..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Ýsa Kantarcý
Öykü > Yeraltý

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler “Aman kýzým üþütme… aman kýzým geç gitme eve diye senin için endiþelenen tek bacaklý anneni hatýrla. Bir de otomobil tamirhanesinde arkadaþlarýna senden övünerek bahseden abini hatýrla. ‘Kýz kardeþim çok zeki, okuyor, doktor çýkacak.” Akþam oluyordu ve Ayla’nýn sýkýntýlý saatleri baþladý. O yoðun aþktan sonra onun yokluðuna dayanmak insan iþi gibi gözükmüyordu. Bunu kabullenemiyordu, Ayla. Eski sevg

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
101 
 Göçe Göçe - Göçmenler Kýzýlpýnar'da Harman Dövüyor - 38  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Geceleri karanlýkta kenefe gidip ihtiyaç görebilmek için yanýna mutlaka bir lamba ya da fener almak gerekiyor. Çocuklar üþendikleri ve karanlýktan korktuklarý için, onlara bu konuda hoþgörü gösterilebiliyor. Onlar geceleri ihtiyaçlarýný evin arkasýnda giderebilirler.
102 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 11  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Havadaki sýcaklýk giderek artýyordu, belli ki yangýn etrafý ýsýtmýþtý. Alevler kývrýla kývrýla gökyüzüne çýkýyordu
103 
 Demokratik Deliler Devleti - 21  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Mahperi adý gibi ay kadar parlak; bir peri gibi alýmlý ve çok güzel bir kýzmýþ. Teni beyaz, saçlarý aksine simsiyahmýþ. Normalden biraz büyük mavi gözleri varmýþ. Öyle ki bu gözler güldüðü zaman etrafa adeta enerji saçarmýþ. Utangaçmýþ, konuþurken yüzü sýk sýk kýzarýrmýþ. Böyle olmasýna yani utangaçlýðýna raðmen Âþýk ona deðil, tam tersine o Âþýk'a arkadaþlýk teklif etmiþ.
104 
 Zara'nýn Dünyasý  (Arzu Menteþeoðlu)

Arayýþ...
105 
 Demokratik Deliler Devleti - 20  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yeraltýnda bulunan ateþ yeryüzüne fýþkýrýnca aðaçlarý, hayvanlarý, insanlarý, binalarý cayýr cayýr yakacak; hatta demiri bile eritecek. Akarsular, göller, denizler sýcaklýðýn etkisiyle fokur dokur kaynayacak. Çýkan buhar, yanan maddelerin dumaný ile birleþerek dünyanýn etrafýný siyah bir örtü gibi saracak. Ay, yýldýzlar, hatta güneþ görünmez olacak. Bu simsiyah bulut tabakasý asýrlar sonra aþaðýya çökecek ve dünya simsiyah bir balçýk tarlasýna dönüþecek. Tabii bu þartlar altýnda insan dahil dünyada hiçbir canlý kalmayacak.
106 
 Henüz Bir Ýsmi Yok - 5  (gülçin daðhan)

kendini daðýtmak böyle olur...
107 
 Günlük - 6  (Arzu Menteþeoðlu)

Beyin karmaþama çözüm bulmak umuduyla yazmaya karar verdiðimde günlük tutabileceðimi düþündüm.
108 
 Köpeðin Adý Badi - 53  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Birkaç saat sonra beni yuvadan çýkardýlar, serbet býrakacaklar sanýp sevindim. Boþunaymýþ. Ayaklarýmý baðlayýp kulaklarýmýn ucunu kestiler. Çok acý verdi, böylesi bir acýyý daha önce tattýðýmý hatýrlamýyorum. Ciyak ciyak baðýrdým, adamlar ise ben baðýrdýkça gülüyorlardý.
109 
 Göçe Göçe - Ninem Ekmek Yapýyor - 44  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

O gece yataklar, yorganlar sap tepesinin yanýna getirildi, yatmadan önce etrafý seyrettim. Fazla bir þey görülmüyordu. Sadece aðaçlarýn ve evlerin silüetleri... Ortalýk sessiz sayýlýrdý, cýrcýr böceklerinin ve kurbaðalarýn sesleri de olmasaydý.
110 
 Üç Nokta  (Burçin Özdeþ)

Birbirinden ayrý iki nokta arasýnda sayýsýz nokta bulunur; bu bir matematik kuralýdýr. Eðer birbirine komþu iki nokta çizerseniz, bu ikisi arasýnda hiçbir þey yok demektir...
111 
 Göçe Göçe - Göçmenlerin Kýzýlpýnar'daki Mücadelesi - 30  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yörük Dede'nin son günlerinde sýk sýk söylediði þu söz, her aklýma geliþte “Acaba neden böyle dedi, ne anlatmak istiyordu?” diye hep sordum kendime: “Sadece günahlarýmdan deðil; varsa sevaplarýmdan da kurtulmak istiyorum; çünkü artýk onlar da bana bir yük...”
112 
 Çikolata - 10  (Ezgi Yavuz)

Valizimi alýp yürümeye baþlýyorum kalabalýðýn arasýnda kayboluyorum. Þimdi uçaða binme zamaný. Hoþçakal Ýstanbul...
113 
 Mevsimlik Köleler  (Ayhan Sarýkaya)

Gençlik yýllarýmda Doðu Karadenizin þirin ilçelerinden Ünye ve Fatsa bölgelerinde yapmýþ olduðum fýndýk iþçiliðim sýrasýndaki gözlemlerimi aktarmaya çalýþtým...
114 
 Henüz Bir Ýsmi Yok  (gülçin)

bu bir roman baþlangýcýdýr biraz daha devamý var ama sonlandýramadým tepkilerinizi ve ne yöne gitmesini isterseniz söyleyin deðerlendiririm þimdiden teþekkürler
115 
 Göçe Göçe - Kýzýlpýnar'da Yunan Zulmü - 32  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kadýnýn erkeði boþamasý sana biraz tuhaf gelebilir, ama bu bir yörük kadýnýysa boþar. Çünkü bizde kadýn, erkeðin yaptýðý her iþi yapabilir; erkekten aþaðý kalýr bir tarafý yoktur ve onunla eþit haklara sahiptir. Tarihte kocasýný boþayan Türk kadýný örneklerine çokca rastlayabilirsin. Hele ninen gibi bir kadýn, kocasýný haydi haydi boþar! Kafasýna koyduðu þeyi yapardý, kimseden korkusu yoktu. Bir ara, köye bir sapýðýn musallat olduðu haberi çýkmýþtý.
116 
 Köpeðin Adý Badi - 44  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Karným doyunca, demir kapýnýn altýndan süzülerek dýþarý çýkýyorum. Son çýkýþýmda biraz zorlandýðým için tombullaþtýðýmý söyledim. Kapýnýn altýndan çýkmam Kenan Baba'nýn da iþini kolaylaþtýrýyor
117 
 Demokratik Deliler Devleti (3d) - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Delilerle ilgili masallarý ancak ve ancak bir deli anlatýrsa inanýn.-Sanki, masal anlatayým diye de insanlar deli oluyordu!
118 
 Günlük 11  (Arzu Menteþeoðlu)

Þimdiye kadar bahsettiðim süreç, en problemli dönemin uzun baþlangýcýný oluþturuyor.Devamýnda ise zevkli bir baþlangýcýn kabusa dönüþmesi var.
119 
 Göçe Göçe - Aðaca Yýldýrým Düþüyor - 46  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kadýnlar ve kýzlar yemeðe baþlamadan önce baþlarýný ve yüzlerini örten tülbentlerini çýkardýlar. Kýzlar güzeldi, biri hariç. Çünkü o çirkin kýzýn arý sokmuþ da þiþmiþ gibi yanaklarý, pörtlemiþ gözleri, gülerken gördüðüm çarpýk diþleri hiç hoþuma gitmemiþti. Ondan biraz da korkmuþ olabilirim.
120 
 Köpeðin Adý Badi - 42  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ben sahipsiz özgür bir köpekliði, sahipli esir bir köpek olmaya tercih ederim. Bunu ona nasýl anlatabilirim?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.