İnsanların arasında yaşadığımız sürece, onları sevelim. -Andre Gide |
|
||||||||||
|
hissettiklerimi dile getirmekten, söyleyip – söylememekten alıkoyacak beni ne var? kalmışım, tek başıma gözlerim nemli dalmışım, tek başıma resminle sitemli saklamışım fikrimi bir elim beynimde gizlemişim kalbimi bir elim göğsümde bilmiyorsun; sensiz geçen soğuk eylülleri, yün yorgan altı titrek üşümeleri, yaşattığın depremleri, Yuşa ve Zeynep’le uzun sohbetleri sağ olsunlar; uyuşmuş bedenimin can yoldaşı oldular şimdi kaçışlarımdan geriye kalanları; son yolculuğuna uğurladım perde arkasından buğulu cam her şeyi bir bir anlatır bana ardından çizdiğim yollar artık uzaklara çağırır beni ister istemez açılır pencerem tatlı bir rüzgardır gelir eser düşlerimin arka bahçesinden bir can, bir ten kokusu gelir burnuma çoğulcu düşleri barındıran şefkatli kolların gülümseyişlerini andıran bükülür kollarım bir yıldırım düşer yüreğime aniden sessizliğe kavuşur sıcak bedenim ölmeliyim artık; ya da gitmem mi gerekir bu şehirden? ya da toprağın şefkatine bahçemdeki kiraz ağacına, belki selvi ağacına, veyahut söğüdün dostluğuna mı sığınmalıyım? bilmiyorum; hiç içim ölmek istemez çünkü yalnız kalır, yalnızlığım canım sevgilim
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Yûşa Irmak, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |