içeri almýyorlar, o koridorda beklerken benim çýðlýklarýmý duymasýn diye kulaklarýný kapatýyormuþ. Sonunda belime ilaç sürüp bir bantla kapatýyorlardý. Tedavi bitince annemi içeri çaðýrýyorlardý, beni kucaðýna alýp Sait Beye teþekkür ediyordu. Her odasýndan çýkýþýmýzda doktor mutlaka baþýmý okþuyordu. Hastanenin merdivenlerini annemin kucaðýnda inip bahçeye çýkýnca, annem beni bir bankýn üzerine çýkarýp sýrtýna alýyordu. Evin yolunun yarýsýna gelince, bakkalýn yanýnda üzeri düz büyük bir kaya parçasýnda mola veriyorduk. Biraz dinlenip gene annem beni sýrtýna alýyordu. Belim çok acýyordu, yapýþtýrýlan bant da rahatsýz ediyordu. Dýþarýdan tedavi iki sene sürdü. Tedavim bitince o þehirden ayrýlýp baþka bir þehre gittik. Üç sene sonra gezmek için tekrar o þehre gittiðimizde kurtarýcým Sait Beyi ziyaret ettik. Hemen tanýdý ve çok sevindi. Annemle babama “Siz, odada beþ dakika baþbaþa oturun!” deyip beni elimden tutup menejitli hastalarýn yattýðý koðuþa götürdü.
     -“Analar, bacýlar bu çocuða iyi bakýn! Onun durumu sizin çocuklarýnýzýnkinden çok daha kötüydü. Ama þimdi sapasaðlam karþýnýzda duruyor. Moralinizi yüksek tutun, kendinizi üzmeyin; sizin çocuklarýnýz da bir gün bu çocuk gibi saðlýklý bir þekilde taburcu olacak.” Dedi. Bütün analarýn baþlarý bana çevrildi, hayranlýkla bakýyorlardý, hepsi birden “Ýnþallah!” dedi.
Devam edecek...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.