..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Herşeye imgelem karar verir. -Pascal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hülya Kırklaroğlu

24 Aralık 2024
Tarih Kitabım  
Merhaba Sevgili Günlüğüm✍🏻

Hülya Kırklaroğlu

Su Uyur Düşman Uyumaz demişler.

:DI:
Merhaba sevgili günlüğüm ✍🏻 merhaba Ay’ım, Güneş’im, gölgem merhaba…
Gördün mü bak, ilk on günlük günlüğümüzü tutalım dedik olmadı bir türlü, niye ki?
Yazmak ayrı bir şey sevgili günlüğüm biliyor musun?
Anlatmışımdır belki; izahta etmeye çalışmışımdır ne denli doyurucu bilgiler verebildim bilemiyorum içinde bulunduğum duygu ve düşünce dünyamdan…
Geçmiş günlerden bir gün yağmur yağıyordu yine İstanbul’da bugün çiselediği gibi ve ben Beşiktaş’taydım.
Dünya meşgalem ne kadar çoksa her insan gibi; onun iki katı, hatta kat ve katmanları aklımda hep Sen ve Edebiyat.
Her duyguyu kaleme alma isteği akıyor içerlerden bir yerlerden geliyor bu duygu seli…

Öyle bir sel ki yakıp, yıkmıyor… Önüne geleni devirmiyor tsunami gibi!
Koşarak geliyor duygular, coşarak geliyor mumyalanmışlar gibi asırlar evvelinden canlanmaya yüz tuttular kımıldıyorlar ve gün ışığına yeniden doğmak istiyorlar hakları tabii ki ne isterlerse o; yılların uykulu hali bitsin değil mi ve ansiklopedim tüm bu birikim… Saygıyla geliyorlar, sevgiyle doğruluyorlar kaleme hece hece, kelime kelime, cümle cümle, satır satır, sayfa sayfa yıllardır yaz Hülya yaz bi bu kadar daha yazılası şeyler var zaman dar…

Kalem hazinelerin en büyüğü diyorum bir insan için kafidir dünyada ki tüm nimetleride içine alır hem, böyle bir sandığı var kalemin, hayranım kaleme, kalemlere.

Kaleme hayat olabilme adına bir yaşam çıkageliyor baharlar, hüzünler, sevinçler, kederler arasından az şey mi sevgili günlüğüm✍🏻 İşte o gün Beşiktaş sahilinde ellerimi kavuşturdum birbirine ve ardından yazar ve şairlerin başka şehirlere gidişini düşündüm, akıl gücüm ve hislerimle tarttım ve anladım. Yazmak içindi gidiyorlardı.
Gitmeli insan, eli kalem tutan her insan belli aralıklarla başka şehirlere, köylere, sahil kentlerine gitmeli.
Oralarda işlerden, güçlerden sorumluluklardan uzakta ne yazılar ve ne şiirler ortaya çıkar Allah bilir…
Bu tatil amaçlıda olmamalı benim açımdan söyleye bilirim bunu sevgili günlüğüm… Ben sadece yazmak için gitmeliyim bu şehirden.
Nasıl ki yüzme yarışları veya yüzme kampına amacımız kilometrelerce yüzmek adına gidiyonuz, benim de tek amacım yazmak için gitmek olmalı…
Senin bir vazifende benim uydumsun biliyorsun değil mi?
O gördüğüm rüyanın etkisiylemi ne bilemiyorum hala toparlayamadım kendimi sevgili günlüğüm✍🏻
Bir rüyanın içinde olmak ve kendini uzaktan seyret ne garip değil mi ?
Gel de izah et bunu hadi!
Neyi izah edebilmiş ki insan o da başka boyutu!
Bir kaç dakikalık rüya kaç gündür etkisi altında tutuyor beni..
Efendim?
Efendim sevgili günlüğüm✍🏻?
Takma kafaya mı? Yok takmıyorum yorumuna baktım rüyanın ve şöyle yazıyordu, rüya tabirinde özetle…
Sabredin, sabrın mükafatını alacaksınız!
Neye sabredecektim ki? Bunu da bir diyeydi anlardım sanırım.
Acaba derslerimin çokluğuna mı vurguyu çekelim sence ne dersin?
Geçen gün ne düşündüm biliyor musun sevgili günlüğüm?
Düşünce ya bu mani olamıyorsun, olmamalıda insan yeniliklere açık olmalıyız en çokta kendi düşüncelerimizin değerini bilmek adına bi durup bakmak lazım düşünce ve fikir ortamımıza…
Düşüncenin mantıklı soru hali geldi dikildi karşıma elinde uzunca tahtadan cetvelle, ben oturmuşum dersin başına gramerler arasında öğrenme çabasıyla okuyor, yazıyorum birden bilgisayarın sağ tarafında duran
Tarih kitabına gözüm ilişti!

Ardından Tarih canlandı, bilgisayar ekranında hoca İngilizce dersini anlatırken farklı sesler yükseldi zihnimde. Hocanın sesini bastırdı diğer sesler, boşluktaydı yabancı dil belki de yeri hep orasıydı biz o dili, dilleri gereğinden fazla önemsedik!
Gözlerimin dibinde bombalar patladı, bedenim yara almadı korkma sevgili günlüğüm ama kalbim için aynı şeyi söyleyemeyeceğim…
Tarih kitabının kapağı daha açılmadan, oradan oraya koşuşan Vatanımız için canını ortaya koyan insanları gördüm… Sonra hainler, düşmanlar, işgalcileri gördüm daha sonra önümde ki İngilizce ve bir altında duran Fransızca kitabına baktım.
Yurdumuzu işgal etmeye çalışanların dilini öğrenmek için bunca çaba niye Hülya dedi elinde cetvelle düşüncemin mantığımı zorlayan net hali!
Çekindim içime kapandım.

O geçmişte kaldı desem; ya cevaben derse “su uyur düşman uyumaz” diye! ve eklese hemen
“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur”! dese!

Bilmiyorum diye mırıldandı dilim, ağzımın içinde oradan oraya çarparak hece hece birleşti kelime?
Gerçekten mi bilmiyorum!?
Yoksa bilmediğimi, bilmediğim için mi bilmiyorum diyorum!

Yeni şeyler öğrenmek, bir dilin konuşulma haline ilgi duymak, gramerlerini merak etmek bu soruya verilebilecek cevaplardan birisi olabilir mi?
Veya zamana ayak uydurmak ne bileyim bunlardan biri cevap kabul edilebilir mi?
Ve Tarih kitabımın içinde ki tüm gerçekler bu cevabımı kabul eder mi; veya bu cevaba sessiz kalıp beni bu soruyla baş başa mı bırakırlar acı içinde kıvranır vaziyette.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın günlük olaylar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Erzurum Balı Son Bölüm
Erzurum Balı 2. Bölüm
Erzurum Balı
Erzurum Balı 4. Bölüm
Erzurum Balı 3. Bölüm
Bal 5. Bölüm
İngilizce Sınavımız
Ne Zaman? 2’nci Bölüm
Kalem Zerreler ile Özlenir
Ayna Bu Olanı Gösterir

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
B On İki
On Günlük Hedefin İlk Günü
İspat
Satırları Çınlasın Ganimet’in
Gidiyorum
İsmim Çıkar Celallenir Bu Soruya
Atatürk ve Satı Kadın 2... Bölüm
Kalemi Tutan Bu El
Köşeye Çekilmek
Doğum

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Yirmibir Aralık [Şiir]
Tuzdan Yana [Şiir]
Katîp [Şiir]
Hasbelkader [Şiir]
Itır Mavisi [Şiir]
Göremezsiniz Beni [Şiir]
On Beş Saniye [Şiir]
Yorgunluk [Şiir]
Kendime Kadar (Sevgili Günlüğüm) [Şiir]
Mimar [Şiir]

Hülya Kırklaroğlu kimdir?

1970 Erzurum merkez doğumluyum. 1972 yılından bu yana İstanbul da ikamet etmekteyim. 5 yıllık konfeksiyon deneyimimden sonra 10 yıl hizmet sektöründe çalışan olarak yer aldım. 2016 yılından itibarenaktif olarak yüzme sporuyla ilgilenmeye başladım. Master yüzücü olarak bir çok birincilik ve derecelerim bulunmaktadır. Yüzme sporu dışında, okçuluk ve taekwondo ile de ilgilendim. Keman dersi aldım. Diğer ilgi alanlarımın içinde Fransızca ve keman bulunmaktadır.

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Hülya Kırklaroğlu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.