Bazen evrende yalnız olduğumuzu düşünürüm, bazen de olmadığmızı. Her iki durumda da bu düşünce beni afallatır. -Arthur C. Clarke |
|
||||||||||
|
Kabul edelim… Başkalarının başarısızlıklarını dedikodu malzemesi yapıp, ahlaksızlığımızı kah sakladığımızı sandığımız, kah ise sıradanlaştırıldığımızı normalleştirdiğimiz bir dönemdeyiz… Bu yüzden de aynı ritüelleri her seferinde defalarca ama defalarca tekrarlıyor, mutluymuş gibi yaparken içten içe yemin ettiğimiz için ölüyoruz… Ölüyorsunuz… Biliyorum. İşin kopma noktasına geliyorum… Siz ya da en sevdikleriniz; bu ve benzer durumları yaşasa ve benim gibi atlatsa, benzer satırları yazsa; ne mutlu sana, işte sen busun, ne bileyim dön Mevlana dön falan diyecektiniz ki Mevlana’yı bir türlü sevemedim ya… Çok yanlış kafada ilerliyor… Haddi değil bir kere bazı şeyler… Kulsun birader sen… Eğer ki… Olur ya… Dediğin gibi bağın kuvvetliyse de kendine sakla… Anlamaz ki diğerleri… Niye delirtiyorsun ki diğerlerini? Onlar senin yansımandan dahi değilse ve senin gibi kendilerini öyle sanıyorlarsa ne yapacağız? Var mı cevabın? Yok… Niye? Düşünemedin bu kadarını… Ölümlüsün birader sen de herkes gibi… Neyse ne diyordum... Ne zaman Machiavelli’ciler, Nietzsche’ciler, (Kadı) Yunus Emre’ciler; hiç beklenmedik bir şekilde daha iyi yollara ve daha yeni zamanlara bahşedildi… O gün bugün; kah Netflix hesaplarınızı; kah her seansta para kaptırdığınız psikolog randevularınızı iptal etmeye başladınız… Üzülmedim de, sevinmedim de emin olun. Gün sonunda realiteyi kabul etmiş biri olarak rahatlıkla diyebilirim ki; bu işlerin sonunda ölüm var… Haliyle… Kimsenin kalbini kırmayın, kimseyi oyalamayın, her an Marmara’da deprem olabileceğinin farkında olun, Allah aşkına saçma sapan aşılar olup, risklere imza atmayın, tekelleştirilmiş medyaya inanmayın, Tevrat, İncil ve Kuran yolundan gidin, mezheplere inanmayın, sadece mesajları anlayın, nispet etmeyin, nasip diye ekmeğinize bakın, iyilerle kalın, iyileri izleyin… Bazıları bira içseler dahi…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Alp Şahin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |