Gençliğinde müzik öğrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon |
|
||||||||||
|
Ötedendir beridendir düşmez aklıma, nasılsa şaşarım Sağ elini nasıl kullandıysam solak tanrının Tutam tutam bağ olur çözerim atarım demliğe Bir öteye bir beriye Fokurarım Sallar aklımı şimdi şurda duran koca kader Beli olmuş nah böyle nasıl keseyim Dertteyim, dertliyim, derdiyim bilir gözden kırık deli çatlak Ben şiir sesi olursam ki olmuşluğu çoktur Tarihine tükürdüklerimin Tepetaklak Aşkımdan, aşk demeye utanır olmuşum modern zaman ne yapmalı Kimseler eski kalmaz senin kadar yanıbaşımdan İyisi mi şöyle iyice dallayıp budaklayıp Bir şiir yazmalı Sallayıp adakladığım koynunda Belki tam ciğerinden Okumalı Beş para etmez adam, densiz Geçmesin Hiçbir saat hiçbir saati geçmesin Artık yoruldum Yorgunum Sumak otu, nazlı çingene, frenk kızı Gevur tohumu, mayıs çileği ne çok çıkar gözlerinde Nisan da mı doğdun Aşkım, söylemeye dilim vardı, artık siz utanın Belki satarım kendimi iyice bir reklam yaparım Aşk adına söylememiş demeye diliniz varmasın diye Belki bir dörtlük bilemedin Beşliğe İmzamı atarım Aşk odunu, eski çağlar, divan benzetmeleri Sizden farklı söyleyecek tek bir sözüm yok Ama azıcık da olsa vardır fiyakam kahverengi Hemde sarıyaçalan, güzeldir Ceketimin cebinde Çıkarır çıkarır boş cebimden boş elimi Dokunduğun yeri koyar koyar kaldırırım kışlığa Unuturum şiir yazmayı ve ettiğim yeminleri Bir şiir kendini yazdırdı diye Aşık olmadım, karmaşadır bu Dur turgutum dur gök maviyse mavi Masa da masa, hala Gök gibi parlayarak geldim Bıraktığım yerden al masanı ve maviyi Göğü bu işe karıştırma Yukarıda yazılanların hiçbir şiirle Ve anafikirle alakası yoktur Kopyalanılması, tahrip edilmesi Çoğaltılması, yanlışlanılması Tamamen kedilere aittir.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ekrem Naif Tek, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |