..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Alp Þahin




14 Aðustos 2020
Neden Muharrem Ýnce?  
Alp Þahin
Herkesin hatasý olur. Ýktidar ve liderinin tonlarca hatasý var fakat hala arkasýnda takipçileri var… Bu yüzden bile bile 10 seneden beri baþa gelemeyen birini sýrf daha fazla oy aldýðý için desteklemektense, bir hata yapmýþ ama doðru iþler yapacaðýna inandýðým birini þahsen desteklemeyi yeðlerim.


:ABHB:
2010 senesinden beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin baþýnda Sayýn Kemal Kýlýçdaroðlu yer almaktadýr. 10 seneden beri girdiði seçimlerden de ana muhalefet partisi olarak çýkmayý baþarabilmiþtir.

Seçim zamaný ya da meclis konuþmalarýnda kendisine ‘Bay Kemal’ diye hitap edilmiþ, ‘’O da lider deðil ki’’ denilmiþ fakat kendisi zerre kadar efendiliðinden ödün vermemiþtir.

Türlü türlü gündemler olmuþtur ülkede… Ergenekon, yolsuzluklar, Gezi Olaylarý, gazetecilerin davalarý, terör, sýnýr ötesi geliþmeleri ve benzeri daha bir çok olay patlak vermiþ, kendisi tüm bu olaylarý lehine çevirememiþ, aksine Emine Ülker Tarhan gibi güçlü bir siyasetçinin de partiden ayrýlmasýna ve yeni bir parti açmasýna neden olmuþtur. Sayýn Tarhan’ýn en acý cümlesi de artýk eski partisinin Atatürk’ün kurduðu deðerleri taþýmadýðýný söylemiþ olmasýdýr.

Yeni CHP sloganýyla çýktýðý yolda; 6 Ok’un mantalitesinden uzaklaþmýþ, Alevilik – Ilýmlý Ýslam – Kürt ve Saðcýlýk gibi politikalarda bocalamayý baþarmýþ, ne saðda, ne solda, hiçbir deðeri tam anlamýyla kucaklayamamýþtýr. Birleþtirici olmaya çalýþmýþ fakat halký buna inandýramamýþtýr.

Seçim gecelerinde oylarýn çalýndýðý iddia edilmiþ, trafolara kediler girmiþ fakat doðru düzgün ne sesini çýkarabilmiþ, ne de bir þeyleri deðiþtirebilmiþtir.

On sene genel baþkan olmuþtur Sayýn Kýlýçdaroðlu, tam 10 sene. Fakat Deniz Baykal yönetimini de koyarsak tam 18 senedir iktidar olamamýþtýr CHP. Dile kolay… Þimdilerde ekonominin iyice çatýrdadýðý, iþsizliðin arttýðý, pandeminin insan hayatlarýna zorluk ve de son verdiði þu dönemde iktidar hýzla kan kaybetmeye baþlamýþtýr. Bu süreç böyle giderken özellikle muhalif kiþiler, ana muhalefetin artýk iktidar olacaðý yanýlgýsýný yaþamaya baþlamýþtýr.

Öyle ki Türk milleti futbol takýmý tutar gibi parti tutmaktadýr. 6-0 yenilmiþtir Galatasaray… 8-0 yenilmiþtir Beþiktaþ… 6-2 yenilmiþtir Fenerbahçe… Ýnsanlar takýmlarýný yalnýz býrakmamýþtýr. Diðer büyük kulüplerin bu yüzden taraftarý olmamýþtýr. Olmuþsa da sebep hezimet olmamýþtýr. Siyaset için de bu geçerlidir. Ýster beðenin ister beðenmeyin Sayýn Erdoðan bir liderdir. Stratejileri – cümleleri – sert tavýrlarý – Ýslamiyet’e bakýþý – Bay Kemal deyip dalga geçercesine konuþmasý insanlarýn oy vermesinde bir etkendir.

Sayýn Kýlýçdaroðlu’nda bu özelliklerin hiçbiri bulunmamaktadýr. Geçmiþinden beri Padiþah – Þah – Sultan – Kaðan – Bey gibi tek bir merkezden yani liderden yönetilen bir toplumun sessiz, efendi, anlayýþlý bir lider tarafýndan yönetilmesi mümkün deðildir. Danimarka, Ýsveç ya da Malta gibi ülkeler için idealdir fakat Avrupa ve Asya’nýn tam ortasýnda köprü vazifesi gören bir ülke için imkansýzdýr.

Baþlýða ve yazdýðým yazýya gelecek olursak Muharrem Ýnce iþte bu yüzden Kemal Kýlýçdaroðlu yerine gelmeli ya da tercih edilmelidir. Cumhurbaþkanlýðý seçimini bir hatýrlayýn… Ýlk çýktýðýnda hepimizin içine umut vermedi mi? Erdoðan gibi mücadeleci bir lider olduðunu göstermedi mi? Partisine kafa tutup tek baþýna yollara çýkacaðýný bildirmedi mi?

Herkesin hatasý olur. Ýktidar ve liderinin tonlarca hatasý var fakat hala arkasýnda takipçileri var… Bu yüzden bile bile 10 seneden beri baþa gelemeyen birini sýrf daha fazla oy aldýðý için desteklemektense, bir hata yapmýþ ama doðru iþler yapacaðýna inandýðým birini þahsen desteklemeyi yeðlerim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Liderlik
Bir Baþka Reis
Cumhuriyet Kadýndýr
Emrah Serbes'e...
Ahmet Necdet Sezer
Yazýk
Olmadý Be Ümit Özdað
Akp Kurtarýlmadan Türkiye Kurtarýlmaz
Zaman
Þehit Kaný

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Komplo Teorileri No: 828
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Yedi Düvel
Bezgin Kahraman
Ýsrail ve Hamas

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Vatan [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.