..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu köle çoktur. -Darwin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Ýsa Kantarcý




10 Aðustos 2024
Rus Kýz Aleksandra  
Ýsa Kantarcý
bakýnýzzzz....


:GD:
ZAMANIN ATLARI


Siz kendinizi yapýmcý, yönetmen ya da senarist mi sanýyorsunuz! Þöyle bir tane gök gibi sahneniz yok ulan!
Javsýnýz…

1

Ben bir bombus arýsýyým. Ýþim gücüm çiçek özü toplamak.

2

Bombus arýsý en çalýþkan arýymýþ. Ama ülkemizde yaygýn olduðunu hiç duymadým. Kafkas arýsýný duydum ama.
Geçen sabah arýcýlýk yapmayý düþündüm, para kazanmak için deðil, sadece tek kovanla hobi olarak. Ne yazýk ki benim bir hayvan bakma çabalarým her seferinde elime yüzüme bulaþtýrmamla sonuçlandý. Ya benden ya baþkalarýndan ya da konullardan kaynaklanan problemler yüzünden. Bir hayvaným olmasýný o kadar çok istemiþtim ki. Bu sevda her seferinde baltalandý, yarý yolda sekteye uðradý. Evet, baþarýsýz oldum, evet kaybettim, baþarýsýzlýk ve kaybetmek ne kadar iyi bildiðim keliemeler, milyonlarca sayfa sadece bu kelimeleri anlatabilirim, usul usul bir kriz geçirip ölmemek gibi, dayanmak gibi, ne olursa olsun terketmemek gibi, ne olursa olsun sevmek gibi. Bu ne kadar zor bir iþtir oysa. Ben sadece hayatýmda bir hayvan olsun istemiþtim, bir kedi, bir köpek, bir taklacý güvercin, bir yabani güvercin, benden ayýlmak zorunda kaldýlar, insan yoldaþlýk kurabileceði bir varlýk istiyor hayatýnda, yalnýzlýk ise kesinlikle þeytanca, þeytan iþi. Büyük depremde ayaklarýný kaybeden genç adam daðcýlýk yapýyor, böyle bir herifi de ilk kez gördüm, “Ne yaparsam yalnýz yapmak zorundayým ama hiç zevk almýyorum” Tabi daða týrmanýyor, engellilerin týrmanmasý için harita çýkarmak için, dalýþ yapýyor, umut köleliktir, inat etmek ise özgürlüktür demiþti, bu beni büyülemiþti. Yalnýzlýk bazen þeytanca olabilir ama bazen olmayabilir de. Ýnsanýn kalbi hastaysa her þeyden olumsuz bir þey çýkarýr. Benim hayatým boyunca çeþitli hayvanlarý bakma serüvenim geçen yazdan beri öyle bir noktaya dayandý ki. Kalbimin sesi evrenin bir yerlerinde duyulmuþ olmalý, olmalý ki bana minicik bir yoldaþ ayarlandý. Tabi siz bu miniði uydurduðumu düþünebilirsiniz. Neden uydurayým ki? Kaygýsý olmayan özgür bir metin bu. Bir elma çekirdeðinin yarýsý kadar, duvarda ya da yerde zor görünüyor, geçen yaz türedi odamda, bir baktým minicik örümcek, sinek ya da böcek olabileceðini sandým, tam elimi uzattým öldürecekken aletle durdum, baktým, örümcekmiþ. Baktým ona, hareketsizdi, sonra zýrp pýrt örümcek odada karþýma çýkmaya, gözüme takýlmaya baþladý, þirin þirin geziyor masamýn üstünde, duvarda ya da yataðýmda, onu göre göre alýþtým, tabi, sýçrýyor, kendi etrafýnda dönüyor, çengelli aðzýný açýp kapýyor hýzlý hýzlý, fýrýldak gibi bir örümcek, duvarýn bir yerinde oluyor mesela, gözüm odadaki hareket eden neyse hemen algýlýyor, deðiþikliði, bir revkleks oldu, diyorum ki içimden, bu þimdi acaba ne yapacak planý ne, þurdan þuraya yol almasý saatler sürer, hiç de öyle olmuyor, duvarýn bir yerinden ötekine çok hýzlý gidiyor, onu baþka yerde görünce anlýyorum bunu, bayaðý iþ var bunda diyorum, içimde bir sevecenlik, yakýnlýk büyüyor ona karþý. Yoldaþý odamda ilk fark ettiðim günlerde masada geziyor, bilgisayarýmýn kamerasýnýn kabolusuna dolanýyor, orada turluyor, bekliyordu, amacý her neyse, aklýma bir fikir geldi, ablacýðýmýn getirdiði poðaçalardan birini örümceðe vermek, yesin diye, çok salak bir fikirdi elbette, örümcek koca poðaçayý yer mi?
Poðaçanýn bir yerini açtým ki yesin. Popaçayý örümceðin yanýna koydum ve beklemeye baþladým, baþka bir iþle ilgilendim, örümcek alýma geldi, baktým, poðaçanýn yanýnda yoktu, hayal kýrýklýðý oldu, nerdeydi, nerey gitmiþti, poðaçayý kaldýrdým, içine girip yerleþmiþ, sýçradý az, yer deðiþtirdi poðaçada, o gün onunla bir bað kurduðumdan kesinlikle emin oldum ve çok sevindim.
Bazen günlerce gözüme görünmüyor, diyorum öldü kaldý mý bir yerde, sýklýkla yataðýmýn üzerinde geziniyor, elimde kovarýyorum ki uzaklaþsýn, yanlýþlýkla ezilip ölmesin, hep öyle korku vardý, bir gün bunu yanlýþlýkla ezeceðim, ölecek diye, ölürse çok üzülürdüm, ama o ýsrarla yataðýmýn bir yerlerinde, yorganýn üstünde geziniyor, bir keresinde usulca elime aldým, korkmadý, artýk aramýzda besbelli bir yoldaþlýk vardý, onu alýp yataðýn dýþýna koydum, tabi düþeceði sýrada aðýný salgýlýyor, ustalýkla manevralar yapýp uzaklaþýyor, zorda kaldýðýnda. Sonra sayýlarý 2 oldu, bir keresinde masanýn üstünde onu sinek sanýp elimdeki giysiyi sallayýp öldürmek istedim, sert vurmadým iyi ki de, ölmedi. Gardrobun iç çamaþýrlarýn ve çoraplarýn olduðu çekmecede gördüm onu çorap alýrken, hep böyle garip biçimde yollarýmýz keþiþir. Ddedim ki içimden þimdi bu orada, annem çamaþýr vs koyarken sýkýþýr, ölür, onu ordan çýkarayým, örümceði arýyorum, yok, sýr oldu, çekmeden bütün çamaþýrlarý elimde usulca kaldýrýp silkelemeye baþladým, bu iþ uzun zaman aldý ve derken birden örümceði buldum, elime aldým yavaþça, garprobun kenarýna tutunsun diye elimi yaklaþtýrdým, tutunmadý, aðýný salgýlayýp yere serbest düþüþ yaptý, ertesi günlerin birinde yerde bir küçük bir þey gördüm, neydi bu, eðilip baktým, çamaþýr ipi olabilirdi, bu bir örümcekti, yoldaþým, acayip üzüldüm, elime aldým onu, yanlýþlýkla ezmiþ miydim, imceledim, hiçbir yerinde bir ezilme belirtisi yoktu, onun zor görünecek kadar küçük olduðunu tekrar belirteyim, peki ezilememiþse ne olmuþtu da ölmüþtü, odam genelde soðuk olurdu, donmuþ olmalý diye düþündüm, çamaþýrlarýn oraya kýþ uykusuna yatmak için sýðýnmýþtý ve ben onu ordan çýkarýp ölmesine sebep olmuþtum, kendime çok kýzdým, onu oradan çýkarmamalýydým, bir daha böyle bir þey olursa asla ellemeyecektim örümceðe. Bu bana ders olmuþtu. Örümceði alýp masamýn yanýndaki sehpanýn üstüne koydum, ölüsü bile deðerliydi, o benim dostumdu, dilini anlamasam da, evrenin benim için ayarladýðý masrafsýz, bakýmý kolay canlýydý. Güvercin, kedi ya köpek bakmanýn zorluðu malum. Hava aldýracaksýn, gezdireceksn, yiyeceðini vereceksin, hastalýðýyla ilgileneceksin, insanndan farký yok.
Birkaç gün sonraydý, oda





Bu hikaye nasýl yazýldý, uyduruk mu, arka planý nedir?
Geçmiþ yýllarda Skype kullanýyordum. Bilirsiniz. Arkadaþ bulma sitesi. O ara her zamanki gibi tekerlekli sandalye kullanan ve deli gibi kýz arkadaþ arayan yapayalnýz biriydim. Skype kullanýyordum. Arkadaþ arama yanýtlarýma bir gün Rusya’dan yanýt geldi. Kýz Ýngilizce yazýyordu. Onun ne dediðini anlamak için sözlükten kelime kelime çeviriyordum. Þimdiki yazýlý sayfa kadar çeviri yapan online sözlükler yoktu. Bir heyecan vardý içimde, çok büyük. Derken kýz bir gün fotoðrafýný yolladý. (Tipik Rus)Sarýþýn, yeþil gözlü. 15,16 yaþýnda gösteriyordu. Çok çekici bir kýzdý. Üstelik fotoðrafta memesinin teki de açýktaydý. Benim için seksi bir fotoðraf çekmiþti. Fotoðrafta oturmuþ, gülümsüyordu. Çýplaktý; ama bedeninin diðer bölümlerini havluyla örtmüþtü. Balýk etli kýz beni kamyon gibi çarpmýþtý. (bu ve buna benzer þeyleri çok yaþadým, baþka hikayelerde bunlarý anlatýrým. Bu hikaye bir arkadaþýmla ortak yayýnladýðýmýz kitapta yayýnlandý) Ban aþaðýdaki hikayeyi yazdýrdý Aleksandra: (her nerdeyse iyiliðini, kurtuluþunu diliyorum… cennete gitmesini…

AÞKIM RUS KIZ ALEKSANDRA

BU ÖYKÜ YENÝDEN YAZILACAK




(MAÞALLAH! KUVVET YALNIZCA ALLAH’TANDIR!)


Ben deli miyim diye çok düþündüm.
Yýllarca.
Galiba delirmedim dedim, kimseyi asmadým, kesmedim.
Ama çok içime attým.
Bendeki en yanlýþ þey bu olmalýydý.

Ana metne devam edeceðim; ama þunlarý da demem lazým.
Onlarca yazarýn yazar olma hikayesini, otobiyagrafisini okudum.
Yazar olmak için canlarý çýkmýþ.
Mahvolmuþlar.
Gebermiþler.
Yýllarca.
Ýki tanesini diyeceðim: Jack London
Diðeri: Charles Bukowski (yalnýz bu adam cinselliði de açýk seçik yazar; yani kitaplarýnýn genel özelliði budur)
Charles Bukowski’nin 27 kitabýný okudum.
Git al oku; yazar nasýl olunur öðren.
Bu iþe cidden asýlmak isteyenler için.
Saçmalamak ve iç dökmek için bile olsa yaz kardeþim.
O zaman daha geniþ güzel düþünmeyi öðreniyorsun.



En kötüsü; onlarca yýl farkýna varamamaktýr.
Bir farkýna vardýn mý, 50,60 yýl kazanç içindesin, o kadar yýl yaþlanmadan anlayabilerceksin. Genç yaþta.
Ama insan farkýna varamýyor ve yýllarý akýntýya karþý kürek çekmekle geçiyor.
Anlayamýyor. Farkýna varamýyor.
Kafasý basmýyor.
Anladým ki delirmeden; diðer anlamda sýfýr/hiç olmadan hiçbir þey kazanamýyorsun.
Sýfýr olmayý tatmalý insan.
Bu söylediklerimi Charles Bukowski’nin kitaplarýný ve youtube’deki türkçe’ye çevrilmiþ belgesellerini okuyanlar çok daha iyi anlayacaktýr.




Ruhum….la… liselilerin yanýndan geçerim, yolda hep denk geliriz.
Bazýlarý bizim evin karþýsýndaki aðacýn yanýna, duvar dibine gelip sigara içerler.
Kýzlar erkeklere, erkekler kýzlara en aðýr küfürleri söylemekten çekinmiyor.



TIME HORSES




PROJEKTÖR

Ýnsanýn dörtnala koþan bir at gibi kaçmak istediði ne çok þey vardýr hayatta ya da sýmský, delice, kemiklerini kýymadan sarýlmak istediði… sokaklarda bunlarý görüyorum.
Her þeyde bir ýþýk var.
Bazen mahkum gibi hissederiz kendimizi. Hapishaneden kaçmak isterken gardiyanlar þýrak diye açarlar üstümüze projektörleri.
Ne istediðini bilmek lazým.
Ýstediðin yanlýþsa?
Zaman gereklidir sana.
Acý, yenilgi, birçok baþarýsýzlýk, gözyaþý ve hiçlik…
Herkes ayný þeyi yapamaz.
Herkes yargýç olamaz.
Kim günah keçisi ilan edilecek?
Kim dokuz köyden kovulacak?
Tabiat aklýma geliyor.
Gücünü ve ahengini, farklýlýklarla, farklýlýklarýnýn korunmasýyla elde eder… farklý çiçekler birbirinden güç alalarak hayatta kalýr. Birinin dezavantajý birinin avantajý olur.

Kaçmak istediklerin nelerdir acaba?
Ýþ sorunlarý, para sorunlarý
geçinme sorunlarý
cinsellik sorunlarý
sevgili sorunlarý
doða sorunlarý
gençlik sorunlarý
hayvan sorunlarý
engelli sorunlarý
hastalýk ve yaþlýlýk sorunlarý
öðrencilik sorunlarý
eþ ve çocuk sorunlarý…
Sorunlar bir türl bitmez.
Bu sorunlardan biri bir yerde esir alýr bizi.
Daðýtýr ve varmamýz gereken hedefe varmamýzý engeller.
Sabahlarý zor kalkarýz.
Yorgun hissederiz. Her insaný sabah kalkmaya iten bir sebep vardýr. O þeyi yitirme.
Devam etmemizi saðlayan þeyleri çoðaltmamýz lazým.
Ama her zaman parlak enerjimizi týkayan þeyler olacaktýr.
Ölene kadar. Kusura bakmayýn, bir bilim adamý, psikolog gibi konuþuyorum. Yazýyý daha samimi, diþe dokunur hale getireyim:
Babam hayatta tanýdýðým en enerjik, coþkulu, azimli, özgün, güzel ve iyi adamdý.
Süper aktif biriydi.
Bütün duygularý yüksek dozda yaþardý.
Sürekli iyi ve güzel eylemlerde bulunurdu.
Ama bazen tam tersi olurdu.
“Bir gün bu adamdan kurtulacak mýyým?” derdim, “bu adam delinin teki,” (gülüyorum)
Komþumuz Feride teyzeye tavuk kümesi yapmýþtý mesela.
Ücret almadan.
Ben de ona yardým etmiþtim.
Gençliðinde bahar ayýnda erikler olduðunda toplar, baðýra çaðýra satarmýþ.
Ýkizi amcam ise böyle iþlerden utanýrmýþ.
Babam kazandýðý parayla helva gibi yiyecekler alýr, evdekilerle paylaþýrmýþ.
Babam bir gün hastaneye gitmiþ.
Görevli þaþýrmýþ. “Bugün sen geldin ya, yine neden geldin?” demiþ. Sonra anlaþýlmýþ ikizinin de o gün hastaneye gittiði.
Babam bir gün eve geldi, kara güneþ gözlüðü takýyor, neyin nesi evde gözlük takma, demiyor, gözlüðü çýkardý, sonra anlaþýldý, iþte kavga etmiþ, gözünü morartmýþlar.
Babam bir gün eve geldi, yýlýþarak annemi soruyor, pis adama gýcýk oldum, içeri geçtim, “anne kapýda bir adam var?” dedim, annem kapýya baktý, babammýþ gelen, býyýklarýný kesmiþ, tanýyamamýþtým. Anneme surpriz yapmýþ…
Mizah her zaman vardý bende…
Çeþitli zorluklar, engeller yaþam enerjimizi imha etmek için elinden geleni yapar. Ya da kendi kendimize yaparýz bunu.
Kendimizi, çevremizi olumlu algýlamak en iyisidir, böyle geliþiriz, “ha, bundan aþmam gereken bir þey var, o bana bunu farkýnda olarak ya da olmayarak bunu söylüyor.” Uzak doðulularýn “Ying Yang” dedikleri: “Her iyilikte bir kötülük, her kötülükte bir iyilik var.” Biz bunu, “her þerde bir hayýr var” diye söyleriz.
Yola çýkan bir at ya da bir posta güvercini düþünün.
Varmasý gereren bir hedef var. Yolda üç ay geçirecek. Hedefe varmak zorunda.
Gece gündüz yol alýrken engellerle, zorluklarla, belalarla karþýlaþacak. (hayatým) pes ederse olmaz. Yoðun çaba, emek ve alýn teri hak ettiði deðeri mutlaka bulur.
Sabýrlý ol.
Çünkü umudun ve mücadelenin olduðu yerde güneþ yükselir.
Ve yaratýcý fikirlerin her zaman parlak yansýmalarý olacaðýný da unutmayýn.
Kararlý bir at ol. Kendine ve dýþayýya yönelik bakýþ açýn, projeksiyonun olumlu olsun.

Not: Birinci dünya savaþýnda bir posta güvercini ayaklarýndan birinin kopmasýna raðmen görevini baþarýyla yerine getirip onlarca askerin hayatýnýn kurtulmasýný saðlamýþtýr.

bir kadýnýn, kýzýn geliþim süreci: kelebek/ay ýþýðý/anne/katlanýrým/ çiçek daðý/kadýn çocuk/çocuk kadýn/daðýtýrým bak ortalýðý!

bir erkeðin geliþim süreci: odun/kereste/mobilya/çocuk atý…





Kartaldýr zaman

tek kral zamandýr
zamanla baðlý olduðum þeyler çok deðiþtir
tamamen deðiþti
uçurumdan atlayan kanatsýz bir kartal gibi
benim kartalým tekerlekli sandalyemdi
evde, yollarda ya da kafamýn içinde çektiðim sýkýntýlar, zorluklar ve belalar
tükenmeyebilirler
önemli olan son nefese kadar onlarla baþa çýkma kapasistemi yitirmememdir
tabi 18 yaþýnda tekerlekli sandalye kullanmaya baþladým
ziyan oldum
hiç oldum
filmde kadro dýþý kaldým
sonra kurtluþ yolunun böyle zorluklar içerdiðini anladým
ve tekerlekli sandalyeme saygý ve sevgi duymaya baþladým
ilk bakýþta tekerlekli sandalye gözüne güzel gelmeyebilir
perde arkasýnda bambaþka bir yüzü vardýr oysa
her þeyin
yeryüzünün milyonlarca çiçeði gibi
her sabah asýl kavgana
yaþam mücadelene
aslýna bakýlýrsa kamburda da bir güzellik var
kalbinde aþk ya da baþka ateþler varsa
büyük yapýtlarda çiirkinler yani normal görünmeyenler baþroldedir
estetik ölçüleri kapte, ruhta gizlidir ve standardý yoktur

tek kral vardýr: Zaman!

çünkü bataklýytaysan ve býkýp usanmadan çýrpýnýyorsan çýkma þansý var
zirvedeysen ve tadýný çýkarýyorsan aþaðý yuvarlanma olasýlýðýn.

kimse bilemez baþladýðý yolun sonunu.

Baðlýlýklarýný gözden geçirip doðru þeylere baðlanmak seni kurtuluþa eriþtirir.






Deðiþim-Merhamet

bir ara bana bir þey oldu
çok acayip bir þey
ve yufka yürekli biri oldum çýktým
insanlarý kýrmaktan ya da kýzdýrmaktan korkan biri
birine yanlýþlýkla ters baksam bile bundan üzülüyordum.
bir gecede oldum böyle
bana hep böyle olmuþtur
gece bir þeyler olur ve deðiþmiþimdir
deðiþim hayattaki en önemli olay
artýk geceleri melekler nasýl bir mesaj koymuþlarsa kalbime

birilerine adil ve merhametli olmamýþsam çok derinden üzülüyordum
eve sürünerek geçerim
merdivenler var, 5,6 basamak
rampa yok
geri geri sürünürüm
eve öyle geçerim
yaþadýðým mahallede birçok kedi var
onlardan biri sýk sýk gelir odamýn penceresine
evim 1. Kat.
kedilerden biri çok sýk gelir odamýn penceresine
o sýrada ben bilgisayar baþýnda roman yazýyor olurum ya da televizyon seyrediyorum
aralýktýr perde
çünkü sigara içtiðim için sýk sýk aspiratörü çalýþtýrmam gerekir
aksi halde odada sigara dumanýndan göz gözü görmeyecek
bilgisayarýn ya da televizyonun ýþýðýnda durmayý severim, masa lambasý da yanmaktadýr
derken gece yarýsý ya da sabaha doðru karanlýk penceremin önünde aniden bir karaltý fark edip baþýmý çeviririm
malum diþi kedi gelmiþtir
yeþil gözleriyle tam dikkat bana bakar
ben de ona, ona selam veririm, ona bir þeyler söylerim, ona sevgimi gösteririm
bana bakar, açýk televizyondaki görüntüler dikkatini çeker, biraz da televizyona bakar ve gider
iþemiþtir pencere önüne, orasý onun bölgesidir
kokuyu alan bütün erkek kediler zaman zaman gelir, pencere önünü koklar ve giderler
bir ara beyaz bir kedi vardý
odamýn penceresinin önüne gelmeyi alýþkanlýk haline getirmiþti.
onunla çok iyi arkadaþ olduk
o yanani deðildi
sonra ortadan kayboldu
ondan önce büyük, güçlü bir erkek kedi vardý
pencere önüne gelen diþiyi bir keresinde baþka erkek kötü kediler gelip sýkýþtýrýp dövmeye kalkmýþtý
tam bu sýrada o güçlü erkek kedi gelip ötekileri güzelce dövüp kaçýrmýþ, diþi kediyi kurtarmýþtý

sürünerek eve geçerken dýþarýda kullandýðým sandalyeyi geride býrakýrým
o anda malum diþi kediyi gördüm, bahçeye geçiyordu, tekerlekli sandalyemi göründe korkup durdu bir an, hýzlanýp kaçtý
içinde ben olduðumu sanmýþtý
önceki günlerce ona çok kýzmýþtým, onu korkutmuþtum, ona baðýrmýþtým
çünkü güvencinlerimi kapýp yemek için uðraþýyor, peþlerinde dolanýyordu
eve geçtikten sonra kedi kalbime düþtü,
boþ tekerlekli sandalyeden korkmuþtu
ben korkulacak ve gaddar biri deðildim ki
çok üzüldüm
mahvoldum
ertesi sabah mutfakta yemek ýsýttým, içine ekmek doðradým
sürünerek merdivenleri indim, aþaðýda bekleyen tekerlekli sandalyeme bir elimle trabzaný tutup diðer elimle tekerlekli sandalyemden destek alýp geçtim.
kedi yoktu.
çöpün yanýna yemeði döktüm
güvercinlerime baktýktan sonra bir arkadaþýmýn iþyerine gittim
tavuk yemiþlerdi
artýklarý kediye vermek için istedim
genç çalýþan tavuk kemikleriyle dolu poþeti alýp gitti.
Baðýrdým. Nereye götürdün poþeti dedim
çöpe attým dedi
acayip sinirlendim
git onlarý getir dedim
þaþkýn çocuk gidip çöpten poþeti getirdi
yanlýþ anlamýþ
sonra baðýrdýðým için üzüldüm
kediye sertlik yaptým
Sonra bu çocuða
çocuktan özür dilerim
zaten kýrýlmamýþtý
arkadaþým iþi için dükkandan ayrýldý ve genç arkadaþla sohbet ettim, epey konuþtuk
sonra evimin oraya gittim
tavuk artýklarýný kedi yesin diye çöpün yanýna döktüm.
sonra kedi gelip artýklardan yedi ve gitti
ertesi günlerde ise yine kuþlarýmý kapmak için çevrede gezinmeye ve kümesin arkasýndan sinsice gelmeye çalýþtý
onu fark edip kuþlarýmý yememesi gerektiðini, ona tavuk verdiðimi anlattým
umursamadý beni tabi
kedi kediliðinden vaz geçmek istemiyordu

size saçma sapan gelebilir
üzülmelerim filan
öyleyse siz saçma sapansýnýz

televizyonda þaka programýnda kadýna þaka yapýyorlar
kadýn gerçek sanýp aðlýyor
ben de kadýna üzülüyorum
þakadan olsa bile kimse aðlatýlmamalý

yufka yürekli oldum
Ve özür dileme bilincim ortaya çýktý

merhamet yol aldýrýr, boy arttýrýr.
katý ve acýmasýz insanlarýn baþrolde olduðu bir dünyada yaþýyoruz
biz de böyle oldukta kalbimizle baðlantýmýz kesilecek
elektiriði kesilmiþ bir ev gibi
kör karanlýkta kalacaðýz

ve insanlar birbirlerine
arkadan ya da yüzlerine
ne kadar kolay kötü kötü konuþup
birbirlerini gýrtlaklýyorlar

bir ara bana bir þey oldu
çok acayip bir þey
be yufka yürekli biri oldum çýktým
bu kesinlikle bana gece meleklerin ulaþtýrdýðý bir mesajdý
yoksa siz meleklere inanmýyor musunuz?
yaþamaya ve gerçekleri bilme zamanýnýz geldi!




3

Ne olursa olsun devam etme kararlýlýðý


yaðmur yaðarken içerde kitap okuyan kiþi
yaðmuru çok güzel taktir eder.
dýþarda bir þeyler yaðdý sürekli
yaðmur gibi
nefretler, evlilikler, ayrýlýklar, çocuklar, kavgalar, hýrslar
dövüþler… neler neler…
sapma sapan sebeplerle düþmanlýklar…

kar yaðdý
Odamdaydým, bir sürü kitap okudum
Yazdým,
Araþtýrdým
Bilgi topladým
Sürekli olumsuz yanýtlar geldi yayýnevlerinden
Kitap dosyalarýmý geri çevirdiler
Kar yaðdý
kýrýlarak ettim
Sel oldu
Aðlayarak devam ettim

Üzüntüden öfkeden mahvoldum
Devam ettim
Yaþam ya da insanlar bana ne yaparsa yapsýn
Devam ettim
Bir gün baþaracaðým dedim
Karþýma her yol çýktý
Ben kendi yolumda kalmak için diþimle týrnaðýmla mücadele ediyordum
Galiba kozmik enerji de bana yardým ediyordu
Tekerlekli sandalyemle asfalt, taþ ve toprak yollarda yýllarca gidip geldim uzaktaki postaneye
Þiirlerimi, öykülerimi edebiyat dergilerine postalamak için
Reddedip duruyorlardý
Onlar iþi biliyorlar ve beceremedim diye düþündüm
Tamam, daha iyi insan, yazar olacaktým
Böylece beni dýþlayamayacaklardý
Böylece bana atýlmak size atýlmak istenen bütün yumruklar boþa çýkacaktý
Bütün düþüncelerimi, ayarlarýmý gözden geçiriyordum
Baþaracaksam þansa olmazdý ki
Ýçimde ve kafamda iyi þeyler olmalýydý
Hazýrlýksýz yakalanmamalýydým güzel þeylere
Ve sadece bu yolda ilerleyebilmeliydim
O zaman yeterdi.
Ne kadar çok makyajlý kýz vardý
Güzel kalçalarýyla önümden geçip giderlerdi
Ve ben onlarý severdim
Ama onlar tekerlekli sandalyeli adamý umursamazlardý
Kýz arkadaþ bulmak için çok uðraþtým
Bedenleri güzel olabilirdi
Peki içleri?
Kýz arkadaþ edinme çabalarým boþa çýktý
Beni zaten en iyi kediler anlardý
Kediler bana çok yakýndý
1:80 boyunda bir erkekle evleneceðim diyen kýzlar hayat ve kendileri hakkýnda hiçbir þey bilmiyor
Aslýnda 1: 80 boyundayým
Ama tekerlekli sandalyede belli olmuyor
Hýrsýzlýðý, yalaný bilseydim çoktan baþka bir seviyedeydim
Kötülükten de hoþlanmýyordum
Onlar kadar adi olamazdým ki
Uyumsuz, sýradýþý sayýlýrdým
Ne yapayým böyleydim iþte.
Patlayýcýlarým, öyle prensiplerim yoktu
Basit biriydim
Kýþ biterdi
Erik aðaçlarý çiçek açardý
Çocukluðumda giriþi yasak ýssýz kamp alanýna girmiþtim arkadaþlarýmla
O vahþi güzelliði, yeþillliði bir daha unutamadým
Oradan erik çalmýþtýk
Bahçelerde çocuklar oynardý
Ýnsanlar denize giderdi
Eþleriyle, evgililieriyle pikniðe
Ya da içmeye, gezip tozmaya
Sonra arabalarda, evlerin yatak odasýnda, banyoda seviþip rahatlardý, sigara yakarlar mýydý
Hiç sanmam.
Benim için bir hayaldi bu
Hiç yapmadýðým bir iþti
Neye benzediðini bilmiyordum
Kadýnlarý, kýzlarý hiç tanmýyordum ki
Kediler yetiyordu
Yalnýzlýk çeksem de
Benim gibi tekerlekli sandalyeli adamlarýn cinsel dürtülerinin olacaðýný hesap etmiyorlar
O iþe becerecek bütün kabiliyete sahip olduðumu naklen yayýn yapýp mý size göstereyim
Yürüyen adamlardan çok daha iyiymidir birçok konuda

Bahçelerde sokaklarda çocuk sesleri yankýlanýrdý
Oyun oynarlardý, kavga ederlerdi.

Uykuyla uyanýklýk arasýnda bir çocuk gördüm yataðýmda bir gece
Bir rüya gibiydi.
Akþam oluyordu
Isssýz bir yerdi
5,6 yaþlarýnda bir çocuk vardý
Mükemmel bir his çöktü içime o an
Sayfalar dolusu anlatabilirim
O çocuk bana kozmik enerjinin saflýðýný taþýyýp hissettirdi
Binlerce yýldýzla, enerjiyle, çiçekle…güzel enerjiyle dolu bir çocuk.
Çocuðun olduðu yer evrenin bambaþka bir yeri gibiydi
Otlarla kaplý çayýrlýk bir alandý, tepenin kenarýydý.
Orada yalnýzdý
Belki de cennetten bir çocuktu.

Çocuklar aðaçlarla oyunlar oynardý
Kadýnlar evlerinde sevgilileri ya da eþleriyle oyunlar
Þakalaþmalalar olurdu
Ben odamda yazýp dururdum ya da okurdum kimi kitaplar
Hayat gürül gürül akýp giderken yýllarým odamda geçiyord
Daktilo ya da bilgisayar baþýnda
Yazmak ayrý dertti, çýktý alýp dergilere postalamak ayrý bir dert.
Babam delice yaþardý, delice baðýrýrdý, öfkelenince bir þeyleri kýrýp dökerdi,
Þiiddet yayardý, tam bir pislikti,
Sýk sýk kavgalýydýk
Haksýzlýða uðrardým
Beni ezip duýrurdu
Ev onundu,
Her þey
Beþ kuruþum yoktu
Ezmesi de doðaldý
Yazar olarak para kazanýrsan beni ezemezdi.
Kalbimi kýran þeyler yapardý
Vururdu mesela
Söylemiyordum mecbur olmadýkça
Susup umursamayp yoluma devam ediyordum
Babam öfke saçtýðýnda ona uymamak için sabredip dururdum
Baþarýrdým
Baðýrýp küfür edip dururdu
Bütün mahalle duyardý
Bazen ben de onun gibi baðýrýrp çaðýrýp ona küfürler yaðdýýrdým
Annem kavgamýz esnasýnda evde çekip gider, ne yapýyorsanýz yapýn derdi
O da bu iþin içinden çýkamazdý
Sonra ev sakinleþirdi
Odamda telkinler verip dururdum kendime.
Yolumda kalmak için.
Babam mikroptan beterdi, hastalýklý tepkileri vardý
Çok ilkeldi
Onda her konuda vahþilik vardý.
Önümde en büyük engel oydu.

Çevremde kedilerden baþka güven verici hiçbir þey yoktu
Gökteki yýlzlar da güven verirdi ama bir iþe yaramazlardý
Ay vardý
Bakardým, aðaçlarý seyrederdirm
Yaz kýþ eve geç saatlerde dönerdim
Arada bir iki bira içerdim. Hepsi bu

dergi




asýl… yeniden baþla
en güçlü yerinle
ama asýl hayata
yaslanma hiçbir þeye…




küçük bir þarký…büyük hayaller doðurur…küçük insanlar büyük tarihler yazar…


içimizde gerekli olan…





arayýþ bir kýþýn ötesi
genç ki güneþin dudak izleri
takip edin siz beni…

sevdi, yenildi, sonra toparladý, yeni bir umutla, ruhuyla…


ÝSA K)



Rüya tarlasýnda bitmiþ bir kýz gördüm

hesaplamalar dýþýsýn
bir baþýna
mekanýma aþkla gel
jartiyeri unutma
bitmiþ bir kýz gördüm o rüya tarlasýnda…





SEVDÝKÇE SEVMEYÝ ÖÐRENÝRSÝN.
SEVÝÞTÝKÇE SEVÝÞMEYÝ ÖÐRENÝRSÝN…
KAVGA ETTÝKÇE KAVGAYI ÖÐRENÝRSÝN…
BÝLGÝYE HÝZMET ET.
BÝLGÝYE HÝZMET ET ÇÜNKÜ BÝLGÝ IÞIKTIR.

YÜREÐÝNDEKÝ ÝYÝLÝÐE SIMSIKI SARIL.
Yüreðindeki ýþýða sýmsýký sarýlýrsan seni o kurtarýr.
Adam bildiðim mavidir.
Etrafý sevdiðin þeylerin rengine boyayan çocuklarda (gençlerde) iþ var.

Kendini hiç gibi hissetmek en iyisidir.

En iyi cevap; içine sinen cevaptýr. Mantýk, akýl dýþý olsa bile.

Bazýlarýnýn yüreði güçlüdür, yürek olan yerlerde olur otomatik olarak.

BÜTÜN ÝNSANLARIN ÝLGÝSÝNÝ ÇEKEN YÜREKLÝLÝKTÝR.

NERDE YÜREK VARSA BEN DE ORDAYIMDIR.

Bir kiþi önemlidir. Bir kiþi…
Her zamanki gibi çözmeye çalýþ.
“NE YAPMAM GEREKTÝÐÝNÝ ÝYÝ BÝLÝYORUM,” diyebilmek için binlerce kez yenilirsin.
Ýyi bir ses býrak. Sen geçip gittikten sonra ona çok tutunan, hayatta kalan olur.
Dil bitince, için acýdý mý, “yazýk,” dersin, “olmasaydý,” “keþke” Bu üç kelimenin etkisi binlerce kelimeye deðer.
Taþýmasýný bilirsin içinin acýlarý sana koymaz.

SEVGÝNÝN DÝÐER ADI AZÝMLÝ OLMAKTIR.
DÜÞTÜÐÜNDE AYAÐA KALKACAK KADAR ZAMANIN VARDIR.

