Bir takım şeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsınız. Ben ise bir takım şeyler düşlerim ve "Niye olmasın?" diye sorarım. -George Bernard Shaw |
|
||||||||||
|
Özlem doluyum sana; seni ise haklı olarak incinmiş görmekteyim… Nasıl hak vermeyeyim sana? Yerden göğe kadar haklısın; elini öpsem defalarca, yüzüme gözlerime sürsem affeder misin beni? Eteklerini de öpeyim daha da naz edersen, ha senin eteğin, ha benim ayrı gayrımız mı var Allah aşkına… Yarım kalan yazılarımın hakkını arıyorsun elbette, yarım kalır mı hikayeler yarım kalan aşklar gibi gibi yazacağım cumartesi gününden sonra nasip olsun inşallah. Bence en güzel aşk, heh işte şu kişi diyebildiğin uzaktan seyrettiğindir… Ne diyor şarkıda sözler? Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli, bence deeee bence dee yaaaaaa… Ben sana aşığım mesela sevgili günlüğüm✍🏻 peki sen de bana aşık mısın; bilmeyi çok isterdim. Kim bilir günün birinde dile de gelebilirsin belki; umut ya hani ve benim sözüm “umut yorar insanı” demelerim; canına yandığımın dünyasına gözlerimi kapatmadan evvel yazılı, sözlü beni sevdiğini duymak isterim, böyle bir şey işte umut hıh hıh bi hıh daha geldi içimden bak…. İnşallah sevgili günlüğüm ✍🏻hayırlısıyla günün birinde bende seveceğim uzaktan, uzağa birini de ;zamana bir çelme takıversem yuvarlanıverse bir ağacın dibine ve uyuyakalsa ve yaşım dursa durduğu yerde> elli dörtte… Ah benim sevdiğim bu cici bici hayallerim. Sana bir şey itiraf edeyim bak sessiz ve dikkatlice dinle beni kimseye de söyleme duyarsam incinir miyim bilmem belki; ya da sanırım incinirim, yok yok incinmem söyle dilediğin herkese söylemeni salık bile verebilirim belki de kim bilir… Bu hayat denilen alem, hep başımı döndürdü… Acı gibi görülen şeylerin de mükafat olduğunu neden sonra anlıyor insan. Acı veya hüsran ya da hayal kırıklıkları hep hayırlara çıktı. Sen; sen ol kendini sevmeyi ihmal etme herşeyden önce … Ruhumu seveyim, sevmenin de hakkını verdim yaşam boyunca… Sevgi ve hayırlı insan demişken göğsümü gere gere derim ki! Anne Babacığıma hayırlı evlat oldum. İyi kardeş oldum. Laf aramızda kalsın iyi bir eş oldum çocuklarımın babasına, iyiliğim de karşılık bulsun isterdim, olmadı her insan bir değil ki; kaderin cilvesi diyelim, cilveyle cilveleşelim işte böyle hayat…İç çekmiyorum şöyle olsaydı, böyle olaydı diye çünkü hayat sabrımın mükâfatını müjdelerle serdi ayaklarımın altına, ihya etti beni a’ dan z’ye ama bunları elimin tersiyle itmeden cennette Cemalûllahı görmeyi her şeyden çok isterim. Ve Cenab-ı Hak buyuruyor ki. İsteyin vereyim! Göreceğiz inşallah şu güzel günün, mübarek saatlerinde Cemalûllahı görmeyi zerrelerimle istiyorum. Amin, amin, amin. İnsan olmak karşılığını beklemeden kendine yakışanı yapmak demek ya hani… İşte o zaman iç huzuru lisanı haline oturuverir. Seni başına taç eder, mutluluğu tutuşturuverir avuçlarına. Bu tohumları temiz yüreğinle ektiğini bilirsin de hayata, bilmezden gelirsin. Çünkü hissedersin ki bu güzel günler kucak açmış seni, beni bekler ileride daha ne olsun, he bir de rahmetli Babacığım ezan ile okurken üç kere ismimi kulağıma Senin adın Hülya Senin adın Hülya Senin adın Hülya diye beyaz bir kelebek ve bal arısı girivermiş yüreğime… Kelebek kanat vurdukça arı vızırdayıp çalışkanlıklara götürmüş beni. Artık keyfini çıkarma vakti. Nerde kalmıştık sevgili günlüğüm ✍🏻 heh iyi dedin teyze evet evet ; iyi teyze, hala oldum. Çok iyi Anne oldum bak imzamı atarım altına. Her biri birbirinden mükemmel duygular ama işte aramızda kalacak kısmı En güzel Babamın kızı, Evlatlarımın Annesi Tuğrul’umuzun Anneannesi oldum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Hülya Kırklaroğlu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |