..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Didaktik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Olsam...
Erkan baykal
Þiir > Aþk ve Romantizm

Sarhoþ olsam yaþasam hayatýn kýyýsýnda, Güneþ yaksa tenimi, Denizin tuzu kavursa tenimi, Koklasam seni bahar çiçekleri gibi, Bir mevsim boyu, Seviþsem seninle sahil boyu, Evimiz olsa dað bayýr kumsal, Cebrail görmezden gelse bizi, Doðursaydýk doðanýn çocuklarýný beraber, Koþsalardý mavi gök altýnda, Rüzgar koyardýk birinin adýný, Atlar gibi özgür ruhlar, Yeþerirdi aþkýmýz, koþardý at uzerinde, Baharlarda büyürdu aþkýmýz, Kutsal cenne

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Didaktik
21 
 Nasýlsýn?  (Hakan Yozcu)

- Ama, "O" dedin. – “O” mu dedim? -Evet , ben, O'nu sormadým ki. Seni sordum.
22 
 Hayat Ayrýntýlarda Gizlidir  (Alp Çetiner)

Edindiðiniz ufacýk tecrübelerle, bir de bakarsýnýz, kendinize kocaman bir köþk kurmuþsunuz. O ayrýntýlarý, hani aradýðýnýzda bulamýyorsunuz da, onlar istediðinde gelip sizi buluyormuþ gibi oluyor.
23 
 Semerkand'da Bâbûr  (Kutlu Altay Kocaova)

Türk târihinin önemli isimlerinden Timur oðullarýndan Bâbûr Þah ile Cengiz oðullarýndan Özbek Þaybak Han arasýndaki Semerkand mücâdelesi ve Timurlularýn, þehri Özbeklere terk ediþinin hikâyesi... "Þibânî soyundan Þaybak Han, Semerkand’a doðru yürüyüþe geçmiþti. Tahtý istiyordu. Þibânîler, Cengiz Han soyundan olduklarý için taht üzerinde haklarý vardý ve bu haklarýný Timuroðullarý’ndan geri almak istiyorlardý."
24 
 Trafik Iþýklarýna Uyan Köpek  (Mehmet Sinan Gür)

Bir köpeðin bakýþýyla insanlarýn trafik önündeki davranýþlarý.
25 
 Hocalý'da Öldüm, Duymadýnýz  (Kutlu Altay Kocaova)

25-26 Þubat 1992 târihinde Azerbaycan'ýn Daðlýk Karabað bölgesindeki Hocalý kasabasýnda þehîd edilen 613 Türk için yazýlmýþtýr.
26 
 Cemre  (Mehmet Emin Adalý)

Rýhtýmda öðlen vakti! Yedi günün bir günü kutsal vakti gibi! Birini daða aþýladým somut oldu kimliði! Gördü gerçek kimliðimi! etkisiile Dünyalýk uykudan uyandý tepkisi ile duvarý gördü, elfo çekti! Mehmet bahçesine bir gül daha ekti! guþesine gitti! Dünyalýk kabuslarýn bulanýmlarýna ladesi bile bile girdi! Elimde tek düze kalem, sayfanýn þakaklarýna tetik çektim! Yaptýðým iyi rolün amacýnýn karþýlýðýyla aldým, ilhamý elhamdulillah! çattým kaþýmý verdim yetkiyi beyin iþçilerine, en hakikiyi bulanakadar kazdýrdým yýllarýn býraktýðý atýklardan hayalimdeki küçük kýzýmý buldum yabani biri tarafýndan saplanmýþ atýklara sebeb hurafe sanmýþ, motivasyona uðradýðýný þimdi anlamýþ, önüme çýkan binlerce ölümsüzlük ölümü gördü, aþk tenime iþlesede bengü neyse rýhtýmý soracak olursan rýhtým ne yazýkki orda, eminimki gerçek burda, orda odamda çýnlayan çýðlýklar tarafýndan çitimi kurdum sizlerin fýtratýný çekmekteyim, engin ifadelerinizi tartmaktayým ,hakedene emsalsiz baðýrmaktayým, bunlar savcýlarým içimdeki küçük coçuk sen secerem'sin reel deðilsin! Kemali seyredeceksin, unutma birgün sende öleceksin!...Gözüm açýk eylemim ayný hedefim dahil durduðum nokta kesin dahil, karanlýk engebe yolda kalan kafileye, güvendiðinden hüsran kalana, hurafe küpeli kulaða afitap olurcasýna, yýllarýn savurduðu miski anber rahiyalarýný rýhtýmýma çekmekti iþim ve halen kalbim ýsrarla kuþatmada! Þehvet aþýrý haz'za celaleddin eþgalli nöbet tutmaktayým, pisikolejisi kaybolmuþ bitkisel ortam yaþamdaki spazm çukurlarda kalan saklý aþk mektuplarýný gün yüzüne çýkarmak hakiki update uygulamak amaç bu. bende senin gibi bu devrimin binlerce sevgili müþterisinden birisiyim senden farklýyým ben!...dublex müstekilim enginim!... Moder arebeks, slow, arebeks, keloðlan misali showlar, acaba kaç cambaz ayný ipte oynar! Bunlardan bu günler satýn alýnmaz, huzur bulunmaz bengü rýhtýmýna yelken aç, ara bul! yazdýklarým bilirim ölümlü ama ancak kulakta kalýcý! Hedef þaþar, þeþbeþ bakar, gönlünün tel örgüsünü parçalar nemrut bakar, lehçe kadar! zor kalýr, abi hayat! Yýka elini yüzünü, aç artýk gözünü, yanlýþ fikirlerden baþka sen yaratmayý býrak! buysa eðer senin bakýþ açýn senin fiilen battýklarýndýr sýnama sonucun!...
27 
 O'nu Kaybettiðimiz Gün  (Haydar Köprülüoðlu)