SEN FARK EDENE KADAR GÖKYÜZÜ ORADADIR.
ÝÇÝNDEKÝ SESSÝZLÝÐÝN TATLILIÐIYLA ÝÞLERÝ HALLETMEK EN ÝYÝSÝDÝR.
ZAMANIN SENÝN ÝÇÝN YERLE BÝR EDECEÐÝ ÇELÝK DUVARLAR VARDIR.

OTUR. SAKÝNLEÞ. SONRA DEVAM ET.

MUTLU OLMAK ÝÇÝN ÇOK AZ ÞEY YETER BANA.
MUTSUZ OLMAK ÝÇÝN ÇOK AZ ÞEY VAR ASLINDA.

MUTSUZ OLMAK ÝÇÝN ÇOK ÞEY GÖRME. AZ ÞEY GÖR. MUTLU OLMAK ÝÇÝN ÇOK ÞEY GÖR.




DÜNYA GÜZELSÝN.
DÜNYA GÜZELDÝR AMA ÇAPSIZLAR ONU ÇÝRKÝNLEÞTÝRMEK ÝÇÝN ELÝNDEN GELENÝ YAPAR.
DÜNYAYI ÇÝRKÝNLEÞTÝRMEK ÝÇÝN CAN VERENLER VAR.
OTUN TEKÝ OLSAN BÝLE; KALBÝNDEKÝ SAFLIK/TEMÝZLÝK SENÝN YILDIZ OLMANA YETER.
KALBÝNDEKÝ SEVGÝYE BAK SEN. SAFLIÐA. ONUNLA YOL ALIRSIN HER KOÞULDA.

sevgiyle..DAYANIÞMAYLA BÝRBÝRÝNE SIMSIKI SARIL TÜRKÝYE.....O VAKÝT MÝKROPLAR BÝZE ZARAR VEREMEZ...

BU DÜNYADAN GEÇEN YOLCULARDAN BAÞKA BÝÞÝY DEÐÝLÝZ. BUNU UNUTARAK YAÞAYANLAR DAHA ÇOK ACI ÇEKER.

NEYSE. GÜZEL DÜÞÜNMEYE DEVAM.

ISLIK ÇAL. GÜCÜNE ÝNAN.

SEN SEVGÝYLE YAÞAMAYA DEVAM ET.

Gül geç. Düþünme.
Gül çapsýzlara. Kýzma.
Kýzlar, onun seviyesine düþme der, böyle yapmak kazandýrýr, düþmezsen kazanýrsýn, düþersen kýzarsýn.
Sakinliðini koru.

Zaman içinde her þey yerli yerine oturur. Sen sinir sistemini bozma.

Türkiye’nin istediði özgürlük günleri gelecek.

Sakin sakin düþünenler görür ki, bu gençlerin önünü baskýyla asla kapatamazlar.

Tivit, feys olmasaydý fena olurdu. Gençlere sunulan özgür hiçbir ortam yok.
Kalbinde saflýk varsa çok þeysin.

SALDIRGANLAÞMAN ÝÇÝNDEN ELÝNDEN GELENÝ YAPARLAR. SEN DE TERSÝ ÝÇÝN MÜCADELE EDERSÝN.

Seni bir dangalak yerine koymaya çalýþýrlar.

Kim özgürlük yanlýsýysa onlara karýþ.
KENDÝNÝ SEV. KÝMSE SENÝ KENDÝNÝ SEVMEN GÝBÝ SEVMEZ.
ÇAPSIZLARLA BAÞ EDEBÝLMEK KIZMAMAK ÝÇÝN BÝLGELÝK GELÝÞTÝRMEK, GÜLDÜRÜ, ÞART….
BEÞ KURUÞA DEÐMEZ…DEYÝP GEÇMEK ÇOK ÝYÝDÝR.
KALBÝNLE YAÞA.
IÞIK SINIRSIZDIR.

KARANLIÐI YENMEK ÝÇÝN ÇOK ÝYÝ BÝR KALP GEREKÝR. BU KADAR BASÝT.
TÜRKÝYE’DE KARANLIÐI YENECEK KALPLER VAR.

ÜLKEMÝZDEKÝ KARANLIÐI DAÐITMAK ÝÇÝN GEREKEN KALP BÝZDE VAR.


Parçayý topladým. Arsayý topladým. Parsayý topladým.


Pis kokuþmuþ… bir kurbaða bacaðý sayýldýk…
Sökülen bir ülke mi direnen bir ülke mi, bütün mesele yeþil kurbaðalar….

Daðýlma. Bir sessizlik de sen kat fiyakamýza, adamlýðýmýza.
Yala bütün güzel þeyleri ruhunla.
GECEYARISI KURBAÐALAMA YÜZÜÞÜ BU.
Yarýþta herkes normal yüzerken biri tuttu kurbaðalama yüzmeye baþladý. Kaybetti.

PAÞA PAÞA KAYBETMELERÝN PAÞA PAÞA ZAFER GÜNLERÝ DE VAR.
Serbesgillerdeniz özgürgillerden zihni kemikleþmemiþgillerden.

Yer yer iþi t.þaða vurursak iyi yaparýz.
MUTLU KEDÝ BÝRKAÇ ÞEY ÝÇÝN YAÞAR. BUNUN DIÞINA ASLA ÇIKMAZ.


ÝÇÝNÝ HAFÝFLET SERSERÝ BÝR KÝTAPLA.
HER ÞEYÝ YALNIZKEN ÖÐRENDÝM.
PSÝKOPAT BÝR SESSÝZLÝÐÝN ÝÇÝNE DALMAM LAZIM ÞÝMDÝ, PAÞALAR BEN ARAZÝ OLDUM...
YARIN SERSERÝ BÝR KÝTAP AL...ÝÇÝNDEKÝ YÜREÐÝ OKU....
Gülmek, arabanýn silecekleri gibidir; yaðmuru durdurmasa da ilerlemenizi saðlar!"

ERÝK AÐACI ÇÝÇEK AÇTI, SESÝNDE ÇOCUKLUÐUN.

ÞEFTALÝ AÐACI ÝLK MEYVESÝNÝ VERDÝ, GÖZALTINDA ÇOCUKLAR…(VÝCDANI OLAN DOÐRU KÝM GÖRDÜ)

Bazen bir yumruk indirmenin en iyi yolu; geriye çekilmektir... "


ÝSRA SURESÝ: 13: “BÝZ ÝNSANLARIN KADERÝNÝ ONLARIN ÇABASINA BAÐLI KILDIK.”

BANA ve SÝZE LAZIM OLAN TEK ÞEY: ANAHTAR ZAMAN. HER ÞEYÝN ÝLACIDIR!

YANLIÞLIK MEKANÝZMASINI YOK ETMENÝN FORMÜLÜ
ÝYÝLÝÐÝN FREKANSI
fikrin zikrin ne?


