..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




24 Temmuz 2023
Bereli 22  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:BHJ:
14 Ekim 2013

Ali her zaman olduðu gibi saat 06’da telefonunun alarmý dýt derken uyandý. Banyoya girmeden önce mutfaktaki ýsýtýcýyý çalýþtýrdý. Duþ alýp banyodan çýktýðýnda ýsýtýcýdaki su kaynamýþtý. Dolaptan çýkardýðý hazýr çorba paketini büyük kupaya doldurdu. Sýcak su ekledi. Poþetteki bayat ekmek parçalarýný kupaya attý. Yatak odasýna geçip kýyafetlerini giydi. Kupadaki çorbayý yudum yudum içti. Yatak odasýndaki dolaptan aldýðý silahýný beline taktý. Þirket telefonunu, arabalarýn anahtarýný alýp çýktýðýnda saat 07.10 olmuþtu. Karaþahin sitesinin önüne, arabasýný duvar kenarýna park etti. Yürüyerek site içine girdi. Þirket arabasýný çalýþtýrdý. Saat 08.00 de çalýþanlar iþe gitmek için inmeye baþlamýþlardý. Ali Abdullah ve Hýzma Karaþahin her zamanki gibi erkencilerdi. Helin 08.05 de evinden çýktý. Konuþmadan arabaya bindi. Hareket ettiler. Holding önüne geldiklerinde Ali Abdullah her zamanki rutinindeydi. Giriþ basamaklarýnda çalýþanlarýyla ayaküstü konuþuyordu. Ali arabayý park edip baþýnda beklemeye baþladý. Helin ve Orhan Metin aðabeyleriyle konuþuyorlardý. Ali Abdullah ve beraberindekiler arabaya doðru yürümeye baþlayýnca Ali gelenlere doðru ilerledi.
-Ali. Helin diyor ki güvenliði fazla abartmýþsýnýz. Gerek yolculuk sýrasýnda, gerekse Diyarbakýr’da hiç bir sorun olmamýþ.
-Doðrudur Abdullah Bey. Sorunsuz bir yolculuk oldu.
-Güvenliði abarttýk mý diyorsun?
-Abartmadýk Abdullah Bey. Olmasý gerekeni yaptýk, bu yüzden sorunsuz bir yolculuk oldu.
Helin aval aval baktý.
-Ne yaptýn ki Ali?
     Ali cevap vermedi. Bakýþlarý Ali Abdullah’ýn üzerindeydi.
-Anlat Ali. Seni dinliyoruz.
-Holding araçlarýnýn ATS ile takip edildiðini bildiðim için baþka bir araç kiraladým Abdullah Bey. Helin Haným gece olduðu için fark etmedi ama araba kirliydi. Basit bir önlem. Arabaya sahte plaka taktým. Evin önünden çýktýðýmýzda bizi iki araba takip etmeye baþladý. Ýki üç sokak sonra arabalar kayboldu. Kim niçin takip etmeye baþladý, sonra neden vaz geçti bilmiyorum. Ama öðreneceðim. Takibe devam etselerdi silahla müdahale edecektim. Ýstanbul çýkýþýndaki Karaþahin Petrol’de arabayý yýkadým. Plakayý deðiþtirdim. Bursa-Eskiþehir-Ankara Yolu-Kayseri-Sivas-Malatya güzergahýndan yola devam ettim. Yolda üç, yok dört kere kontrole takýldýk. Orhan Bey’in verdiði kimlikle aranmadýk. Diyarbakýr giriþinde plakayý tekrar deðiþtirdim. Gece otele giriþ yaptýk. Sabah Feyzullah Aða’yla kahvaltý salonunda görüþtüm. Toplantý çýkýþý sorun olmasý halinde güvenlik merkezini ele geçirmeleri ve kameralarý devre dýþýna çýkarmalarý için anlaþtýk. Orhan Bey’in adamlarýna sorun olmasý durumunda öncelikle Burhan ve Ýdris aðanýn infaz edilmesi emrini verdim. Beklediðimiz gibi toplantý da sorun çýktý. Konsolos Muavini tarafýndan saat 11 den sonra Helin Haným’ýn öldürülmesi emri verildi.
Helin iyice aptallaþmýþtý.
-Ne emri Ali? Ne saçmalýyorsun?
     Ali sakinliðini bozmadan Helin’e baktý.
-Kürtçe biliyor musunuz Helin Haným?
-Bilmiyorum.
-Ben biliyorum Helin Haným. Konsolos Muavini saat 11 de otelden ayrýlacaðýný ve temizlik yapýlmasýný söyledi. Ben toplantýya gazeteyle girip bulmaca çözdüðüm için bana kýzdýnýz. Yanýmda oturan korumalar kendi aralarýnda akþam infaz edileceðinizi konuþuyorlardý. Akþam 11’e doðru Konsolos Muavini otelden ayrýldý. 11’e on kala Feyzullah Aða’nýn adamlarý elektriði kestiler, kameralar devre dýþýna çýkýnca Helin Haným’ý kat hizmetçisi kýyafetiyle Feyzullah Aða’nýn odasýna naklettim. Orhan Bey’in adamlarý iyi çalýþtýlar. Burhan ve Ýdris Aða infaz edildi. Otele gelen adamlarýný, Feyzullah Aða’nýn adamlarýyla ortadan kaldýrdýk. Cesetleri kaldýðým odaya taþýdýk. Plakayý deðiþtirip sabaha karþý yola çýktýk. Bu sefer farklý güzergahtan Ýstanbul’a geldik.
Helin biraz önce, Ali’yi bir þey yapmadýðý için aðabeyine þikayet etmiþti. Aðabeyiyle göz göze geldiler.
-Benim bunlardan haberim yok aðabey.
-Haberiniz olsaydý paniklerdiniz Helin Haným. O yüzden haber vermedim.
     Ali Abdullah duyduklarýndan son derece memnun kalmýþtý.
-Anladýn mý Helin? Demek ki güvenliði abartmamýþýz.
     Ali’ye bakarak devam etti konuþmasýna;
-Bundan sonrasý için ne düþünüyorsun Ali? Ýngilizlerin emri ortada kaldý.
-Güvenliði biraz daha artýrmalýyýz Abdullah Bey. Ýngilizlerden iki davranýþ bekleyebiliriz. Emir ortada kaldý diye düþünürlerse yeni bir saldýrý emri verebilirler. Aðalar beceremediler diye düþünürlerse, þu anda vaz geçseler bile ilerleyen zamanda harekete geçeceklerdir. Her iki durumda da güvenliði artýrmalýyýz.
Ali Abdullah yeniden Helin’e baktý.
-Helin korumasýz hiç bir yere gitmiyorsun. Bir süre daha evden iþe, iþten eve. Koruma sayýsý artýrýlsýn, ilave araç çýkarýlsýn. Güvenlik müdürü olarak bunu sen ayarlayacaksýn Ali.
-Tamam Abdullah Bey.
-Ajansa gideceksen çocuklar seni götürsünler Helin.
-Yine gizli saklý konuþacaksýnýz. Ben gidiyorum.
     Bir adým geride purosunu içen Orhan Metin iyice yaklaþtý.
-Her hareketinle beni þüphelendiriyorsun Ali. Ýstihbaratçýlarýn otelde ne iþi vardý?
-Ýstihbaratçýlardan haberim yok Orhan Bey. Kimden duydunuz?
-Feyzullah’ýn adamlarý güvenlik odasýna gittiðinde odada kimse yokmuþ Ali. Güvenliði istihbaratçýlardan baþka kim ele geçirmiþ olabilir?
-Bilmiyorum Orhan Bey.
-Yalan söylüyorsun Ali.
-Yalan söylemiyorum Orhan Bey. Bana güvenmediðiniz için mi peþime beþ kiþi taktýnýz?
-Peþine adam falan takmadým Ali. Holding üst düzey görevlilerinin evinin önünde her zaman bir araba bekler.
     Yanýnda yüksek ve bert sesle konuþulmasý Ali Abdullah’ý irrite ederdi.
-Polemik yapmayýn. Benim önemsediðim kimin yardým ettiði deðil. Helin’in Diyarbakýr’dan sað salim gelmiþ olmasý. Bundan sonrasý için neler yapmalýyýz?
-Güvenliðiniz için dikkatli olmanýz gerekir. Çelik yelek ve rutinlerinizi deðiþtirmenizi tavsiye edebilirim. Ekibinizi deðiþtirebilirsiniz.
     Ali’nin söyledikleri bilinen þeylerdi.
-Güvenlik þirketini git teslim al Ali. Helin’in korumalarýný da ayarla. Sýkýntý istemiyorum.
-Peki Abdullah Bey. Ýzninizle bir þey söylemek istiyorum.
-Seni dinliyorum Ali.
-Tuðrul Bey bildiðim, duyduðum kadarýyla yasa dýþý dövüþ iþleri yapýyordu. Ben bu iþi yapmam.
-En doðrusunu yaparsýn Ali.
-Peki Abdullah Bey. Ýzninizle.
     Ali binaya doðru yürüdü. Binaný bodrum katýnda þoför odalarý ve lavabolar vardý. Arkasýndan Ali’yi takip eden Orhan Metin tekrar konuþtu.
-Aðabey farkýnda deðilmiþ gibi davranma. Ali’nin istihbarat için çalýþtýðý gün gibi ortada. Baþýmýza bela olmadan...
-Kimsenin baþýmýza bela olduðu falan yok Orhan. Ali Helin’i sað salim geri getirdi mi? Getirdi. Baþýmýza bela olacak aðalardan bizi kurtardý mý? Kurtardý. Sýkýntý ne? Ýstihbarat bizi koruyorsa býrak korusun. Ali baþýmýza bela olursa istediðimiz zaman ortadan kaldýrabilir miyiz? Kaldýrabiliriz. Bundan iyisi Þam’da kayýsý.
-Ýyi diyorsun aðabey de piyasada adýmýz devlet yanlýsýna çýkacak.
-Piyasada herkes bizi devlet yanlýsý biliyor zaten Orhan. Devlet yanlýsý olmaktan bu güne kadar zarar etmedik. Dünya devletlerinin içinde borcuna en sadýk devlet kimdir biliyor musun?
-Bilmiyorum aðabey kim?
-Bizim devlet Orhan. Dünyanýn, borcuna en sadýk devleti bizim devlet. Þaþýrma. Bizim devlet alacaðýný unutmadýðý gibi borcunu da unutmaz. Biraz geç olsa da mutlaka borcunu öder. Gecikmeden dolayý oluþan zararý da mutlaka telafi eder. Ýstihbarattan belki ben koruma talep ettim. Nereden biliyorsun?
     Orhan Metin þaþýrdý.
-Senin istihbaratta tanýdýklarýn mý var aðabey?
-Ýstihbaratta tanýdýðým kimse yok Orhan. Sana geçen gün dediklerimi hatýrlýyor musun? Ali isteseydi hepimizi öldürebilirdi. Madem bizi koruyor býrak korusun. Sýkýntý açarsa hallederiz. Devlet yanlýsý olmak seni niye rahatsýz ediyor? Babam da devlet yanlýsý, söylemez ama istihbaratta tanýdýklarýnýn olduðuna eminim. Bizim Kör Haydar, Haydar Aða’da devlet yanlýsý, istihbaratta tanýdýklarý da var. Bize de çok yardýmlarý oldu zamanýnda. Ali istihbaratta çalýþýyorsa bile bizi korumak isteyen bir klikle çalýþýyor. Hali hazýrdakilerle çalýþýyor olsalardý çoktan bilirdik. Baðýþ toplamak için kapýmýza kýrk kiþi gelirdi. Öyle deðil mi?
-Doðru söylüyorsun aðabey. Sýr saklamayý býrakýp ne zaman bana açýlacaksýn merak ediyorum.
-Çok yakýnda Orhan. Çok yakýnda. Çýkalým mý?
-Sen çýk aðabey. Ben rafineriye gideceðim.











































14 Ekim 2013

Caner Çaylý kuþluk namazýný kýlmýþ hizmetçinin getirdiði çayý içiyordu. Hizmetçi salonun kapýsýnda belirdi.
-Efendim Engin Bey ve Timurhan Bey geldiler.
-Bekletme kýzým içeri al.
Caner Çaylý misafirlerini ayakta karþýladý.
-Selamün Aleyküm Caner aðabey.
-Ve Aleyküm Selam kardeþim hoþ geldiniz. Buyurun.
-Selamün Aleyküm Caner aðabey
-Ve Aleyküm Selam kardeþim hoþ geldiniz buyurun.
     Engin Altay ve Timurhan Yürekli koltuklara oturdular. Timurhan Yürekli her zamanki kibarlýðýyla söze baþladý.
-Baþýmýz sað olsun aðabey. Allah rahmet eylesin inþallah. Aðabey’in mahsus selamlarý var. Taziyelerini iletti. Burak kardeþimizin baþýna gelenlerin hepimizi üzüntüye gark ettiðini bildirmemizi istedi. Failler bulununca inþallah gereðini yapacaðýz merak etmeyin. Ablamýz nasýllar?
-Allah razý olsun kardeþim. Çok sað olun. Müþerref haným da nasýl olsun? Kötü. Yatýþtýrýcýlarla ayakta duruyor. Aðabey’de aramýþ sað olsun. Size ulaþan bir bilgi var mý?
     Soruyu Engin Altay cevapladý.
-Net bir bilgi yok aðabey. Size gelmeden az önce Karabulut’tan bir fotoðraf geldi. Buyurun. Fotoðraftaki adamýn cinayetlerin faili olduðunu tahmin ediyoruz.
-Karabulut kim?
-Ýstihbaratta çalýþan bir kardeþimiz aðabey. Üç dört gündür gece gündüz olayla ilgili bilgi ve belgeye ulaþmaya çalýþýyorlar.
-Oðlumun öldürüldüðü ev istihbarata mý aitmiþ Engin?
-Ev camiamýzla baðlantýlý bir arkadaþa ait aðabey. Ýstihbaratta çalýþan kardeþler bazý iþleri için kullanmýþlar.
-Fotoðraftaki adamlar kimmiþ? Oðlumla ne alakalarý var?
-Net bir bilgiye sahip deðiliz aðabey. Fotoðraftakiler, Soner Çakal, Bekir Özayhan ve Ali Yýldýrým. Soner Çakal ve Ali Yýldýrým Karaþahin Holding’de çalýþýyorlar. Bekir Özayhan iþletmeci. Karabulut ve ekibi aralarýndaki baðlantýyý bulmak için çalýþýyorlar. Malumat netleþir netleþmez biz gereðini...
     Caner Çaylý kesin ve net konuþtu.
-Hiç bir þey yapmanýzý istemiyorum Engin. Ulaþtýðýnýz bilgileri bana ulaþtýrýn gereðini yapmak benim iþim. Siz karýþmayýn.
Engin Altay kendine vazife bildiði her konuda olduðu gibi hemen lafa girdi
-Olur mu öyle þey aðabey? Camiamýzdan birine verilen zarar hepimize verilmiþtir. Sen sýkýntýya...
-Sýkýntýlýk bir þey yok Engin. Ýntikam almak gerekiyorsa bu benim hakkým. Ben halledeceðim. Siz saldýrýnýn sebebini öðrenin gerisi bende, karýþmayýn. Fidye ihtimali var mý?
-Mümkündür aðabey. Ali ve Soner özel güvenlik Bekir mafya bozuntusu. Burak ve arkadaþlarý fidye için kaçýrýlýp o eve götürülmüþ olabilirler.
     Caner Çaylý günlerdir kafasýnda dönüp duran soru iþaretinden kurtulmak istiyordu. Muhataplarýný süzdü.
-Burak ve arkadaþlarý iþret masasýnda mý öldürüldüler Engin?
-Evde iþret meclisi belirtisi yok aðabey. Buraðý tanýyoruz. Kadýnla içkiyle ne alakasý olabilir? Arkadaþlar fidye ihtimali üzerinde ayrýntýlý araþtýrma yapýyorlar.
-Peki Engin öyle olsun. Dediðim gibi elinizdeki bilgileri bana ulaþtýrýn. Ben halledeceðim.
-Peki aðabey. Bize müsaade. Tekrar baþýnýz sað olsun aðabey. Yenge hanýma selam ve hürmetlerimizi iletin.
-Müsaade Allah’tan kardeþim. Selametle.



14 EKÝM 2013 Karaþahin Holding Ýdari binasý


Ali lavabodan çýkmýþ merdivenlerden inerken telefonu çaldý. Baktý. Tanýmadýðý biriydi.
-Alo.
-Ali Yýldýrým ile mi görüþüyorum.
-Evet benim. Siz kimsiniz?
-Serhat Demir. Karaþahin Güvenlik’ten. Efendim, Orhan Bey tarafýndan Genel Müdür olarak görevlendirildiðinizi biliyorsunuz. Þirkete gelecek misiniz diye aramýþtým.
-Geleceðim Serhat Bey. Unutmadan. Helin Haným’a ikinci bir araç ve koruma ayarlayýn. Helin Haným’ýn güvenliðini artýrýyoruz. Korumalarý temiz giyimli, dikkat çekmeyecek, eðitimli olanlarýn arasýndan seçin.
-Tamam efendim. Araç ve korumalarý hemen çýkarýyorum. Ajansa mý gönderelim?
-Helin Haným ajansa geçmiþ olmalý. Funda haným izinli olabilir. Nuri Bey’e ulaþýp bilgi alýn.
-Tamam efendim, bekliyorum.
     Ali araca binip Karaþahin Güvenlik binasýna doðru yola çýktý. Ali’yi iki katlý binanýn bahçe giriþinde Serhat Demir karþýladý.
-Hoþ geldiniz efendim. Ben Serhat Demir.
-Merhaba Serhat Bey. Memnun oldum. Nasýlsýnýz?
-Teþekkür ederim efendim. Buyurun.
     Ali’nin giriþ kapýsýnýn yanýndaki kilitli kapýlara baktýðýný fark eden Serhat Demir hemen açýklama yaptý.
-Malzeme ve mühimmat depolarýmýz efendim. Alarm kurdurduk.
Birlikte ikinci kata çýktýlar. Kapýsýnda isim yazýlý olmayan Genel Müdür odasýna girdiler.
-Bir þeyler içer misiniz efendim?
-Çayýnýz varsa içelim Serhat Bey.
     Serhat telefonla çay sipariþi verdi.
-Kýzým Ali Bey’in odasýna çay getirin.
     Ali’nin iþaretiyle oturdu.
-Þirketin durumu nedir Serhat Bey?
-Þu an itibarýyla durumumuz stabil efendim. Çalýþtýðýmýz iþ yerlerinin çoðunluðu Karaþahin Holding bünyesinde olduðu için gelir gider dengemizde genellikle bir sorun olmaz. Ýþ yerlerine üniformalý ve sivil kýyafetli güvenlik hizmeti veriyoruz. Tanýtým ve reklam broþürlerimizi her þirkete gönderiyoruz. Tuðrul Bey, sizden önceki Genel müdür Karaþahin Holding dýþýna çýkmamýzý istemediði için baþka þirketlere görüþme için gitmedik. Bize gelen þirketlerinde, Orhan ve Abdullah Bey’in onayýyla sözleþme yapýp güvenliði karþýlýyoruz.
-Teþekkür ederim. Personelimiz?
-Personel seçiminde eðitim ve fizik durumu göz önüne alýyoruz. Ýþ ortaklýðý yaptýðýmýz bir eðitim merkezinden güvenlik soruþturmasý ve mülakatla alým yapýyoruz. Pek baþarýlý olamadýk ama personelimizin haftada en az bir kez spor salonuna ayda bir kez de poligona gitmelerini istiyoruz. Ýdari personel olarak dört kiþi çalýþýyoruz. Üç muhasebe elemaný ve ben. Personel silah ve mühimmatlarýný birinci katta çelik kasa içinde saklýyoruz. Gece bekçimiz var.
-Emniyette tanýdýðýnýz var mý?
-Var efendim.
     Ali cebinden çýkardýðý küçük kâðýdý uzattý. Diyarbakýr’a gidecekleri gece kendisini takip eden arabanýn plakasý vardý kâðýtta.
-Þu plakanýn kime ait olduðunu öðrenebilir misiniz?
-Acil mi, bilgilendirme bitince mi?
-Acil Serhat Bey. Personel dosyalarýný görmek istiyorum, gönderebilir misiniz?
-Peki efendim. Ýzninizle.
Serhat Demir’den bir iki dakika sonra bir elinde klasör bir elinde çay engelli bir genç içeri girdi.
-Personel albümünü getirmiþtim efendim.
-Oturun. Ýsminiz?
-Adým Musa Taþ efendim. Muhasebe de çalýþýyorum.
     Ali poþet dosyalar içindeki kâðýtlarý incelemeye baþladý. Aradýðýný bulmuþtu. Klasörü Musa’ya uzattý.
-Bu kim Musa Bey?
     Musa Taþ soruyu cevaplamak ecen hiç düþünmedi. Þirket çalýþaný herkesi tanýyordu.
-Recep Çað. Orhan Bey’in kadrosunda çalýþýyor. Aramamý ister misiniz?
-Gerek yok Musa Bey. Teþekkür ederim.
Ali çayýný yudumlarken Serhat Demir odaya girdi. Heyecanlýydý.
-Efendim Çaylý Holding’den aradýlar. Görüþmek istiyorlar.
-Çaylý Holding? Bildiðimiz Çaylý Holding mi?
-Evet efendim. Ne cevap verelim?
     Ali telefonunu çýkardý.
-Çýkmayýn Serhat Bey. Abdullah Bey’le görüþeceðim.
Ayaklý askýdaki üniformayý iþaret etti.
-Bu üniforma nedir?
-Personel üniformalarý efendim. Numune olarak birini odanýza koymuþtuk.
     Ali Abdullah nihayet telefona bakmýþtý.
-Alo Abdullah Bey. Çaylý Holding güvenlik iþini bize vermek istiyormuþ. Görüþelim demiþler. Tamam Abdullah Bey. Serhat Bey siz hazýrsanýz çýkalým. Aracýmýz var mý?
-Var efendim.
     Ali koltuðundan kalkýp askýdaki üniformayý çýkardý. Üstüne giydi. Pantolonunu deðiþtirmek için saða sola bakýnca Serhat Demir odadan çýktý. Pantolonu deðiþtiren Ali silahýný kýlýfa yerleþtirdi. Palaskayý beline doðru indirdi. Çocukken kovboy filmlerine özenirdi.
     Ofis camýndan kendisini seyreden Serhat Demir bu sýrada içeri girmiþti.
-Bu bana oldu.
-Görüþmeye üniformayla mý gideceksiniz?
-Elbette Serhat Bey. Yýllarca üniformayla çalýþtým. Unutmadan Serhat Bey, Çalýþanlarýmýzýn kýyafet, donaným ve ödemelerinde hiç bir sýkýntý istemiyorum. Arkadaþlarýn poligon performanslarý ve spor salonu devamlýlýklarý sürekli takip edilecek. Atýþý kötü, hantal çalýþan istemiyorum. Ordudan veya emniyetten ayrýlmýþ geçmiþi temiz kiþileri bir araþtýrýn. Bu arada çalýþanlar yasa dýþý dövüþlere katýlmayacaklar. Tuðrul dönemi sona erdi. Siz aracý hazýrlayýn, bende geliyorum.
-Peki efendim. Ben aþaðýdayým.
     Ali oyalanmadan aþaðýya indi. Þoför mahalline doðru yürüdü.
-Siz mi kullanacaksýnýz Ali Bey?
-Evet siz yan tarafa geçin.
     Ali vitese takýp arabayý hareket ettirdi.
-Unutmadan Serhat Bey. Helin Haným için ayarlamalarý yaptýnýz mý?
-Ayarladým efendim. Bir sorun yok deðil mi?
-Bir sorun yok Serhat Bey. Sadece tedbir.
Ali arabayý bahçe kapýsýndan çýkardý. Biraz ilerde arabasýnýn baþýnda bekleyen genç bir adama iþaret edip çaðýrdý. Önce þaþýran genç adam duraksamadan arka koltuða geçip oturdu.
-Recep Çað bundan sonra þoförlüðümü yapacak Serhat Bey.
-Peki efendim.
-Çaylý Holding’i aradýnýz mý?
-Aradým Ali Bey. Bizi bekliyorlar.
Yarým saat sonra Ali ve Serhat 10 katlý Çaylý Holding binasýnýn önündeydiler. Binanýn ilk iki katý idari bina olarak kullanýlýrken diðer katlar süit oda olarak satýlmýþtý. Suit oteli Çaylý Holding çalýþtýrýyordu. Recep arabanýn yanýnda kaldý. Ali ve Serhat binaya girdiler. Caner Çaylý lobide kendilerini bekliyordu.
-Merhabalar Caner Bey. Ali Yýldýrým. Karaþahin güvenlik Genel Müdürü.
-Aleyküm Selam Ali Bey. Buyurun. Güvenliði deðiþtirmeye karar verdim. Kameralar ve dýþ güvenlik iþini sizin yapmanýzý istiyorum.
     Serhat elindeki dosyayý uzattý.
-Standart sözleþmemiz Caner Bey. Ýstediðiniz ilave maddeleri ekleriz.
     Caner Çaylý ilerde kendilerini takip eden garsona iþaret etti.
-Evladým, beylere ikramda bulunalým. Sözleþmeyi Hatice’ye götürün hemen incelesin. Size güvenlik odasýný göstereyim. Hatice, kýzým teknik konularý onunla halledersiniz. Tüm sistemin yenilenmesini istiyorum. Monitörler, bilgisayarlar, kameralar, tamamýnýn. Dýþ güvenliði bu gün güvenlik odasýný en kýsa zamanda devralýn.
     Bu sýrada ikinci kattan inen genç bir kadýn yaklaþtý. Gelen Holding Genel Müdür yardýmcýsý Hatice Çaylý’ydý. Binada olan her þeyden anýnda Hatice’nin haberi olurdu.
Baba neler oluyor? Beyler kim?
     Caner Çaylý sakinliðini bozmadan kýzýna cevap verdi.
-Bir þey yok kýzým. Güvenlik iþimizi Karaþahin Güvenliðe vermeye karar verdim. Eski sözleþmeyi iptal edin. Bu bey Ali Yýldýrým. Karaþahin Güvenlik Genel müdürü.
Hatice Çaylý bir an duyduklarýna inanamadý.
-Ali Yýldýrým mý? Babaa!
-Kararým bu kýzým. Dediðimi yap. Eski sözleþmeyi iptal et. Yeni sözleþme yapýn.
     Serhat ve Ali baba kýz konuþurken hafifçe uzaklaþmýþlardý. Telefonla konuþan Serhat’ýn yüzü asýldý. Sinirle telefonu kapattý. Mahcup þekilde Ali’ye baktý.
-Ali Bey. Bilgisayarcýlarý aradým. Buraya adam ve malzeme gönderemiyorlar ne yapalým?
-Buradan ayrýlmadan gelmezlerse baþka bilgisayarcý bulun.
-Ama efendim, yýllardýr ayný bilgisayar ve güvenlik firmasýyla çalýþýyoruz.
-Olabilir Serhat Bey. Bu gün iþimizi yapmayacaklarsa bir daha çalýþmayýz. Bizim adamlar geliyorlar mý?
-Ýnsan kaynaklarýyla görüþtüm. Hemen servis çýkarýyorlar.
     Ali ve Serhat adam ayarlamaya çalýþýrlarken Caner Çaylý ve kýzý arasýndaki tartýþma devam ediyordu.
-Baba ne yapýyorsun? Ali Yýldýrým’ý, Buraðýn katilini nasýl iþe alýrsýn?
-Birincisi kýzým Ali Yýldýrým’ý iþe almadým. Þirketine iþ verdim. Ýkincisi katil olduðu konusunda þüphelerim var.
-Ne þüphesi baba. Fotoðrafý sen de gördün. Ne þüphesi?
     Caner Çaylý da her baba ve patron gibi kararlarýnýn tartýþýlmasýný sevmezdi.
-Ben iki fotoðraf gördüm kýzým. Birinci fotoðrafta Burak ve arkadaþlarý sarhoþ yatýyorlardý. Yanlarýnda da yarý çýplak bir kadýn vardý. Ýkinci fotoðrafta ise ve yüzü açýk üç adam vardý. Sýradan hýrsýzlar bile yüzlerine maske takarken üç kiþinin yüzü açýk cinayet iþlemesi beni þüphelendiriyor Hatice. Ýnsanlar yüzleri açýk cinayet iþlemezler öyle deðil mi? Adamlar üstelik eve, bizim holdingden çaldýklarý bir arabayla gitmiþler. Hedef saptýrmak için önlem alan adamlar niçin yüzlerini açsýnlar? Merak ettiðim baþka bir þey de; Buraðýn öldürüldüðü evde niçin kamera vardý? Bize gösterilen fotoðraf bence montaj. Ali’nin oðlumu öldürdüðüne inanýrsam elimin altýnda olur, istediðim zaman intikam alýrým. Öldürmemiþse mesele yok. Araþtýrdýðým kadarýyla Ali kalifiye biri. Sözleþmeyi istedikleri þartlarda yapýn.
     Hatice dosya elinde ayrýlmadan gözlerini babasýna dikti. Tedirginliði sesinden belliydi.
-Bu durumu anneme nasýl açýklamayý düþünüyorsun baba? Mutlaka haberi olur. Eski güvenlik þirketi camianýn þirketi. Sözleþmeyi fesih sebebini sormayacaklar mý? Sorarlarsa ne diyeceðiz?
-Benim kararým olduðunu söylersin kýzým. Oðlunun günahlarýný niçin benden sakladýðýný söylediðinde, annenle konuþacaðým. Alkolik, hýrsýzlarla birlikte çalýþan oðlumun günahlarýný, dolabýndaki þiþeleri annenden duymak istiyorum. Ýsteyen istediðini sorsun. Milyonlarca lira baðýþ yaparken kimse bana bir þey sormadýðýna göre bu saatten sonra kimse, bir þey soramaz.
-Buraðýn ölümü için annemi suçlamayacaksýn deðil mi baba?
-Annen beni suçluyor ama kýzým. Buraða serseri ol, içki iç, el alemin kýzýna sarkýntýlýk yap, arabasýný soydurt mu dedim? Ben oðlumu dindar yetiþtirmek için elimden geleni yaptým. Yediði haltlardan haberim bile olmadý. Annen, sen, herkes benden sakladýnýz. Su testisi suyolunda kýrýldý. Ýstemeden bir vakit namazýmý kaçýrdýðým zaman annen baþýmýn etini yedi. Haklýydý. Þýmarttýðý oðlu Cuma vaktinde batak hanelerde sürtüyordu öyle deðil mi?
     Hatice’nin gözleri sulandý, sesi titredi. Aðlamak üzereydi.
-Üzgünüm baba özür dilerim. Bana çok mu kýzgýnsýn?
-Kimseye kýzgýn deðilim kýzým, baþta kendim olmak üzere herkese kýrgýným. Sana, annene, istemediðim halde suçlarýna ortak olduðum adamlara, oðlumu dindar yetiþtirsinler diye gönderdiðim okullara, oðlumla ilgili gerçekleri benden saklayan herkese kýrgýným. Þimdi beni daha fazla üzme, dediklerimi yap.
-Peki baba. Tekrar özür dilerim.
     Hatice parmaklarýyla gözlerini silip asansöre doðru uzaklaþtý. Kýzý uzaklaþan Caner Çaylý yeniden Ali’ye doðru yaklaþtý.
-Ali Bey, otelime uygun adamlarý yerleþtirmenizi ve her gün kontrol etmenizi istiyorum.
-Þartlarý siz belirleyeceksiniz Caner Bey. Merak etmeyin ben her gün mutlaka uðrar kontrol ederim. Bilgisayarcýlarýmýz ve diðer personelimiz de geldiler. Bu gün güvenliði devralýrýz.
-Ýmza iþlerini kýzýmla halledersiniz.
     




















14 Ekim 2013

Öðleden sonra camianýn istihbarat temsilcisi Karabulut ve emniyetçi Timurhan Yürekli randevu almadan apar topar Arnavutköy yakýnlarýndaki aðabeyin evine geldiler. Ýlk haber aldýklarýnda bir anda kavramakta zorlanmýþlardý. Caner Çaylý, ömrünü camiaya vakfetmiþ Caner aðabey camiayý Çaylý holdingden uzaklaþtýrýyordu. Böyle bir þey mümkün olabilir miydi? Lüks villanýn ikinci katýndaki istiþare odasýna girdiklerinde aðabey kendilerini bekliyordu.
-Selamün Aleyküm Aðabey. Nasýlsýnýz?
-Ve Aleyküm Selam kardeþim. Elhamdülillah iyiyiz. Siz nasýlsýnýz?
-Elhamdülillah aðabey.
     Karabulut aðabeyin karþýsýndaki koltuða oturunca Timurhan Yürekli selam verdi.
-Selamün Aleyküm aðabey.
-Ve aleyküm Selam kardeþim. Buyurun sizi dinliyorum. Bu telaþýnýzýn sebebini öðrenebilir miyim?
-Kusura bakma aðabey. Rahatsýzlýk verdik ama bazý konular var da.
-Estaðfirullah kardeþim rahatsýzlýk ne demek? Buyurun.
-Toplantýlarýmýzda her þeyi konuþamýyoruz aðabey. Umulmadýk zamanlarda Engin’in milliyetçilik damarlarý kabarýyor bazen biliyorsunuz.
-Biliyorum Karabulut. Konu nedir?
-Caner Çaylý ve Ali Yýldýrým aðabey.
-Bu Ali Yýldýrým’ýn adýný sýk duymaya baþladýk Karabulut. Kim bu?
-Kesin olmamakla birlikte Ali Yýldýrým’ýn Burak Çaylý’nýn katillerinden biri olduðunu düþünüyoruz aðabey. Hakkýnda fazla bilgi yok elimizde.
-Caner ne alaka?
-Caner aðabeyin geçmiþini biliyoruz. Eþi Müþerref ablayla birlikte ömürlerini camiamýza vakfetmiþ bir aðabeyimiz, kardeþimiz. Oðlunun öldürülmesinden sonra deðiþti biraz. Maklubeleri, gazete istiþarelerini býraktý. Oðlunun öldürülmesinden bizi sorumlu tutar gibi bir hali var. Malumunuz, oðlu Burak saðlam ayakkabý deðildi. Eðitim hayatý camia içinde geçti ama uyum saðlayamadý. Çocukta her þey vardý. Alkol, kadýn. Ot. Her þey. Caner aðabey de baðýþ nakletme iþinden uzaklaþmak için aþýrý ýsrarcý oldu. Oðlunu öldürenleri halledeceðiz dememize raðmen ýsrarla karýþmayýn dedi. Camiaya sýrt dönerse baþýmýza sýkýntý açar. Hakkýmýzda çok fazla bilgiye sahip. Bizi tedirgin eden konu ise Caner aðabeyin holding güvenliðini bu gün bizden alarak Ali Yýldýrým’ýn baþýnda olduðu Karaþahin Güvenliðe vermesi.
-Caner’e biraz vakit vermek lazým Karabulut. Kolay deðil yaþadýklarý. Ýlk gençliðinden itibaren camiamýzýn içinde, samimiyetini fedakârlýðýyla ispatlamýþ bir kardeþimiz. Suphi Tekin’le bir nevi ortak durumuna düþmek psikolojisine biraz zarar verdi. Suphi Tekin’le aralarýndaki baðýþ iliþkisinin oðluna zarar verdiðini düþünmüþ olabilir. Duruma göre bakar, deðerlendiririz. Ali kim, bahsettiðin?
-Kim olduðunu çözemedik aðabey. 1 Eylül’den itibaren koruma olarak Karaþahin Holding’te çalýþýyor. Aðustos ayýnda Kör Haydar lakaplý Haydar Özayhan’ýn yeðeni Bekir Özayhan’a ait çay bahçesinde kaldýðýný tespit ettik. Holding’deki ilk icraatý, Burak Çaylý’ya silah göstererek kovmak olmuþ. Burak Çaylý’nýn Helin Karaþahin’i takip ettiði iddiasý bana mantýklý geldi. Burak, Suphi Tekin’in adamlarýna Helin Karaþahin’in arabasýný soydurtmuþ. Soygun akþamý Suphi’nin tamirhanesi basýlýp kasa boþaltýlmýþ ve adamlarý polise ihbar edilmiþ.
     60 yaþlarýnda gösteren aðabey bir an hafýzasýný yokladý.
-Hatýrlýyorum o hadiseyi. Suphi’ye tazminat olarak o haftaki baðýþý iade ettik ki Karaþahinlere bulaþmasýn.
-Doðrudur aðabey. Geçenlerde Diyarbakýr’da bir toplantý yapýldý. Ortaklýktaki aðalar, Konsolos Muavini ve Helin Karaþahin toplantýya katýldý. Helin’i Ali Yýldýrým toplantýya götürmüþ. Toplantý sonunda Burhan ve Ýdris aðalar infaz edildi. Basýna açýklama yapýlmadý ama otelde çok sayýda adam öldürüldü. Diyarbakýr dönüþü Ali Yýldýrým Karaþahin Güvenlik Genel Müdürü oldu. Küçük Aða için çalýþtýðýný düþünüyorum. Hakkýnda gerçek bilgilere ulaþamýyoruz. Ayný isim ve benzer bilgilerle üç farklý dosyasý var. Geçmiþini karartmak için ayrýntýlý çalýþýlmýþ. Müsaadenizle bir þey sorabilir miyim aðabey?
-Elbette kardeþim buyurun.
-Estaðfurullah aðabey. Karaþahinler hakkýndaki planlardan bize bahsedebilirseniz eðer ona göre tedbir alabiliriz. Bildiðimiz kadarýyla Karaþahinlerin camiamýzla müspet manada yakýnlýklarý yok. Bu güne kadar ortaklýk tekliflerimizi sürekle olarak reddettiler. Çok yönlü bir operasyonla holdingi ele geçirme taleplerimiz büyüklerimiz tarafýndan reddedildi. Karaþahinlerin özelliðini bizde tam olarak kavrayabilmiþ deðiliz.
-Karaþahinlerin hiç bir özelliði yok Karabulut. Beklentimiz holdingin camiamýza tam olarak entegre olmasý. Ýtibarlý bir isimleri var. Bu itibarý kullanmak istiyoruz. Biraz zaman alacak ama, umuyoruz ki Karaþahinler ortaklýk için kendileri bize gelecekler.
-Ýnþallah aðabey. Duyduðum kadarýyla Ali Abdullah Karaþahin Londra’daki ortaklýk toplantýsýnda bile camiayla ortaklýk için ýsrar etmeyin demiþ.
-Ýlk baþta bize karþý olup sonrasýnda muhterem büyüðümüzün himmet ve tasarrufuyla camiamýza katýlan o kadar farklý insan var ki Karabulut. Ýlahi yardým inþallah yakýn zamanda tecelli edecektir.
-Ýnþallah aðabey.
-Bunu da istiþare konularýna yazalým Karabulut.
     Aðabey bakýþlarýný kendilerini sessizce dinleyen Timurhan Yürekli’ye çevirdi.
-Sen ne düþünüyorsun aðabey?
-Ben bu konularda her zaman netim aðabey. Diðer guruplar gibi camiamýzdaki gençlere iþ bulma derdinde deðiliz, 50 yýldýr yönetime talibiz. Gayemize ulaþmaya bir adým kaldý. Yýllardýr devletin kilit noktalarýna camiamýza tam baðlý kadrolarý yetiþtirmeye ve yerleþtirmeye uðraþýyoruz. Baþardýk. Hükümetler üzerindeki üniformalý vesayetini kaldýrdýk. Kendi vesayetimizi oluþturduk. Geldiðimiz noktada sinir merkezlerinde biz varýz. Her alana hâkimiz. Yönetime talipseniz muktedir olmak için, istemeseniz de farklý insanlarla çalýþmak zorundasýnýz. Bundan taviz veremeyiz. Ýçimizdeki iyi niyetli arkadaþlarýmýzýn duygularýna gereðinden fazla anlayýþ gösterirsek zaafa uðrarýz. Büyüklerimizin yaptýðý planlara uymazsak hedefimize ulaþamayýz. Karabulut’un bahsettiði kiþilerin yolumuza taþ koymalarýna izin veremeyiz. Vermemeliyiz. Yönetimi ele alana kadar bazý tavizleri vermek, engel olanlarý pasifize etmek zorundayýz. Meþhur sözü biliyoruz; Bi taraf olan bertaraf olur. Tarafýmýz belli olduðuna göre birilerini bertaraf etmek gerekiyorsa edeceðiz. Acýrsak acýnacak hale düþeriz.















Akþam namazýndan sonra Çaylý ailesi akþam yemeði için masaya oturmuþtu. Hatice’nin tahmin ettiði çýkmýþ, Müþerref Çaylý sabah olanlardan haberdar olmuþtu. Yarým saattir habire evin içinde geziniyor kendi kendine konuþuyordu. Ýçinde kabaran öfkeyi sessizce çorbasýný içen kocasýna kustu.
-Sen ne yaptýn Caner Bey?
     Caner Çaylý gözlüðünün üstünden karýsýna baktý.
-Ne yapmýþým Müþerref Haným?
-Oðlumun katilini iþe mi aldýn sen?
-Peþin hükümlü olmayalým Müþerref Haným. Ben o konuda þüpheliyim.
-Þüphe ne demek Caner Bey? Fotoðrafý kardeþlerimiz getirdi. Þüphe ne demek!
-Kardeþ dediklerimiz getirdiði için þüpheliyim zaten Müþerref Haným. Kafamdaki sorulara cevap bulamýyorum. Misal oðlunun öldüðü ev, madem kardeþlerimizin bilgisi dâhilinde niçin kurtarmadýlar? O fotoðrafa nasýl ulaþtýlar? O evde niye kamera vardý? Bende baþka bir fotoðraf daha var Müþerref Haným. Oðlun ve arkadaþlarýnýn içki þiþeleriyle sýzdýklarý bir fotoðraf.
     Müþerref Çaylý duyduklarýný algýlamaktan çok uzaktý.
-Oðlumun intikamýný alacaðýna kardeþlerimizden mi þüpheleniyorsun Caner Bey?
     Caner Çaylý’nýn sinirleri gerilmiþti.
-Evet Müþerref Haným diye çýkýþtý. Kardeþlerimiz dediklerinden þüpheleniyorum. Oðlunun o evde ne iþi vardý?
-Burak arkadaþlarýyla sohbet etmek için devamlý bir yerlere giderdi.
-Sohbette alkol ve kadýn varmýþ haným. Bana Buraðý savunma Allah aþkýna. Bir haftadýr sinirden uyuyamýyorum zaten. Biz umre planlarken oðlumuz alkol partisinde öldürülüyor. Bundan ve baþka þeylerden kardeþlerimizin haberleri var ama benim haberim yok Müþerref Haným. Benim oðlumla ilgili niye hiç bir þeyden haberim yok haným? Oðlanýn yediði haltlarý hepiniz benden sakladýnýz. Ýki yýldýr oðlanýn odasýna girmiyorum. Niye biliyor musun?
-Oðlunu sevmediðin için olabilir mi?
-Ýnnallahe me as sabirin. Oðlunun odasýndaki buzdolabýnda neler var haným?
-Ne bileyim ne var Caner Bey?
-Dolap aðzýna kadar içki þiþesi dolu Müþerref Haným.
     Müþerref Haným oðluyla ilgili olumsuz hiçbir þeyi kaldýramazdý.
-Olmaz öyle þey? Ne konuþtuðundan haberin yok senin.
-Gözlerimle gördüm haným. Gece alkollü geldiði için sessizce kapýyý açýp içeri aldýðýný bilmiyor muyum? Hacca gitmiþ, her sene umreye giden anne babanýn alkolik, hýrsýz oðlundan bahsediyoruz. Su testisi suyolunda kýrýldý haným. Çok üzgünüm ama su testisi suyolunda kýrýldý. Sana dünürcü gönderdiðimizde babanýn ilk sorusu namaz kýlýp kýlmadýðým olmuþ. Birde oðlumuza bak. Bizden daha iyi dinini öðrensin yaþasýn diye camianýn okullarýna gönderdik.
Müþerref Haným kocasýnýn konuþmasýna izin vermedi.
-Saçmalýyorsun Caner Bey. Oðlunun intikamýný almamak için baþkalarýný suçluyorsun.
     Caner Çaylý kendisini, hissettiklerini anlatamamanýn ýzdýrabýný yaþýyordu. Telefonundaki fotoðrafý karýsýna uzattý.
-Doðrudur haným. Oðlumu emanet ettiklerimden hayal kýrýklýðýna uðradýðým için kýrgýn ve kýzgýným. Bak þu fotoðrafa.
-Ne bu bir þey anlamadým.
-Dikkatli bak, oðlunun yanýndaki þiþeler, içki þiþesi. Diðer fotoðrafa da bak. Mesajý oku. Bizim oðlan hýrsýzlara araba soymalarý için ricada bulunuyor. Haným biz çocuklarýmýza ne yapmýþýz farkýnda mýsýn? Okusun diye kýzýmýza baþýný açtýrdýk. Baþörtüsü için ne kadar mücadele etmiþtik oysa. Kýzýmýz artýk baþýný örtmüyor. Biz okuyamadýk oðlan okusun diye camianýn okullarýna milyonlar verdik. Geldiðimiz duruma bak. Camia bizi sömürdü, çocuklarýmýzý mahvetti. Herkese kýrgýným, kýzgýným haným. Oðluma Allah rahmet eylesin bile diyemiyorum. Üstüme gelme.
     Yemeðini yarým býrakan Caner Çaylý öfkeyle masadan kalktý.
-Görüyor musun kýzým? Bir baba çocuðuna bu kadar düþman olamaz.
-Babam kimseye düþman falan deðil anne. Yanlýþ yorumluyorsun. Babamý tanýmazmýþ gibi suçlama lütfen. Hatýrlýyor musun? Üniversiteye gittiðimde camiadan büyüklerimiz baþýnýzý açýp okuyun dedikleri için baþýmý açtýrdýn. Þimdi baþýmý örtemiyorum. Camia bizi iki kiþilikli yaptý. Biz Allah’ýn emrini camianýn emrinin gerisine attýk. Burak’ta ayný oldu anne. Babam imam hatibe gönderelim dedikçe sen camianýn okullarýna göndermek için ýsrar ettin. Burak lisede alkole alýþtý anne. Sen gizledin, babama haber vermedin. Babam hayal kýrýklýðý yaþýyor anne. Kandýrýldýðýný düþünüyor. Bence haksýz da sayýlmaz.
     Müþerref Haným umduðunu bulamamanýn üzüntüsüyle masadan kalktý.
-Baba kýz aynýsýnýz. Sizinle konuþulmaz.


   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 25
Bereli 30
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 21
Bereli 32
Bereli 29
Bereli 31
Bereli 19
Bereli 20

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.