• İzEdebiyat > İnceleme > Tarihe Yön Verenler |
41
|
|
|
|
Tarihin akışını değiştiren zamanlardan biri... Belki de en önemlisi... |
|
42
|
|
43
|
|
|
|
Yalnızca Müslüman ve Türklerin değil, kendisine tabi olan farklı dil ve dinden tüm insanların rahatını ve mutluluğunu gözetmiştir.
|
|
44
|
|
|
|
• Biz kültürsüz dediğimiz zaman, mutlaka okulda okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim bilim, gerçeği bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük kültürsüzler çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de gerçeği gören gerçek bilginler çıkar. 18. 03. 1923, Tarsus’ta Çiftçilerle. |
|
45
|
|
|
|
Ulu önderimizin bu konuşmasından birkaç yıl sonra da 5 Aralık 1934’te Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkı verilmiştir. Bu tarihte şimdi kendini medeni diye tanımlayan birçok ülkede kadınların böyle bir hakkı yoktu. |
|
46
|
|
|
|
Bildiğiniz üzere modernleşme çağındayız, hayatımız’ın her alanına nüfus eden bu değişim yaşadığımız alanlarıda sirayet etti.Osmanlı da Abide Şahsiyetler adında başladığım yazılarım ve biografilerime ekliyeceğim değerli isim Koca Sinan. |
|
47
|
|
|
|
Sonra, mesele anlaşılır. Sandığın dibine insan dışkısı doldurulmuş. Yani, Şah İsmail, aklı sıra, cihan padişahına hakaret ediyor! |
|
48
|
|
|
|
Unutmayın! Birilerinin özgürlük savaşçısı, başka birilerinin teröristidir! |
|
49
|
|
|
|
Ahmet Doğan’ın en büyük özelliği 8 Ocak 1996 - 18 Nisan 1999 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Konya Milletvekili Necmettin Erbakan, Kocaeli Milletvekili Şevket Kazan, Ankara Milletvekili Ahmet Tekdal, Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Ankara Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik gibi aksiyon ve dava adamlarıyla arkadaşlık yapması… |
|
50
|
|
|
|
Türkiye-Ortadoğu ilişkileri bu çalışmada İran-Irak Savaşı ve Suriye ile Su Sorunu çerçevesinde incelenecektir. |
|
51
|
|
|
|
Dünya bir okul,insanlar da öğrecidir.Aşkla terbiye ediliyor nefsimiz ve yaşadığımız gerçek aşk,bize ilahi aşkın yolunu gösteriyor şüphesiz.Yaratılandan geçiyor yolumuz, Yaratan’a ulaşmak için. |
|
52
|
|
|
|
Bu çalışma, Körfez Savaşı hakkındaki bilgileri Türkiye'ye olan etkileri çerçevesinde inclemektedir. |
|
53
|
|
|
|
Kahramanlığın cinsiyeti olmaz...O yürek işidir... ve hayatta verdiği mücadeleler ve çektiği acılarla yine de gülümseyebilen her insan, isimsiz bir kahramandır... |
|
54
|
|
|
|
Kaçan Trenleri kaçırdıkça bir yenisi gelip önümüzde duruyor. Mesele bineceğimize karar vermek sadece.. |
|
55
|
|
|
|
“ Bana bak oğlum! Ben askerin ayağına postal sırtına kaput alacak parayı bulamıyorum. Sen otomobil lastiğinden bahsediyorsun. Haydi yürü git, insanı günaha sokma para mara yok!…" |
|
56
|
|
|
|
Vatandaşlık kavramı, Türkiye'deki gelişimi üzerine yazılmış bir Füsun Üstel eleştirisi... |
|
57
|
|
|
|
Boynunda emziği ile acıdan kastı kesmiş çocuk cesedine bakarken ‘keşke binlerce Antigone olsa’ sözünü anımsamadan edemiyorum. Savaşa, katliamlara, çocuk katillerine, insanı sömüren her türlüğü aç gözlülüğe ve insani değerleri meta üzerinden suistimal eden bütün habis yüzlere karşı duracak, onurlu ve cesur Antigone’lere o kadar çok ihtiyaç var ki. Hem de bu günlerde. Ortadoğu’da kan gövdeyi götürürken ve insanlığın ar damarı çatlamışken.
|
|
58
|
|
|
|
Gazi Mustafa Kemâl bakın neler diyor!
Tarih : 6 Mart 1922 Yer: T.B.M.M. |
|
59
|
|
|
|
Herkes için hazırlamış olduğum Ya İstiklal Ya Ölüm - Kurtuluş Savaşı isimli kitabımdan bir alıntıdır. Türk Ulusu'nun şu günlerde ihtiyacı olan milli birlik ve beraberliğin temeli olsun. Bu kitapta milli mücadele yıllarında çekilen sıkıntıları dile getirmeye gayret ettim. Destek vereceğinize eminim. |
|
60
|
|
|
|
"Kuzey Vietnam'da saklandıkları tapınağa bir Amerikan uçağından dört napalm bombası atılmıştı. Can acısıyla tapınaktan dışarı koşturan çocuklar çığlıklar atıyordu. Elbiseleri, saçları, yüzleri, minik bedenleri yanmıştı. " |
|