..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Levent Ölçer




12 Kasým 2009
Sarý Neyin Rengi?  
Kötünün iyisi..

Levent Ölçer


Siyasette de renkler önemli.. Renkler etkili.. Mesela ben siyasetçilerin rengini bilmek isterim.. Benim siyasetçim bayrak kýrmýzýsý ve ay yýldýz beyazý olmalý.. Rengi benim ülkem olmalý..


:BJEH:
Sarý renk ile ilgili söylenenler çeþitlidir. Parlaktýr. Göz alýcýdýr. Canlýdýr. Zenginliðin ve ýþýltýnýn rengidir. Umut verir. Sarý ayný zamanda geçiciliðin ve ihanetin rengi olarak da bilinir.. Hangi anlamýna çekerseniz çekin sarý kayýtsýz kalýnamayacak bir renktir..

Siyasette de renkler önemli.. Renkler etkili.. Mesela ben siyasetçilerin rengini bilmek isterim.. Benim siyasetçim bayrak kýrmýzýsý ve ay yýldýz beyazý olmalý.. Rengi benim ülkem olmalý..

Erken seçim sesleri yatýþýp yerini Albayýmýn tutuklanmasý tantanasýný alýrken gündemde ilginç geliþmeler de yavaþça yerini alýyor.. Mesela pek dikkatlere gelmedi ama AKEPE iktidarýna ilaç olacaðý ümid edilen bir Sarý isim kalkýp Abant toplantýsýnda AKEPEyi destekler gibi hareketler yaptý.. Bu Sarýoðlan niye böyle hareketlere girdi rivayetler muhtelif..

Rivayet der ki bu Sarýoðlan gelecek seçimlerde kendi alacaðý oy ile AKEPE oyunu hesaplayýp kýyak bir koalisyon ile iktidar olmayý garantilemek istiyor olabilir.. Rivayet diyor ki bu Sarýoðlan aslýnda öyle Karaoðlan'ýn mirasýný taþýyacak çapta deðil ve Deniz bunu Atatürk'ün partisinden göndermekle çok iyi yaptý..

Rivayetler bitmez.. Rivayet odur Sarýoðlan da emperyalist dediðimiz ABD ile derinden ince ama saðlam baðlarla baðlý.. Birkaç yýl önceki ABD ziyaretini açýklayamamasýný orada ABD'den gizlice kurs aldýðýna baðlayanlar da var ve bunlar boþ adamlar deðil.. Hatýrlayanlar Kemal Derviþ fiyaskosunu hatýrlar.. Adeta bir kurtarýcý gibi-bir kahraman gibi siyasi krizin ve gerginliðin içine pompalanan Kemal Derviþ patlatýlmýþ ve ümitler boþa çýkarýlmýþtý-bizi AKEPEli günlere itmiþti.. Bu Sarýoðlan da Derviþ efendinin yürüdüðü adýmlarý hatýrlatýr bir çizgide ilerliyor. Hatta Kimlerle iliþkileri olduðu-kimlerle gezdiði ve kiþilerin baðlantýlarý kabaca incelendiðinde iplerin ucu bizi ABD'ye ve Küresel sermayeye kadar götürüyor.. Hükümetleri deviren ve Küresel Sermayenin oyuncaðý sivil toplum kuruluþlarý ile dirsek temasýný aþýp kolkola girdiði söylentileri dolanýyor..

Dedik ya bunlar rivayet.. Rivayetler bitmiyor.. Diyorlar ki Recep'in vakti doluyor ve yerine geçecek varisi yavaþtan ýsýtýlýp piyasaya sürülmeye baþlanýyor..

Partilere saygým var ama liderleri hakkýnda rahatça atýp tutabilirim.. Mesela Deniz Baykal'la pek hoþlaþmam ama saygým var.. Mesela Bahçeli'yi hatalý-eksik gördüðüm yerler olsa da Bahçeli de gözümdeki temiz adamlardandýr-vataný satmaz. Cindoruk ve takýmý da fena deðil gibiler mama ben ý-ýh diyorum- artýk gençlere yolu açmalarý lazým-yolu týkýyorlar. Osman Paþa bir parti kurdu ama ne kadar oy alýr bilemiyorum.. TEK parti AKEPE kalsa ya da "aman dünya yýkýlacak bu senin oyun karar oyu" deseler dünyayý feda ederim yine AKEPE'ye oy vermem.. Saadet partisi yumurta mý tavuktan tavuk mu yumurtadan çýktý hesabý-benim için AKEPE'den zerre kadar farký yok.. Ayný suyun ayný hamurun ürünü bunlar.. DTP'yi anmýyorum bile.. Diðerleri de kusura bakmasýn onlarý da bilmiyorum-saymýyorum..

Þimdi bu yukardaki tabloya bakýyorum da aslýnda benim gelecek seçimde oy vereceðim adam pek yok.. Ama orda bir durun.. Oy verecem.. Bu seçimde oy verecem.. Oy vermeyin dur deyin demiþtim ama bu seçimde oy verme yaþýndaki her Türk vatandaþýna mutlaka oy verin diyorum.. Kime oy vereceðinizi söyleyemem ama OY vereceðiniz adamý lütfen þöyle kabaca bir araþtýrýn.. Neler yapmýþ? Kimdir-kimlerle gezer-konuþmasý nasýl-vatandaþa hitabý saygýsý nasýl.. Bunlar önemli.. Konuþtuðu kadar dinliyor mu? Umursuyor mu? Verdiði sözleri tutmuþ mu? Þimdiye kadar iktidar olduysa neyi baþarmýþ-ne deðiþmiþ? Ülkeye bir faydasý olmuþ mu? Neler yapmayý ve nasýl yapmayý planladýðýný açýk açýk anlatabiliyor mu? Ýktidar olunca þunlarý kesin yapacam yapamazsam þerefsizim-suratýma tükürün diye kendine güvenle konuþabilir mu?

Sarýoðlaný sona sakladým.. Sarýoðlan hakkýnda ne düþünüyorum? Ben Çiller-Erbakan hükümeti dönemini de Ecevit ve uçan Anayasa dönemini de gördüm.. Derviþi de gördüm-AKEPE'yi de.. Açýkçasý bu aralar yükselen "umudumuz Sarýgül-Baþbakan Sarýgül" seslerini de çok-ama ÇOK ihtiyatla karþýlýyorum.. Seçime hem az hem de daha çok var ve çok þey deðiþebilir ama ben bu gülün kokularýný pek hoþ almýyorum.. Bu gülün kokularý bana Texas'ýn ünlü sarý güllerini hatýrlatýyor ki ben ABD markalý herþeye karþý þiddetli bir alerji sahibiyim.. Burnunuza gelen kokularý önemseyin. Burun ve koku alma mekanizmasý insaný tehlikelerden koruyan çok önemli bir unusurdur.

Sonuçta ben yoðurdu üfleye üfleye yiyorum. Bu ülkeyi travmadan travmaya sokan-haþat eden AKEPE dönemi beni yordu, tüketti.. Önümüzdeki dönemde bu burnuma gelen nahoþ kokularla bilmediðim yerlerde þansýmý denemektense bildiðim "deniz"de boðulma riskini almayý tercih ediyorum.. Kötünün içinde iyisini seçiyorum, siz de vatana millete en hayýrlý olacaðýný düþündüðünüz kararý verin-ama aman ne olur AKEPE demeyin..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Seninle Ýlk Defa...
Savunma Hatlarý ve Sorumluluk
Türkiye ve Enerji
Bol Keseden Atmak
Oy Verme, Dur de
Hükümet Ýstifa Et!
Neden Deniz Baykal Olmasýn? Neden Olsun Ki?
Siyaset Deðil Rezalet
Bu Millet Sevilmeyi Hakediyor

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Medeniyet (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.