..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapısı değil bu kapı. / Nasılsan öyle gel. -Mevlânâ
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Yunus Emre Coşan




16 Mart 2008
Kalkınmada Öncelikli Yöre  
Yunus Emre Coşan
DağSes Gazetesi Yazıları


:BJEC:
Geçtiğimiz hafta arkadaşlarımız Ankara’da Bursa milletvekillerini ziyaret ettiler. Yöremiz için önem verdiğim bu ziyaret, aldığım bilgilere göre oldukça verimli geçmiş. Kulağıma hoş gelen 22. dönemin Bursa milletvekili şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımız Faruk Çelik bir Dağ Yöresi’nin kalkınmada öncelikli yöre olması konusunda girişimleri olmuş. Ancak tasarı meclisten çıkarılamamış. MHP’li vekilimiz tam bu noktada “işbirliğine varız” diyor. Böyle bir tasarının yasalaşması yöremiz için çok fazla artı ifade ediyor. Milletvekillerimizin ve iktidar partisinin yöremizi “Bursa ile aynı ayar tutma” gibi yanılgıya düşeceklerini zannetmiyorum. İlçeler bazında ayrı ayrı ele alınması gereken coğrafi şartlara sahibiz. 16 vekilimizin bir araya gelip böyle bir tasarıyı meclise taşımaları şart. Ataman’dan alınan bu teklife AKP’li vekillerimiz Mehmet Ocaktan ve Ali Kul sıcak bakıyor. Ancak önce yasaya bir el atılması gerekiyor. Yürürlükteki yasa kalkınma teşviklerini il bazında değerlendiriyor. Kalkınmada öncelikli yöre olmak demek devletin yatırım olanaklarına sahip olmak demek. Bunun yanında özel sektör için vergi indirimleri, bedelsiz yatırımı yeri tahsisi, uzun vadeli kredi ve enerji desteği, işçi sigorta pirim desteği gibi kolaylıklar sağlanıyor. Hem de % 60’a varan oranlarla. Halen ülkemizde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in bazı illeri bu teşvik kapsamında bulunuyor. Ancak bahsettiğim üzere yasa teşviki il bazında sağladığı için ilçe olarak düzenlemek şu an sıkıntılı.

Kalkınmada öncelikli yöreler coğrafi şartlara paralel özellikte. Yani neresi engebeli, nüfus az ve göç veriyor. Buralarda yoğunlaşmış. Açıkçası bizim yöremizin de bu açıdan pek bir geri kalır yanı yok! Ancak batının güneydoğusunda böyle bir ilçe olmanız şimdilik pek bir şey ifade etmiyor. “Yöre insanımız eskisi gibi suskun değil,” diye iletildi Ünidağlılar tarafından vekillerimize. “Suskun olsa bile temsilcilerinin sesi çıkacak bundan sonra,” dediler. Dağ-Der ve Üni-Dağ ile faaliyetlerin takibini yapacaklarını dile getirdiler. İktidarda 2. dönemini geçiren bir partiden de daha fazla özveri bekliyoruz. Yaptıkları bazı şeyler var ama sorun yapılanların yanında daha büyük kalıyor.

Bir hatırlatma yapalım eğitimde kalkınmada öncelikli yöre özellikleri kazandığı için okullarda öğretmen açığı kalmadı. Bu konuda minnettarız. Ancak dileğimiz topyekûn kalkınmanın ışıkları. Bu çocuklar okuyup terk etmesinler memleketlerini. Büyükşehirlerin de durumu ortadayken…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın günlük olaylar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kpss Gençliği
Yurdu Kurdu ve Gitti…
Çocuk Oyunlarımız Yeniden Canlanıyor
Keles Gençlik Spor Yeniden
Sosyal Güvenlik Yasası
Girişimci miyiz?
Merhaba
Ergün'e Mektuplar - 1

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Jandarma Ne İşe Yarar?
Çabalayan Adam Niyazi Çapa
ve Kozalak...
Arabası Dört Teker
Termik Santrale Nereden Bakmalı?
Bursa'yı Sevmek Bursa'yı Bilmek Midir?
Sadağ Kanyonu
Kanas - Der'den Anlamlı Kutlama
Mustafa Şahin ile Yeniden
Rektör Umut Verdi

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dedeme [Şiir]
Beşinci Yalnızlık [Şiir]
Şişe Kıran Kız [Şiir]
Geleceğe Mektup Yazmak [Eleştiri]
İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin [Eleştiri]
Kocayayla Sahipsiz mi? [Eleştiri]
Suya Sabuna Dokunmamak [Eleştiri]
Peynir Yiyen Polis [Eleştiri]
İşgüzar Öğretmen [Eleştiri]


Yunus Emre Coşan kimdir?

Hayatın öğrenciliği, öğremciliğin bir hayat olması asıl hayata karşı bir bakış. . hayatın biteceği yerden hayata başlamak. . Keles'ten Bursa'ya Bursa'dan İzmir'e kıvrılarak ettiğim yolculukların tadı yok 3-5 şeritli yollarda. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Nazım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Sunay Akın


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Yunus Emre Coşan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.