Dünyanýn 1881 yýlýnda bir ferdi doðmuþtu. Maddi yönden zor günler yaþayan bugünkü devletler gibi, Osmanlý Ýmparatorluðu da kapitilasyonlar, mutlakiyet rejiminden kurtulmak için çýkýþ kapýlarý arýyordu. Bu kapý Selanikte bulunan Ali Rýza Bey- Zübeyda Hanýmýn Kapýsý olacaktý. Gün doðmadan, gün batarken neler doðmaz ki. Saygýlar.
28 
 Geyik Avý  (Nadir Polatdemir)

doðal hayatýn koruyucusu
29 
 Deve ile Yýlan  (Orkun Levent BOYA)

Pazar yerindeki sepetinden sýzarak uzaklaþan kobrayla, kervandan kaçan deve þehrin dýþýnda, çölün baþlangýcýnda karþýlaþmýþlar. Yýlan devenin tabanýndan ürkmüþ, deve ise, yýlanýn dilinin ucundakinden.
30 
 Güldemdekiler 2  (Hardal Biber)

Parti Baþkanlarý Faaliyetlerine Hýz Verdi.
31 
 Kýnalý Veda  (abidin özkan)

deprem ve sözünde durmak ve ayrýlýk mektuplarý
32 
 Mutluluk Üzerine  (þükran karahan)

Bu masal Þükriye Þükran Karahan tarafýndan Didem Çiftçi’ ye ithaf edilmiþtir.anlattýðým ilk masalýmdan bu yana kendine ithafým 2.masalým olmuþtur.zevkle okumanýz dileðiyle…. mutluluk sizlkerle olsun
33 
 Karga ile Baykuþ Fabl  (Necmettin Yalcinkaya)

Ablasýný dinlerken, gözleri yorgunluktan kapandý, derin bir uykuya daldý.
34 
 Stres Bileziði Ýzmir Kitap Fuarýnda  (Necmettin Yalcinkaya)

Salonda, yemek masasýnýn etrafýna dizilmiþ, neþe içinde koyu bir sohbete durmuþtuk. Evin kapýsý açýldý, hýzla içeri daldý küçük yeðen Emre.
35 
 Okuma Kitabý Öyküleri  (Ali Osman Öztürk)

Borchert'ten silahlanma karþýtý bir öykü.
36 
 Hayat Rüya Gibidir  (Kadir KARAMAN)

Yaþamak,adýna ne gerkiyorsa yaþamak deðildir. Yaþama kriterlerine uygun yaþamak gerek.Ama olmuyor hep öyle,olamýyor...Nasýl oluyor dersen iþte nasýlý...
37 
 Ana Baba Hakký (2)  (selcan aktaþ)

yozlaþmýþ toplumda bir benlik karmaþasý hikayesi
38 
 Ana Baba Hakký (6)  (selcan aktaþ)

yozlaþmýþ toplumda bir benlik karmaþasý hikayesi
39 
 Cep Telefonu Kullanmaktan Nefret Ediyorum!  (Ahmet Sav)

Son üç gündür telefonum kapalý, bu kadar rahatlayacaðýmý düþünmemiþtim. Tamam çok iyi bir alet tamam iletiþim ama arayanlarýn dýrdrýndan mý, sürekli ulaþýlabilir olmaktan býkmaktan mý? yoksa þu lanet radyasyonun etkisindenmidir bilinmez çok bunalýyor, çok sýkýlýyormuþum bu aletten.
40 
 Maskeli Baloda Körebele (N) Meler...  (EceM AynA(Sen git,ben toplarým kalanlarý...))

... Gözlerindeki baðý çözdü ve birbirlerini ebeleme çabasý içinde, kendi ebelenmiþliklerinin farkýnda olmayan bu korkak insanlara baktý... Ya o fazlaydý bu körebede, ya da bir þeyler eksikti...




son eklenenler
Serbest Meslek
Ahmet Zeytinci
Öykü > Didaktik
Nasýlsýn?
Hakan Yozcu
Öykü > Didaktik
Aynadaki Tarih
Semrin ÞAHÝN
Öykü > Didaktik
Geyik Avý
Nadir Polatdemir
Öykü > Didaktik
Cemre
Mehmet Emin Adalý
Öykü > Didaktik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.