Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb |
|
||||||||||
|
- Asena, sen çok yetenekli bir genç kýzsýn. Seninle birlikte çalýþmak isterim. - Nasýl yani? - Seninle birlikte, Atlantis’i daha iyi anlamak için bir proje yapalým. Senin kitabýnda yazdýðýn bilgileri kullanalým. Belki de yeni keþifler yapabiliriz. - Gerçekten mi? Bu harika bir fikir! - Evet, öyle. Ama bunun için bana bir þey vermen gerekiyor. - Ne vermem gerekiyor? - Atlantis’in tam olarak nerede olduðunu söylemen gerekiyor. Asena, bunu duyduðunda þaþýrdý. Profesör Smith’in niyetini anladý. O, sadece Atlantis’in yerini öðrenmek istiyordu. Ona tuzak kurmuþtu. Asena, korktu. Ama cesur davrandý: - Profesör Smith, ben size Atlantis’in yerini söyleyemem. Bu bir sýr. Babamla paylaþtýðým bir sýr. - Ama Asena, bu sýr çok önemli. Bunu bana söylersen, senin için çok iyi olur. Hem akademik hem de maddi olarak. - Hayýr, size söyleyemem. Bu benim prensibim. - Peki, o zaman zorla söyleteceðim. Profesör Smith, Asena’yý yakaladý. Onu bir odaya kilitledi. Orada ona iþkence yapmaya baþladý. Akýn ise kýzýnýn peþinden gitti. Onu laboratuvarda bulamadý. Profesör Smith’in yaptýðý kötülüðü anladý. Onu durdurmak için harekete geçti. Akýn ve Profesör Smith arasýnda büyük bir mücadele baþladý. Asena ise babasýnýn gelip onu kurtarmasýný umuyordu. Akýn, laboratuvarýn kapýsýný kýrdý. Ýçeri girdi. Profesör Smith’i gördü. Ona saldýrdý. Profesör Smith, Akýn’ý savuþturmaya çalýþtý. Ama Akýn çok güçlüydü. Onu yere serdi. Asena’nýn sesini duydu. Onu kilitli olduðu odadan çýkardý. Kýzýný kucakladý. - Baba, çok korktum! - Kýzým, ben geldim. Artýk korkmana gerek yok. - Seni çok seviyorum baba. - Ben de seni çok seviyorum kýzým. Akýn ve Asena, Profesör Smith’ten uzaklaþtýlar. Polisi aradýlar. Profesör Smith’i tutuklattýlar. Atlantis’in sýrrýný korudular. Akýn ve Asena, Amerika’da kalmaya karar verdiler. Asena, üniversiteye devam etti. Akýn ise ona yardým etti. Birlikte, yeni arkeoloji maceralarý yaþadýlar.
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Yaver ARANCIOÐLU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |