"Kirazlar ve dutların tadını çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe |
|
||||||||||
|
Hazır olsak zaten bu durumda olmazdık… Şahsen ben isterdim ki, neyle alakalı olursa olsun; küçük hırslar ve de çıkarlar bir köşeye bırakılsın, bırakılabilsin… Adam gibi herkes kendini ve yerini bilsin, kimliğini kabullensin, hatta kimliğinin kabullenmesini de istesin, haliyle herkes hak ettiği yerlerde olsun isterdim. Fakat bakıyorum ki… Benim kafadakiler; ne yaparsa yapsın, ne liyakat, ne de memnuniyet var olabilecek… Öyle ya… Gözlemliyor, tanıyor, yorum yapıyor, haliyle içten içe kimi kimi bazı benzerlikler görüyorum benim gibilerle… Onlar ki… Kah güçten uzaklaşmayı tercih ediyor, haliyle saygı görmüyor… Onlar ki… Kah haklarıyla güce layık olup adam gibi adam oldukları için korkutmadıklarından dikkate alınmıyor… Onlar ki… Kah kimin ne olduğunu bilip intikam yeminiyle yola çıkıp, acı çektirdiklerinde gaddar diye biliniyor… Sanırım Yaratan’ın olayı biraz da bu… İyiler; kaçsa da, güce gelse de, kötünün anlayacağı dilde iki tokatlasa da asla sevilmiyor… Sevilmeyecek de… Niye? Çünkü kötüler onlar gibi değil… Bu yüzden hep iyiliğin ve iyilerin ışığı çalınıyor… Çalın bakalım… Kötüleyin bakalım… Kıskanın, kendinizce beddualar edin, şunu bunu deyip değersizleştirin bakalım… Ne fark edecek ki? Zaman geçiyor… Zaman bitiyor… Bitecek de elbet… Hırslarınıza, kaprislerinize ve kişisel arzularınıza karşı iyileri yok etmenizi, pekala izin de olursa tabi, bira eşliğinde izliyor olacağım… Haliyle hakkımı zerre kadar da helal etmeyecek olacağım… Niye? Bir insan, bu fani dünyada bu kadar hırslı ve kinliyse zaten diğer dünyada cenneti görmeyi hak etmiyordur da ondan… Bu yüzden kişisel hırsların illa bir bedeli olmalı… Case closed.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Alp Şahin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |