..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karşılaşılan bir konuktur. -Goethe
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > İstanbul > ESRA BAYKAL

28 Aralık 2001
İstanbul, Sen, Vs..  
ESRA BAYKAL
İstanbul, sen olduğun için İstanbul...

:CFIB:

SEN , İSTANBUL VS.

Geceleri çok seviyorum . Çünkü sen geceleri daha güzel görünüyorsun. Belki de sadece geceleri gözüküyorsun. Geceleri sana bakmak daha kolay belki de.

Herkes uykularında en özel düşlerini yaşarken , ben sana bakıyorum. Senin hayaline.Gece, karanlık gözlerin pek belli değil. Bu daha da güzel. Çünkü benden uzak bakışların görünmüyor gece de. Seni geceleri daha çok seviyorum. Çünkü dört duvar arasında , dünyevi kaygılardan uzak , umursamaz ve görünmez oluyorsun. Ben senin görünmezini seviyorum.

Benim gündüz yüzleşeceğim şeylerle savaşmaya gücüm yok. O yüzden geceleri bakıyorum sana.
Sen İstanbul gibisin aslında. Geceleri daha güzelsin. Kir, pas,rezillik, soğukluk hiçbirisi gözükmüyor geceleri. Sadece ışıklar , ateş böceği gibi ışıl ışıl . Köprü bir dizi inci kolye Bizan'ın boynunda.

Düşündüm de ; evet sen İstanbul' a benziyorsun.Ne olduğu , nerede , neden olduğunu , ne kadar ettiğini bilemeyen İstanbul 'a benziyorsun. Aslında bu öyle bir şehir ki herşeye benziyor. Rezilliğe , asalete , yeşile , kırmızıya , siyaha benziyor. Bazen senin gibi en kahverengiye benziyor.

Gülümsediğinde vapurun ardına bir martı takılıyor ,gözlerindeki ışıltı kaybolduğunda da denizin enginine doğru uçuyor. Tıpkı senin gülümsemen gibi yakıcı , kısa ve ulaşılmaz. Saçların rüzgarda uçuştuğunda Çamlıca' dan gelen bir meltem okşuyor ağaçların dallarını...

Ve konuştuğunda , dalgalar Eminönü' ne kıyıya vuruyor , biraz sert , biraz bulanık, biraz soğukça...

Ama topladığında İstanbul' a benziyorsun sen... Geceleri daha güzelsin bu yüzden. Ve İstanbul nasıl gündüz kalabalıklar arasında yapayalnız bir şehirse , sen de gündüzleri , gözleri çok uzaklarda , yapayalnız bir zampara ozansın!

.Eleştiriler & Yorumlar

:: hımıf..hım.fm..
Gönderen: Önder Turmuş / taşı toprağı altın..
28 Ekim 2002
hım..güzel gercekten.konu istanbul olunca her sey bi baska güzellişiyo..

:: Harika
Gönderen: sanal gezgin / Frankfurt/Almanya
9 Eylül 2002
Tek kelimeyle harika bir deneme,istanbul ve sevgili cok iyi bulusturulmus.Tesekkürler

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın İstanbul kümesinde bulunan diğer yazıları...
İstanbul'a İthafımdır...
Bizans'ta Yaşanamayanlara Dair
İstanbul,kış,umut

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Size Aşık Olabilir Miyim?
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
Nefesimi keseceksin biliyorum!
Korkak Erkeklerden Sıkıldım
Aşk, askerlik, erkekler...
Her Sabah Aynı Adamla Uyanmak...
Kadın Olmanın En Güzel Tarafı Erkeklerdir
Red Kid
Korkak Erkeklerden Sıkıldım - 2
Bir gün size ahlak-sız bir teklifle geleceğim...

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Gelme Bu Gece [Şiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Şiir]
Aşkı Küstürdük! [Şiir]
Bir Islık [Şiir]
Aşktan Korkan Adam [Roman]
Kurtlar Vadisi [Eleştiri]
İlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranıyor [Eleştiri]
Sevmedende Olur Diyorlar! [Eleştiri]
Benim Kocam Ab"ye Karşı [Eleştiri]
Reklamcılar ve Topluma Ettikleri [Eleştiri]

ESRA BAYKAL kimdir?

Arıza hallerin dışa vurumu

Etkilendiği Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.