..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > ömer kýrat




14 Haziran 2005
Piþmiþ Tavuðun Baþýna Gelenler  
ömer kýrat
"Piþmiþ tavuðun baþýna gelenler" sadece bir deyiþ mi yoksa evrensel tarihimizin özü mü?


:CGJB:
Bilgenin biri, tüm varoluþun bir tavuðun gördüðü kabustan ibaret olduðunu söyler... Gerçi bazýlarýna göre bu düþünce, gizli bir laboratuarda, genleriyle oynanarak yaratýlan aþýrý zeki bir tavuðun uydurduklarýndan (yumurtladýklarýndan) ibarettir.
Ýnsan denen türü daha zeki yapmak ve ayrýyetten yumurtlamasýný saðlamak için yapýlan deneyde iþler ters gitmiþti. Sonuçta denek tavuk, yumurtlama özelliklerini korumuþ ve buna ek olarak üstün bir insan zekasýna sahip olmuþtu. Akýllarýndan olan ve üstelik yumurtlamayý da beceremeyen insan deneðe ne olduðu ise biraz karanlýkta kalmýþtýr.
Tüm bu yazýlanlara konu olan ve "Zeki Tavuk" tarafýndan ortaya konan felsefi yaklaþým, "Hayatýn Anlamý" denen þeyi, evrendeki baþat türün eylemleri baðlamýnda açýklayan PÝÞMÝÞ TAVUK KURAMI dýr. Ýlk problem bu kuramýn adýný kýsaltma aþamasýnda ortaya çýkmýþtý. Önceleri PÝ.TA.KU. olarak kýsaltýlsa da daha sonra bu isim yüzünden , bir çizgifilm prodüksyon þirketiyle mahkemelik olundu. Dolayýsýyla zaten fazla çocuksu olan kýsaltma P.T.K. olarak deðiþtirildi. Þimdilerde PeTeK olarak kullanýlmaktadýr. Bu kýsaltma ilginç bir tesadüf yarattý. Zira aþýrý zeki tavuðun temel besini de petek baldý. Gerçi aradaki korelasyon bir anlam çýkarmaya yetmiyordu.
Her neyse... Bu kurama göre evrendeki esas döngü ne Dünya'nýn Güneþ etrafýndaki turlarý, ne Galaksilerin dönüþleri ne de buna benzer astronomik olaylardý. Evrendeki esas hareket Tavuklarýn Baþýna Gelenler idi.
Evren, yaþanla ve yaþam, pek tuhaftýr ki tavukla doluydu. Yaþam olan her gezegende tavuklar da vardý. Üstelik, bir istisna ile hepsinde baþat türdüler. Hatta bilimadamlarýmýzýn bilmediði bir konu olan "Gezegensiz Yaþam" alanlarýndaki topluluklarda da tavuklar ezici bir çoðunluða sahiptiler.
Uzay boþluðunda dolanan bu "Boþluk Eko-sistemleri" evrendeki en ilginç yaþam alanlarýydý. Ortaya çýkýþlarý da bir o kadar ilginçti. Her þey, uçamamayý içlerine sindiremeyen bazý tavuklarýn, onlarý uçamaz yapan þeyin "yerçekimi" olduðunu düþünerek, üzerlerinde yaþadýklarý gezegenleri terketmeye karar vermeleriyle baþlamýþtý.
Bu öncüler, yaþamaya elveriþli maddeleri içeren bir NEBULA aramaya baþladýlar. Kýsa süre sonra da buldular. Hava ve su buharý olan bu Nebula sayesinde "Uçamayan Kuþ" imajýndan kurtula bileceklerdi. Ama kýsa süre sonra tek türden (tavuk) oluþan bir "eko-sistem" kurmanýn imkansýzlýðýný farkettiler. Dolayýsýyla "UZAY HAMMALLARI" ile anlaþtýlar. Uzay Hammallarý, koca kafalý, iri, siyah gözlü, gri ve pembe arasýnda deri renklerine sahip narin yapýlý bir türdü. Medeniyetlerinin iki ürünü vardý. Tabak þeklindeki uzay araçlarý ve
"yakalayýcý-taþýyýcý ýþýnlama aleti"... Bu iki ürün, onlarýn uzayýn hammallarý olarak anýlmasýný saðlamýþtý. Eðer taþýnýyorsanýz veya taþýnmasýný istediðiniz bir malýnýz varsa bu ilkel ýrk size göreydi. Onlara saygý duyulan tek gezegenin, tavuklarýn baþat tür olmadýðý ayný gezegen olmasý ilginçti.
Tavuklar, yeni yaþam alanlarý için ihtiyaç duyduklarý hayvanlarý toplamasý için yumurta karþýlýðýnda bu yaratýklarla ticarete giriþtiler. Ýþler iyi gidiyordu. Özellikle "inek" denen tür çok hoþlarýna gitmiþti. Ýþe yarar ve sevimliydiler. Tavuklar, onlarý, Ýngilizce tabiriyle "Adorable" (Tapýlasý) buluyorlardý. Onlarýn esas yurdu olan gezegende de onlarý TAPILASI bulanlar vardý. Gerçi bu özellikleriyle dalga geçiliyordu ama ne yapabilirlerdi ki...
Fakat Uzay Hammallarý'nýn, gezegenlerinden kaçýrýp getirdiði bir tür vardý ki hiçbir iþe yaramýyordu. Hatta tam bir problem kaynaðýydý. Onlarý iþe yarar kýlmak için bir proje geliþtirdiler. Gerçi bu biraz zaman alacaktý ama bu tür bir projenin gerçekleþtirilmesi için gerekenler Nebula'da yoktu. Ayrýca ucuz iþgücü kullanmak varken kim pahalýsýný kullanýrdý ki... Gerçi ucuz olan herþeyin ikinci bir bedeli vardý ama bunu anladýklarýnda çok geç olacaktý.
Toparlarsak, tavuk dolu evren, bir eko-sistemdi. Dünya'daki küçük sistemin efendisi-aktörü nasýl bizsek ve gezegendeki yaþamý "anlamlandýran" yaratýklarsak, Evren'deki baþat ve dolayýsýyla onu anlamlandýran tür tavuklardý. Cosmos, tavuklarýn yüzü-suyu hürmetine dönüyordu.
Onlarýn, besin pramidinin tepesinde olmadýðý tek gezegen de ise iþler deðiþmek üzereydi. Ucuz iþgücü nedeniyle yapýlan hatalar sonuncunda baþarýsýz olan bir deney, türümüz için tehlike çenlerinin çalýnmasýna neden olacaktý.

Fýrlatma bugün yapýlacaktý. Uçuþ kontrol odasýndaki herkes gergindi. Yüzlerindeki, dek de neþeli olmayan ifadenin nedeni, uçuþ öncesi stres deðildi. Reklamlardý. Koca mekik, bir cola markasýnýn logosuna boyanmýþtý. Astronot kýyafetleri ise futbolsu formalarýný aratacak kadar reklamla kaplanmýþtý. Kontrol odasýndaki devasa ekranda ünlü bir pop yýldýzýnýn yaldýzlý poposu vardý. Son günlerin modasý olan bir zayýflama aletini tanýtýyordu. Sloganlarý "Zayýf Alarak Zayýflayýn!" idi. Bir beyin hücresinin, bir kas hücresinden bir kaç kat fazla kalori yakmasýý gerçeðinden hareketle yapýlmýþtý. Kýsacasý beyin cimlastiðiyle zayýflýyordunuz. Üstüne oturduðunuz alet sizi sözlü sýnava tutuyordu. Gerek sýnav stresinin yazýflatýcý gücü, gerek beynin yaktýðý kalori ve ayrýca yanlýþ cevap verildiðinde uygulanan elektirik akýmý zayýflamak için mükemmeldi. Reklam devam ederken, uçuþ kontrolörleri, monitörlerindeki pop-up pencereleri kapatarak son hazýrlýklarý yapýyor, geri sayýma hazýrlanýyorlardý.

Sorun þuydu; iktidardaki hükümet, demokrasiyi yani insanlarýn, kendilerini yönetenleri seçebildikleri ve yönetici olarak seçilebildikleri sistemi yaymaya (Dünya'yý Demokratikleþtirmeye) çalýþýyordu. Bunu ise özgürleþtirmek istedikleri insanlarý bombalayarak, zor kullanarak yapýyorlardý. Yani insanlarýn, seçme ve seçilme konusunda seçme haklarý yoktu. Dolayýsýyla, bu proje için yapýlmasý gereken ekstra masraf nedeniyle, bütçede, bilimsel çalýþmalara ayrýlan pay azaltýldý.
En büyük payý, 2 araþtýrma alýyordu. Biri, bildiðimiz UZAY Araþtýrmalarý idi. Diðeri ise son yýllarýn gözde bilimi Genetik ile ilgili , nispeten gizli bir proje ile ilgili yapýlan bir araþtýrmaydý. Ýnsan genlerini yeniden düzenleme ile ilgili bu araþtýrma ve savaþ harcamalarý nedeniyle kendilerine verilen para azalýnca, Uzay Ajansý Baþkaný Nail Armystock gereken parayý reklamlar yoluyla toplamaya karar verdi. Tabi gereken miktar "astronomik" olunca, reklamlarýn çýðýrýndan çýkmasý pek zaman almadý.

10.. 9... Adidas... 7... 6... Ford... 4... 3... 2... 1... LÝPTON!

Mekik baþarýyla havalandý...

Astronotlarýn yapmasý gereken çok fazla iþi vardý. Küresel ýsýnmanýn etkileri ile ilgili görüntüleme çalýþmalarý, Hubble teleskopunun bakýmý ve birkaç reklam filmi çekimi...
Ýlk önce Kentucky Fried Chicken firmasýnýn çekimini yapmaya karar verdiler. Zira acýkmýþlardý. Bu normaldi. Çünkü fýrlatma sýrasýnda midelerindekiler dýþarý çýkabileceðinden dolayý (sadece aðýzdan da deðil) genelde aç karnýna fýrlartýlýrlardý. Kusmanýn iðrenç olduðunu düþünüyorsanýz bir de kafanýza bir fanus varken veya sýfýr yerçekiminde herþeyin (öðle yemeði de dahil) uçtuðu bir yerde kustuðunuzu düþünün...

Astronotlar, özel karton kovasýnda duran kýzarmýþ tavuk parçalarýný yemek için sabýrsýzlanýyorlardý. Kamerayý kurdular ve çekime baþladýlar.
- Biliyor musun Tom?
- Neyi?
- Uzaydayken ev hasretine nasýl dayandýðýmý...
- Nasýl?
- Elbette Kentucky Fried Chicken ile...

Astronot Michael, rolünün en vurucu hareketini yapýp, tavuk budundan koca bir ýsýrýk alacakken, uzay mekiði sarsýldý. Bir tür patlama olmuþtu. Gemi hýzla savruldu. Ýçerdeki tüm ýþýklý ve sesli uyarýlar çalmaya, yanýp sönmeye baþladý. Tabi yüklenen yeni program nedeniyle uyarýlarýný, reklam cýngýlý þeklinde yapýyorlardý.

- Goodyear Yuvama Ulaþtýr! Goodyear Yuvama Ulaþtýr!
- Aman Tanrým güç kaybediyoruz!
- Just Do Ýt! Just Do Ýt! Just Do Ýt!
- Ýticiler çalýþmýyor!
- Universal pictures Presents: Lost Ýn Space II... Coming Soon!
- Olamaz! Yörüngeden çýkýyoruuuz!

Astronotlar bunu asla öðrenemediler ama sorun gaz patlamasýydý. Geri zekalý reklamcýnýn biri mekiðin içine bir kasa bira koymuþtu. Kalkýþ sýrasýnda çalkalanan biralar öylesine gaz üretmiþti ki sonunda patlamýþlardý. Bu da sýrasýyla; mekiðin yörüngeden çýkmasýna, uzayda kaybolmasýna ve astronotlarýn oksijen yetmezliðinden ölmesine yol açmýþtý.
Dünya'da bu felaketin bazý yankýlarý oldu. Uzay araþtýrmalarýnýn bir süre durdurulmasýna, uzay uçuþlarýnýn iptaline karar verildi. Trafik kazalarýnda günde 100 kiþi ölse bile bu pek önemsenmez ve trafik iptal edilmezdi. Ama nedense kaza yapan þey bir "uzay mekiði" olunca insanlar "Durdurun bu çýlgýnlýðý!" histerisine kapýlýyordu.
Uzay mekiði bizler için sonsuza dek kaybolmuþtu fakat bir süre sonra farklý bir medeniyetin "buluntusu" haline geldi. Bu bir uzay gemisiydi. Devasa bir gemiydi. Adý; COLORFUL LÝGHT ÝLLUSÝON WARRÝOR du.
Aslýnda RAÝNBOW WARRÝOR koyacaklardý fakat isim koymak ve konan ismi geminin boyanmasýndan sorumlu kiþiye bildirmek için yapýlan toplantý sýrasýnda bir türlü "Rainbow" kelimesini hatýrlayamamýþlardý. Boyacý ise, ona verilen tariflere sadýk kalarak geminin adýný gövdeye boyayýnca, isim tartýþmalarý son buldu.
Baþýboþ dolanan mekik gemiye alýndý. Ýncelemek için içeriye giren ekip, astronotlarýn cansýz bedenleriyle karþýlaþtý. Gerçi o ana kadar canlý kalsalardý bile, içeriye giren ekibi görünce muhtemelen akýllarýný kaybederlerdi. Çünkü araþtýrma ekibi tavuklardan oluþuyordu.
Geçirdikleri evrim nedeniyle kanatlarý bir miktar ele benzemiþti. Yine de bir insan eli kadar iyi iþlemiyordu. Bu nedenle el iþi konusunda onlardan avantajlý durumdaydýk. Tabi ellerinin bizimki kadar geliþmemiþ olmasýnýn onlara saðladýðý bir avantajdan da sözedilebilir: Toplum içinde "masturbasyon" kelimesini kullanabiliyorlardý. Hem de ahlaki bir sorun yaratmadan. Bu kelime onlar için tabu deðildi. Hatta hiçbiþey deðildi zira anlamý yoktu. Masturbasyon, tavuk kültüründe, gerçekleþtirilemeyen bir eylemin, olmayan adýydý.
Beyinleri ise inanýlmazdý. Kafalarýndaki koca ibiði, kafataslarýný ve nihayet, boyunlarýnýn içine doðru bir deney tüpü gibi uzanan beyin zarýnýn içini kaplayacak kadar büyüktü. Kýsacasý, ona sahip olan canlýnýn boyutlarýna oranla, evrendeki en büyük beyin onlardaydý.
Geminin içini araþtýran gruptan biri aniden donup kaldý. Arkadaþlarý ona seslendi ama cevap alamadýlar. Hemen yanýna gittiler ve onlar da gördükleri karþýsýnda afalladýlar. Bir toplu katliyamla karþýlaþmýþlardý. Bir kova dolusu tavuk cesedi ortada duruyordu. Parçalara ayrýlmýþ ve kýzartma usulü piþirilmiþlerdi.
Bu manzara, inandýklarý ve uðruna savaþtýklarý her þeye bir saldýrýydý. Adeta, örgütün varoluþ amaçlarýna yapýlan bir meydan okumaydý. Ýsyan ediþlerine neden olan kötülüklerin bir sembolüydü karþýlaþtýklarý bu sahne...
Örgütlerinin adý GREEN PEE'S idi. Ýsyancý gençlerden oluþuyordu. Ýsyan etmelerinin ve bu örgütü kurmalarýnýn altýnda 5 temel neden, etki vardý:
1- Genç olmalarý.
2- Yapacaklarý daha iyi (hatta herhengi bir) iþlerinin olmamasý...
3- Tavuklara karþý iþlenen suçlarý, yapýlan haksýzlýklarý protesto etme, ellerinden geliyorsa durdurma istekleri...
4- "Yumurta mý tavuktan, tavuk mu yumurtadan?" sorusuna, yöneticilerin verdiði cevaba yani Resmi Devlet Ýdeolojisine inanmamalarý...
5- Çiþ (Pee) kelimesinin countable (sayýlabilir) olduðu ve dolayýsýyla çoðul eki (-s) alabileceði yolundaki gramer-ideolojileri (Dilbilgisel-Manifesto)

Hemen bir toplantý düzenlediler. Durum karþýsýnda ne yapacaklarýna karar vereceklerdi. Bu sýrada cesetler üstünde yapýlan otopsi bitmiþti. Ýnsan denen canavarlar, tavuklarýn tüylerini yolmuþ, galeta unu ve yumurtayla kaplamýþ ve vücut parçalarýný kýzgýn yaða atmýþlardý. Ýnsanlarýn, tavuklara duyduðu bu anlamsýz nefret ve onlara uygulanan amaçsýz þiddet nasýl açýklanabilirdi? Irkçýlýkla mý? Gastronomiyle mi?
Sonunda uzay gemisinin bilgisayarýna girip, hangi gezegenden geldiði ile ilgili bilgileri aldýlar. Gerçi tür olarak "insan" dan bahsedildiðini duymuþlardý ama gezegenin yerini tam bilmiyorlardý. Böylece türlerine karþý iþlenen suçu protesto etmeye, durdurmaya karar verdiler. Gönüllülerden oluþan bir grup, uzayýn hammallarý olarak bilinen türe ait bir uzay gemisiyle yola çýktý. organizasyonun sahibine karþý eyleme giriþeceklerdi. Onu bir güzel yumurtaya bulayacaklardý.
Halbuki cesetlerin içinde bulunduðu karton kutuya basýlmýþ insan suratý çok sevimli bir ihtiyara aitti. Ama bu, eylem heyecanýyla dolu geç tavuklarý yumuþatmaya yetmeyecekti. Kutunun üstünde yazan Kentucky Fried Chicken'in bir tür organizasyon olduðunu tahmin ettiler. Tam adresi, kimin yönettiði gibi bilgilere ulaþmak için G.O.O.G-L.E.'a baktýlar.

NOT: G.O.O.G-L.E'ýn açýlýmý; General Organization Of Galaxy-Literature/Envanter
NOT: Ýngilizce gerçekten de evrensel bir dildir. Yani tüm evrende kullanýlan standart dil. Fakat yerel kullaným farklýlýklarý ve gramatik farklar vardýr. Mesela Envanter kelimesi Türkçe'deki gibi yazýlýr...

O esnada uzaklarda, Dünya adlý gezegende bir kutlama vardý. Buna "Halloween" diyorlardý. Gezegende yaþayan ve bu bayramý yaratan canlýlarýn (kendilerine "insan" diyorlar ama karþýlýklý konuþmak için soylarýnýn isimlerini -ki ona da soyad diyorlardý- bilmeniz gerekiyordu) bunu yapmalarýndaki amaç, içinde yaþadýklarý "korku" kültürünü evcilleþtirmekti.
Herþey þöyle baþlamýþtý: Eskiden baþlarýna kötü þeyler gelirdi. Nedenini bilmez ve bilinmezden korkarlardý. Mesela inekleri ölürdü. Nedenini anlayamazlar çünkü hastalýk nedir bilmezlerdi. "Çok saðlýklýydýlar." anlamýnda deðil, gerçekten hastalýðýn ne olduðunu bilmiyorlardý. Dolayýsýyla olaydan sorumlu olarak bir insaný (genelde kýskanç komþularýný) tutarlardý. Ýsnad edilen suç ise "Cadýlýk" veya "Büyücülük" olurdu.
Bundan yüzyýllar sonra bile kötü þeyler olmaya devam ediyordu. Gerçi o sýralarda hastalýk ne biliyorlardý ama bu sefer hastalýk, mektup denen iletiþim yoluyla yayýlýyordu. Sorun bazý insanlarýn -ki genelde bu kiþiler petrol denen enerji kaynaðýnýn yakýnýnda yaþayan, Ýslam denen dine inanan, demokrasi aþýðý olmayan, fakir kiþilerdi- kafalarýna bomba atýlmasýna karþý cevap vermek istemeleri ve bombayý atan ülkeye þarbonlu mektup yazarak cevap vermelerinden kaynaklanýyordu. Posta kutusu sahibi herkes (halkýn büyük kýsmý) korku içindeydi. Kimin hedef olacaðý bilinmiyordu ve bilinmezlik korkuya dönüþüyordu. Yine birini suçlamak gerekiyordu ve suçlu hazýrdý; Gezegeni paylaþtýklarý ama sahip olduklarý petrolü paylaþamadýklarý, müslüman komþularý... Ýsnad edilen suç bu sefer "Teröristlik" idi.
Ayrýca yine "insan" denenlerin, sanat adýna, bilim adýna yaptýklarý da korku kaynaðýydý. Hatta yaþam tarzlarý bile, yaþadýklarý gezegeni mahvettiði için bizzat bir korku kaynaðýydý. Dolayýsýyla bir süre sonra tüm kültürleri korkudan ibaret bir hal aldý.
Hallowen kutlamalarýndaki bir diðer ritüel de sevmediðiniz kiþinin evine yumurta atmaktý. Bu bir tür protesto þekliydi.

