..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Prensiplerden hoþlanmam. Önyargýlarý yeðlerim. Daha içtenler. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Alp Þahin




30 Eylül 2022
Alp Þahin  
Alp Þahin
Her gördüðünüzü, duyduðunuzu yorumlayýp, bilip bilmeden yorum yapmazsýnýz bu bir seçenek... Ya da ben, yansýmalarým ve daha iyilerimden kat kat bazý þeyleri yaparsýnýz bu da bir seçenek


:GAF:
Az önce çok þükür maaþ da yattýðý için, gittim bira konusunda ne olur, ne olmaz diye ekstra stok yapmaya karar verdim... Bak! Giderken sokak boþtu... Ýþte markete geldim, biraz sýra bekledim diye içten içe isyana baðladým ama döndüðümde sokakta baba kýz çöp karýþtýrýyordu.

Nereden biliyorsun lan deme... Ulan belli iþte... Bir þeyleri anlamak için konuþman gerekmiyor ki... Hareketleri, yakýnlýklarý, birbirlerine bakýþlarý... Aralarýndaki bað belli...

Abi bir bakar mýsýn desem... Kýzý görmeden vereceðim maksimum nakit 200 TL... Gitse gitse iki üç gün gider... O da insanca yemek yerlerse tabi... Yemezlerse 10 gün... Sonra? Yine mi ben? Ya da baþkasý? Ya da yalnýzlýklarý? Umut versem bir dert, vermesem bir dert...

Elimden geldiði kadarýyla hani bilen bilir... Bir þeylere yardýmcý olmaya, bir þeyleri bir týk deðiþtirmeye çalýþýyorum... Askýda faturaya giriyor, cüzi ücretleri temizlemeye çalýþýyor, ‘’abi para verme yemek ýsmarla’’ diyenlere sýk olmasa da dayanamýyor, bir þekilde destek oluyorum… Bunlarý yapmama raðmen ‘’Ýçiyorsun lan’’ diyenlere de nispet, üstüne üstlük bir de kan baðýþý yapýyorum.

Evet… Damarlarýmda ve kanýmda biradan kaynaklý promil olabilir… Fakat eðer benim kaným vakti zamaný kýsýtlý olan biri için hala tercih sebebi deðilse, hala Yaratan’ýn gönderdiði kitapta ve kitaplarda binlerce kez adalet, liyakat, dürüstlük gibi deðerler tercih edilmiyor, yine de 1-2 ayetindeki alkol dert oluyorsa, o kiþi pekala kanýmý almayabilir, beraberinde yolu açýk olabilir, amma velakin, tercih eden baþka biri memnuniyetle alabilir... O da hala istemiyorsa çöpe atýlabilir.

Bunu alkol alýp hemen ertesi gün kanýmý vermeye gittiðim için söylemiyorum. Hani alkol almýþýmdýr… Kah üç gün, kah beþ gün sonrasýnda kan vermiþimdir… Haliyle sonrasýnda kendi hayatýma devam edip tekrar içmiþimdir… Fakat yine de her kendimce yaptýðým doðru hamlede bana ‘’ama alkol alýyorsun’’ deyip ben kötüleniyorsam? Ýþte burada umutsuzluða düþerim.

Niye? Ne hikmetse her þeye raðmen bana yardým gelmeyecekmiþ gibi geliyor... Bitmem, yok olmam, ‘’Yaaa Alp efendi… Ýþte o kadar yazdýn, çizdin… Her þeyi çok biliyor ve çok içiyordun ya… Ýþte sonun bu’’ denilip infaz edilmem isteniyormuþ gibi geliyor.

Eh peki… Madem kafalar bu þekilde, kinle ve içten içe gýpta ile ilerliyor. Peki… Ben ve baþka hayatlardaki yansýmalarým ölsün, bitsin, gitsin... Sonra? Benim gibiler yokken; kah siz, kah sevdikleriniz, belki de muhtaç olduklarýnýz; yardýma ihtiyacý olduðunda sizlere kim yardým edecek ya da kim kan verecek? Hem de ‘’içiyor o ya’’ demenize raðmen. Bu yok deðil mi? Sonrasý yok? Verebileceðiniz þahsi zararlardan sonrasýný ön göremiyorsunuz… Muazzam.

O yüzden; her gördüðünüzü, duyduðunuzu yorumlayýp, bilip bilmeden yorum yapmazsýnýz bu bir seçenek... Ya da ben, yansýmalarým ve daha iyilerimden kat kat bazý þeyleri – inþallah - yaparsýnýz bu da bir seçenek... Yapamýyorsanýz da... Vakti zamaný illa ki gelir... O zaman aðlamak yok. Dedi dersin... Emin ol, olur. Özetle, ne düþmanýnýz, ne de dibe vurmasýný istediðiniz ben deðilim, artýk bunu kabul edin, eleþtirileri de kabullenin.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vargas ve Fazlasý
Bir Gece Ansýzýn
Gökkuþaðý Altýndaki Kara Þemsiye
Þýkýdým
Yok Mu Sizde Çocuk Ya?
Aþaðý Yukarý Deðil Ýleri Bak!
Yeniçeri
Saat 1
Öyle mi Alay Komutaný?
Naçizane

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsrail ve Hamas
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Buruk 30 Aðustos
Liderlik
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Bir Baþka Reis

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.