Bir þeyin etkileyici olmasý ilkin fikren olmalý sende. Yani haha hihi diye güldüðün þey genelde deðersizdir, fikirsizdir. Gülmeyle deðil, fikirle ilgilen.



her gün güzel ve olumlu düþüncelerini korumak için bir kavga verirsin. yenilirsen kafan kalbin olumsuz olur. mahvolmanýn baþlangýcýdýr. OLUMSUZ DURUMLARDA EN GÜZEL DÜÞÜNCELERÝNÝ KORU. BUNU YAP YETER. HER ZAFER SENÝNDÝR! Zamanýnda seni reddeden, odunla tüfekle ve tankla kovalayan ‘zaferler’ artýk onu alýp kucaðýna oturt diye kapýndan bacandan içeri girmek için her türlü numarayý yapar sana.


GÖRDÜKLERÝMÝ GÖRMÜÞ OLSAYDI NIZ, BÜTÜN ÖNYARGLARDAN SIYRILIRDINIZ.
Güzel Bir Çocuk Remzi (ilk romanýmýn (sözü edilen) kahramaný Remzi için yazdýðým þiirdir)





HER ZAMAN TUTUCAK GÜVENLÝ BÝR EL BULUNUR. BÝR MUNDUR ÝKÝ MUNDUR ÜÇ MUNDUR.
SENÝNKÝ SEVGÝ GÖVDESÝ. ORTASINA BÜTÜN ÇILGIN ÇÝÇEKLERÝ SIÐDIRIR.
SENÝ GÖZLERÝN YEÞÝL BAHÇE. ÖNÜM ARKADAM SAÐIM SOLUM SOBE.
TAKIL KALIRSIN GEÇMÝÞTE BÝR YERE. YANLIÞ SÖZ AÐIZDAN ÇIKMIÞTIR BÝR KERE.
TOPARLAMAK ZORDUR. KIRILAN ÝNSAN BEN SESSÝZLÝKTE NE ÝSE.
ÝSTE BENDEN BÝÞÝY ÝSTE ELÝMDEN GELENÝ VERECEÐÝM ÝMKANSIZ YOK ÞÝMDÝ BÝZE.

SEN SEV YETER. VAROLURUZ GÝZLÝ SAKLI YEÞÝL BAHÇELERDE. ELMA YÝYE YÝNE.
KIRMIZI TAKIL SEN. ÞANSTIR KIRMIZI. KEMERÝ GÜMÜÞ ADAMLAR GELDÝ BUGÜN BÝZE.
NE ÇOK SEVDÝK SENÝ. ÝÇÝMÝZ DELÝRDÝ. SÝZDEN TAÞAN PEMBE BÝR BAHÇE MÝ NE.
DURMADAN BAKIN SÝZ. BAKIÞLARINIZ ÇOK HOÞUMA GÝDÝYOR.

ELBET BEÞ DAKÝKA SONRA ÖLECEKSENÝZ BÝLE.
KAYIÞLARI KOPMUÞ AÞKIN. SON SÜRAT DUVARA GÝDEN ARABANIN…
SENÝ ANABÝLECEÐÝM BÝR EÞYA BIRAK BANA. BÝR SÖZ. ÖZÜNDEN BÝR SÖZ.
SEN ONLARDAN HÝÇBÝR ÞEY UMMA. YOKSA ÇOK BÜYÜK HAYAL KIRIKLIÐI OLUR OMUZLARINA.
GENCECÝK MARTI OMURLARINA. BÝR KADIN NE ÇOK YAKIÞIR AGA.
KADIN KONUSUNDA DA MI ÝÞLER TERSO GÝYOR SÜMER AGA.
BÝZ YAPARIZ O BOZAR YAÞAM BU AGA. BÝR BÝLDÝÐÝ VAR ÝNAN BANA. YIKILMA.
FÝKÝRTÖR. DUBLÖR. SUFLÖR. SEN BENÝ KALBÝNLE GÖR.
KEDÝ YALAR TÜYLERÝNÝ. TEMÝZLÝÐÝNE PEK DÜÞKÜNDÜR. SENSE HÝZMETÇÝ TUTUYORSUN ACILARINA.
Söze boðuldu zihin.
Sözlerde eridi zihin.
Sözlerde kayboldu kalp.
Kaybolmasý için taþýmayýz ki kalbimizi.
Farkýna varýp yol almamýz için taþýrýz kalbimizi.
Aþk sözcüklerine boðuldu vuruldu zihin.
Aþka sürüldü kalp.
Aþka sürüldüyse hep sürgünsün.
Günlük hayatýn cazýnda kayboldu insan.
Günlük hayatýn karmaþasýnda betonlaþtý insan.
Kadýna dolandý adam.
Kadýn adama yýlan gibi dolandý. Kasýklarýný açýp.
Kadýn adamýn kalçasýný ayaklarýný bitki gibi kullanýp sardý.
Öldüler.
Yalanlarda kayboldu insan. Anýtlaþtý.
Kuruntularda eridi insan.
Kaygýlarda azaldý insan.
Melankolide en güzel aygýrlarýný koþturur insan. Ama bazen.
Melankolide kaybolur insan.
Dudaða, kalçaya…arzuya boðuldu insan.
Aynaya giysiye..vuruldu insan.
Ojeler..nasýl da beðeniyorlar beniye tapar insan.
Ne çok karanlýk metotlar geliþtirir insan. Kaybetmek için.
Tek kapýlar deðil dostum, suratlar bile gýcýrdar, çok açýp kaparsan.
Parmaklar gýcýrdar, kedinin bakýþlarý gýcýrdar…
Sen bu azimle yeni evrenler tasarlarsýn inan. Ama kalbine inan.
Nereye týrmanacaksan yüreðinle týrman. Diðer bütün yeteneklerini kaybetmiþ say -(YAVÞAMAYAN.)-
Davran durma. Muradýna ermek için o yaylan.
MÜZÝÐE BOÐULDU ÝNSAN.
c-An çekiþme anlarýnda RÜYAN.
B.KA PÜSÜRE BULANDI ÝNSAN. SEÇENEKLER TEKER ÝNDÝRÝLÝRKEN SAKLAN.
ONU BIRAK BUNU BIRAK..KAÇ ORADAN…
KAÇ DOÐAYA…
KADINLA FANFÝNÝFÝNFON DEÐÝL; SARILIP UYUMA YEÞÝLLERÝYÝZ.
KADININ GÜLÜMSEYÝNCE/ÇOCUK SAFLIÐIYLA /KIR DÜZLÜKLERÝ ERÝTME RENGÝYÝZ.
SENÝ BEN EN ÇOK SEN YOKKKEN SENÝ DÜÞÜNÜRKEN SEVERÝM. YAÐMURU ÝZLERKEN.
BAZI KIZI PARMAÐIMDA ÇÝÇEK GÝBÝ TUTUP ÇEVÝRESÝM GELÝR ELÝM YETERSÝZ KALIR.
BAZI KIZLARI UZUN UZUN ÝNCELEYESÝN GELÝR. ODANDA. YALNIZLIK TEK BUNUN ÝÇÝNDÝR.
BURADA BÝR KIZILDERÝLÝ RUHU DOLANIYOR.
Gökyüzüne baksan çocuklarý

Gökyüzüne baksak çocuklarý. Olmadan olmaz tivit.
Olur olmaz osursak yakýþýk almayacaðým.
Kafa tutan birileri olmalý. Süt soðurken. Genç kýz okula giderken.
Baþlýklarý kýrmýzý. Saklý rüyalarýn yýldýzý.
Gökyüzüne baksak çocuklarý. Bugün biraz daha týrmanmalý. Týrmalamalý yaþamý.
Senin nefesin olmadan olmaz.
Televizyon çocuklarý. Kuytularýnda.





Beni ne yaþatýyor biliyor musun? Sen. Kalbimdeki sevgiler. Ben yýllarca satýn aldýðým kitaplara, o müthiþ yazarlara tutundum. Yalnýzlýk anlarýmda onlar omuz verdi bana. Pislik çukurunda boðulmamý engellediler. Onlarla çok þey öðrendim. Çok güldüm. Üzüldüm. Sevindim. Düþündüm. Ýnsanlar girer hayatýna, çýkar, seversin, sevilmezsin, bir sürü þey yaþarsýn. Yaþamak çok zordur. Sana çok uzaktaki ben, yazdýklarýmla, kitaplarýmla yanýnda olacaðým. Dost olacaðýz. Dilerim. Ýdare et beni lütfen. Saçmalarsam. Bir gün seninle imza gününde buluþmak dileðiyle.





bazen cenaze durumundan çýkmak lazým, yeni bir heyecan duymak lazým, nerde hareket orda bereket…


mumyalanmýþ deðil; saf basit kalpten kelimeler…hiçbiri kainat deðil…öyle bir yolda amacým…


kiminin dünyasý inilmeye ve incelenmeye, yatýya kalmaya deðer…



Kimi esprisiz metinler sýkýntýndan mahveder insaný…ama kimisi bununla zafer kazanýr… çünkü sýkýntýlý okur çok…

Karþýmdakini silkelememek için çok yürürüm düþüncelerde…sessizce…



Dalma…yüzeyde kal. Eðer dalgýç kostümün varsa dal gitsin. Ama kostümün yoksa boðulursun, la.

Parlak adamýn parlak dostlarý olur.

Soðuðun buzaðýsý olur, insanýn beyazý…kazanmanýn kararsý, biraz bekleseydiniz..kapýdan içeri girerdiniz…

Þeklin peþine gitme; aldanýrsýn, kaybolursun, mahvolursun.

Haddini bilen pek az konuþur.



Senden yüksek seviyedekilerle muhabbet seni yukarý taþýr.



acýnýn, sefaletin göbeðinde espri yapmayý asla unutmayan adamlara kadýnlara bayýlýrým.

Ýyilerle gezerken alýrsýn mertebe, kötülerle gezerken dönersin merkebe…

sýký okur karþýsýndakini (burasý mesela) yazýsýndan tanýr, koklar, sarýlýr.


aþman gereken bir sorun varsa, aþama aþama ilgilen, birden hiçbir þey çözülmez.

Önce parmaðýnla dokunursun soruna.

Hissedersin tanýrsýn sorunu.
Kýzarsýn çekil git hayatýmdan dersin bir yumruk sallarsýn, oradadýr, sýrýtýr sana sorun.
Dünyanýn bütün iyiliðini kalbinde hisset, bakalým sorun morun kalýyor mu….

Bilgeliðin kadar yer kaplarsýn aslýnca, hacim þekil hiçbir þeydir.

Buradan ýsrarla söyleyeceðim, sorun mu var hayatýnda, onu çözebileceðine inan önce.

Çaresizliklerimi deðil, çarelerimi göstermeye çalýþýyorum, birilerinin iþine yarar belki.


Kýzlar, boyunuz kýsa

büyük diye üzülmeyin, orasý çok yer tutuyor gözleri oyalýyor diye üzülmeyin. Onlar sadece yanlýþ yere abone.

Çevre yollarýndan geliyorum sana, beyaz bir at hayal ediyorum, tam þu sýra. Belki de onunla.

Eski püskü çocuklarla yamalý bir patikadan el sallýyorum sana.
Saçlarý daðýtýrsýn, kendini rüzgarla bir tutarsýn, tamam tamam hepiniz güzelsiniz.

Kaybolmuþ bir patikandan bir beyaz gül koparýp


Ýyi laf edeyim: Saðlýðýn yerindeyse diðerleri çocuk oyuncaðýdýr dostum.

Senin çok iyi bildiðin bir konuya geri zekalý kalabilirim.




büyük yetenek ister yýlmamak..

kendini anlamlý bulduðun alanlarda heba olmazsýn

KÝLOMETREYÝ SIFIRLA.

Esprileri algýlamýyorlar.

Bazý insanlar her güne aç kurt gibi baþlar.
Halletmen gereken iþlerin varsa güne azimle baþlarsýn.
Babam her güne azimle baþlayanlardan biriydi emekli olmadan önce.

Babamýn her sabahýn köründe yani karanlýkta kalkmasýna hayret ederdim.
Ýnsanýn en deðerli yönlerinden biri; dünyaya, insanlara ve doðaya merhamet duygusudur.
Gerçek baþarý nedir?: Merhamet duygusuna sahip olmaktýr.
Hayvan bakmak bir terapi saðlar, kedi, köpek, güvercin vs.
Ýyi niyet….her zaman….
Ýnsanýn geleceði noktayý ne kadar iyi niyetli olup olmamasý belirler…

Sana en gerekli yasal doping: Ýyi niyet.


Büyük berbat þeyleri zamanla alt edersin.
Yemeklerde sarýmsak ye; inanýlmaz faydasý vardýr.
Neler yiyip içtiðin psikolojini, gücünü, enerjini, kapasiteni belirler.



Her zaman (kim ne derse desin) dünyaya çevrene dostlarýna ailene olumlu duruþunu korumalý insan.



Derinlemesine baktýðýnda insanlara kaçacak ya da baðrýna basacak çok þey bulursun düzlüklerinde.








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þeftali Bahçesinde
Yýl 3050 Türkiye
Yýldýz Adam Hatýrasý
Zengin Kýz ve Tesisatçý Çýraðý
Ýlk Aþk
Ýyi Kýzlar Severken
Demir Kafes Kýzlarý
Uçmanýn Formülü
Bir Kartal Gibi Umut Etmek
Yaþlý Moruðun Kýz Kaçýrma Giriþimi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atlar ve Ýnsanlar (Aþýklar Ýçin)
Dað Köyünde Kýz Kardeþler (Burma Kadayýf)
Genç Kýzlarýn Ýç Dünyasý ve Dýþardakiler
Daðýýn Atmosferine Kapýlan Kýzlar
Kara Þimsek ve Kardeþleri
Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Tramvay Eleþtirisi: En Azýndan Bir Sýðýr Bilinci
Ýstanbul Sözleþmesi
Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Bir Kýzla Bir Erkeðin Dostluðu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Göðsümde Ateþ Böceði Gibi Parlayacak [Þiir]
Rüya Tarlasýnda Bitmiþ Bir Kýz Gördüm [Þiir]
Þimdi Yak Bir Sigara [Þiir]
Sahil Olduklarýný Hatýrla [Þiir]
Remzi [Þiir]
Bir Kadýnýn Geliþim Süreci [Þiir]
Bir Kedi Bir Fikir Meme [Þiir]
Kapý Açan, Cebrail [Þiir]
Seni Mutlu Edeceðim [Þiir]
Birds And Girls [Þiir]


Ýsa Kantarcý kimdir?

yazar

Etkilendiði Yazarlar:
jack london


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.