..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Hulki Can Duru




1 Haziran 2012
Çamlýca'ya Hoparlörlü Cami Projesi :)  
Hulki Can Duru
Diyanet Ýþleri ile Çamlýca Hoparlörlü Cami Yaptýrma ve Yaþatma Kültür Derneðinin ortak çalýþmasýyla Ýstanbul’un her yerinden gözükecek caminin altý baþtanbaþa otopark, kontörlü apteshane ve kontörlü yüznumara olup bakkal, kasap, aþevi, berber, turþucu, sulu yemekçi, lahmacuncu ve manavýn yaný sýra hamam tasý, takunya, ibrik, taharet bezi, ramazan davulu, tespih, kilim, seccade, gülsuyu, hacý misi ve hac malzemeleri gibi Ýslami ürünler üreten iþyerlerini de kapsayacaktýr.


:AFAD:
Medya haberlerine göre, Ýstanbul’u ikiye bölecek çýlgýn kanal projesine ek olarak kentin en yüksek tepesi Çamlýca’ya da 250 bin metrekarelik yeþil alan içerisine 19 minareli dev bir hoparlörlü cami yapýlmasý kararlaþtýrýlmýþtýr. Bu alan içerisinde haremlik-selamlýk idman alanlarý, hayvanat bahçesi, akvaryum, botanik bahçesi, havuzlar, hamamlar, çeþmeler, þadýrvanlar, halvethaneler, hurma bahçeleri, içkisiz lokantalar, 41 pare iftar topu atýþ alaný gibi yerler bulunacaktýr. Havuzlara ancak takunya, don, türban veya haþemayla girilebilecek, er kiþilerde peþtamal zorunlu olacak, lakin avret ve tenasül yerleri örtülü olacaktýr.


24 saat hizmet verecek ve Eyfel Kulesi yüksekliðinde 19 minareye konacak 10.000 watlýk dev hoparlörlere ilaveten minarelere pervaneler de takýlarak rüzgardan istifade edilmesi ve elektrik üretilmesi de öngörülmektedir. Camiye yapýlacak ek binalarda domuz eti ve yaðýnýn ne kadar tehlikeli olduðunu ilmi bir þekilde öðretecek medreseler, mektepler, tekkeler, zaviyeler ile kurban kesim alanlarý, mezarlýk, gasilhane, sünnet ve düðün sarayý ve ayrýca bir doðumhane bulunacak, toplu doðum, toplu nikah, toplu sünnet, toplu oruç, toplu sahur, toplu iftar, toplu kurban kesimi mümkün olabilecektir.

Ýstanbul’un her yerinden teleferik, füniküler, bugibugi, metrobüs veya at arabasýyla günde beþ vakit ulaþým saðlanacak, civar illerden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenerek caminin dolup taþmasý saðlanacaktýr. Ayrýca adý Sadabad olarak deðiþtirilecek olan Çamlýca tepesindeki tüm evlerin yýkýlarak yerine irili ufaklý 41 tane daha hoparlörlü cami, türbe ve mescit yapýlmasý ve bölgenin Haremi Þerif gibi mukaddes bir mekan ilan edilmesi de öngörülmektedir.

Bunun yaný sýra her gökdelen ve apartmanýn tepesine de mescit yapýlmasý, minber veya minare dikilmesi için imza kampanyasý baþlatýlmasý münasip görülmüþtür. Cami yaptýran gerçek ve tüzel kiþilere teþvik pirimi, faizsiz kredi, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve KDV muafiyeti saðlanmasý öngörülmüþtür. Tüm bu iþleri tek bir merkezden koordine etmek için Cami Yapýmý Teþvik ve Uygulama Bakanlýðý kurulmasý da elzem görülmektedir.

Teyemmüm uygulamasý esas alýnarak caminin hemen yaný baþýna Arabistan’dan ithal edilecek çöl kumuyla mukaddes bir arazi oluþturulmasý ve bu arazi üzerine Mekke’den getirilen taþlarla Kabe'nin týpatýp benzeri bir yapý inþa edilmesi, üç cemre dikilerek simgesel Hac ziyareti ve Þeytan taþlamasýnýn yapýlmasý için TBMM’ye verilen teklif büyük helecan ve iþtiyakla karþýlanmýþ, milletvekilleri arasýnda gözyaþý dökenler ve sara krizi geçirenler olmuþtur. Recm sýrasýnda taþ boyutlarýnda ve miktarýnda sýkýntý yaþanmamasý için gerekli tüm önlemler alýnarak bu þekilde Hac izdihamý da önlenmiþ olacak, isteyen ayrýca sanal ortamda Kabe ziyareti yaparak sanal hacý statüsüne kavuþabilecektir. 7 kere sanal hacý olana sertifika verilerek gerçek hacý ile ayný statüye kavuþmasý temin edilecek ve öte dünyada cenneti, þahniþli köþkleri, yeþil yastýklarý, kadehleri, altýn tepsileri, hurileri ve gýlmanlarý garantilemiþ olacaktýr.

Camiye gitmeyip tembel tembel evde oturup TV izlerseniz iþte böyle cami þak diye karþýnýza gelir…. Eee bundan iyisi, Þam’da kayýsý. Hadi iyisiniz, iyisiniz.. Ya kutuplarda yaþasaydýnýz nice olurdu haliniz? Kardeþim Taksime cami yaptýrmazsanýz onlar da Çamlýca’ya yaparlar.

Bu arada kürtaj yasasýndan sonra evlilik ile ilgili yeni bir yasanýn daha hazýrlanmakta olduðu ve her erkeðin en az üç-dört kadýnla evlenmesine icazet verileceðinin, küçük kýz ve erkek çocuklarýn evlenmesinde yaþ sýnýrlanmasýnýn kalkacaðýný ve böylece kundaktaki bebekle bile beþik kertmesi yoluyla söz kesme, niþan, kýna gecesi, nikah, düðün gibi benzeri etkinliklerin yapýlacaðýnýn müjdesini de vermiþ olalým size…




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çarpýlacaklar :)
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
16 Haziran 2012
15.6.2012 tarihli yazýsýnda Bekir Coþkun þöyle yazmýþ: " Kültür Bakaný, Çamlýca Tepesi’ne yapýlacak dev cami için “bir proje yok” dedi... Demek ki her þey hazýr... Çarpýlacaklar... Bu ise, Ýstanbul’a siluetini veren Mimar Sinan ile yarýþýyor bu kez... Ýstanbul’un siluetini bozmaktan tarihe geçtiðinin farkýnda deðil... Ýstiyor ki camisi de öbürlerinden daha büyük olsun sonuçta... Olamaz oysa... Otuz katý yüksek, kýrk katý geniþ de olsa... Çimentosuz Ayasofya, demirsiz Selimiye kadar “büyük” olamaz... Zaten cami yaptýrmalarda proje, plan gerekmiyor... Ruhsat gerekmiyor... Ýzin gerekmiyor... Aslýnda cami de gerekmiyor... Yeterince var çünkü..."




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deli P… ile Çýlgýn T…"nin Kýssadan Hisseli Sergüzeþtleri
Türkiye Hristiyanbir Devlet Olsaydý...
Çünkü Þifreyi Bilmiyorduk!
Mangalda Kalan Kül

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnançlara Saygý Göstermek
Ýslam Coðrafyasýnda Kadýn Olmak
Neden Böyle Akýlsýzým? Neden Böyle Kötü Kitaplar Yazýyorum?
Dominodaki Son Taþ: Türkiye
Yugoslavya Sendromu: Türkiye'yi Yok Etmek!
Þeker Bayramý Nereden Geliyor?
Kuklalar ve Kuklacýlar
Yumurta ve Sevgi
Heykel ve Put
Gök Tanrý Dininin Yeniden Yükseliþi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.