O gece, Dünyalý isyancý gençlerin kurduðu bir örgüt olan GREENPEACE üyesi bir grup genç, gizlice dev bir malikanenin bahçesine girmiþti. Amaçlarý, hayvanlara (yumurtlayan türden) kötü davranan bir gýda üreticisinin malikavesine yumurta atýp protesto etmekti.
Zavallý hayvanlar týkýþ týkýþ bir þekilde, kafesler içinde yaþýyor ve doðal hayatlarýnda yaptýklarý gibi eþelenemediklerinden depresyona giriyorlardý.

Ne tesadüftü ki uzayýn derinliklerinden, yüzbinlerce kilometre uzaktan gelen bir grup isyancý aktivistin kafasýndaki (ibiðindeki) plan da aynen buydu...

- Tamam, hazýrýz. Yumurtalarýn olduðu kutu kimde?
- Ricardo da...
- Ricardo! yumurtalarý ver! Ricardoo sana dedim!
- Bu da ne?
- Yumurtalarý versene...
- Þunu gördün mü?
- Neyi?

Görmemiþti. Yani daha önce böyle biþey görmemiþti. Tam da hep anlatýldýðý gibi tabak þeklindeydi ve renkli ýþýklarý vardý. Evet! Kesinlikle emindi. Buna benzer bir þey görmemiþti. Zira görseydi muhtemelen çevre konusunda hassas bir örgütte, karýn tokluðuna çalýþan bir "eylem-adamý" deðil, ufolarýn varlýðýný ispatlamaya ve bunu yaparken de uçan daire temalý ürünler satýp geçinmeye çalýþan, herkesin "deli" gözüyle baktýðý bir "ufo tanýðý" olmuþ olurdu.
Ufo, yani bizim uzay hammallarýnýn uçan kamyonu, malikaneye doðru süzüldü. GREENPEACE üyeleri donup kalmýþlardý. Fastfood sektöründe hammadde olarak kullanýlan tavuklarýn, bir "madde" deðil bir "canlý" olduðu þeklindeki görüþlerini, söz konusu sektörün en büyük üreticisinin evine yumurta atýp, kamuoyunun dikkatini çekmek yoluyla gündeme getirmek için geldikleri bu yerde; "Evrende Yalnýz Deðiliz!" yazan, uçan, ýþýklý bir tabelayla(!) karþýlaþmýþlardý.
Gemi, sonunda, 15-20 metre kala durdu. Kapý veya pencere olabilecek bir þey açýldý ve birden binlerce yumurta malikaneye çarpýp parçalanmaya baþladý.

Bir tavuðun, yumurta atarak bir þeyi protesto etmesi size garip gelebilir. Fakat yumurtalar döllenmemiþti. Bu nedenle, kýzdýðý kiþiye "ceninini" veya "fetusunu" atan bir anneden çok, eylemi için kirli kadýn baðýný fýrlatan birinin yaptýðýna benzetilebilirdi bu hareket... Ve siz de kabul edersiniz ki birisi size saniyede binlerce adet, kullanýlmýþ kadýn baðý atarsa, onlara istediklerini verirsiniz.

Bahçede gizlendikleri yerde dona kalan insan eylemcilerse tuhaf duygular içindeydiler. Bir yandan yaþadýklarý evrensel deneyim nedeniyle þaþkýn ve büyülenmiþlerdi. Öte yandan birilerinin (tam olarak ne olduklarý veya neye benzediklerini bilmedikleri) aniden ortaya çýkýp, kendi eylemlerini, onlardan önce yapmasý nedeniyle hayal kýrýklýðýna uðramýþlardý. Ayrýca malikanenin alarmlarý çalmaya baþlamýþtý. Polis sirenleri de yaklaþýyordu. Uzay gemisi muhtemelen, polis gelmeden gitmiþ olacaðý için milyon dolarlýk omlete dönüþen malikanenin hesabý onlardan sorulacaktý. Bu da korkutucuydu. Gerçi onlar da yumurta atmaya gelmiþlerdi ama sadece birkaç tane...
Saniyeler sonra tüm yükünü boþaltan uzay gemisi hýzla yükseldi ve gözden kayboldu. Sonunda polis geldi. GREENPEACE üyelerini "Tarihte görülmüþ en büyük yumurtalý protesto ve yiyecek israfý" nedeniyle olmasa da mülke izinsiz girmekten gözaltýna aldý. Bu zavallý bir avuç eski Greenpeace üyesi yeni "ufo tanýðý" hayatlarýnýn geri kalanýný, insanlarý iki konuda ikna etmeye çalýþmakla geçirdiler:
1. Dört kiþinin 1 milyon yumurta taþýyamayacaðý ve
2. Ufolarýn gerçekliði...

Uzay gemisinde ise farklý duygular yaþanýyordu. Hani intikam aldýktan veya bir eylemden sonra yaþanan, boþluk ile piþmanlýk arasý duygu vardýr ya... Olaydan önceki coþkunun ve sonunda yaþayacaðýnýzý sandýðýnýz tatminin aslýnda ne denili boþ olduðunu an yaþadýðýnýz his gibi...

Tavuklarý kýzartan, inanýlmaz iþkenceler yapan adamýn evini yumurtalamýþlardý. Ama bu yine de yaþanan kötü durumu deðiþtirmeyecekti. Tavuklar kýzartýlmaya devam edilecekti. Bir þey yapmalý ve durdurmalýydýlar.
Fakat gemi, onlardan önce davranýp bir þey yaptý. Hýzla dalýþa geçti. Kumanda sisteminde kýsa devre olmuþtu. Uzay hammallarý hemen geminin ýþýnlanma odasýna koþtular. Çünkü gemiyi kurtarmak imkansýzdý. Yakýnlarda inek toplayan bir diðer ufoya ýþýnladýlar kendilerini. Tavuklar ise hýzlý davranamadýlar. Iþýnlanma sýrasý onlara gelmeden, geminin tüm sistemleri çöktü.
Kötü bir çarpýþmaydý. Gemi parçalanmýþtý. Çöle düþmüþlerdi. Oldukça ýssýz, pek gelip geçen olmayan bir yerdi. Buna raðmen tarihindeki ikinci ufo kazasýný yaþamýþtý. Zira 1947 yýlýnda bir baþka ufo da yakýnlarda düþmüþtü.
Yüz kilometre uzaklýktaki gizli bir üste hareketlilik vardý. Radar operatörü, görevli subaya gördüklerini rapor ediyordu.
- Efendim! Bir U.F.O. tespit ettik! Roswell yakýnlarýnda radardan kayboldu...
- O hikayeyi biliyorum.
- Hayýr efendim! Bu az önce gerçekleþti.
- Nasýl! Bir tane daha mý? Aman tanrým... Bu yaratýklar doðru dürüst uçmayý ne zaman öðrenecek! Geçen sefer olanlarý gizlemek için ne kadar uðraþmýþtýk. Peki, tamam... Ekibi yollayýn... Bu arada kimsenin duymamasý gerekiyor biliyorsun.
- Yes sör!

1947'de olan olay kýsaca þöyleydi; Gezegenimize bir uzay gemisi düþmüþ ve içindekiler ölmüþtü. Ama bu olaydan önce ve sonra birçok uzay gemisi gezegene sað saðlim inmiþti. Ýnsan kýlýðýndaki uzaylý casuslar, diðer birçok zeki yaþamlý gezegende yaptýklarý gibi, önemli mevkilere, kurumlara girmiþlerdi. Kültürel hayata, bilimsel çalýþmalara müdahale edecek konumlara ulaþmýþlardý.
Bu standart prosedürdü. Ýçince zeki yaþam bulunan bir gezegen keþfedilince, bu canlýlarýn uzaya açýlýp sorun çýkaracak medeniyet seviyesine ulaþmasýný engellemek için, onlarýn bu yoldaki evrimlerini kontrol altýnda tutacak uzaylý ajanlar kulanýlýrdý.
Aslýnda amaç evrensel barýþý korumaktý. Zira her zeki varlýk, uzaya çýkýp caný istediði gibi dolaþsa mutlaka çýkar çatýþmalarý doðardý. Bu nedenle "GALAKSÝLER ÜSTÜ KONSEY" in, evrimleri, evrenin ortaya çýkýþýyla neredeyse yaþýt eski türlerden oluþan YÖNETÝM KONÝSYONU tarafýndan "Uzaya Açýlým Sýnýrlamasý" uygulamasý baþlatýlmýþtý. Komisyon'un en etkili türü ve baþkaný bir tavuktu. Sadece belli birkaç türün uzaya açýlmasýna izin vardý kýsaca... Diðer türler bu etki ajanlarý sayesinde, gezegenlerinden baðýmsýz bir uygarlýða dönüþemiyordu.
Her tür manüplasyon ve engelleme yöntemi kullanýlýyordu. Mesela uzay araþtýrmalarý sabote ediliyor, bütçe fonlarý kýsýlýyordu. Özellikle de uzay uçuþlarýnda birileri öldüðünde ellerine güzel bir fýrsat geçiyordu. Yani "Durdurun bu çýlgýnlýðý!" þeklinde ortaya çýkan kamuoyu refleksi aslýnda dýþ uzay kökenliydi.
Sanata da el atmýþlardý. Ýðrenç, kana susamýþ uzaylý yaratýklarla ilgili filmler insanlarýn ayaklarýnýn yere basmasýný ve orda kalmasýný saðlamada yardýmcý olmuþtu. Ne de olsa "insanlýk adýna büyük bir adým" atma meraklýsý "insanlar" kendi aralarýnda bile barýþ içinde yaþayamazken, uzayýn huzurunu bozmalarýna izin verilemezdi.
Dolayýsýyla Roswell olayýnýn örtbas edilmesi kolay olmuþtu. Özellikle bu bölge ve 51. Area, tamamen uzaylý yerleþimi haline gelmiþti. Hatta Dünya'da casusluk yapma görevi oldukça gözde bir iþ neredeyse bir emeklilik hediyesi gibiydi.

Büyük þans eseri kazada ölen olmamýþtý. Yani yeni kazada... Tavuklar ve gemi enkazý kamyonlarla bölgeden taþýndý ve gizli üsse getirildiler.
Burada çalýþan ve GALAKSÝLER ÜSTÜ KONSEY'e baðlý ajanlar -ki aralarýnda gerçekten insan olan kimse yoktu- merkez ile baðlantý kurup, kazazedelerin isyancý GREENPEES örgütü üyesi olduðu anlaþýlýnca kilit altýna alýndýlar.

51. Area fazla popüler olduðu için bu yeni yeraltý üssüne ihtiyaç duyulmuþtu. Tüm üyeleri kýlýk deðiþtirmiþ uzaylýlardý. Bilimsel deneylerin, araþtýrmalarýn yapýldýðý, insan denen türün kýçýný dünyada tutmasý için planlarýn hazýrlandýðý bu komplekste þu anda evrenin baþat türü tavuklarýn isteði üzerine bir genetik araþtýrmasý yapýlýyordu.

Daha önce de belirtildiði üzere, uçamamaktan þikayet eden bazý tavuklar, kendilerine bir Nebula-Ekosistem yaratýp, kendilerini yerçekiminin moral bozan ve kanatlarýný iþlevsiz kýlan etkilerinden kurtarmaya çalýþýyorlardý.. Nebulalarýnda ki eko-sistem için gereken farklý türleri toplamýþlardý.
"Ýnsan" da bu türlerden biriydi. Ama biraz sorunlu tiplerdi. Ayrýca temelde bir iþe yaramýyorlardý. Bu nedenle Nebula-Tavuklarý (Galaksiler Üstü Konsey'in izniyle) daha ucuz olduðu için Dünya'daki bir araþtýrma enstitüsü (bizim þu "gizli"üs) ile anlaþmýþlardý. Ýstekleri, insanlarýn genleriyle oynanarak aptallaþtýrýlmasý ve yumurtlayabilmelerinin saðlanmasýydý.
Zaten, yumurtlama onlar için sýkýcý, sýkýntý verici ve tehlikeli bir iþti. Bu iþi insanlara devretmek harika olacaktý. Zira yaþama elveriþli bir gaz ve toz atmosferinde bulunduklarý için, yumurtladýklarýnda yumurtalarý ve vücutlarý aksi yönlere doðru kontrolsüzce uçmaya baþlýyordu.
Ama insanlar geliþmiþ kol ve elleri sayesinde kendi ellerine yumurtlayarak bu sorunu halledebilirlerdi. Tavuklar içinse yaþamaya ve uçmaya daha çok zaman kalýrdý.

3. Bölüm: Oyun Bozan Tavuk

Loþ ýþýðýn hakim olduðu, feng-sui öðretisine göre düzenlenmediði ilk bakýþta anlaþýlacak þekilde dekore edilmiþ odada, büyükçe bir kafes ve kafesin içinde, ölümcül bir kazadan hafif sýyrýklarla kurtulmalarýnýn sevincini yaþamaya fýrsatlarý olmadan derdest edilmiþ bir kaç tavuk vardý.
Henüz tam olarak, kim tarafýndan ele geçirildiklerini bilmiyorlardý. Görünüþe göre gizli bir askeri üsteydiler.. hassas burunlarý kimyevi madde kokularý alýyordu. Demek ki laboratuvarlarý olan bir kompleksti burasý...
Ansýzýn kapý açýldý. Dýþ görünüþü tamamen insana, bilim insanýna benzeyen ama içten içe bir uzaylý-tavuk ajan olan adam içeri girdi ve konuþtu;

- Bakýn burada kimler varmýþ. Milyarlarca yýlda kurduðumuz ve milyonlarca yýldýr iþleyen evrensel sistemimize isyan edecek kadar aptal bir gurup genç...

Tavuklar þaþýrmýþtý. Bir insanýn evrensel sistem ve kendileri hakkýnda bunca þey bilmiyor olmasý gerekirdi. "KÝMSÝN SEN!" dedi tutsak grubun lideri...
Gizemli adam cevap verdi;
- Aslýnda bunun bir önemi yýk. Zira bunu bilmeniz, baþýnýza gelecekleri etkilemeyecek. Fakat yine de merakýnýzý gidereyim. Ben Freelynux Galaksisi'nde kabuðundan çýkmýþ ve sýký bir çalýþmayla etki ajaný olmuþ bir bilimciyim. Adým Dennisly Horrosian... Sizler de bizim tutuklumuzsunuz. Ýsyancý olduðunuza göre de uzun süre böyle kalacaksýnýz.

- Demek, evrendeki zeki canlýlarýn kaderleri üzerinde söz hakký olduðunu düþünen sistemin hain köpeklerinden biri tarafýndan yakalanmýþýz. Buna üzüldüm. Ama esas üzücü olan ne biliyor musun?
- Neymiþ?
-Kendi türünüzün inanýlmaz iþkenceler görmesi konusunda hiçbir þey yapmamanýz! Bu gezegende bir çok þey yapabilecek gücünüz olmasýna raðmen, bizim türümüzden olan akrabalarýmýzýn çektikleri acýyý durdurmak aklýnýza gelmedi sanýrým!
-Hee... Sen þu ilkel, aptal yaratýklardan bahsediyorsun. Onlarý kim umursar! Öylesine geliþmemiþler ki türümüzün utanç kaynaðýlar. Elimden gelse hepsini öldürürdüm.
- ÝÐRENÇ YARATIK! Hain! Nasýl bu kadar umursamaz olabiliyorsun?
- Oh kapa çeneni! Ýnsanlar bu ilkel tavuklarý lezzetli buluyor. Bunu deðiþtiremeyiz. Denemedik sanma! Gezegene ilk geldiðimizde, birkaç idealist, bu az geliþmiþ akrabalarýmýzý kurtarmaya çalýþtý. Hormonlu olduklarý, yenmesi halinde cinsel kimlikte bozulmaya yolaçtýklarý gibi söylentiler çýkartýldý. Hatta daha radikal olan bir grup "Böyle yaþayacaklarýna ölsünler!" diyip kuþ gribi salgýný baþlattýlar. Amaçlarý tavuk çifliklerini iflas ettirmekti.
Ama teknolojik geliþmelerini yönlendirebildiðimiz, uzaya açýlma isteklerini bastýrabildiðimiz "insan" türünü, ilkel akrabalarýmýzý yemekten vazgeçiremedik. Sonunda da boþverdik. Zaten kurtarýlamayacak kadar ilkel ve cahiller... Hem bu gezegende bunu yapan sadece biz deðiliz. Ýnsanlar da Afrika'da az geliþmiþ akrabalarýnýn baþýna gelenleri umursamýyor. Hatta mahallelerinde açlýktan ölen türdeþlerini bile...

Ýsyancý tutsaklarýn lideri, duyduklarýndan tiksindi...

- Anlaþýlan sadece dýþ görünüþün deðil, için de insana benzemiþ senin! Ama sizin yapamadýðýnýzý biz yapacaðýz! Onlarý özgürleþtireceðiz ve bir gün evren üzerinde kurduðunuz otoriteyi yýkacaðýz!

- Tabi, tabi... Ben sizi yalnýz býrakayým da rahat rahat hayal kurun! Hah hah hah ha!


Lider tavuk, yavaþça yere çömeldi. Az önceki ateþli çýkýþýn etkisi hemen kaybolmuþtu. Ne yapacaklardý? Öncelikle buradan kurtulmalarý gerekiyordu. Ama nasýl?
Lider tavuk hafifçe inledi. Diðerleri, aðladýðýný sandýlar önce... Ardýndan inlemesi duran tavuðun yüzünde bir sýrýtma belirdi. Elinde (Kanatsý bir el tabi ki) 4-5 santimlik bir metal parça tutuyordu. Kaza sýrasýnda kanadýnýn altýndaki deriye hafifçe saplanmýþ ve tüyleri nedeniyle gözlerden kaçmýþtý.
Ýsyancý Greenpees örgütünde verilen ilk derslerden birinin, kilit açma ve bir yere gizlice girip-çýkma konusunda olmasýnýn nedeni iþte bu gibi durumlardý.
O sýrada saat oldukça geç olmuþtu. Gizli üsteki tüm çalýþanlar ve araþtýrmacýlar ertesi güne kadar ara vermiþ, evlerine gitmiþlerdi. Etrafta kimsecikler yoktu. Sadece robot sistemler otomatik olarak, programlandýklarý þeyleri yapýyordu. Böylece araþtýrma ve üretim hiç durmuyordu.
Kafesten çýkmayý baþaran tavukla ne yapacaklarýný planladýlar. Liderleri görev daðýlýmýný yaptý.

- Ben laboratuvara gideceðim. Bakalým ne üzerinde çalýþýyorlar. Siz ikiniz buradan nasýl çýkacaðýmýzý bulacaksýnýz. Sen de aradaki iletiþimi saðlayacaksýn. Hadi bakalým!

