Güzellik her yerde karşılaşılan bir konuktur. -Goethe |
|
||||||||||
|
SEN , İSTANBUL VS. Geceleri çok seviyorum . Çünkü sen geceleri daha güzel görünüyorsun. Belki de sadece geceleri gözüküyorsun. Geceleri sana bakmak daha kolay belki de. Herkes uykularında en özel düşlerini yaşarken , ben sana bakıyorum. Senin hayaline.Gece, karanlık gözlerin pek belli değil. Bu daha da güzel. Çünkü benden uzak bakışların görünmüyor gece de. Seni geceleri daha çok seviyorum. Çünkü dört duvar arasında , dünyevi kaygılardan uzak , umursamaz ve görünmez oluyorsun. Ben senin görünmezini seviyorum. Benim gündüz yüzleşeceğim şeylerle savaşmaya gücüm yok. O yüzden geceleri bakıyorum sana. Sen İstanbul gibisin aslında. Geceleri daha güzelsin. Kir, pas,rezillik, soğukluk hiçbirisi gözükmüyor geceleri. Sadece ışıklar , ateş böceği gibi ışıl ışıl . Köprü bir dizi inci kolye Bizan'ın boynunda. Düşündüm de ; evet sen İstanbul' a benziyorsun.Ne olduğu , nerede , neden olduğunu , ne kadar ettiğini bilemeyen İstanbul 'a benziyorsun. Aslında bu öyle bir şehir ki herşeye benziyor. Rezilliğe , asalete , yeşile , kırmızıya , siyaha benziyor. Bazen senin gibi en kahverengiye benziyor. Gülümsediğinde vapurun ardına bir martı takılıyor ,gözlerindeki ışıltı kaybolduğunda da denizin enginine doğru uçuyor. Tıpkı senin gülümsemen gibi yakıcı , kısa ve ulaşılmaz. Saçların rüzgarda uçuştuğunda Çamlıca' dan gelen bir meltem okşuyor ağaçların dallarını... Ve konuştuğunda , dalgalar Eminönü' ne kıyıya vuruyor , biraz sert , biraz bulanık, biraz soğukça... Ama topladığında İstanbul' a benziyorsun sen... Geceleri daha güzelsin bu yüzden. Ve İstanbul nasıl gündüz kalabalıklar arasında yapayalnız bir şehirse , sen de gündüzleri , gözleri çok uzaklarda , yapayalnız bir zampara ozansın!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |