Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. -Atatürk |
|
||||||||||
|
Amma velakin anlıyorum ki; bir değer için inat edip ona sahip olmak, benim izlemem gereken bir yol değil… Niye? Çünkü biliyorum… Bir şeyi istedikten sonra, zorla da olsa, illa ki elde ediyorum ve elde ettikten sonra da istediğimin bu olmadığını anlayıp sıkılıyorum… Sıkıldıktan sonra da ben suçlu oluyorum… Neyse. Dolayısıyla benim için doğru olanın; ben hiç istemeden, benim sevdiğim küçük şeylerin istenerek yapılmasının olduğunu fark ediyorum… Daha şimdi mi fark ediyorum? Evet. Niye? Vakti zamanında küçük şeyler gibi gördüğüm durumlar; aslında benim için çokça önemli şeylermiş ve ben bunun değerini hiç anlamamışım… Öyle ya… O… Yapmak için yapmıyor… Doğru geldiği için bu şekilde ilerliyor… Ben ona hiç sormadan yazma ihtiyacı duyması da bu yüzden… Olması gereken bu diye düşünüyor ve bu da beni çok mutlu ediyor. Sıfır manipüle ediyorum, sıfır baskı ve sıfır beklenti… İstemiyorum ve oluyor. Ne bileyim… Komik gelebilir belki ama işten çıktım sonrasında hemen gelen bir evdeyim mesajı bana göre çok anlamlı… Ya da ”Evet Alp sen haklısın… Bu işler defalarca demir kubbelerine karşı füze atarak olmayacak, bu yüzden önce farklı bölgelerde bombalar patlatıp, daha sonrasında ani bir kara harekatı başlatıp, üç güne de meclislerini ele geçirip, televizyonlardan da…” Dur dur bu o değildi… (Tabi ki biraz cıvımam lazım, Ademoğlu malum, kendi hayatında çözüm üretmez, anca haset eder… Sen daha iyisine sahip olunca da iyice kudurur… Onları da öyle kabul ettik malum. Beraberinde 777 de yazayım mı cemaati Müslimin? Neyse. ) Özetle; bazı şeylerin farkında değilmiş gibi olabilirim, belki olabilir ama umursamaz gibi davranıyor da olabilirim… Fark etmez… Ben; düşüncelerimin bilinmesine ihtiyaç duymuyorum, istemiyorum da… Sadece… Beni düşünüyor olmanın, kendin olmanın ve bu bağın benim için çok değerli olduğunu bilmeni istiyorum ve bu bana yetiyor. Hepsi bu.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Alp Şahin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |