..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam hoþtur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiþtir. -Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Hulki Can Duru




12 Nisan 2011
Çünkü Þifreyi Bilmiyorduk!  
“Yorgun tozlar gibi uyuya kalmýþým, her yüzeye oturmuþum ben” Nietzsche

Hulki Can Duru


Yorgun tozlar gibi uyuya kalmýþým Her yüzeye oturmuþum ben Aynalarýn üstünde Pencere camlarýnda Her þey benden alýyor Bana bir þey veren yok Ýnceldikçe inceliyorum Neredeyse gölgem gibi oldum NIETZSCHE


:BJIJ:
Bu garabetlikler ve ucubelikler ülkesinde “Yazdým Roman Oldu” diye bir GSM firmasý kampanya baþlattý. SMS uzmaný bir gencin cep telefonuyla çektiði mesajlar olay yaratan kitap olmuþ ve basýlmýþ, satýlýyor!

Vah zavallýlar vah ! Zavallý kim? Biziz biz! Bu sitede yazanlar. Özellikle roman yazanlar ! Çünkü yazdýk roman olmadý, çizdik þiir olmadý, döktürdük bunlar ne menem öykü diye ümüðümüzü sýktýlar, baðýrdýk bunu basmaya cesaret ister diye kovaladýlar, eleþtirdik edepsizliðin lüzumu yok diye üzerimize çullandýlar.

Aþaðýlandýk, küçümsendik, kovulduk, azarlandýk, dövüldük, iþkence gördük, öldürüldük, süprüntü kadar deðersiz olduðumuzu anladýk.

Oysa her þey ne kadar basitmiþ. Okumaya, öðrenmeye, araþtýrmaya, irdelemeye, ortalýðý karýþtýrmaya ne gerek var?

Birinci vazifemiz SMS uzmaný olmak ! Bunun daha yeni ayýrdýnda varabildik: at bir mesaj þiir yaðsýn, hem de avantajlý tarifeden hem de puan kazan…

“Kimileri yazar cümle olur, kimileri yazar mektup olur, kimileri yazar þiir olur” Bu sözlerdeki o çok derin yalýnlýðý ve yüksek duygusallýðý hala kavrayamadýnýz mý?

Ýþte o yazdý roman oldu. Siz bir halt edemediniz hala ! Akýlý olun, akýllý ! Var mý bir diyeceðiniz? “Çünkü þifreyi bilmiyorduk hocam ! “ diye tepiþmeyin ! Artýk öðrendiniz deðil mi?



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ............
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
18 Nisan 2011
Ne gerek var kafa yormaya! Bazen kendimi salak gibi hissediyorum, yazdýklarýmdan bir ot8!) olmadýðýný gördükçe...Emeðin yerlerde süründüðünü gördükçe, kahroluyorum.

:: Devam
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
17 Nisan 2011
Yazmaya devam Hulki Bey. Yazmaya devam..

:: Çalýþtýk Öðrendik Sýnava Hazýrýz
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
17 Nisan 2011
Çocuklarýmýz öðrendi ki: Çalýþmaya pek te gerek yoktur. Bir düzenbazlýk ile on yýl sonra ülkeyti yönetecek bir konuma gelinebilir. Saygýlar ...

:: :)
Gönderen: Aysu / , Türkiye
14 Nisan 2011
hulki can hocam þaþurttun beni / harikasýn

:: Aysu'ya...
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
14 Nisan 2011
Aysu…. ! Yazına ve özellikle “Aşkın sikindirik halleri” tümcene çok güldüm. Bu konuda aslında bir öykü yazılabilir! Ya da deneme falan…  Bir fıkra var ya: Tüm organlar tartışmaya başlamışlar en büyük hangimiz diye. Beyin en büyük benim demiş. Penis ben olmasam dünyaya gelemezdiniz demiş. Vagina ben olmasam doğamazdınız demiş. Mide ben olmasam aç kalırdınız demiş. Derken aşağılardan cırlak bir ses duyulmuş: En büyük benim hepiniz bana kulluk edeceksiniz demiş göt… Tüm organlar katılırcasına gülmüş. Sen kimsin be zurnanın son deliği pis şey demişler… Bunun üzerine göt büzüğü bir kapatmış…. Tüm sindirim ve boşaltım sistemi bloke olmuş. Barsaklar tıkanmış, mide gazdan patlamak üzere, kan zehirlenmesi başlamış, beyin çalışamaz hale gelmiş… Yalvar yakar sonunda götün en büyük olduğunu kabullenmişler…. Bizim yaşadığımız süreç de buna benziyor… :))

:: hahhahhaaa...!
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
13 Nisan 2011
Kýsa ve öz. Yorum gerektirmez bir yazý. Saðlýcakla kalýn.

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
12 Nisan 2011
Üstadým "þifre"yi bilmek artýk, sadece kiþiyi þair ya da yazar yapmýyor, ayný zamanda üniversite kazanma imkaný da veriyor. Belki de akademik kariyer imkaný da saðlýyordur.Selam ve saygýlarýmla.

:: can hocam
Gönderen: Aysu / , Türkiye
12 Nisan 2011
ne güzel dile getirdiniz ,reklamý izlerken aðýz dolusu sövüyorum ben ,bayanlar sövmez demeyin söver :)) ne yapayým öfkemi böyle dile getiriyorum ,kapitalist düzenin ve tüketim toplumunu ne güzel anlatýyor reklam,sizler ,bizler boþuna uðraþýyoruz ,hem sizin yazdýklarýnýzý da kolay kolay kitap yapmaz bu dingiller,aþkýn sikindirik halleri diye bir kitap yazsam baþlýðý böyle koysam satýlýr mý kitabým,ama içeriðini okusalar bir daha dönüp almazlar kitabý,demem o ki ucuz basit ,sýradanlýk para ediyor bu toplumda ,istesem 20 tane þiir kitabým olurdu ,dergilerin ,þairler toplantýlarýnýn ve yayýnevlerinin peþine asla düþmedim ,oysa ne güzeldir deðil mi kiþinin çocuðu gibi kitaplarýný eline almasý,aslýnda biz çözdük þifrelerini de onlar çözemedi bizim þifrelerimizi beyinleri de almaz zaten , almak istemez

:: Onlar da ne öyle?..
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
12 Nisan 2011
Deðersiz yazar :)) Onlarda ne öyle, kafandan çýkacaðým diye tepiþen yüzbinlerce sayfa, milyonlarca sözcük...Þu kadar dil...Edebiyat,müzik, felsefe, teoloji, mitoloji, eskatoloji...loji...loji...loji...Ýnsaný daha daha insan yapan ne varsa týkmýþsýn kafana, bir de söyleniyorsun þimdi. Zamanede insana ne gerek var?..Bozma iþimizi, tek tip robotlar yaratýyoruz þurada...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deli P… ile Çýlgýn T…"nin Kýssadan Hisseli Sergüzeþtleri
Türkiye Hristiyanbir Devlet Olsaydý...
Mangalda Kalan Kül
Çamlýca'ya Hoparlörlü Cami Projesi :)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnançlara Saygý Göstermek
Ýslam Coðrafyasýnda Kadýn Olmak
Neden Böyle Akýlsýzým? Neden Böyle Kötü Kitaplar Yazýyorum?
Dominodaki Son Taþ: Türkiye
Yugoslavya Sendromu: Türkiye'yi Yok Etmek!
Þeker Bayramý Nereden Geliyor?
Kuklalar ve Kuklacýlar
Yumurta ve Sevgi
Heykel ve Put
Gök Tanrý Dininin Yeniden Yükseliþi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.