Herkes daðýldý. Diðerleri bir çýkýþ araken, liderleri de alt kattaki ana laboratuvara yöneldi. Devasa bir yerdi. Robot kollar ve bilgisayarlar çalýþmaya devam ediyordu. Ýsyancý lider, masalar ve makineler arasýnda dolaþmaya baþladý. Az lerde duran iki akvaryumsu þeye gözü takýldý. Birinde bir insan diðerinde de bir tavuk vardý. Acaba ne yapmaya çalýþýyolardý. Ardýndan ana bilgisayara ulaþabileceði bir terminale geçti. Tam olarak ne araþtýrmasý olduðuna bakmak için bilgisayarý açtý. Ama sisteme girmek için gereken þifreyi bilmiyordu.
Evrendeki tüm akýllý varlýklarýn bir tür hatýrlama sorunu vardý. Bu nedenle "þifre" gibi þeyleri belirlerken, günlük hayatlarýnda kullandýklarý þeylerin adýný seçiyorlardý. Tavuk, dikkatlice oturduðu masaya göz gezdirdi. Ofis malzemeleri ve bazý kaðýtlarýn arasýnda duran fotoðraf dikkatini çekti. Bu bir kedinin fotoðrafýydý. Bir masada duruyordu ve muhtemelen doðum günü pastasýnda yazan isim ona aitti; ÞÝDDETLÝ RÜZGÂR... Kelimeleri þifre kutusuna yazdý ve giriþ onaylandý.
Ýki, üç dakika içinde neye baktýðýný anlamýþtý. Bu bir genetik deneyiydi. Ulaþýlmaya çalýþýlan ise Aptal ve Yumurtlayan insan prototipiydi. Bunu yapmak içinse tavuk DNA'sý kullanýlýyordu. syancý tavuk gördükleri karþýsýnda sinirlenmiþti;

-Demek sizin için yumurtlayacak, köle insanlar yaratmaya çalýþýyorsunuz. Yeterince zeki olmadýklarý için Dünya Tavuklarý'ný acý dolu yaþamlarýndan ve ölümlerinden kurtarmak adýna hiçbir þey yapmazken, size hizmet edecek, düþük zekalý yeni türler üretmek için laboratuvarlar inþaa ediyorsunuz. Ama bunlarý yapmanýza izin vermeyeceðim!

Genetik üretim, bilgisayar ve ona baðlý robotlarca yapýlýyordu.Sistem, otomatiðe baðlanmýþtý ve istenen tür canlýnýn genetik kodu tamamlanýyordu. Üretim bir kaç aþamaydý. Ýlk açamada insan deneðin zekasý, bir Dünya Tavuðu seviyesine çekilecekti. Bunun için, tavuðun beynini oluþturan kök hücrelerden imal edilmiþ bir beyin yaratýlýp insana nakledilecekti. Ardýndan insabnýn üreme özellikleri, tavuðunkiyle deðiþtirilecekti. Böylece bir yeryüzü tavuðu kadar uysal, yumurtlayan yeni tür oluþacaktý.
Bir saat sonra, iletiþimle görevli tavuk, liderin yanýna geldi.
- Efendim bir çýkýþ yolu bulduk. Havalandýrma bacasý... Ýki kat yukardaki erkekler tuvaletinde bir giriþ var.

- Tamam geliyorum. Sen diðerleriyle birlikte beni bekle... Burada iki saatlik iþim var.

Saatler sonra tekrar özgürlerdi. Üsten kaçmýþlar ve çöle doðru giderek ortadan kaybolmuþlardý.

4. Bölüm: Soykýrým Heykeli

Çölde ilerlerler ken, grupptan biri liderlerine sordu;
- Efendim, siz orada ne yaptýnýz?
- Aslýna bakarsan sadece ufak deðiþiklikler... Tabi sonuçlarý baþka deðiþimlere neden olacak...
- Nasýl yani?
- Þöyle diyelim, onlar kendilerine hizmet edecek ve yumurtlayan "insan" istiyorlardý. Bense deneyi yapan sistemdeki verileri deðiþtirdim. Þu anda o laboratuvarda, gelmiþ geçmiþ en zeki tavuk yaratýlýyor. Sadece zeki deðil. Ona anacýmýz, evrensel tarih, düþmanlarýmýz ve Tavuk-egemen sistem hakkýnda bilgiler de yüklenecek. Böylece uyandýðýnda her konuda bilgili, tam donanýmlý bir lider olacak. Dünyadaki diðer tavuklarýn lideri olacak!
- Harika bir plan efendim. Peki, biz ne olacaðýz? Bu gezegenden kurtulabilecek miyiz?
- Merak etme, onu da hallettim. Üsteki iletiþim merkezini kullanarak bizim ana gemi COLORFUL LÝGHT ÝLLUSÝON WARRÝOR'a yerimizi bildirdim. yakýnda buradan ayrýlacaðýz. Aslýnda kalýp, bu gezegenin zvallý tavuklarý özgürlüðe kavuþtuðunda, onlarýn baþýndaki süper zeki tavuk lideri kendi elleriyle yarattýklarýný söylemek isterdim.

O sýrada gökyüzünde beliren arama kurtarma gemisi, oldukça iyi iþ çýkaran bu bir grup yargun eylemciyi ana gemiye götürmek üzere ýþýnladý.

Ertesi gün, üsteki hayat alarmlarla baþladý. Esirler kaçmýþtý. Aramalar boþa çýktý. Fazla önemli deðildi. Zira bir avuç heyecanlý genç ne yapabilirdi ki? Tabi üstünde çalýþtýklarý genetikaraþtýrmanýn tamamen deðiþtirildiðinden haberleri yoktu.

Birkaç gün sonra Colorful Light Ýllusion Warrior gemisinde bir anma töreni düzenleniyordu...

-Dostlarým! Amaçdaþ, kader ortaklarým! Tavuklar! Bugün burada "Dünya" adlý gezegende acý çeken akrabalarýmýzýn anýsýný ölümsüzleþtirmek için toplandýk. Bir grup üyemizin kahramanca mücadelesi ve akýllýca stratejileri sayesinde, kýsa süre sonra düzeleceðini umduðumuz, yaþanan durumun anýsýna yaptýðýmýz heykeli açýyor ve sizleri saygý duruþuna davet ediyorum.

Örtünün kalkmasý ve heykelin ortaya çýkýþýyla, duygusallýk doruða çýktý. Bazýlarý göz yaþlarýný tutamadýlar. Dünya'dan kalkan ve uzayda kaybolan uzay mekiðinde bulduklarý, içi kýzarmýþ tavuk dolu kovanýn bronzdan kopyasý duruyordu önlerinde...

5.Bölüm: Baþarýsýzlýðýn Ardýndan

Aradan iki ay geçmiþti. Dünya'daki gizli üste, sipariþ üzerine yapýlan genetik prototip hazýrdý. Nebula-Tavuklarý sabýrsýzlýkla sonuçla ilgili haberi bekliyordu.
Bir insan rahmi gibi çalýþan ama açýk söylemek gerekirse akvaryumu andýran cihazda, cenin pozüsyonunda duran yeni tür insan çýkartýldý.
Bu sýrada hemen yanýndaki benzer cihazda duran ve DNA'sýndan faydalanýlan tavuk da çýkartýlmýþ ve kafese koyulmuþtu. Sýradan bir dünya tavuðu olduðunu bilmeseler -ki aslýnda deðildi- sanki olan biteni izliyor diyebilirlerdi.

