..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan bir küçük dünyadýr. (Mibres Kosmos) -Demokritos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Alp Þahin




24 Mart 2024
Evlilik Kurumu  
Alp Þahin
Ben çok güzel bir kadýnla aþký yaþadým ama yetmedi… Ýstediðim gibi yaþadým, sonu ise istediðim gibi gelmedi… Mantýklý tercih yaptým sandým, o da olmadý… Bu yüzden… Benden daha iyi kararlar verin… Bu yüzden akýl vermek haddime deðil…


:BJD:
Bana göre Dünya’nýn en güzel þeylerinden biridir aþk… Bir kadýný sevmek, onunla bazý anlar yaþamak, beraber yeni bir yola çýkmak farklý ve dinç hissettirir. Fakat sýradanlaþan her þey gibi; gün gelir, en deðer verdiklerimiz dahi, en ihtiyacýmýz olmadan yaþayabileceklerimiz olur. Niye? Birincisi; gerçek anlamda yaþantýmýzý ve benliðimizi gerçek anlamda paylaþmaktan korkarýz. Ýkincisi; bir daha ‘’onu’’ sevdiðimiz gibi kimseyi sevemez ve hiç kimseye güvenemeyiz. Üçüncüsü ise; bir an olur, bir þey olur, birileri aklýmýzý mutlaka çeler. Dördüncüsü ise gerçekten sevmemiþizdir.

Devam edelim… Oruçlarýn aralýksýz tutulduðu, aldatmalarýn ise kurumsal tatta olaðanlaþtýðý, daha iyisinin her seferinde hayatýmýza öyle ya da böyle girdiði bir dönemde; ne bir erkek, bir kadýnýn bitmek bilmeyen kaprislerini çeker; ne de bir kadýn, bir erkeðin kurmuþ olduðu konfor alanýnda yetinmeyi tercih eder.

Niye? Doðalarýna aykýrý… Mesela bu yüzden çoðunluk olarak kadýnlar kedi beslemeye meyillidirler. Çünkü bilirler, kedi eðitilemez fakat içgüdüsel olarak onu inatla evcilleþtirmeye çalýþýrlar. Erkekler ise çoðunluk olarak köpek beslemeyi tercih ederler, çünkü aradýklarý itaat ve sadakattir. Bu yüzden kadýnlar elleri kollarý çizik içinde hayatlarýna devam etmeyi tercih ederken; erkekler ayný saatte uyanýr, köpeklerini besler, gezdirir ve ayný saatte evlerine geri dönerler.

Olabildiðince objektif, tarafsýz ve genel olup hiç kimseyi kýrmamaya çalýþýyorum. Fakat kah tarihe, kah gözlemlemelerime baktýðýmda; rahatlýkla yazabilirim ki akýllý ve güçlü bir adam bir kadýnla yapamaz… Mümkün deðil… Deðil iþte.

Amma velakin… Peki kim yapabiliyor? Kim bu kadar evliliðini uzunca bir süre götürebiliyor? Hemen söyleyeyim… Çocuðunu yapmýþ, kadýnýný yýpratmýþ ve kadýnýnýn elindeki tüm kozlarýný almýþ olan bir adam; mutlu ve uzun bir evliliðe sahip olmuþ oluyor. Bu yüzden bu ‘’evlilik kurumu’’ baktýðýnda aþk üzerine deðil de tamamen menfaat üzerine kurulu olmuþ oluyor. Niye? Farzý misal uzunca evli kalmýþ ve çocuðu olan bir çift boþansýnlar. Eee? Kim çocuða hafta içi kim hafta sonu bakacak? O çocuðun psikolojisi ne olacak? Sonrasýnda malum bu iþlerin bir de nafakasý var… Haydi onu da geçtim… Yok mu bazý alýþkanlýklar, yok mu yeniden birini tanýmaya isteksizlik? O da var… En kötü gerçek ise; zamana karþý yenilip, beraberinde gençliði ve güzelliði kaybetme de var… Bonus olarak da kendi hayatlarýnda hiçbir þey baþaramayan toplumun, sanki hiç haberleri yokmuþ gibi ‘’Siz ayrýldýnýz mý?’’ demesi de var. Canlarým benim.

Haliyle; þahsen ben de Mustafa Kemal Atatürk gibi evlenmeyin demeyeceðim… Niye? Ben çok güzel bir kadýnla aþký yaþadým ama yetmedi… Ýstediðim gibi yaþadým, sonu ise istediðim gibi gelmedi… Mantýklý tercih yaptým sandým, o da olmadý… Bu yüzden… Benden daha iyi kararlar verin… Bu yüzden akýl vermek haddime deðil… Çünkü siz, sizsiniz, ben benim. Bu alan benim iyi olduðum bir alan deðil. Hepsi bu.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanrýça Hera
Amin Diyelim
Çekilememek
Kalp...
Vicdan
Herþeyime
Ne Fark Eder?
Achilles
Ýyikimsin Bal Gözlüm
Aile

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gece Gündüz
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Son Ýsyan
Azmi Karamahmutoðlu
Zebur
Bir Avuç Ýyi Ýnsan
Hakk ve Hak
Kadersel Realite
Ýyi Biri
Kum Saati 02: 00

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ofis Hayvaný [Þiir]
Hava, Kova [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Vatan [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.