Bir klasik herkesin okumuþ olmayý istediði ancak kimsenin okumayý istemediði eserdir. -Mark Twain |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Baktým sevimli bir tekir kedi de kelebekler ile oynama ve onlarý yakalama telaþý içinde zevkten dört köþe olmuþ. Sýçrýyor, hopluyor, zýplýyor kimisine patileri deðiyor kimisine deðmiyor ve kedicik mutluluktan dört köþe. Kanatlarýna bakýyorum hayranlýkla kimisi sarý beyaz, kimisi mavi beyaz, kimisi lacivert kýrmýzý adeta bir renk cümbüþü. Onlarý görünce insan Tanrýnýn varlýðýna daha da fazla ve gönülden iman edesi geliyor... Yýllar önce Ankara Sanat Tiyatrosunda seyretmiþtim Kelebekler Özgürdür adlý oyunu, Hadi Çaman ile sanýrým diðer oyuncuda Füsun Önal'dý ve zevkle seyrettiðimiz bir oyundu. Kör bir adamýn hayata tutunma çabalarý sýrasýnda baþýndan geçen ilginç olaylarýn konu edildiði bir tiyatro eseriydi. AST yani Ankara Sanat Tiyatrosunun sahnesini bilenler bilir sahne ve seyirciler adeta iç içe ve çok samimi gibidirler. Ankara Sanat Tiyatrosu birçok sanatçýyý armaðan etmiþtir yurdumuza ve halende dimdik ayaktadýr... Þu an da televizyonda oynamakta olan birçok dizi filmde, Ankara kökenli ve AST'dan yetiþmiþ oyuncular baþarýlý þekilde boy göstermektedir. Bunlarýn arasýnda Altan Erkekli, Rutkay Aziz, Cezmi Baskýn ve daha nicelerini sayabiliriz. Sabah sabah kelebeklere selam vermesem olmaz. Onlarda nasiplensinler selamlarýmdan. Yaz kýþ kedilere selam veririm, kuþlara veriyorum tabi ki, çimenlere, papatyalara, sokak köpeklerine. Kimisi alýr selamýmý, kimisi alýr gibi yapar, bazýsý da baþka þeyle ilgileniyordur duymazdan ve görmezden gelir sesimi ve hareketlerimi. Selamý mý almayanlara da hiç kýzmam. Seviyorum önce baharý, sonra da yazý bizlere kelebekler ile tanýþma fýrsatý verdiði için. Çoðu zaman televizyonlarda da görmüþsünüzdür, pikniðe gittiyseniz orada da görmüþsünüzdür ellerinde ki aletler ile kelebek kovalayanlarý. Ben hem onlara hem de kelebeklere müthiþ derecede acýrým ve içimden boþuna yormayýn derim kendinizi, yakalayýp ne yapacaksýn o muhteþem renklere, görüntüye sahip hayvanlarý, Allah'ýn muhteþem canlýlarýný zaten bir hafta bilemedin on gün yaþýyorlar zaman verin biraz onlara. Ýnsanlar deðilse de kelebekler özgürdür, özgür olmalýlar...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ahmet Zeytinci, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |