..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Zamanı gelen bir düşüncenin gücüne hiçbir ordu karşı koyamaz. -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politika
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Aklımın Dalgaları
Onur Altan
Şiir > Toplumcu

Belki hatırlamamak daha iyi geçmişi,biliyorum ki İstanbul'da hava her zaman güzel ama martılar her zaman tok değil. Yahut simit pahalı yahut simidi yapan eller grevde. Hastasıyım kalbimin herkes kırdı geçti yaralıyım bağrımdan İstanbul da yara bandı kalmadı. Gözüm belki ağma ama sen gözlük tak dersin. Ne anlatsam tersini söyler belki yarın beni görmezsin. Hak ile batılın savaşında tarafsız olmakta nedir? Helva ekmeksiz yenmez ama zeytinin çekirde

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > İnceleme > Politika
81 
 Yorumsuz  (Gürcan Erbaş)

İğneyi kendine, Çuvaldızı başkasına ..
82 
 Kapitalizmin Tanrısı Buyurdular Ki…  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yakında “şimdi al, öldükten sonra öde!” kampanyası başlatırlarsa şaşırmayın. Bu kadarı da olmaz mı diyorsunuz? Olur, olur bal gibi olur. Siz dedelerinizin borcunu ödemediniz, ama bu sistem sizin borcunuzu torunlarınıza ödettirecekdir.“Borç yiğidin kamçısıdır” yutturmacası toplumdaki itibarlı kişilere söylettirilerek yeni yeni tuzaklar hazırlanıyor. Halbuki “borç kapitalizmin kölelerine vurduğu bir pranga”dır.
83 
 Ninova'da Olanlar Bizi Ürkütmesin  (Mehmet CAN)

İslami Alim ve Aydınların sorumluluklarını ve gerekliliklerini yerine getirip getiremeyeceği ayrıca...........
84 
 Türkiye'nin Kırılma Süreci; "Egemen Zihniyet" ile "Geliştirici Zihniyet Mücadelesi  (Orhan TURAN)

Egemen siyaset, sistemin değişmesini hızlandıracak dinamiğin önüne geçmek için tüm silahlarını kullanıyor. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ve zamanlaması itibarı ile bugünlere düşen bu pozitif kırılma süreci daha da hızlanacağa benziyor.
85 
 Kılıçdaroğlu Kasırgası  (Ulaş Tuzak)

CHP’de herkes saygısından ötürü Deniz Baykal’a söz söyleyemiyor, ‘yahu bi çekil git artık, şu siyasetten elini çek ya da bari en azından biz CHP’nin önünü aç..’ diyemiyorlardı. Fakat içten içe bir mucize olsa da Deniz Baykal gitse diye dua ediyorlardı.. 1.Dünya savaşındaki gibi ortalık kaynıyor ama bir mazeret aranıyordu. Tıpkı Sırplı bir gencin Avusturya-Macaristan imparatorunu öldürmesi gibi CHP’de de bir Sırplı çıkıp bu kasedi yayınlamıştır ve istenmeyen adam olan Deniz Baykal’ın gitmesine mazeret yaratılmıştır..
86 
 Korku, Kötülük ve Terör Çağı  (Hulki Can Duru)

Dünya için en büyük tehdit G-7 ülkelerinden gelmektedir. Çünkü bu ülkeler silah ve uyuşturucu ticaretini yanı sıra, çevre felaketlerine neden oldukları gibi, bunların her çeşit dinsel yapılanmaya ve etnik teröre destek verdikleri, mazlum ülke halklarının uyanışını engellemek için o ülkelerdeki en gerici unsurlara arka çıktıkları, bilinmektedir.
87 
 Bm Güvenlik Konseyi İsrail'i Kınamamıştır!  (Hulki Can Duru)

1 Haziran 2010 tarihli kararında BM Güvenlik Konseyi doğrudan doğruya ve açıkça İsrail'i kınamamış, sadece askeri operasyon sırasında meydana gelen eylemleri kınayan bir karar almıştır.
88 
 Sevdamızın Adı ve Sırrı Kudüs!  (Mehmet CAN)

İslam ümmet'inin kanayan yarası Kudüs'ü anlamak ve anlatmak ne hazindir ki...
89 
 Ortadoğu Labirent'i!  (Mehmet CAN)

Nitekim: Yeni Ortadoğu haritasında Sünni Irak, Arap Şia Devleti, Bağımsız Belucistan, Büyük Ürdün Yeni Azerbeycan ve Bağımsız Kürdistan adlarının ilk etapta çağrıştırdığı coğrafya özelde İran, Türkiye ve Irak Ülkelerinin şu an itibarı ile elinde bulundurduğu topraklardan esinlenmekte...!
90 
 Devrim Öyküsü ve Ardında Yatan Gerçekler  (Ali Erasoğlu)

Atatürk Devrimleri hakkında oluşmuş yanlış koşullanmalar hakkındaki görüşlerimin kısa bir özeti...
91 
 Devrim Lazım!  (Gökhan B. Yetiş)

Irak Türkleri Üzerine...
92 
 Kapitalizm'in Çarklarına Buddha'nın Çomağı Nasıl Sokulur?  (Aydın akdeniz)

