..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her gün yeniden doðmalý. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Dinsel > Yaver ARANCIOÐLU




3 Temmuz 2023
Kontrolü Býrakmak  
Ruhani Ailenin Yardýmýný Kabul Etmek

Yaver ARANCIOÐLU


Ali, hayatýnýn en zor dönemini yaþýyordu. Ýþini, sevgilisini, evini ve umudunu kaybetmiþti. Kendisine yardým edecek kimse yoktu. Ta ki bir gün parkta karþýlaþtýðý yaþlý bir adam ona hayatýný deðiþtirecek bir tavsiyede bulunana kadar. Adam, Ali’ye ruhsal ailesinden bahsetti. Onlar, Ali’nin yolculuðunu baþarýyla tamamlamasý için ona yardým etmek isteyen rehberler, yüksek benliði, üst ruhu ve diðer tüm varlýklardý. Ama Ali onlara güvenmeli ve kontrolü býrakmalýydý. Ali, bu tavsiyeyi dinleyip hayatýný mucizelerle doldurabilecek miydi? Yoksa eski alýþkanlýklarýna geri dönüp fýrsatlarý kaçýracak mýydý? Bu öykü, Ali’nin ruhsal geliþimini, manevi arayýþýný, hayatýn anlamýný ve evrenle baðlantýsýný konu alýyor. Bu öykü, size ilham verecek, umut aþýlayacak ve ruhsal bilinç kazandýracak.


:IGI:
Ali, hayatýnda hiç bu kadar zor bir durumda kalmamýþtý. Ýþini kaybetmiþ, sevgilisi tarafýndan terk edilmiþ ve borçlarý yüzünden evini de kaybetmek üzereydi. Kendisine yardým edecek kimse yoktu. Arkadaþlarý onu yalnýz býrakmýþ, ailesi ise onu sürekli eleþtirmiþti. Ali, umutsuzluk içinde kendini sokaklarda buldu.

Bir gün, bir parkta otururken, yanýna yaþlý bir adam geldi. Adam, Ali’nin yüzündeki kederi görünce, ona bir bardak çay ýsmarladý. Ali, baþta isteksiz olsa da, adamýn ýsrarý üzerine kabul etti. Adam, Ali’ye kendini tanýttý. Adý Mehmet’ti ve emekli bir öðretmendi. Ali de kýsaca kendinden bahsetti.

Mehmet, Ali’nin durumunu anlayýþla karþýladý ve ona bir tavsiyede bulundu. “Oðlum, senin hayatýn þu anda çok zor görünüyor ama aslýnda çok þanslýsýn. Çünkü senin yardýmýna koþacak bir sürü insan var. Sadece sen farkýnda deðilsin.” dedi.

Ali, bunu duyunca þaþýrdý. “Ne demek istiyorsunuz?” diye sordu.

Mehmet, gülümseyerek devam etti. “Senin rehberlerin, yüksek benliðin, üst ruhun ve diðer tüm varlýklar var. Onlar senin yolculuðunu baþarýyla tamamlaman için sana yardým etmek istiyorlar. Ama sen onlara izin vermiyorsun.”

Ali, bunlarý duyunca daha da þaþýrdý. “Rehberlerim? Yüksek benliðim? Üst ruhum? Diðer varlýklar? Bunlar ne demek?” diye sordu.

Mehmet, sabýrla açýkladý. “Bunlar senin ruhsal ailen. Seninle her zaman baðlantýda olan ve seni destekleyen varlýklar. Onlar sana her zaman yardým ediyorlar ama sen bunu fark etmiyorsun. Çünkü sen onlara güvenmiyorsun ve kontrolü býrakmýyorsun.”

Ali, bunlarý anlamaya çalýþtý ama çok zor geldi. “Peki nasýl güveneceðim ve kontrolü býrakacaðým?” diye sordu.

Mehmet, cevap verdi. “Öncelikle onlara teþekkür etmelisin. Çünkü onlar senin için çok þey yapýyorlar. Sonra onlara istediðini söylemelisin. Ne istediðini bilmelerine izin vermelisin. Sonra da onlarýn sana yardým etmesine izin vermelisin. Onlarýn sana en iyi þekilde yardým edeceklerine inanmalýsýn.”

