"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yı ayılttılar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
İş bataklığa doğru sarıyor karşımdaki canımı sıkıyor ya da bir lafımla iş iyice berbat olacak ya rezil olacağım ya rezil edeceğim. atmosfer kötülüğe kalmasın diye “ben seni gökyüzüne uçuracağım” diyorum insanlara, O an kim muhatabımsa ve sohbet tehlikeli sularda ilerliyorsa. Sonra. çok acayip bişiy oluyor ve onlar uçmaya başlıyor. O gün ayten vardı karşımda. “Aaa! Vay anasını, uçuyorum! ” dedi, “bunu nasıl yaptın? ” “Bilmiyorum, iyi niyet olsa gerek.” “Giderek yükseliyorum, başım dönmeye başladı, bağır, sesin az geliyor.” “Yüksekliğe alışsan iyi edersin.” “Tamam da.” “Herkes uçamaz, şanslısın. Evrenin sevdiği bir varlıksın, “Peki, nasıl ineceğim? ” “Bilmiyorum.” “İndir beni. Korkuyorum.” “Bunu ben yapmadım ki.” “Lan indir beni, deyyus! ” “Kabalaşma, gidiyorum, çay paralarını ben öderim, merak etme.” “Tamam da, nereye? ” “Bilmiyorum.” “Tamam aşkım git cehennemin geri dönülmeyen yerine. Annemin nadiren ama yerinde kullandığı bir cümle. Kabasın. Af edersin ama Çok kalassın ama uçuyorsun.” “İndirsene beni, aptal herif! ” “Kırk yılın başı uçtun ilk defa ve tadını çıkaracağına inme planları yapıyorsun, o. çocuğu, kabalaşıyorsun üstelik! ” “Bilader, özür dilerim de, beni sen uçurdun, uçurduğuna göre indirmesini de bilirsin.” “Uçurmasına uçurdum ama her şeyi ben mi yapacağım, indirme işini hiç düşünmedim ve bilmiyorum kardeşim, indirme işini de Allah yapsın, bana ne! ” “O da ne! ? ” “Ne oldu? ” “Kafama bir martı şeyini yaptı “Şanstır sevin.” “Gitme, indi beni lütfen, kabalığım için özür dilerim.” “Ama sen git, iyice uzaklaş başımdan ve git merkezli şarkılar dinle “Bilgisayar başından değilim ki.” “İnince dinle.” “İnebilecek miyim? ” “Bilmem.” “Gökyüzüne uçan balonlar nereye gider, İsa? ” “Yükselirler ve patlayıp bir yere düşerler geberik.” “Pis katil! ” “iyi niyet insanı yücelttiğine yükselttiğine göre, kötü niyet balon gibi patlatır, o zaman senin inmenin kuralı, formülü, iyi niyetli olmana bağlı.” “Hakkat öyle. Ama şimdilik iyi niyetli olup sağ salim iniş yapıcam, sonra senin …. dostum! pislik! ” Güldüm ve uzaklaştım.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İsa Kantarcı, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |