..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüğüm şeyi Montaigne'de değil, kendimde buluyorum. -Pascal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yüzleşme > Alp Şahin

3 Mart 2024
Ahu Gözlü  
Alp Şahin
Normalde sevmiyorum bu konularda yazmayı… Ama toplum olarak aklınız ve fikriniz bu alanda diye biraz maya çalmadan da rahat etmeyeceğim. Merak etmeyin, ben eşeğe ters binmem… Adam gibi kara atımı gün batımı eşliğinde sürer, efendi gibi giderim.

:BED:
Normalde sevmiyorum bu konularda yazmayı… Ama toplum olarak aklınız ve fikriniz bu alanda diye biraz maya çalmadan da rahat etmeyeceğim. Merak etmeyin, ben eşeğe ters binmem… Adam gibi kara atımı gün batımı eşliğinde sürer, efendi gibi giderim. Şimdi… Eskilerin bir sözü vardır… Güzele kırk günde doyulur, iyi huyluya kırk yılda doyulmaz diye…

Günümüze bakıyorum… Hemen hemen herkes fiziksel olarak güzel… Yine hemen hemen herkes alımlı ve cazibeli… Baktığında herkes bir o kadar özgür ve en iyisini hak ediyor… Eee? Niye hala mutlu değilsiniz?

Siz ki… İyi paralar kazanıyor, pahalı ortamlarda bulunmayı, belki geçmişinizdeki eziklikten ötürü ‘’kalite’’ zannediyor ve kah daha iyi, kah ise mevkisel anlamda güçlü görünümlü birileriyle birlikte olmayı arzuluyor belki de oluyorsunuz da niye hala mutlu değilsiniz?

Cevabı çok basit… Çünkü bilmiyorsunuz… Dünya’nın sadece sizin ekseniniz etrafında döndüğünü sanıyor ve kendinizin sıradan, basit ve cahil cühela bir zat olduğunu, hele hele diğer millettekilerle karşılaştırıldığında; kah fiziksel, kah zihinsel, kah ise fedakarlık açısından sınıfta kaldığınızı kabullenmiyorsunuz.

Baktığında; kimi kimilerinizin isyanı belki bu yüzden… Bu yüzden, ne yaparsanız yapın olmuyor, olmayacak da… Her seferinde en baştan deniyorsunuz, yine olmuyor… Kaçıp gidiyorsunuz, sağa sola hikayeler anlatıyorsunuz, yine olmuyor… Belki tekrar tekrar, yeniden başlayacaksınız ama artık bir yabancı, bir arkadaş, bir yazar, bir dost olarak yazmakta da fayda görüyorum, yeni yeni seferlerinizde de olmayacak… Olamayacak.

Niye? İçinizde ışıltı yok… Siz istenilen değil, isteyensiniz… Bencilsiniz… Halbuki Ahu dediğin; dert ortağı olacak… Yaralar saracak… Yerini bilip, huzuru tercih edecek… Bu işin doğası bu… Kah kutsal kitaplara, kah tarihe de bakarsanız, bu işlerin kadim yollarla böyle yürüdüğünü göreceksiniz… Fakat bazılarınız belki de günümüzde çoğunuz, kah yaratılışınız, kah inandırılmışlığınız gereği, bu şekilde bakmayacak, kendinizi en değerli ve eşsiz sanacak, bu yüzden de tüketilip, gün sonunda yalnızlığınızda kedi besleyip, psikoloğa para yedireceksiniz.

Halbuki her şeyde olduğu gibi bu işler de okuma, sorgulama ve de sonrasındaki olabilecekleri öngörebilme ile alakalı… Zamana karşı fani vücutlarımızın yenileceğini bilip, her seferinde arkamızda olabileceklerin huylarını tanıma ile alakalı… Tabi bunları anlamak ve hissedebilmek için her yaşanılandan ders çıkaran, sorgulayabilen ve sonrası için daha iyi olmayı tercih eden bireyler olmalı… Var mı? Yok… O yüzden de herkes verdiği kararın sonucunu yaşayacak… Mantıklı olan planlarıyla daha iyi yerlere gelecekken, arzularıyla davranan en büyük acıları yaşayacak… Doğanın kanunu bu… Dedi dersin.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yüzleşme kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kötüyü Cezalandıranlar
Sonra?
Kılıçdaroğlu Kafası
Din, Vatanseverlik ve Korsanlık
Kaybetmeden Değeri Bilinmiyor Değerlinin
Rakı Bardağı ve Ben
Kibir
Adalet ve Inanc

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Venom
Çatlama ve Çatlatma
89 Model Siyah 911 Porsche Carrera
Jaleo
Bir Avuç İyi İnsan
Evlilik Kurumu
Azmi Karamahmutoğlu
Özet Geçelim
Amin Diyelim
Biraz Ara

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Biri Olmadan Diğeri Olmaz [Şiir]
Hava, Kova [Şiir]
Öngörü [Şiir]
Ofis Hayvanı [Şiir]
Vatan [Şiir]
Müslüman [Şiir]
Seçim [Şiir]
Üç İlahi Din [Şiir]
Sümükdaroğlu [Şiir]
Dedekuş [Şiir]

Alp Şahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiği Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Alp Şahin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.