Ali, bunlarý duyunca meraklandý. “Peki nasýl yardým edecekler?” diye sordu.

Mehmet, gülümseyerek dedi ki: “Bazen hayatýnda mucizeler olacak ve sorunlarýn kendi kendine çözülecek. Bazen insanlar sana yardým etmek için çýkacak ve onlarý tanýmadýðýný bile düþüneceksin. Bazen de iç sesini duyacak ve sana yol gösterecek.”

Ali, bunlarý duyunca heyecanlandý. “Gerçekten mi?” diye sordu.

Mehmet, baþýný salladý ve dedi ki: “Evet oðlum, gerçekten öyle. Sen yeter ki iste ve kabul et.”

Ali, bunlarý duyunca umutlandý. Belki de Mehmet haklýydý. Belki de hayatý deðiþebilirdi. Belki de yardým alabilirdi. Ali, Mehmet’e teþekkür etti ve onunla vedalaþtý. Sonra gökyüzüne baktý ve içinden rehberlerine, yüksek benliðine, üst ruhuna ve diðer varlýklara seslendi. Onlara teþekkür etti ve istediði þeyleri söyledi. Sonra da onlara güvendi ve kontrolü býraktý.

Ali, bunu yaptýktan sonra, hayatýnda bir þeylerin deðiþmeye baþladýðýný hissetti. Birkaç gün sonra, eski patronu onu aradý ve ona iþini geri vermek istediðini söyledi. Birkaç hafta sonra, sevgilisi onu aradý ve ondan özür diledi ve onunla barýþmak istediðini söyledi. Birkaç ay sonra, borçlarýný ödeyebildi ve evini kurtardý. Ali, hayatýnýn nasýl bu kadar güzelleþtiðine inanamadý. Ama bunun rehberlerinin, yüksek benliðinin, üst ruhunun ve diðer varlýklarýn yardýmýyla olduðunu biliyordu. Onlara her gün teþekkür ediyor ve onlarla baðlantýda kalýyordu.

Ali, artýk neþe, özgürlük ve yaratýcýlýk dolu bir hayat yaþýyordu.

----
Bu öykü, insanýn ruhsal ailesiyle olan iliþkisini anlatýyor. Ruhani aile, Allah’ýn emrinden olan ve insanýn gerçek özü olan ruhun yanýnda, ona yol gösteren, ilham veren ve koruyan melekler, peygamberler, evliyalar, þehitler ve salih kimseler gibi varlýklardan oluþur. Kur’an’da Allah’ýn insanlara rehberlik eden melekleri gönderdiði, bedene üflenen ruhun Allah’ýn emri olduðu ve diðer ruhani varlýklarýn da insanla iliþkili olduðu bildirilir. Bu varlýklar insanlara her zaman yardým ederler ama insanlar bunu fark etmezler. Çünkü insanlar onlara güvenmez ve kontrolü býrakmazlar. Ýnsanlar onlara teþekkür etmeli, istediklerini söylemeli ve onlarýn yardým etmesine izin vermelidirler. Böylece hayatlarý daha güzel olacaktýr.

Rehberler, genellikle insanýn hayatýna yol gösteren, ilham veren ve koruyan melekler olarak anlaþýlýr. Kur’an’da Allah’ýn insanlara rehberlik eden melekleri gönderdiði bildirilir (En’am 6/61; Nahl 16/2; Mü’min 40/15).
Yüksek benlik veya üst benlik, insanýn gerçek özü olarak tanýmlanýr. Bu öz, Allah’ýn emrinden olan ve bedene üflenen ruhtur (Ýsra 17/85).
----



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ali’nin Hikayesi: Nükleer Füzyon Reaktörü Projesi
Sihirli Kutu: Bir Hayal Kurbanýnýn Hikayesi
Atlantis'in Sýrrý - 4
Atlantis'in Sýrrý - 3
Yaratýcýlar - 1
Atlantis'in Sýrrý - 1
Atlantis'in Sýrrý - 2
Arkhe: Evrenin Sýrrý
Zeynep’in Felsefe Macerasý
Ayla’nýn Yolculuðu - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþamak Nedir? Uyanýþ ve Evrensel Bilinç Yolculuðu [Deneme]
Torpil: Türkiye’nin Nobel Ödülü Engeli [Deneme]
Asgari Ücretle Yaþamak Mümkün Mü? Türkiye’de Ýþçilerin Durumu [Eleþtiri]
Kapitalist Deðerlerin Anadolu Coðrafyasýnda Yarattýðý Erozyon [Ýnceleme]
Beslenme: Saðlýk Ýçin Bir Zorunluluk Mu Yoksa Bir Lüks Mü? [Ýnceleme]
Göçün Baðýrsak Mikroflorasý Üzerindeki Etkileri: Suriyeli Göçmenler Örneði [Bilimsel]
Biliþsel Þemalarýn Dönüþtürülmesiyle Beslenme ve Kilo Arasýndaki Ýliþkinin Ýncelenmesi [Bilimsel]


Yaver ARANCIOÐLU kimdir?

Gýda, Saðlýklý Beslenme, Felsefe ve Sosyoloji Tutkunu Bir Yazar: Yaver Arancýoðlu Merhaba, benim adým Yaver Arancýoðlu. Sizlere kendimi tanýtmadan önce, bu blogda neler bulacaðýnýzdan bahsetmek istiyorum. Saðlýklý beslenme, felsefe ve sosyoloji benim tutkularým. Bu blogda bu konularda yazdýðým öykü, inceleme ve eleþtirileri sizlerle paylaþacaðým. Bu konulara ilgi duyan veya duymak isteyen herkesi yazýlarýmý okumaya davet ediyorum. Yazmak ve okumak benim hayatýmýn vazgeçilmezleri. Yazarken kendimi ifade ediyor, okurken yeni dünyalar keþfediyorum. Yazmaya çocukluðumdan beri ilgi duyuyorum. Ýlk öykümü 10 yaþýnda yazdým. Öykü, þiir, eleþtiri, deneme… Bu türlerde yazmayý seviyorum. Çünkü her biri bana farklý bir yaratýcýlýk alaný sunuyor. Siz de bu türleri seviyor veya merak ediyorsanýz, yazdýklarým size hitap edebilir. Bir dönem bir gazetede yazarlýk yaptým. Orada edindiðim deneyimler sayesinde hem yazma becerimi geliþtirdim hem de farklý konularda bilgi sahibi oldum. Ayrýca Suriye’den Türkiye’ye baþlayan göçler ile yerinden edilmiþ insanlar üzerine Birleþmiþ Milletler Uluslararasý Göç Kuruluþu adýna çalýþma yaptým. Bu çalýþma benim için çok önemliydi. Çünkü göç eden insanlarýn yaþadýklarý zorluklarý, umutlarýný, hayal kýrýklýklarýný yakýndan gördüm ve onlara yardýmcý olmaya çalýþtým. Türkiye’nin Kars þehrinde dünyaya geldim. Ýlkokuldan liseye kadar tüm eðitimimi Ýstanbul’da aldým. Üniversite eðitimimi Tekirdað, Edirne ve Ýstanbul’da tamamladým. Ýstanbul – Sosyoloji bölümünü Yüksek Onur derecesi ile bitirdim. Evliyim ve genellikle Türkiye’de yaþýyorum. Yaklaþýk bir yýl Azerbaycan’da yaþadým. Ýnsanlar ile iletiþim kurmayý ve farklý insanlar ve kültürler ile tanýþmayý seviyorum. Ahþap yakma, taký tasarým, baðlama çalmayý seviyorum. Toplumu ve insaný ilgilendiren neredeyse tüm konulara merak duyuyorum. Bu blogda sizinle düþüncelerimi, duygularýmý, deneyimlerimi ve hayallerimi paylaþmak istiyorum. Umarým yazdýklarým sizin de ilginizi çeker ve merak uyandýrýr. Beni takip etmeye devam edin.

Etkilendiði Yazarlar:
George Orwell, Aldous Huxley, Suzanne Collins, H.G. Wells, Jules Verne


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yaver ARANCIOÐLU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.