Ardýndan yaþananlar ise tam bir baþarýsýzlýktý. Evet, istenen ölçüde aptal ve itaatkardý. Ama bir türlü yumurtlayamýyordu. Zorladýlar, zorladýlar... Yarattýklarý prototip insan tüm gücüyle ýkýndý. Bir an için umut ýþýðý belirdi. Ardýndan gelense, hayal kýrýklýðý ve kötü bir kokuydu. Dünya tarihinde ilk kez insan dýþkýsý, hayal kýrýklýðý yaratan bir þey olmuþtu. Ama oradakiler, bu tarihi durumu umursayacak durumda deðillerdi. Nebula-Tavuklarý'na verdikleri sözü tutamamýþlardý. Galaksile Üstü Konsey'de mutlaka fýrçalayacaktý onlarý.
Baþaramamýþlardý. Nerede hata yapýldýðýný anlamak için bilgisayara bakmaya teþebbüs ettiklerinde, isyancý lider tavuðun son süpriziyle karþýlaþtýlar. Tüm sistem otomatir olarak devreye giren Format: C konutuyla çöktü. Bu ve diðer araþtýrmalarla ilgili veriler, insanlarýn uzaya açýlmasýný engellemek için yapýlmýþ planlar, komplolar yok oldu.

Tahmin edildiði üzere Nebula-Tavuklarý anlaþma þartlarý yerine getirilmediði için sözleþmedeki madde gereði paranýn %10'unu ödediler. Galaksiler Üstü Konsey baþkaný da bu baþarýsýzlýk üzerine soruþturma baþlattý. Ama yapabilecekleri birþey yoktu. Nebula-tavuklarý ellerindekiyle idare etmeye karar verdiler. Baþarýsýz prototip insanýn Nebula-Ekosistemi'ne getirilmesine karar verdiler. Zira yumurtlamasa da evcil hayvan ile köle arasýnda bir yaratýktý ve bu iþe yarayabilirdi. Hem zaten yumurtlamak o kadar kötü deðildi. Aslýnda kültürlerinin, kimliklerinin bir parçasýydý. Bununla ilgili gelenekleri, kutlamalarý vardý. Dolayýsýyla çok da üzülmediler.

Zamanla aptal insan klonlarý çok baþarýlý oldu. Hatta Tavuk-Nebulasý'nýn sýnýrlarýný aþýp, evrendeki en sevilen türe dönüþtü. Gerçi bir süre sonra sayýlarý, evrenin baþat türü olan tavuklarý geçince, baþka sorunlar ortaya çýktý ama bu baþka bir hikaye...

6. Bölüm: Bir Lider Mi Doðuyor?

Kötü sonuçlanan genetik denemeden ve ana sistemin çökmesinden sonra geride kalan malzeme ve diðer þeyler üsten taþþýndý. Kimisi satýldý. Deneyde DNA'sý kullanýlan tavuk da satýlanlar arasýndaydý. Bir tavuk çiftliðine satýlmýþtý.
Zeki olduðunu belli etmesinin sorun olacaðýný bilecek kadar zeki ve bilgi sahibiydi. Ama evrendeki akýllý yaratýk olmasý nedeniyle biraz isteksiz vfe depresifti. Çok fazla þey biliyordu.
Dünya tavuklarýnýn hiç þansý olmadýðýný, dolayýsýyla giriþilecek bir özgürlük mücadelesinin baþarýsýzlýða mahkum olduðunu biliyordu. Tavuklarýn kontrolündeki evrenin bir gün yok olacaðýný ve tavuklarýn oyun parkýndan baþka bir þey olmayan evrendeki varoluþunun anlamsýzlýðýný da...

Bu nedenle GREENPEES üyelerinin, ondan beklediði liderlik görevine asla talip olmadý. zaten çiftlikte, tkýþ, týkýþ, havasýz ortamda, güneþi görmeden, topraðý eþelemeden geçen sürede, ruh saðlýðý bozulmuþtu. Sürekli kabuslar görüyordu. Bir süre sonra neyin gerçek, neyin kabus olduðunu ayrýdedemez duruma gelmiþti.

SON SÖZ

www.izedebiyat.com adresinde yazan bir yazara göre, bu hikaye aptal insanlarýn, evrendeki baþ aktör oluþunun nasýl baþladýðýnýn hikayesidir. Bazýlarýna göreyse bu hikaye, kendini yazar zanneden birinin uydurduklarýndan ibarettir.

Sanýrým bu konudaki en güzel sözü, tavuk çiftliði sahibi bir tanýdýðým söylemiþti:

"HER AN YENÝ ÞEYLER YUMURTLAYABÝLEN BÝR TAVUK GÝBÝDÝR HAYAT!"



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Buzdolabý Adam Elma
Frank Einstein
Ayrý Dünyalarýn Ýnsanlarý
Son Dua: S. O. S
Evrim Tarihinin Baþarýsýz Baþ Yapýtlarý
Robotlar
Tarihin Baþý; Medeniyetler
Herkese Kötü Bir Rüya Gibi Gelecek
Bazen Ýnsanýn

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuran'a Ayak Basan Ýlk Türk
Noel Baba'nýn Gerçek Hikâyesi
Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)
A Playlist Story
Yalnýzlýk Üzerine Bir Yanýlma/yanýlsama
Ordu Olmayan Adam
Bill Clift'in Karýsýnýn Anlatacaklarý Var!
Mutlu Olmaktan Mutsuz Olan Adam
Bana Ne! (Cinayet Nedeni)
Hilkat Garibesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sherlock ve Watson [Roman]
Hâlâ Emekleyen Ýnsanlýk [Deneme]
Dünya Kadýnlar Dünü [Eleþtiri]
Türban Baðlamýnda Korunmasýz Dinsel Ýliþki [Eleþtiri]
Bir Mayýs Ýþçisi Gibi Yayýlmak Meydanlara [Eleþtiri]
Numeroloji [Bilimsel]
Koçlarýn Arabalarý & Tanrýlarýn Sessizliði [Bilimsel]
Diyet [Bilimsel]
Repeat After Me: Evren, Evrem, Evre! [Bilimsel]
Ödeme Güçlüðü Çekenler [Bilimsel]


ömer kýrat kimdir?

Merhaba edebiyat aþýklarý! Edebiyata duyduðunuz aþkýn karþýlýksýz olmasýna neden olan kiþi, yani edebiyatýn gönlünü kaptýrdýðý, dolayýsýyla sizin aþkýnýza karþýlýk vermemesine neden olan kiþi olarak, büyük bir sorumluluðum olduðunun bilincindeyim. Bu bilinçle, amatör edebiyata büyük bir katký saðlayacaðýna, yeni bir soluk ve beniz getireceðine inandýðým bu sitenin üyesi olarak, üyesi olduðum ve edebiyata yeni bir beniz ve soluk getirip, katký saðlayacaðýna inandýðýmý az önce belirttiðim bu sitedeki yazýn serüvenime sizleri de davet etmekten kývanç duyuyorum ve kývancýn kelime anlamýný tam olarak bilemediðim için þaþkýnlýk yaþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Douglas Adams, Emil Zola, Garcia Marquez, Oscar Wilde, Woody Allen


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ömer kýrat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.