..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacı değil miyiz!" -Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Tarihe Yön Verenler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Mahallenin Delisi
Mesut Kuntan
Şiir > Aşk ve Romantizm

Ayın şavkı değmeden Kirli günahlara Dağılalım duman, duman Aklı diyarlarda Hislerimiz zaten sağır Kör kuyularda Gel biz aşkın mahseninden bir şarap çalalım... Terki diyarlarda, kanarken Bahtımıza, çengiler kuralım Bir yangının orta yerinde Vur teline, bir türkü tutturalım Hergün biraz, biraz daha, küllerimizden doğalım... Alalım kalplerimizi ellerimize Varsa sevaplarımız bir bir yazalım Biz günahlarımızı mahşere bırakalım

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > İnceleme > Tarihe Yön Verenler
41 
 12 Eylül  (nazlı usta)

Tarihin akışını değiştiren zamanlardan biri... Belki de en önemlisi...
42 
 Teşkilatı Mahsusa Fedaisi Almas Efendi  (MUSTAFA ESER)

GİZLİ KAHRAMANLAR
43 
 Merhamet Medeniyeti Örneği; Osmanlı  (Fuat Türker)

Yalnızca Müslüman ve Türklerin değil, kendisine tabi olan farklı dil ve dinden tüm insanların rahatını ve mutluluğunu gözetmiştir.
44 
 Atatürk’ün Eğitim ve Kültürle İlgili Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Biz kültürsüz dediğimiz zaman, mutlaka okulda okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim bilim, gerçeği bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük kültürsüzler çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de gerçeği gören gerçek bilginler çıkar. 18. 03. 1923, Tarsus’ta Çiftçilerle.
45 
 Cumhuriyet Tarihimizin Kadın Öncüleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ulu önderimizin bu konuşmasından birkaç yıl sonra da 5 Aralık 1934’te Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkı verilmiştir. Bu tarihte şimdi kendini medeni diye tanımlayan birçok ülkede kadınların böyle bir hakkı yoktu.
46 
 Osmanlı'da Abide Şahsiyetler  (Bahar Kalemi)

Bildiğiniz üzere modernleşme çağındayız, hayatımız’ın her alanına nüfus eden bu değişim yaşadığımız alanlarıda sirayet etti.Osmanlı da Abide Şahsiyetler adında başladığım yazılarım ve biografilerime ekliyeceğim değerli isim Koca Sinan.
47 
 Herkes Yediğinden İkram Eder  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sonra, mesele anlaşılır. Sandığın dibine insan dışkısı doldurulmuş. Yani, Şah İsmail, aklı sıra, cihan padişahına hakaret ediyor!
48 
 Özgürlük Savaşçısının Silahı Var! - Yaser Arafat  (Serdar YILDIRIM)

Unutmayın! Birilerinin özgürlük savaşçısı, başka birilerinin teröristidir!
49 
 Ahmet Doğan…  (Şevket Başıbüyük)

Ahmet Doğan’ın en büyük özelliği 8 Ocak 1996 - 18 Nisan 1999 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Konya Milletvekili Necmettin Erbakan, Kocaeli Milletvekili Şevket Kazan, Ankara Milletvekili Ahmet Tekdal, Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Ankara Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik gibi aksiyon ve dava adamlarıyla arkadaşlık yapması…
50 
 Türkiye - Ortadoğu İlişkileri  (Nazlı Usta)

Türkiye-Ortadoğu ilişkileri bu çalışmada İran-Irak Savaşı ve Suriye ile Su Sorunu çerçevesinde incelenecektir.
51 
 Kadim Bir Duygunun Tarihçesi  (Nihal AKKUŞ)

Dünya bir okul,insanlar da öğrecidir.Aşkla terbiye ediliyor nefsimiz ve yaşadığımız gerçek aşk,bize ilahi aşkın yolunu gösteriyor şüphesiz.Yaratılandan geçiyor yolumuz, Yaratan’a ulaşmak için.
52 
 Körfez Savaşı ve Türkiye  (Nazlı Usta)

Bu çalışma, Körfez Savaşı hakkındaki bilgileri Türkiye'ye olan etkileri çerçevesinde inclemektedir.
53 
 Kahramanlığın Cinsiyeti  (Nihal AKKUŞ)

Kahramanlığın cinsiyeti olmaz...O yürek işidir... ve hayatta verdiği mücadeleler ve çektiği acılarla yine de gülümseyebilen her insan, isimsiz bir kahramandır...
54 
 Kaçan Trenler  (Ulaş Tuzak)

Kaçan Trenleri kaçırdıkça bir yenisi gelip önümüzde duruyor. Mesele bineceğimize karar vermek sadece..
55 
 Bedeli Çanakkale'de Altın Olarak Ödenecektir!..  (Emine Pişiren)

“ Bana bak oğlum! Ben askerin ayağına postal sırtına kaput alacak parayı bulamıyorum. Sen otomobil lastiğinden bahsediyorsun. Haydi yürü git, insanı günaha sokma para mara yok!…"
56 
 Türkiye Cumhuriyeti'nde Resmî Yurttaş Profilinin Evrimi*  (nazlı usta)

Vatandaşlık kavramı, Türkiye'deki gelişimi üzerine yazılmış bir Füsun Üstel eleştirisi...
57 
 İnsanlığın Ar Damarı Çatladığında, Antigone"lere Daha Çok İhtiyaç Duyulur...  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Boynunda emziği ile acıdan kastı kesmiş çocuk cesedine bakarken ‘keşke binlerce Antigone olsa’ sözünü anımsamadan edemiyorum. Savaşa, katliamlara, çocuk katillerine, insanı sömüren her türlüğü aç gözlülüğe ve insani değerleri meta üzerinden suistimal eden bütün habis yüzlere karşı duracak, onurlu ve cesur Antigone’lere o kadar çok ihtiyaç var ki. Hem de bu günlerde. Ortadoğu’da kan gövdeyi götürürken ve insanlığın ar damarı çatlamışken.
58 
 Efendiler!  (Gürcan Erbaş)

Gazi Mustafa Kemâl bakın neler diyor! Tarih : 6 Mart 1922 Yer: T.B.M.M.
59 
 Ya İstiklal Ya Ölüm  (Kadir Depsen)

Herkes için hazırlamış olduğum Ya İstiklal Ya Ölüm - Kurtuluş Savaşı isimli kitabımdan bir alıntıdır. Türk Ulusu'nun şu günlerde ihtiyacı olan milli birlik ve beraberliğin temeli olsun. Bu kitapta milli mücadele yıllarında çekilen sıkıntıları dile getirmeye gayret ettim. Destek vereceğinize eminim.
60 
 Yanan O Küçük Kız Hala Yaşıyordu  (Emine Pişiren)

"Kuzey Vietnam'da saklandıkları tapınağa bir Amerikan uçağından dört napalm bombası atılmıştı. Can acısıyla tapınaktan dışarı koşturan çocuklar çığlıklar atıyordu. Elbiseleri, saçları, yüzleri, minik bedenleri yanmıştı. "

son eklenenler
Ana Bayram
Veysel Başer
İnceleme > Tarihe Yön Verenler
Sarıkamış'tan Esarete
kemal düz
Sarıkamış'tan Esarete
kemal düz
Teşkilatı Mahsusa Fedaisi Almas Efendi
MUSTAFA ESER
Atatürk ve Hatay
kemal düz
Doğuştan Asi'nin Hikayesi
Betty Blue
Turgut Özal'ı Anlamak
Cafer ŞAHİN
Kara Gün: 10 Nisan 1919
Ömer Faruk Hüsmüllü

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © , 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.