..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuşku duymaktan da zevk alıyorum. -Dante
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Muhabbet Baginin Gulleri

M.NİHAT MALKOÇ - Muhabbet Baginin Gulleri
Site İçi Arama:

- MUHABBET BAGININ GULLERI -

Yazilar(Nesirler)

Trabzon Belediye Başkanları (M.NİHAT MALKOÇ) Dönemler 

Trabzon çok eski bir yerleşim yeridir.Pek çok millet bu güzel şehri yurt edinmiştir.1461 yılında da Fatih Sultan Mehmet tarafından İslâm topraklarına dahil edilmiştir.Bu fetih hadisesi sıradan bir toprak kazanma değildir.

Şiirin Doruklarında!.. (M.NİHAT MALKOÇ) Entelektüel 

Şiir,başkalarının düşünüp de kelimelere dökemediği duygu,düşünce ve hayalleri estetik kaygılar gözeterek yansıtmaktır.Bunu gerçekleştirmek her kişinin yapabileceği bir iş değildir.Yani her insan şiir yazamaz.

Ellisine Varmayan Şâir ve Yazarlarımız (M.NİHAT MALKOÇ) Entelektüel 

Herkes bir şeyler söyler ama herkes belâgatlı söz söyleyemez.Bunu ancak şâirler becerebilir.Çünkü onların doğuştan gelen söz söyleme meziyetleri vardır.Bu yönüyle onlara saygı duymak lâzımdır.

Şâirlerin Gözüyle Öğretmen (M.NİHAT MALKOÇ) Eğitim 

Şairler, yaşadığı toplumun gözü,kulağı,sesi ve dilidir.Cemiyette ne yaşanıyorsa,insanların duygu,düşünce ve eğilimleri ne yönde cereyan ediyorsa, bu söz ustalarının dizelerine yansır.

Öğretmenlik Andı'na Sadakat (M.NİHAT MALKOÇ) Eğitim 

Çağdaş ve medenî milletler bugünlerinden çok yarınlarını düşünürler. “Dün” artık elimizden uçup gitmiştir. “Bugün” öyle veya böyle,iyi veya kötü yaşanmakta… Ya yarın?...O gelmedi daha. Yarını mamur etmek elimizde.

Öğretmenler Günü (M.NİHAT MALKOÇ) Eğitim 

Öğretmen, o tatlı,sihirli,tılsımlı sözcük!…Nasıl da telâffuz eder çocuklarımız onu coşku ve heyecanla…Çünkü kalpten gelen,katıksız,saf bir kelimedir o…

Okul ve Hapishane (M.NİHAT MALKOÇ) Eğitim 

Okumakla başlar her şey!.. Bilgisizlik,yediden yetmişe bütün kötülüklerin anasıdır. Dünyada en tehlikeli insan,cahil insandır. Cahillerin en kötüsü de cahil olduğunu bilmeyen veya cehaletini kabul etmeyendir. Böyle bir insanla

Geleceğe Yatırım (M.NİHAT MALKOÇ) Eğitim 

Belli bir konuda,bir bilgi ve bilim dalında yetiştirme ve geliştirme işine “eğitim” diyoruz.Eğitim,çocukların ve gençlerin cemiyet içerisinde yerlerini almaları için mutlak gereklidir.

İslâmiyet ve Türkler (M.NİHAT MALKOÇ) Türkiye 

Türk Milleti var oluşundan beri ahlâk ve mefkûre açısından örnek bir yapıya sahipti.Yani Türkler,İslâmiyet’ten evvel de çok şahsiyetli, namuslu ve inançlı bir milletti.

Eski Türkler'de Arıcılık ve Bal Kültürü (M.NİHAT MALKOÇ) Türkiye 

Türkler uzun yıllar göçebe bir hayat yaşadıktan sonra yerleşik medeniyete geçmişlerdir.Savaşçı bir millet olan Türkler,cihan imparatorluğunun peşindeydiler.Uzun ve zor mücadelelerden sonra bu hayalleri hakikate dönüşmüştür.

Kültürün Temel Unsuru Dil (M.NİHAT MALKOÇ) Dil 

Dil ve kültür kavramları yapışık ikizler gibidir. Siz onları birbirinden ayırmak isteseniz de onlar ayrılmamakta direnirler. Hepimizin yakinen bildiği gibi insanlar,topluluklar halinde hayatlarını idame ettirirler. Beraber yaşa

Dil Katliamı (M.NİHAT MALKOÇ) Dil 

İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellik konuşma yeteneğidir.Bunu dil sayesinde gerçekleştiriyoruz.Canlı ve dinamik bir vasıta olan dil,milletlerin bir nevi çimentosudur.

Arif Nihat Asya'nın Doğumunun 100. Yılı (M.NİHAT MALKOÇ) Din 

Bilindiği üzere Arif Nihat Asya, bundan tam yüz yıl önce 1904 senesinde dünyaya gelmişti.Şu anda 2004 yılını idrak ediyoruz.Yani bu yıl Arif Nihat’ın yüzüncü doğum yılı…

Hocam Bener Cordan (M.NİHAT MALKOÇ) Eğitim 

Eğitim çınarından bir yaprak daha düştü.Öyle ki yeri doldurulamayacak bir yaprak!... Millî Eğitim Bakanlığı Eski Müsteşarı muhterem hocam Bener Cordan, 15 Ağustos 2004 Pazar günü sabah saatlerinde Ankara’da Hacettepe Hastane

Tevbe İle Günahlardan Arınmak (M.NİHAT MALKOÇ) Din 

İnsanoğlu günah işlemeye meyyal yaratılmıştır.Çok basit gerekçelerle hak ve hakikatten ayrılır.Çünkü lânetlenmiş şeytan,onu yoldan çıkarmak için,yanında bir pervane gibi döner durur.Gafillere batılı hak,hakkı batıl olarak gösterir.

Muhabbetin En Makbûlü (M.NİHAT MALKOÇ) Din 

Bize en küçük bir iyiliği dokunan kişiyi severiz ve bağrımıza basarız.Oysa Allah biz insanlara sayısız nimetler veriyor.Onu sevme hususunda niçin ihmâlkâr davranıyoruz.

İsraf Ekonomisi (M.NİHAT MALKOÇ) Din 

Yüce Allah, dünyaya gelen her canlının rızkını verir.Fakat kişi veya genel anlamda canlı rızkını aramalıdır.Aşağı yatarak nimet beklemek,gelmeyince de isyan etmek küstahlıktır.Önce hareket,sonra bereket!..

Haya İmandandır (M.NİHAT MALKOÇ) Din 

Hayâ,Allah korkusuyla günahlardan kaçınmaktır.Yüce dinimiz İslâmiyet bu mevzuya büyük ehemmiyet vermiştir.Dinin emirlerine uyup,nehiylerinden kaçınmak hayânın gereğidir.

Ameller Niyetlere Göredir (M.NİHAT MALKOÇ) Din 

İnsanı diğer varlıklardan ayıran,onun düşünme ve idrak edebilme kabiliyetidir.Bunun dışında,öteki canlılardan çok fazla bir farkımız yoktur.

Şefaat Ya Resulullah!.. (M.NİHAT MALKOÇ) Din 

Şefaat kelimesinin anlamı bir şeye bir mislini daha ekleyerek çift kılmak, tek olan bir şeyi bir başka şeyle birleştirmektir.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.