..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




17 Aðustos 2015
Demokratik Deliler Devleti - 24  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Baktý, baktý... Ölü kedinin bedenini kokladý, kafasýna yüzünü defalarca sürttü. Sanki bu cansýz varlýða can vermek istiyormuþ gibi bir çýrpýnýþý vardý. Gözlerim yaþ doldu. Aðlamak istemesem de gözyaþlarýmýn akmasýna engel olamadým... Küsmüþ bir ifade vardý yüzünde, bir kere daha þansýný denedikten sonra gidip gitmemek arasýnda bir tereddüt yaþadý. En sonunda ayrýlmaya karar vermiþ olmalý ki hýzla oradan uzaklaþtý. Çýlgýnlar gibiydi, son hýzla koþuyordu.


:AACA:



-Her deli, yalnýzlar arasýnda bir yalnýzdýr...
**
Milli kahraman ilan edilmiþ olmam kýsa sürede çok kiþi tarafýndan duyuldu. Tebrik edenler, yanlarýndan geçerken alkýþlayanlar, gýpta ile bakanlar olduðu gibi; alay edenler, nefret dolu bakýþlarla beni süzenler, arkamdan gülenler de vardý. Hatta bazýlarý önlerinden geçerken çelme takmaya bile çalýþýyorlardý. Galiba düþmaným dostumdan daha fazlaydý. Öyle ya yönetimin adamý olmasam beni milli kahraman yaparlar mýydý! Yönetime muhalif olanlarýn düþmanlýk hissi beslemeleri o nedenle gayet doðaldý.
Bu kahramanlýk payesi bana faydadan çok zarar verecekti. Gece yataðýmýn örtüsünü kaldýrýp yastýðýmýn býçakla kesilmiþ ve pamuklarýnýn daðýtýlmýþ olduðunu görünce bundan iyice emin oldum. Baþýma dert almýþtým. Yastýðýmý kesenin oda arkadaþlarýmdan biri olabileceði ihtimali beni iyice korkuttu. Yastýðýmý keseni görüp görmediklerini sorduðumda hiç birinin aðzýndan tek kelime bile çýkmadý.
Yattýðýmda sabaha kadar uyku tutmadý. Yastýðýma bu zararý veren kiþi uyuduðumda beni öldürebilir düþüncesini bir türlü zihnimden atamadým. Düþman ya odamda ya da baþka bir yerde pusuya yatmýþ bekliyordu.
Kahvaltýdan sonra bahçeye çýktým ve bir bankýn üzerine oturup baþýma açýlan bu belayý düþündüm. Düþündükçe problem daha da karmaþýk bir hal alýyordu. Mutsuz, umutsuz, çaresiz, kötümser ve bedbahttým. Hiç istemediðim halde silah kullanmayý öðrenmeye karar verdim. Belki böylece tehlikelerden kendimi koruyabilirdim.
Bu karar beni rahatlattý. Etrafa bakýnýrken birkaç metre ilerimde yolun kenarýnda sarý renkli bir kedinin yatmakta olduðunu gördüm. Uyuyor sandým, hatta güneþin altýnda bu kadar sýcakta nasýl uyuduðuna hayret ettim. Dikkatli bir þekilde bakýnca hiç hareket etmediðini, nefes almadýðýný yani öldüðünü anladým. Yazýk. Galiba bir araba tarafýndan ezilmiþti. Halbuki burada arabaya çok seyrek rastlanýrdý. Ne demeli? Hayvancaðýzýn kötü kaderi...
Yolun öteki tarafýndaki çiçeklerin arasýnda yavaþ adýmlarla yürüyen kül renginde baþka bir kedi gördüm. Çiçekleri arkasýnda býrakýp yolun kenarýna gelen kedi durdu, uzun uzun yatan arkadaþýna baktý. Sonra saðýný solunu kontrol etti ve sol ayaðýný bir adým öne atýp kafasýný uzattý ve gene durdu. Bir tehlike olup olmadýðýndan emin olmak istiyordu. Karar verdi, yürümeye baþladý. Tedbiri elden býrakmadan arkadaþýnýn yanýna kadar geldi. Tam o sýrada birkaç metre öteden gelen iki kiþiyi görünce geri dönüp geldiði yere saklandý. O kiþiler gidince tekrar göründü. Önceki hareketlerini aynen tekrarladý ve cansýz yatan kedinin yanýna gelince ön patileriyle kuyruðuna dokundu. Baktý, baktý... Ölü kedinin bedenini kokladý, kafasýna yüzünü defalarca sürttü. Sanki bu cansýz varlýða can vermek istiyormuþ gibi bir çýrpýnýþý vardý. Gözlerim yaþ doldu. Aðlamak istemesem de gözyaþlarýmýn akmasýna engel olamadým...
Küsmüþ bir ifade vardý yüzünde, bir kere daha þansýný denedikten sonra gidip gitmemek arasýnda bir tereddüt yaþadý. En sonunda ayrýlmaya karar vermiþ olmalý ki hýzla oradan uzaklaþtý. Çýlgýnlar gibiydi, son hýzla koþuyordu.
Birazdan aðaç yapraklarýný yoldan süpüren görevli, bu kedi ölüsünü de diðer çöpler gibi süpürge ile küreðinin içine süpürdü...
Bir aðacýn arkasýna saklanmýþ biri bana seslendi. Ses çok yavaþ olmasýna raðmen duydum. Sesin geldiði tarafta aðacýn arkasýndan çýkardýðý kafasýndan Mucit olduðunu anladým. Eliyle yanýna çaðýrdý. Gittim.
-Gel þurada çimenlerin üzerine oturup konuþalým. Sana anlatacaðým çok önemli konular var.
-Benden ne istiyorsun, seninle konuþacaðýmýz önemli konular nelerdir?
-Bak Kargacý, önce þunu söyleyeyim: Beni korumalýsýn!
Ben kendimi bile koruyamazken bu adamý nasýl koruyacaktým? Kelin merhemi olsa kendi kafasýna sürermiþ.
-Ben seni nasýl koyacaðým? Neden koruyacaðým ve daha da önemlisi kimden koruyacaðým?
-Sen milli kahramansýn, herkes öyle kolay kolay senin yanýna yaklaþamaz. Hem senin tabancan da varmýþ. Kafaný bozan olursa çeker vurusun, kimse de sana neden vardun diye sormaz, soramaz.
-Sen galiba kendine özel bir koruma arýyorsun? Paran varsa tut bir tane! Gerçi bu devlette para da geçmiyor ama...
-Alay etmeyi býrak! Koru beni. Hem beni koruyarak insanlýða da büyük bir hizmette bulunmuþ olacaksýn. Çok büyük bir buluþ gerçekleþtirdim.
-O müthiþ hayali silahýn mý, büyük buluþ dediðin?
-Hayýr o deðil. Þimdiki buluþumun yanýnda o bir hiç... Yani silah buluþu artýk çok eskidi. Çaðýmýz bilgi ve teknoloji çaðý. Her þey hýzla yenileniyor. Yeni buluþlar yapmazsak çaðýn gerisinde kalýrýz.
-Neymiþ bu yeni buluþun?
-Zaman mefhumunu ortadan kaldýrdým. Böylece zamanýn engellemesi nedeniyle yapamadýðýmýz birçok þeyi artýk yapabileceðiz.
-Mesela?
-Bizden milyonlarca ýþýk yýlý uzaklýktaki gezegenlere anýnda gidebileceðiz. Ben gittim ve geldim. Çok güzel, dünyamýza benzeyen bir gezegende kaldým.
-Milyonlarca ýþýk yýlý uzaklýktaki gezegene gittin ve geldin... Ýnanmýyorum. Iþýk hýzýyla bile gitsen milyon sene süren bir yolculuðu nasýl baþardýn?
-Ýnan. Bizi asýrlardýr en büyük hýz olarak ýþýk hýzýyla aldattýlar. Iþýk hýzý yanlýþýný görüp çözdüm ve bu seyahati yaptým. Bana yardým edersen oraya seni de götürürüm. Bu gezegene bayýlacaksýn. Dünyanýn dörtte bir büyüklüðünde, yarýsý buzullarla kaplý, dörtte biri de çöl olan ama geri kalan kýsmýnda yaþam olan bir gezegen. Bitki örtüsü var, bizim dünyamýzdakinden oldukça farklý hayvanlar var ve týpa týp ayný olmasa da biz insanlara benzeyen zeka sahibi varlýklar var.
-Oraya kolayca gidip geldiðine göre bu dünyada yaþamak zorunda deðilsin. Ýstediðin zaman kaçar gidersin ve korunmaya da böylece ihtiyacýn kalmaz.
-Haklýsýn ama bu henüz bir teori. Uygulamaya geçirmek o kadar kolay deðil. Buluþumdan dünyadaki tüm gizli servislerin haberi olmuþ. Ajanlarý sürekli beni takip ediyorlar. Amerika, Rusya, Ýsrail, Almanya, Fransa... Kýsacacasý tüm dünya ülkeleri ajanlarý peþimde.
-Bizim devletimize o ajanlar giremezler.
-Sen öyle zannet. Mesela þu karþýdaki iki adamý görüyorsun deðil mi? Ne yapýyor onlar?
-Ne yapacaklar, bir futbol topu ile oynuyorlar.
-Oyun moyun oynadýklarý yok, onlar ajan ve beni takip ediyorlar. Þurada yoldan yürüyenler de öyle... Onlar da ajan. Belki de sen bile...
-Evet evet, belki de ben bile ajanýmdýr ve seni takip etmekle görevlendirilmiþimdir.
-Senden þüphelenmeliydim. Bir adamý öyle kolay kolay kahraman yapmazlar.
Paranoyak Mucit'ten ancak böyle yani ajanlýðý kabul ederek kurtulabilirdim. Nitekim küfürler savurarak yanýmdan ayrýldý.
(Devam edecek...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.