..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Gelecek
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kelebek
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

paramparça kuþlarýz dünyanýn tepelerinde ötüþüp duran sahibjn ýslýðýný bekleyen soluk soluða

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Gelecek
21 
 Gitmek mi zor yoksa bunu düþünmek mi?  (DÝDEM SEVÝNÇ)

Gidiyorum....omuzlarýmda eskimeye yüz tutmuþ bir kalbin aðýrlýðý,ellerimde harap edilmiþ sevgi atlasý,gözlerimde akýtmamaya çalýþtýðým son damla yaþ ve bedenimde yorulmuþluðun verdiði bitkinlik..gidiyorum!
22 
 Zenginler Kýyamet Gününe Hazýrmýþ  (Ahmet Zeytinci)

Kýyamet olayý Cenabý Allah'ýn takdiri ve dilemesi ile olacak olan bir olaydýr. Bunun ile ilgili ayet ve hadisler gayet açýk ve nettir. Bu konu ile ilgili tartýþmalarda abes, yersiz ve gereksizdir, spekülasyondan öteye geçemez. Ýþte size ayeti kerime, ''Ýnsanlar sana kýyamet saatini soruyorlar. De ki: "Onun ilmi ancak Allah'ýn nezdindedir. Ne bilirsin belki kýyamet yakýnda olur." (AHZAB/63) Baþka bir ayet yine ''Göklerin, yerin ve her ikisi arasýndakilerin hükümranlýðý kendisine ait olan Allah'ýn þaný yücedir. Kýyâmet saatinin bilgisi de yalnýz onun yanýndadýr. Siz sadece O'na döndürüleceksiniz.'' (ZUHRUF/85) Peygamberimiz Hazreti Muhammed sav.'de kýyamet hakkýnda mealen ''Siz ne kadar bilgi sahibi iseniz ben de sizden fazla bir þey bilmiyorum.'' demiþtir.
23 
 Dijital Ýlüzyon  (Ayten Suvak)

Neredeyse her alanda gerçeðin yerini almaya hazýr görünen "Dijital Ýlüzyon" gelecek yaþamýmýzý ne ölçüde etkileyek acaba...
24 
 Çocuklarýmýz Cehalet Rüzgarýnda Savrulmasýn  (Hüseyin Ýbiþ)

çocuk; hayatýmýzda en güzel yere sahip olan, dünyamýzýn bir çiçek bahçesi haline gelmesinde en önemli rolü oynayan kýymetli varlýklarýmýzdan bir tanesidir.
25 
 Sarýlmak gelir içinden  (Birkan ASKAN)

Nedenlerini düþünüyorsun../Neden bu kadar uzak../neden bu kadar sessizlik..ve yalnýzlýðý zamanýn..herþeyin bir nedeni var elbet seni beklemekten../Belki hiç yaþamadýðýn birþey...
26 
 Takvim Yapraðý Sonbahardan Sarýdýr; Hayattan Çalar  (Umut Kazan)

Bir ömür kaç takvim yapraðý eder? Ve sonbahar yapraðý gibi sararmýþ bir hayatý dalýndan koparmaya gözyaþýnýzýn gücü yeter mi? Sonunda hayatýnýzda baharlarýn sayýsý ya eþit olacaktýr. Yada bir bahar önde olacaktýr. Önde olan bahar neden ilkbahar olmasýn...
27 
 Azize & Eþik  (leyla uzunveli)

bilinmeyenlerle dolu bir dünyaya adým atan durugörü sahibi genç bir kadýnýn baþýndan geçenler ve gizemli kalmýþ ölümü
28 
 Hayatýmýzda Büyük Kayýplar Olmasýn  (Hüseyin Ýbiþ)

neden bize biz olduðumuzu unutturan kayýplarýn farkýna varma gereði duymuyoruz?
29 
 Uçurtma ve Ýnsan  (suat engin yýlmz)

Uçurtma ve insanlar arasýndaki benzerlik ortak amaç
30 
 Red Kit Bile Býraktý Bu Sigarayý Siz mi Býrakamayacaksýnýz  (Ahmet Zeytinci)

Oysa Red Kit'e bakýp da, ona bir þey olmadý ya, bana da bir þey olmaz paket paket sigara içsem bile derseniz, bu seferde baltayý taþa vurursunuz. Hepinizin bildiði gibi kapalý yerlerde sigara içme yasaðý da var artýk uzun bir zamandýr. Red Kit de çoðu kere açýk hava da içerdi zaten sigaralarýný. Eðer ki yaþam kalitenizi artýrmak istiyorsanýz, bu sigarayý elinizden, aðzýnýzdan býrakýn atýn, hayatýnýzdan çýkartýn. Boþ yere sigara þirketlerinin kârlarýný arttýrmasýna katkýlar yapmayýn.
31 
 Bir Gün Gelecek Bir Gün Kalacak  (Aysel AKSÜMER )

Gelecek; geçmiþi yastýk yapýp, geleceði saten parlak kumaþlardan örülü yorgan yapýp üstümüze çekeceðimiz güzelliklere tanýk olsun hep. Umduklarýmýzý yaþayalým, yaþarken de tat alalým.
32 
 Þair, Birhan Keskin’e  (Yûþa Irmak)

Stefan Zweig, Rainer Maria Rilke’nin ardýndan: “… tek avuntumuz, bizler onunla yaþadýk, diyebilmek…” diye yazmýþtý. Ben de onu taklitle: biricik avuntumuz, bu hissizleþmiþ, derisi kalýnlaþmýþ modern çaðda, vicdanýn “Yazýn sýcak karnýnda kendisuyukendineyeten Arizonalýbirkaktüs” olmadýðýný söyleme cesareti gösteren bir þairle yaþadýk, yaþýyoruz diyorum…
33 
 Yanlýþ Bir Gün  (gamze)

YANLIÞ BÝR GÜN
34 
 Ýnsanlýk Kültürünü Yedeklemek - V0. 0  (Ýlker Fýçýcýlar)

Bilgiyi ve kültürü çok kýrýlgan ortamlarda tutuyoruz. Ýskenderiye Kütüphanesi'nin uðradýðý yýkýmý unutmamalý, ve katlanarak artan bir hýzla oluþturmakta olduðumuz insanlýk kültürünü yedeklemeliyiz. Bu yazý dizisinde bunun biraz ütopik ama oldukça mantýklý ve yapýlabilir bir yolu anlatýlacak.
35 
 Belki Bir Gün Mutlaka!  (BÝLAL COÞKUN)

Zamaný durduracaðým o vakit! gidiþlerin hepsini sileceðim lugatlardan, ayrýlýða dair ne varsa topraklara gömeceðim en derinlere! gülüþlerimi güvercin kanatlarýna yükleyip uçuracaðým iklimler ötesine.
36 
 Zaman Su Gibi Akýyor…  (Yûþa Irmak)

Zaman su gibi akýyor gerçekten. Kapkaranlýk hiç ýþýk görmemiþ günahlarýn perdelendiði bir gecenin biraz daha uzamasýný dilemenin de hiçbir anlamý yok ki. Fakat aydýnlýk, er geç cürümümüzün perçeminin bir ucundan yakalayýp, yüzümüzü utanç kýrmýzýsýna boyayacak elbette…
37 
 Geçmiþin Þuurunda Geleceðin Bayraktarý Bir Gençlik  (Þevval Ceylan)

Bir nimettir gençlik; kul hakkýna girmeden herkesin kapýsýný çalan, kimileri için baþarýya giden yol, kimileri için ab-ý hayat, kimileri içinse zehrolan. Gençlik; kullanmasýný bilene hayallerini gerçekleþtirmeye vesile, diðerlerine ise sadece geçici bir eðlence… Damardan fýþkýrýrcasýna akan hýrçýn kan, niyetine göre istediði yere uçmakta olan kuþlara kafa tutabilme, dünyanýn çeþit çeþit renklerini görebilme yetisi ve meleklerin bile özendiði kutsiyet saklý gençlikte… Bu yüzdendir ki gençlerin omuzlarýnda yükselmiþtir vatan, sancak, birlik beraberlik yani tüm insanlýk!
38 
 Günü Kurtarmak...  (Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri)

Dünü kurtarmak için günden, günü kurtarmak için yarýndan olma ... Atakan Korkmaz
39 
 Farz edin ki bu gece son  (Ahmet Savaþ)

Farz edin ki bu gece son..Bundan sonra yaþayacaðýnýz geceler olsa da, bu gece son..Hani bazen kaçýp gitmek isteriz..Kimsenin bilmediði, kimsenin bizi tanýmadýðý bir yere.. Hatta kendimizi bile tanýmayacaðýmýzý umut ettiðimiz bir yere..
40 
 Gülmek Mutluluk, Saðlýk ve Uzun Ömürlülük Saðlar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Üç adet fýkra var.




son eklenenler
Maskeli Balo
Alp Þahin
Deneme > Gelecek
Pavlonya
Onur Altan
Deneme > Gelecek

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.