..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Gelecek
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Gelecek
41 
 Gurbetlik Meseleler!..  (Deniz Ak)

Gurbetlik!.. Ýnsan bu kelimeyi düþündüðünde dahi yüreðinde hemen bir þeyler sýzlýyor, sadece düþününce!.. Bak nasýl da hemen düþtü yüzünüz!.. Evet zor bir kavram, uzaklýk ifade ediyor, vatan hasreti yurdundan!.. Bu kelimeyi sadece insanda deðil, eþyada da deneyin yine ayný..
42 
 Bir Hayâliniz Var mý?  (Oðuz Düzgün)

Kendi Fantastik Edebiyatýmýzý oluþturmanýn eþiðine gelmiþ bulunuyoruz. Bu elbette zorlu ama bir o kadar da zorunlu bir süreç.
43 
 Çýk Git Artýk Ey Ýklim  (Haydar Köprülüoðlu)

Bu yazýmýn özeti, yeteri kadar geliþtiremediðimiz demokrasimiz sorunlar yaratýyor. Ayrým yapýlmadan bu sorunlarý yalnýz Kürt halký deðil, hatta Kürt halkýndan daha çok bütün kesimler yaþýyor. Sivil toplum örgütlerinde, sosyal kurumlarda, bürokraside eskiden kalan ve bugün de kayýp annelerinden, faili meçhul cinayetlere kadar pek çok sorunlu aileler var. Güneydoðu'da terör dolayýsýyla boþaltýlan, yakýlan, yýkýlan binlerce köy, elden çýkan, baþkasýnýn eline geçen mera, bað, bahçe, tarla var. Bu gerçekler dururken, o bölge halkýndan yakýnlýk beklemek zor. Üniter devlet yapýmýza karþý aykýrý düþünceler taþýyan BDP ve yandaþlarýna cevabýmýz, bu boþluklara ilgimizi yönledirmekle olur. Saygýlarýmla.
44 
 Gereklilik Kipi  (Mahnaz Forouzandeh)

-malý -meli
45 
 Suç da Ýþler Güçlüsü  (Haydar Köprülüoðlu)

Yazýmda da belirttiðim gibi Atatürk'ün eli çok güçlü deðildi. Tek parlili bir siyasi yapý, mümeyyizli, çift dereceli seçim,bugünkü anlayýþýmýza göre bir lideri , siyasi yönde güçlü yapamazdý. Onun önderliðinde kurulan Cumhuriyet, devrimler ve lider Atatürk,Türk toplumu tarafýndan büyük kabul görüyordu. Olaylarý önceden sezme gücü vardý. 1. Dünya Savaþýný Osmanlý Ýmparatorluðu'nun kaybedeceðini önceden söylemiþti. Mustafa Kemal, rütbece kendinden büyük muhatabýna bir hareketi sebebiyle karþý çýkýnca, iþimize karýþma Kemal cevabýyla karþýlaþmýþtý. Atatürk Falih Rýfký Atay'a anlattýðý bir anýsýnda o muhatabýna þunlarý söyler : "...Evet çok þey yapacaksýnýz, fakat yapacaðýnýz þeyler korkarým ki memleketi içinden çýkýlmaz bir girdaba sokmaktan baþka bir þeye yaramayacaktýr. Eðer ben ve benim gibi düþünenler, o gün hayatta bulunursak, sizin bugünkü sözlerinizi takdirle yad etmeyeceðiz. Temenni ederim ki, bizi çýkýlmaz müþkülat içinde terketmeyeseniz" demiþtir. Saygýlar.
46 
 Victoria Gölü Kýyýsýndan Esperanto'ya  (Murat M. UÐURLU)

Ýnsanlýðýn en büyük yaratýsý olarak "dil"in, insanlýk tarihindeki olumlu ve olumsuz cilveleri...
47 
 Google Bugüne Sonbaharýn Ýlk Günü Demiþ.  (Leyla ÜNAL)

Google bugüne sonbaharýn ilk günü demiþ ve sonbahar ekinoksunu doodle yapmýþ. Yapmýþta beni de düþüncelere daldýrdý. Bugün gece ve gündüz eþit olacakmýþ. Benim aklýmda ise 21 Eylül kalmýþ gece ve gündüz eþit diye nedense! Bugünden sonra geceler uzayacak, artýk aydýnlýk saatler azalýp karanlýk saatler artacak. Sonbaharýn ilk günüymüþ bugün. Ya da yazýn son günü.
48 
 Okura Notlar!..  (BÜLENT ÖZCAN)

Korku salýyor yeni dünya düzeni!.. Karanlýk almýþ baþýný gidiyor!.. Doðmadan ölüyor bebekler daha!.. Mavi - yeþil küremiz korkunç savaþlara gebe!.. Tüm þiddetiyle devam ediyor silahlanma yarýþý!..
49 
 Ç'alýþmak  (Elif Özcan)

