Pandora'nın kutusu
(Simten K. Ataç) 23 Ocak 2002 |
Yaşam |
| |
Kadın olmanın bilinciyle yaşamı yenilemek mümkün olabilir mi? |
|
korkularla yaşamak
(Simten K. Ataç) 30 Ocak 2002 |
Yaşam |
| |
Ne yaparsak yapalım , ne kadar hızlı koşarsak koşalım ; bir gün gelecek ve bir başımıza sarılacağız karanlığa |
|
İnadına Zamanı Yaşamak
(Simten K. Ataç) 6 Şubat 2002 |
Yaşam |
| |
dakikaların saniyelerden , saatlerin dakikalardan , günlerin saatlerden ve bir ömrün sadece zamandan oluştuğunun unutulduğu bir yüzyılın umursamazlığı üzerine |
|
Kaybolan Yıllar
(Simten K. Ataç) 9 Mart 2002 |
İnternet |
| |
Özleteceksin kendini ve sık sık anımsatacaksın beynimde ki hayalin ile. Buharlı bir cama yazılmış yazılar gibi , üzerin silinse bile cam her buğulandığında tekrar belireceksin... |
|
Eski Sevgili
(Simten K. Ataç) 1 Temmuz 2002 |
Yaşam |
| |
“Son gidişin olur umarım eski sevgili” diye el salladım ardından ona göstermeden. Çünkü her dönüşün beni de senin kadar yaralıyor. |
|
Nereye Kadar?
(Simten K. Ataç) 23 Şubat 2010 |
Türkiye |
| |
Ülkemin geldiği bu noktadan büyük üzüntü duymakta ve bu sahnelenen rezaleti gelecek endişesi ile izlemekteyim.
|
|
Eksik Parça
(Simten K. Ataç) 15 Mart 2007 |
Yaşam |
| |
Bir farklılık; belki azlık belki çokluk.
Öyle bir şey olmalı ki, bende olmasa bile varolan. Öyle bir parça bulmalıyım ki çözüme atılan düğümleri kesip yok edecek ve tabloyu gözler önüne serecek. |
|
Yalancı Çoban
(Simten K. Ataç) 29 Nisan 2007 |
İlişkiler |
| |
Ben kimsenin Yalancı Çoban'ı değilim! Sadece yalancı bir çobanın eseriyim... |
|
Benim Küçük Kadınım
(Simten K. Ataç) 10 Mayıs 2007 |
Anılar |
| |
Kelime bulmak, cümle yaratmak ve hissettiğim sevgiyi harflere bindirip sayfaya yüklemek çok zormuş, sevgi büyüdükçe anlatılması imkansıza dönüyormuş meğer. Yazdığım her şeyi siliyor ve düşünmeye çalışıyorum, en uygun en yüce kelimeyi seçmeye çalışıyorum, olmuyor. Yetmiyor… |
|
Kar Tanesi
(Simten K. Ataç) 10 Haziran 2007 |
Yaşam |
| |
Bir kar tanesiyim ben, hiç özel olmayan. Sadece tüm taneler kadar beyaz, köşeli ve soğuk... |
|
Gönülsüz Gidişler
(Simten K. Ataç) 29 Haziran 2007 |
Sevgi ve Aşk |
| |
Dil; bazen gönlün her istediğinin dışından akar, tersine koşar, aksine eser... Her şeyi geride bırakıp uzaklaşmak isteyenlerin değil de kalmak istediğini söyleyemeyen aşkların cümlesidir bazen “Ben gidiyorum” |
|
Önyargıların Gölgesinde
(Simten K. Ataç) 6 Mart 2008 |
Yaşam |
| |
Sakın indirme yumruklarını yüzünden aşağıya diye öğretilirmiş hayat çocuklara, indirme ki aldığın darbe burnunu dağıtmasın. Ama kendi yüzünü korurken öyle bir indir ki yumruğunun birini karşında ki bedenin boş olduğu anda zayıf yanına, devrilsin boylu boyunca, kalkamasın bir daha… |
|
Mutluluk Kaçınılmaz
(Simten K. Ataç) 20 Mart 2008 |
İlişkiler |
| |
İnsanların gelecek için kurguladıkları pembe tablolara biraz yakınlaşınca bağırarak kaçmak istedikleri bir zamanın üzerine belkide bir onay yazısı... |
|
Otogar Hikayeleri
(Simten K. Ataç) 11 Mayıs 2008 |
Yaşam |
| |
Herkesin hikayesi kendi kalbinde gizlenmiştir ancak. Deşsen de ulaşamazsın, çıkarıp ortaya sayfa sayfa okuyamazsın |
|
Dostluk Gönüldedir
(Simten K. Ataç) 30 Ekim 2008 |
İlişkiler |
| |
Nedensiz ve zamansız özlemeli bir yudum kahveye eşlik edip belki sessizliği paylaşmayı, aynı odayı solumayı. Gökyüzünü aynı anda görüp güneşi birlikte uyandırmayı….
Dost dediğin yanında çıplak kaldığında tedirgin etmemeli seni. Sevmeli ve sahiplenmeli dost gönülleri... |
|
Yalan
(Simten K. Ataç) 17 Mayıs 2009 |
Yaşam |
| |
Yanılgılar insanların sahip oldukları gerçekleri midir aslında ? |
|
|
Birşeyler üretmek ancak düşünmek ile başlar.Düşündüklerimden üretebildiklerimi paylaşmak adına hepinize "hoşgeldiniz" demek istiyorum.
|
07.03.2008 01:01:40
|
Yazıların yazılması & eklenmesi ve yayınlandığı alanlar |
| |
Önyargıların Gölgesinde; biraz hüzünle biraz üzüntüyle düşünülerek yazılmış bir yazı. İnsan olmak zaafımız malesef, yeterince güvende hissedemiyoruz kendimizi tek başımıza olmadığımız zaman. Tek başınayken de insana susuyoruz, bu böyle devinip gidiyor işte... |
|
|