..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanık insanları işe aldığın zaman, senin onlardan daha uyanık olduğunu kanıtlamış oluyorsun. -R. H. Grant
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Dostluk ve Düşmanlık
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Sevdalanalım
Orhan Bani
Şiir > Garip

Hadi, yine öyle bak seviyor gibi, yeniden yak yüreğimi Kızarsın yüzüm, tutulsun dilim, bir garip olalım, sevdalanalım Vakit çok mu geç, sevemezmiyiz, ağarmış saçlarımın suçu benimmi? Varsın geçsin yıllar, ağarsın saçlarım, yine öyle bak, beraber yanalım Pek bir şey söyleme, seviyorum deme, yıllar çok şey aldı, sözüm yok kendime Ben yine suskunum, ben yine sensiz, bir nedeni yok, seviyorum nedensiz Gönül had bilmiyor, yak ki yanalım, dö

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Dostluk ve Düşmanlık
21 
 Ötekileştirme, Ötekileştiriciler ve Ötekileşenler...  (Anıl YÜCEL)

Türkiye tarihin de toplumu en çok tahrip eden, en çok parçalayan noktalardan biri nedir diye soracak olursanız hiç şüphesiz bunun cevabı ötekileştirme mantığı olacaktır.
22 
 Suriye Üzerine...  (Muhammed CAN)

Tarih bir zındandır. Bu zından hem bireysel, hem de toplumsal olmak üzere ikiye ayrılır.
23 
 Al Eline Silahı Değerli Ol  (osman demircan)

Al eline silahı değerli ol. Vur, kır, öldür değerli ol. Öyle değerli ol ki; milletvekili sana sarılsın. Geridekilerin anası ağlasın. Öyle yetenekli olmana gerek yok. Çoluk çocuğum okusun diye çırpınanlardan değil, akşam eve ne götüreceğim hesabı yapanlardan hiç değil hele hele kendinden olmayana kardeşçe ve dostça bir gülüşü gösterenlerden de değil, bir PKK'lı ol yeter. Dünyaya gez, gör, arpacıktan bak yeter. Öyle gözleri barış içinde parlayarak bakma. İnsanların acılarıyla beslen, kan ve kin kus; al eline silahı değerli ol. PKK'lıyım de her önüne gelene su tabancasıyla poz verir gibi poz ver, ondan sonra herkesten alacaklı ol.
24 
 Kaç Kelimelik Adamsın  (osman demircan)

Kaç kelimelik adamsın sen.Aklında fikrinde birkaç kelime.Ayşe isen Ahmet diye diye tutturursun.Mahkum edersin kendini o isme.Ahmet isen ağlarsın her gece Ayşe Ayşe diye.Aşkı yaşarsın sığ düşüncelerinle.İki kelimelik bir aşktır seninki.Seni seviyorum dersin ötesine geçemezsin.Takılıp kalırsın öylesine.
25 
 Sence!..  (Semra Arslan)

sence deniz nasıl coşar, sence dünya nasıl döner, sence zaman nasıl akar, sence umut nasıl doğar, sence aşk nasıl birşey, bence..
26 
 Bir Matematik Problemini Çözer Gibi Çöz Beni  (osman demircan)

Basit bir düşmansın. Dedikoducusun, ikiyüzlüsün, kahpesin. İsterim ki, zekanla yen beni, bilginle öldür beni. Ama nerde? Sen anca ojeli ve manikürlü tırnaklarının arasında, kişiliğinin mikroplarını taşırsın. Bir de o ellerinle sanat yaparsın. Geç bunları geç. Avuçlarına düşmemi istersen, eline al kalemi, bir matematik problemini çözer gibi çöz beni.
27 
 Türkiye, Rusya ve Azerbaycan Üçgeni  (Hakan Yozcu)

Türkiye’nin tek hatası “Kendini tam olarak anlatamayışı.” Türkiye, bu konuda diplomasi yapamadı. Dış elçilerimizin hiç biri, bulundukları yerlerde sorunu tam olarak anlatmadı. Türkiye’nin içinde bulunduğu pozisyonu dile getirmedi. Hepsinden önemlisi Türkiye kendini diğer Türk devletlerine de tam olarak anlatamadı. Kendini onlara tanıtamadı.
28 
 Gap İkinci İsrail'in Kurulması İçin mi Yapıldı?  (Muhammed CAN)

Mayınlar nereye döşeniyor?
29 
 Kırgınlıklar  (Çağlar Karataş)

Kırgınlıklar , saptırır bizleri gerçek hayat çizgilerinden !
30 
 İkiyüzlü Avrupa..!  (Mustafa Yener)

Medeniyetin çizmeleri, işkencelerde insan onurunu ayaklar altına alıp çiğnedi. Geleceğini kararttı çocukların. Kadınlara tecavüz etti. Toprak altındaki enerji kaynaklarını çalıp ülkelerine taşıdı. Katlettikleri yüz binlerce insanın cesediyle tekrar doldurdu toprağı.
31 
 Bir Pkk'lıyı Yüreğinden Vurmak İsterdim  (osman demircan)

Bir PKK'lıyı yüreğinden vurmak isterdim. Onu aşk militanı yapardım. Yüreği buna yeter mi bilmem. Ben millete benzemem. Bir Allahsızı yüreğinden vurmak isterdim; aşk acısından Allah diyerek inlesin diye.
32 
 Kürt Meselesi ve Bizim Aklı - Evveller!  (Semra Arslan)

Onca kan akıtılarak çizilen toprakları, çocukça komik düşüncelerle kimseye bahşetmeye kimsenin hakkı yoktur. Vebali ağırdır bu işin!..
33 
 İsrail'in İstediği Savaştır!  (Muhammed CAN)

Kıyamlar dururmu sanıyorsunuz?
34 
 Münafıklar Yalnızca Kendilerini Aldatırlar  (Fuat Türker)

Şeytan da Allah'tan korktuğunu söyler, ancak kıyamete kadar tüm insanları saptırmaya çalışır. Yaptıkları için Allah'tan bağışlanma da dilemez. Bu kendi fırkası olan münafıklarla arasındaki bir diğer önemli benzerliktir.
35 
 Yalnızlık Aç Kollarını Tutkun Benliğim  (Burak akın)

" Di’li geçmiş zamanın cüretine ve ucuzluğuna kapılmış bir kimse olarak, yalnızlığımı taçlandırıyorum. Elveda aptalca şeyler! "
36 
 Sen Ekmeğe Nankörlüğünü Sürersin  (osman demircan)

Bir şey isteme benden. Senin isteklerin hem kapkara bir böcek gibi sevimsizdir hem de çekirge sürüsü gibi talan edicidir. Karşında bitip tükenmeyen bir ırmak olsam da, sen sularımı kirletirsin. Yanında masmavi bir deniz olsam, bir karpuz gibi sularıma düşersin. Sana sofra dolusu yiyecek olsam, sen ekmeğe nankörlüğünü sürersin. Önünde dursam bir heykel gibi, senin önüne geçtiğim için, yada senin heykelini dikmedikleri için bana ucube dersin. Ey sevgili sen bir ucube bile olamazsın.
37 
 Erbil (Kuzey Irak) 2  (Mehmet Sinan Gür)

Erbil izlenimlerinin devamı
38 
 Husumetin Bile Bir Asaleti Olmalı  (osman demircan)

İçi boş beynine profilimi doldurma çalışması içinde olamam. Sendeki kafa dipsiz bir kuyuya benzer. Bana Yusuf yüzlü diyeceksin diye karanlık sularına düşemem. Sulanmış beyninin kılcal damarlarında çıplaklığımı yüzdüremem. Sen beni düşüncelerinle boğmaya çalışırsın. Bir girdaptır, bir karanlık sudur beyninin içi. Bana aydınlıktan ve yakamozdan dem vurma.
39 
 Zeus'un Kızı; Truva Atı  (Aysun Güven)

Yaradılışımız kavgayı kolay, dostluğu ve barışı zor kılmıştır. Yıkan ve yıkılan, kendi iken insanın, Truva atının içine girecekler hangi taraftan olacak peki ?
40 
 Bayram Ne Zaman "Bayram" Olacak?  (Fuat Türker)

İsar ahlâkı kazanmamız gereken yüksek ahlâktır. Aralarında kan bağı olmamasına rağmen Mekke’li müminleri kucaklayan, onların nefislerini kendi nefislerine tercih eden, imanı gönlüne yerleştirmiş Medine’li Ensar’ın ahlâkıdır bu. Allah, bu güzel ahlâkı yaşayan, bu üstün ahlâkın yayılmasını hedefleyen ve bu hedefe ulaşmada gayret gösteren müminleri derece olarak üstün kılacaktır.

son eklenenler
Tartışma Edebiyatı veya Adabı
Yûşa Irmak
Eleştiri > Dostluk ve Düşmanlık
Yalnızlık
SENEM BUTTAN
Şans Bol Olur Mu
Ahmet Zeytinci
Etrafımızdakiler
Şevket Başıbüyük
Bizim Arkadaşlarımız!..
Şevket Başıbüyük
Türkiye, Rusya ve Azerbaycan Üçgeni
Hakan Yozcu
Suriye Üzerine...
Muhammed CAN
Akraba mı / Akbaba Mı!
Hamdiye HATİPOGLU (DNZ)
Kürt Meselesi ve Bizim Aklı - Evveller!
Semra Arslan
Zeus'un Kızı; Truva Atı
Aysun Güven
İkiyüzlü Avrupa..!
Mustafa Yener
Sence!..
Semra Arslan
Bayram Ne Zaman "Bayram" Olacak?
Fuat Türker
Al Eline Silahı Değerli Ol
osman demircan
Kırgınlıklar
Çağlar Karataş
Yalnızlık Aç Kollarını Tutkun Benliğim
Burak akın

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.