Ç'alýþmaya Alýþmak
50 
 Al Beni Sen Kurtar Anne  (osman demircan)

Al beni götür buralardan anne. Burada güneþ bile soðuk. Dokun cümle ýrmaklarýma. Avuçlarýna dolsun kelimelerim. Belki anlarsýn beni o zaman anne. Ýç yüreðimdeki korkularý. Bir su gibi akar hayatým. Suyum kendi içine akar anne. Akýt içine duygularýmý. Belki yüreðine bir su gibi düþerim. Acýlarýmý hissedersin anne.
51 
 Hayat  (osman demircan)

Bastonsuz kör gibiyim ve her gün istemeden kuyruðuna basýyorum hayatýn. Bu nedenle her gün týrmalýyor beni hayat. Yine de kör topal yaþamaya çalýþýyorum. Bir kara kedi gibi ayaklarýma dolansa da hayat ve her gün onun kuyruðuna bassam da, yoluma devam ediyorum. Çünkü baþka yolu yok yaþamanýn. Aðacýn kalýn dallarýnda çiçek olmaz. Dal inceldikçe çiçek dolar ve o dal kocaman meyveleri taþýr sonra. Ben de sabýrdan meyveleri taþýyorum kollarýmda.
52 
 Naçizane Bir Kehanet  (Var Samsa)

ÝZ edebiyatý bir mikrokozmos olarak varsayalým ve basit bir soruya cevap arayalým: Sitede kadýn ismi kullanan kaç erkek yazar var sizce?
53 
 Denemeler  (OSMAN AYTEKÝN)

. Delicesine sevmek; kendinden çok sevmek ve sevgide sýnýr tanýmamak… Gerçekten de böyle bir sevgiyle yaþamalý mý insan? Aþk için ölen sevgililer gibi mi olmalý? Fakat sevgilerin de bitimsiz olduðunu düþündüðümüzde göreceðiz ki kalbimiz baþka sevgilere de açýktýr.
54 
 Umut Denizinin Ta Orta Yerinde  (osman demircan)

'Umut denizinin ta orta yerinde bir deniz anasý... Bir açýlýr, bir kapanýr, bir açýlýr, bir kapanýr...'
55 
 Ýnsanoðlu Ýz Býrakmalý Sözcükleriyle Kalpten Kalbe  (Yûþa Irmak)

Rüzgâr, geçtiði yerde ince dallarý kýrar. Bulutlar ise gökten yeryüzündeki topraða sesleniverir, toprak ise suya kanýnca toprak olur imiþ… Hani, kozasýndan çýkan kelebekler, bir uçumluk ömürlerinde nakýþ nakýþ süslerler yerzüyünü, binlerce esin kaynaðý olurlar þairlere, ressamlara, gerçek sanat erbaplarýna… Hüzün ise derin bir çizgi býrakýr insanýn alnýna, ölüme dek taþýnacak. Her þey, bir þey býrakýr geçtiði yerde yani bu iz, belki hoþ bir sedâdýr aslýnda…
56 
 Yaz Dostum  (Metin Alkan)

Güneþ içimizi ýsýtýrken Sibirya’nýn soðuðunu iþiten güz mevsimini yaþarken gül devrini düþünen Hazanýn içinde sevgiyi hiç terk etmeyen, Fetih günlerinde bile kin ve intikamýný topraðýn yedi kat altýna gömebilen, Sokakta titreyen bir köpeði gördüðünde içi titreyen Ve karýn buzun içinde kalmýþ insanlýðýn dertlerine derman arayan birisi olabilsem Olamasam da hiç olmasam da o niyette kalabilsem…
57 
 Türkçeleþmek Zamaný  (Oðuz Düzgün)

Türkçe’mizden bahsetmek onun güzelliklerini göstermek bizim milli bir vazifemizdir de..
58 
 Hüzün Duygularý  (OSMAN AYTEKÝN)

Yüreðimize kurþun yarasý gibi sýzan günler…
59 
 2009'dan 2039 Yýlýna Mektup  (kemal düz)

hýzla tüketilen kaynaklar, dünya nüfusunu mutlu etmeye yetmiyor, küçük bir azýnlýk mutlu, kalanlarýn da mutsuz olmasý hesaplanýyor olmalý...
60 
 Yusuf Gibi  (Fikri Kaþtaþ)

Günlerden salý aylardan ocak yeni bir yýla yeni adým attýk. þimdi yeni yýl için henüz küçük bir çocuðuz, baþýmýza neler gelecek ne sürprizlerle karþýlaþacaðýz ya da ne zorluklar çekeceðiz bunu bilenimiz yok diye düþünüyorum. herhangi bir tebligat ya da iþaret alamadýk deðil mi? ben almadým da hani alan varsa kaynaðýný öðrenmek isterim.




son eklenenler
Maskeli Balo
Alp Þahin
Deneme > Gelecek
Pavlonya
Onur Altan
Deneme > Gelecek

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.