Bulunduğumuz coğrafyanın bir hayli doğusuna düşen bu uzak diyarlarda kan ve göz yaşı hiç eksik olmuyor. Zaman,zaman basına yansıdığı kadarıyla şöyle bir göz ucuyla baktığımız haber başlıklarında deprem,sel baskınları gibi tabii felaket haberlerinin ötesinde dikkatimize konu olacak önemde gelişmeler nedense hiç basına düşmüyor. Arada bir teknolojide,sağlıkta,ekonomide dünya gündemini sarsacak değerde buluş ve gelişmeler magazinel mantıkla düşüyor basınımıza.Asya Pasifik’te kat edilen mesafeler, öyle kendiliğinden elde edilmiş sonuçlar mıdır! Piyango biletlerine milyonda bilmem kaç ihtimalde bir tesadüf eden o sihirli rakamların sağladığı türden bir şöhret mi bahşetmektedir sahiplerine? Hiç sanmıyorum. Herifler ciddi ciddi çalışıyorlar. Hindistan’da bir TATA çıkıyor General Motors’a rağmen 2500 dolarlık bir otomobili satışa çıkarabiliyor.Hani bizim şu reenkarnasyon,enkarnasyon ve hint fakirlerini sohbetlerimizde öne alarak üzerinde geyik muhabbetleri yaptığımız Hindistan.
93 
 Liderlik  (sefa keçeci)

LİDERLİK
94 
 Ulema  (Ali Erasoğlu)

Güncel politik sorunlarımızdan bir bölümüne, Osmanlı dönemi ile bağlantılı olarak değinerek, geçmişle günümüz arasındaki bennerlik ve sürekliliği vurgulamak istedim.
95 
 Hudson Instıtute  (Yusuf Nuyan)

Temel amaçları devletin küçülmesini ve devletin sosyal işlevinin azaltılmasını hedefleyen bir merkez olan Hudson Institute, Türkiye’de devletin eğitimden ve ekonomiden el çekmesini sivil toplum kuruluşları vasıtası ile gerçekleştirmeye çalışıyor. Bunun için Türkiye’de bazı örgütlenmeler ve atölye çalışmaları yapan Hudson Instıtute Ulusal Demokrasi Fonunu kullanarak bu atölye çalışmalarını desteklemektedir.
96 
 Köprü  (Ertuğrul UZUN)

İKÖ ile AB arasında ilk defa direk bir köprü kuruldu. Bu köprünün mimarı olma şerefi de Türkiye'nin oldu. Acaba bu ne anlama geliyor?
97 
 Kristol"ün Kehanet Küresi"nden Amerika"nın Geleceğini Okumak  (Aydın akdeniz)

Amerika’nın, yeni başkan Obama ile dış politikada nasıl bir yol haritası izleyeceği konusu, bugünlerde en az Amerikan halkı kadar dünya kamuoyunun da ilgisini çekmekte. Doğrusu, bu eğilimi yalnızca ilgi düzeyinde bir merakla açıklayamayız. Çünkü 11 Eylül saldırılarının, oluşan kaotik ortamın miladı kabul edildiği tarihten bugüne aradan geçen bunca zamana rağmen müttefiklere aradıkları güven ve istikrarı sağlayamayan Amerika, başta ekonomik kriz olmak üzere, her tür terör olayının da odak merkezi olarak algılandığı bir konuma düşmüştür. Bunda hiç şüphesiz, baba Bush ile başlayan ve oğul Bush ile sürdürülen neocon politikalarının olumsuz etkileri bulunmaktadır. Peki, dış politika başta olmak üzere her konuda pragmatist bir realizmin öncülüğünü yapmış bir ülke, bu gerçeği nasıl göz ardı edebildi? Bu durum, seçmenlerinin sayısal oy çokluğu ile gurura kapılarak gerçeklerden kopan iktidar ve ardındaki odakların hatalarıyla açıklanabilir mi yalnızca? Bir yönetim körlüğünden söz edilebilir mi burada? Elbette hayır. Sanırım, durum bundan daha vahim. Yirminci yüzyıla dek homocapitalist bir varlık olan insanlık artık dünya algılamasında yeni bir çığır açarak kendisine sunulan imkânlarla yetinmemekte bugün. Yeni açılım ve heyecanlara yönelmekte, yeni ihtiyaçlar belirlemekte kendisine. Belki henüz kendisinin dahi adlandırmadığı bu dönüşümün ardından mistik söylemleri ve bu bağlamda dinamik bir politik açılım vaat eden neocon’cu akımlara prim verdi. Yaşanan tecrübeler realist politikaların haklılığının anlaşılmasına yetti mi? İşte Amerikan iç gündemi siyasi çevrelerde böyle bir tartışmanın yaşanmasına tanık olmakta.
98 
 DemirKırat  (Ismail Cem)

Tarih tekerrürden ibaret...
99 
 Aşirete Gelin Gitmek  (Ertuğrul UZUN)

Avrupa Birliği ülkeleri yılbaşı ile beraber para birimi olarak euro'yu seçti. Peki bu olgu ülkemizden nasıl görünüyor?
100 
 Komşum ve 3 kızı  (Ertuğrul UZUN)

SSCB nin dağılması ve mozaiğin her bir parçasının kendi başına uçmasını öğrenmesi dünya siyasi sahnesinde ender görülecek bir olaydı. Bu yazımızda, mozaiklerden birisi ve ülkemizin önemli bir komşusu olan Gürcistanı inceleyeceğiz. Ülkemizin geleceği için




son eklenenler
12 Eylül Fermanı
Yûşa Irmak
İnceleme > Politika
Sayenizde
Alp Şahin
İnceleme > Politika
Gorbi de Gitti
Ahmet Zeytinci
İnceleme > Politika

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.