..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
201 
 Köpeðin Adý Badi - 39  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Hava sýcak. Aðaçlarýn yola düþen kýsa gölgelerinden pek faydalanamadýðým için kanter içinde kaldým. Yýlan-çýyan çýkacak diye endiþeleniyorum; vahþi yýrtýcý hayvan çýkma ihtimalini ise aklýma bile getirmemeye çalýþýyorum.
202 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ben tam bir hayalciyim. Bu yüzden sýk sýk hallüsinasyon görüyorum. Üstelik hallüsinasyonlarým yalnýz görme ile deðil, diðer duyu organlarýmla da ilgili. Ses, tat, koku ve dokunma gibi.
203 
 Çapulcu Manyak - 23  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Büyücünün elindeki teleði çekip aldým, önce sol gözüne sonra saðdakine sapladým. Baðýrmadý. Ýteleyip sedirin üzerine düþürdüm. En sonunda da boðazýný bütün gücümle sýktým
204 
 Sevginin Gücü - 3. Bölüm  (selçuk erkol)

...bir an yüzünde bir tebessüm belirdi. Mehmet’in dediklerini düþünerek, “belki de eyledir” dedi, kendi kendine. Sonra tebessüm kayboldu; yüzünde, onun yüzünde bu güne kadar hiç görülmemiþ bir korku belirdi ve “yok yok. Bu baþka bir aðrý. O gadar goley deeil.” diye geçirdi aklýndan
205 
 Göçe Göçe - Balkan Yollarýndaki Türk Cesetleri - 18  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yol kenarýnda insan cesetleri görünce önce þaþýrdýk, sonra sýk sýk cesetlerle karþýlaþýnca buna da alýþtýk. Demek ki göçen bu insanlarýn o kadar acelesi vardý ki, ölülerini gömmeye bile zaman ayýramamýþlardý. Ölülerin bazýlarý çürümüþ olduðundan, yanlarýndan geçerken burnumuzu kapatmak zorunda kalýyorduk.
206 
 Demokratik Deliler Devleti - 31  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Haklýsýn, buradaki hayat monoton, kýsýr bir döngü. Ama buna raðmen bir þeyler yapýlabilir. Mesela etrafýmýzdaki insanlara yardým edebiliriz. Onlara yardým edebilmek için illaki maddi bir þeyler vermek gerekmiyor. Ýnsanlara sevgimizi verebiliriz, onlarýn sorunlarýný dinleyebiliriz, bildiðimiz çözümler varsa bunlarý önerebiliriz.
207 
 Köpeðin Adý Badi - 72  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yakýn tarihimiz de soykýrýmlarla dolu deðil mi?Avustralya kýtasýnýn yerli halký Aborjinler'i; Ýngilizler göçe zorlama, katliam yapma ve hastalýk bulaþtýrmak suretiyle soykýrýma uðratmadýlar mý? Amerika kýtasýnýn keþfiyle birlikte baþlayan soykýrýmda da milyonlarca yerli katledilmedi mi?
208 
 Demokratik Deliler Devleti - 28  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Konuþ bakalým Dedikoducu! Bu adam kim ve serveti nerede saklýyor?” dedi. “-Þey efendim þey... Servet yok, ben sizinle konuþmak için bu yalaný uydurdum. Aslýnda þey, þey...” dedim. Birden kükredi, üzerime yürüdü. “-Sen benimle alay mý ediyorsun? Bu ne cür'et! Ben seni gebertmez miyim?” dedi. Kendimi topladým ve son bir hamle ile “-Efendim, asýl meseleyi söyleseydim herkes duyardý ve iþ bozulurdu. Ýþin aslý þu: Tek Kulak size karþý bir darbe hazýrlýðý içinde...” deyip bütün bildiklerimi bir solukta anlattým. Beni dinledi. Konuþmam bitince birkaç dakika hiç konuþmadý. Acaba inanmamýþ mýydý?
209 
 Göçe Göçe - Balkanlar Türk Kanýyla Sulanýyor - 21  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Osmanlý “Vergi” dedi verdik, “Asker” dedi hemen gönderdik. Paramýzý da gençlerimizi de boþu boþuna olur olmaz yerlerde harcadý. Bir de þimdi bize hangi yüzle “Geri dönün topraklarýnýzý, vatanýnýzý savunun!” diyecek. Vatanýmýzý çapayla, orakla, ufacýk kýzanlarla mý savunacaðýz en geliþmiþ silahlarla donatýlmýþ düþmana karþý? Bize dönün demek, açýkçasý bizi ölüme göndermek deðil midir?
210 
 Demokratik Deliler Devleti - 27  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ay, yattýðým yerden görünüyordu. Hem aya bakýyor hem de sayýyordum. Bir ara aya gitmeyi düþündüm. Aslýnda nasýl bir yer olduðunu bilmiyordum, ama dünyaya benzer sanýyordum. Oradaki denizleri, gölleri, akarsularý, ormanlarý hayal ettim. Acaba bizim gibi insanlar da var mýydý? Ya hayvanlar? Neden olmasýn? Sonra, lisede öðrendiðim bilgiler aklýma geldi, ayda hayat yoktu. Keþke olsaydý!
211 
 Göçe Göçe - 11  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Her ev bir fýrýn ekmek ve bir tencere çorba piþirdi. Sýcacýk ekmeklerimizi elimize aldýðýmýzda, mutluluktan uçuyorduk. Mis gibi kokuyordu o güzelim ekmekler. Ya çorba? Bu kadar nefis bir çorba hayatýmda içmemiþtim. Yüzümüze kan geldi, bedenimize can... Dört saat sonra tekrar yola çýkmak için hazýrdýk.
212 
 Demokratik Deliler Devleti - 25  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

“Hani seninle sözleþmiþtik; birimiz darda kalýnca diðerimiz bunu hissedip derhal yardýma koþacaktý! Ben sana gidemedim, sen de bana gelemedin. Her anýmda ettiðimiz yemini, verdiðimiz sözü hatýrlýyorum ve bekliyorum çaresizce. Desem ki sana, yeter artýk! Ya sen gel bana, ya da yerini bildir...”
213 
 Demokratik Deliler Devleti - 11  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Nasýl ki doðuma hayret etmiyor ya da üzülmüyorsak, ölüme karþý da ayný tepkiyi vermeliyiz.
214 
 Köpeðin Adý Badi - 47  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

“Kendini sessizliðin, bu engin denizin içine býrak. Korkma, bu ölüm gibi bir þeydir ama ayný zamanda tadýna doyulamayacak bir mutluluktur.”
215 
 Demokratik Deliler Devleti - 24  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Baktý, baktý... Ölü kedinin bedenini kokladý, kafasýna yüzünü defalarca sürttü. Sanki bu cansýz varlýða can vermek istiyormuþ gibi bir çýrpýnýþý vardý. Gözlerim yaþ doldu. Aðlamak istemesem de gözyaþlarýmýn akmasýna engel olamadým... Küsmüþ bir ifade vardý yüzünde, bir kere daha þansýný denedikten sonra gidip gitmemek arasýnda bir tereddüt yaþadý. En sonunda ayrýlmaya karar vermiþ olmalý ki hýzla oradan uzaklaþtý. Çýlgýnlar gibiydi, son hýzla koþuyordu.
216 
 Göçe Göçe - Balkanlarda Sel Felaketi - 17  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Top patlamasý desem deðil, yýldýrým düþtü desem deðil... Sanki yan tarafýmýzdaki daðlar patladý, ya da bir volkan fýþkýrdý... Patlamanýn hemen arkasýndan üç-dört metre yüksekliðinde sudan oluþmuþ bir duvar gördüm. Bu çýlgýn su, dere içindeki iki arabayý önüne kattý götürüyor. Bizim taraftan ve karþýdan bu olayý gören insanlarýn çýðlýklarý, selin sesine karýþýyor. Arabalar birkaç saniye içinde gözden kayboldu, çok az sonra sadece gene bir-iki saniyeliðine iki öküz baþý gördüm. Hepsi bu kadar...
217 
 Köpeðin Adý Badi - 48  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Keþke okumasaydým. Çünkü þimdi bir türlü “Acaba Kenan Baba öleceðini anladý da mý böyle yazýyor?” sorusunu aklýmdan atamýyorum.O ölürse ben ne yaparým? Halim nice olur!
218 
 Göçe Göçe - Kýzýlpýnarlýlar Dobromirka'yý Unutuyor - 39  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ekmek karneye baðlandý ve biz ekmek alabilmek için karnemizle birlikte yýllarca Çerkezköy'e gidip geldik. Bizim burada pazýya benzeyen, ama tadý acýmtrak lopuþka dediðimiz bir bitki vardýr. Bazen günlerce bu bitkiden aþ yapýp yemek zorunda kaldýk.
219 
 Çikolata - 5  (Ezgi Yavuz)

Kendi kendime tekrar ediyorum; 'Tamam, yarýn yepyeni bir gün olacak.'
220 
 Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Merak ettim. Yoksa saçma sapan þeylere mi gülüyorlardý? Evet, öyleymiþ. Çünkü biri “Köfte!” diye baðýrýnca hep birlikte basýyorlardý kahkahayý. Diðeri “Tren kaçtý!” deyince yine kahkaha… Çok yaklaþmýþ olmalýyým ki orta boylu, kumral saçlý olanýn dikkatini çektim.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.