Doğaüstü henüz anlayamadığımız doğal şeylerin adı. -Elbert Hubbard |
|
||||||||||
|
Ağzımıza bir parça Erzurum balı çalacak, sabahtan beri bekliyoruz dediğini duydum işte az önce… Haksızda değilsin, gel gör ki; bir yazıyı bitiriyorum çamaşır makinesini açıyorum, oturup ikinci bölümü yazıyorum ardından öğlen olmuştu değil mi yemek saati…İkinci ve üçüncü bölümün arasında yani öğlen yemeği sonrasında kara lahana dolması sardım mutfakta ayakta… Yaaa gördün mü; neden yiyemedik hep birlikte Erzurum balını, yazacak çok şey de olunca inşAllah bugün bitirebiliriz bu konuyu diyerek inceden bir terlemeye başladım doğrusunu istersen, hem de cam açık her ne kadar aspiratör çalışsada kara lahana dolması pişerken evede biraz yayıldı mutfağa girip çıkarken kokusu… Aramızda kalsın canın çekmesin ama bir güzel olmuşki dolma sorma. Dışarı koşuşturmam olmayınca bugün hücrelerim yenilendi seninle; sanki gençleştim, çocuklaştım, sonra hüzünleneceğiz ardından hüznü geride bırakıp sevineceğiz de elbette ilerleyen satırlarda… Dereotu ve maydonoz çok severim etli dolmada sevgili günlüğüm✍🏻 damak tadıma uyuyor herkes sevmeyebilir. Gel gelelim yeryüzünde damak tadımla uyumsuz bir meyve var ki az önce içimi alladım, pulladım gözlerimi aman Yarabbi ne güzel bir elma dedim. Yemeden önce övgüler yağdırırken elmaya hayatımın en iyi yalan söyleme rolünü üstlendim sanırım. Pazarcı nasıl güzel dizmişti elmaları öyle hımm hatırla bakalım Perşembe pazarında deveci armudunun yanında… Göz alıcıydı her biri. Pazarcı bey elma çok güzel deyince ıyy elma hiç sevmem dedim. Yüzünüz ne oldu öyle deyince sevmiyorum değil hiç sevmiyorum bu meyveyi dedim. Ne yaptı ne etti bilmiyorum sanırım hipnozla bir kiloda toplam üç elma içersindeki şeffaf poşeti verdi elime diğer sebzeler ile elmanında ücreti öderken iyi de dedim ee bu elma ıyyy diyordum paraları sayıp uzatırken. Pazarcı satıcılığının zirvesini yaşarken ben nasıl oldu da elma almıştım. Ne yalan söyleyeyim, sanki büyücünün Prenses’e uzattığı zehirli elmadan geri kalmayacak kadar iri sulu ve yer yer kırmızılıkları vardı elmanın, birde zehri yoktu elbette. Yol boyunca bu elmaları nasıl yiyeceğim derken yemin etsem başım ağrımaz greyfurt’u daha çok seviyorum elmayla kıyaslarsak. Ben şimdi buraya nereden mi geldim sevgili günlüğüm✍🏻 az önce kilosuna kaç lira ödediğimi bilmediğim elmanın birini kestim, sırf canım tatlı istediği için ve bende çikolata yemeyeyim diye. Şifa olsun lakin elma beni yedi desem daha yerinde olur. Tat bakımından bu elmadan daha güzel bir elmanın varlığına kimse beni ikna edemez o derece güzel gel gelelim asla severek yemediğim bir meyve… Ve ıssız adaya düşsem ve o adada elma ağacı olsa başka hiç bir yiyecek olmasa kaldırıp başımı ağaca bakmasına bakarım ama elimi uzatıp elma koparmam. Yaaa ağlayacağım şimdi konu nasıl bitecek sevgili günlüğüm ✍🏻? Nasıl toplayacağımı bilmesine biliyorum ama çok çok uzun olacak, o vakit başlığı farklı mı atalım diğer bölümde sadece bal diyelim okuyucuya hadi be kardeşim dedirtmeyelim. Aslında hiç bir okuyucumun bu kadar kaba bir üslupla bunu söyleyeceğini sanmamakla birlikte, sokak dilini taşıdım satırlara. Okuyucu söylemezde, kaleme yakıştımı peki sevgili günlüğüm ama kalem özgür olmakla birlikte bir sonraki cümleyi inan bende bilmiyorum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Hülya Kırklaroğlu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |