..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. -Cervantes
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Hulki Can Duru

12 Nisan 2011
Çünkü Şifreyi Bilmiyorduk!  
“Yorgun tozlar gibi uyuya kalmışım, her yüzeye oturmuşum ben” Nietzsche

Hulki Can Duru

Yorgun tozlar gibi uyuya kalmışım Her yüzeye oturmuşum ben Aynaların üstünde Pencere camlarında Her şey benden alıyor Bana bir şey veren yok İnceldikçe inceliyorum Neredeyse gölgem gibi oldum NIETZSCHE

:BAIA:
Bu garabetlikler ve ucubelikler ülkesinde “Yazdım Roman Oldu” diye bir GSM firması kampanya başlattı. SMS uzmanı bir gencin cep telefonuyla çektiği mesajlar olay yaratan kitap olmuş ve basılmış, satılıyor!

Vah zavallılar vah ! Zavallı kim? Biziz biz! Bu sitede yazanlar. Özellikle roman yazanlar ! Çünkü yazdık roman olmadı, çizdik şiir olmadı, döktürdük bunlar ne menem öykü diye ümüğümüzü sıktılar, bağırdık bunu basmaya cesaret ister diye kovaladılar, eleştirdik edepsizliğin lüzumu yok diye üzerimize çullandılar.

Aşağılandık, küçümsendik, kovulduk, azarlandık, dövüldük, işkence gördük, öldürüldük, süprüntü kadar değersiz olduğumuzu anladık.

Oysa her şey ne kadar basitmiş. Okumaya, öğrenmeye, araştırmaya, irdelemeye, ortalığı karıştırmaya ne gerek var?

Birinci vazifemiz SMS uzmanı olmak ! Bunun daha yeni ayırdında varabildik: at bir mesaj şiir yağsın, hem de avantajlı tarifeden hem de puan kazan…

“Kimileri yazar cümle olur, kimileri yazar mektup olur, kimileri yazar şiir olur” Bu sözlerdeki o çok derin yalınlığı ve yüksek duygusallığı hala kavrayamadınız mı?

İşte o yazdı roman oldu. Siz bir halt edemediniz hala ! Akılı olun, akıllı ! Var mı bir diyeceğiniz? “Çünkü şifreyi bilmiyorduk hocam ! “ diye tepişmeyin ! Artık öğrendiniz değil mi?

.Eleştiriler & Yorumlar

:: ............
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
18 Nisan 2011
Ne gerek var kafa yormaya! Bazen kendimi salak gibi hissediyorum, yazdıklarımdan bir ot8!) olmadığını gördükçe...Emeğin yerlerde süründüğünü gördükçe, kahroluyorum.

:: Devam
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
17 Nisan 2011
Yazmaya devam Hulki Bey. Yazmaya devam..

:: Çalıştık Öğrendik Sınava Hazırız
Gönderen: Mustafa Şakarcan / , Türkiye
17 Nisan 2011
Çocuklarımız öğrendi ki: Çalışmaya pek te gerek yoktur. Bir düzenbazlık ile on yıl sonra ülkeyti yönetecek bir konuma gelinebilir. Saygılar ...

:: :)
Gönderen: Aysu / , Türkiye
14 Nisan 2011
hulki can hocam şaşurttun beni / harikasın

:: Aysu'ya...
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
14 Nisan 2011
Aysu…. ! Yazına ve özellikle “Aşkın sikindirik halleri” tümcene çok güldüm. Bu konuda aslında bir öykü yazılabilir! Ya da deneme falan…  Bir fıkra var ya: Tüm organlar tartışmaya başlamışlar en büyük hangimiz diye. Beyin en büyük benim demiş. Penis ben olmasam dünyaya gelemezdiniz demiş. Vagina ben olmasam doğamazdınız demiş. Mide ben olmasam aç kalırdınız demiş. Derken aşağılardan cırlak bir ses duyulmuş: En büyük benim hepiniz bana kulluk edeceksiniz demiş göt… Tüm organlar katılırcasına gülmüş. Sen kimsin be zurnanın son deliği pis şey demişler… Bunun üzerine göt büzüğü bir kapatmış…. Tüm sindirim ve boşaltım sistemi bloke olmuş. Barsaklar tıkanmış, mide gazdan patlamak üzere, kan zehirlenmesi başlamış, beyin çalışamaz hale gelmiş… Yalvar yakar sonunda götün en büyük olduğunu kabullenmişler…. Bizim yaşadığımız süreç de buna benziyor… :))

:: hahhahhaaa...!
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
13 Nisan 2011
Kısa ve öz. Yorum gerektirmez bir yazı. Sağlıcakla kalın.

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
12 Nisan 2011
Üstadım "şifre"yi bilmek artık, sadece kişiyi şair ya da yazar yapmıyor, aynı zamanda üniversite kazanma imkanı da veriyor. Belki de akademik kariyer imkanı da sağlıyordur.Selam ve saygılarımla.

:: can hocam
Gönderen: Aysu / , Türkiye
12 Nisan 2011
ne güzel dile getirdiniz ,reklamı izlerken ağız dolusu sövüyorum ben ,bayanlar sövmez demeyin söver :)) ne yapayım öfkemi böyle dile getiriyorum ,kapitalist düzenin ve tüketim toplumunu ne güzel anlatıyor reklam,sizler ,bizler boşuna uğraşıyoruz ,hem sizin yazdıklarınızı da kolay kolay kitap yapmaz bu dingiller,aşkın sikindirik halleri diye bir kitap yazsam başlığı böyle koysam satılır mı kitabım,ama içeriğini okusalar bir daha dönüp almazlar kitabı,demem o ki ucuz basit ,sıradanlık para ediyor bu toplumda ,istesem 20 tane şiir kitabım olurdu ,dergilerin ,şairler toplantılarının ve yayınevlerinin peşine asla düşmedim ,oysa ne güzeldir değil mi kişinin çocuğu gibi kitaplarını eline alması,aslında biz çözdük şifrelerini de onlar çözemedi bizim şifrelerimizi beyinleri de almaz zaten , almak istemez

:: Onlar da ne öyle?..
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
12 Nisan 2011
Değersiz yazar :)) Onlarda ne öyle, kafandan çıkacağım diye tepişen yüzbinlerce sayfa, milyonlarca sözcük...Şu kadar dil...Edebiyat,müzik, felsefe, teoloji, mitoloji, eskatoloji...loji...loji...loji...İnsanı daha daha insan yapan ne varsa tıkmışsın kafana, bir de söyleniyorsun şimdi. Zamanede insana ne gerek var?..Bozma işimizi, tek tip robotlar yaratıyoruz şurada...

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın gülmece (mizah) kümesinde bulunan diğer yazıları...
Deli P… ile Çılgın T…"nin Kıssadan Hisseli Sergüzeştleri
Türkiye Hristiyanbir Devlet Olsaydı...
Mangalda Kalan Kül
Çamlıca'ya Hoparlörlü Cami Projesi :)

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
İnançlara Saygı Göstermek
İslam Coğrafyasında Kadın Olmak
Neden Böyle Akılsızım? Neden Böyle Kötü Kitaplar Yazıyorum?
Dominodaki Son Taş: Türkiye
Yugoslavya Sendromu: Türkiye'yi Yok Etmek!
Şeker Bayramı Nereden Geliyor?
Kuklalar ve Kuklacılar
Yumurta ve Sevgi
Heykel ve Put
Gök Tanrı Dininin Yeniden Yükselişi

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Elsa'nın Gözleri [Şiir]
Kraliçe ve Bahçıvan - II [Şiir]
Albatros [Şiir]
Yeryüzü Rüzgarları [Şiir]
Kraliçe ve Bahçıvan [Şiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Şiir]
Malta Şahinlerine [Şiir]
Uçan Ayakkabı [Şiir]
Havanın Ölümü [Şiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Şiir]

Hulki Can Duru kimdir?

Başlıca yapıtları: Eski Kule Müziği (şiir) Geometrik Aydınlık (şiir) Havanın Fen Noktası (şiir) Tartaros Paradigması (eleştiri) Teslis Sendromu (eleştiri) Nano Kutsallık (eleştiri) Sevgili Kutlu Yaşam (öykü) Kuşku Bilinci ve Eleştiri (eleştiri)

Etkilendiği Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.