..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eşi ne iki görüş vardır, ne iki saç kılı, ne de iki tohum. -Montaigne
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - okumaca

Hatice Öztürk - okumaca
Site İçi Arama:

- OKUMACA -

-

"Oğuz Atay" Ontolojisi (hAtİcE gÖk) Yazarlar ve Yapıtlar 

“Demiryolu Hikâyecileri” öyküsünde Atay: Ama gene de ona yazmak, hep onun için yazmak, ona durmadan anlatmak, nerde olduğumu bildirmek istiyorum. Ben buradayım sevgili okuyucum, sen neredesin acaba? diyerek bizi bize çevirmek ister.

Fazıl Efendiye Tavsiyeler (Hayati Okur ERDEMOĞLU) Günlük Olaylar 

Ey necip bir milletin Fazıl Efendisi, Yolun açık olmadan önce âcizane tavsiyelerimiz olacak. Sen sanatınla milyonların gönlünde taht kurmuş bir sanatçısın. Sendeki yetenek sanatınla gündemde kalabilecek kapasitede. Gündemde kalmak için özel gayret sarf ederek, içinde bulunduğun toplumun değerleri ile çatışmana gerek yok. Sen sanatını icra et, biz seni oturarak, kalkarak, hatta koşarak bile alkışlarız.

Çok Uzun Gecelere Bölünce Hayatı (Alican Doğar) Yüzleşme 

Şimdi oturup yardım mı beklesek. Yoksa içimizdeki karanlığa dalıp bir ışık bir çıkış mı arasak?

Pollyanna (Ahmet Çaylar) Yazarlar ve Yapıtlar 

Mantığın duyguların önüne geçtiği, duygularla değil akılla hareket etmeyi öğreten mutluluk oyunu, yaşam öğretisi, tatlı limon POLLY-ANNA.

Advaita Vedanta* (Ö.c.G) Yüzleşme 

Şair çoktan sustu;ressam oldu şiirin kalemi;yarım kaldı beklenen senfoni..mağdur(e) sanık sandalyesinde buldu kendini.Kimse bir şey anlamadı.Hiç konuşmadklarımızı yazı(yorum) şimdi

Kan Lekesi (BuZ_LaLe) İronik 

sadece tek bir tanım.. ironik...

Sustum... (Alican Doğar) Yüzleşme 

Süresiz saçmalamalara eğildim, sustum… İşte ne olduysa o anda oldu.

Mavi Boncuk... (Samile İlter) Yaşam 

günümüz insanının buna gerçekten çok ihtiyacı var.

Yeşilçam ve Aşk (BİNNUR EDİSAN) Sevgi ve Aşk 

Tenlerin uyumuyla aşkın şiddeti arasında güçlü bir korelasyon var artık.

Deli Gömleğimi Giyindim, Hangi Mitinge Çağırsan Gelirim Artık (Alican Doğar) Yeraltı 

Kumdan örmüş ağları, bilinçaltı böceklerim

Öylece Çıkıp Gitmek İstedin (Alican Doğar) Yüzleşme 

Evet ağlıyordun, Ama kanamıyordun! Ya da bazen kanıyordun ama anlamıyordun.

Kamelya Çocukları, Bir İntiharın Cinayet Zanlıları... (EceM AynA(Sen git,ben toplarım kalanları...)) Yüzleşme 

Şimdi sana büyüttüğüm çocuklar yuvarlanıyor o ilk konuştuğumuz kamelyadan... Uzatıyorum, tutmuyorlar elimi... İçlerinden biri gözümün içine baka baka boşluğa bırakıyor bedenini, intihar kokan akşamlarda bir düş daha yitiriliyor sana dair... Ve sen dönene kadar sürecek bu intiharlar... Her akşam minik bir ceset uzanacak gözlerimde...

Biri Beni Tokatlasın ! (Simten K. Ataç) Türkiye 

Hayatımın uzun bir dönemini okuyarak harcadım. Harcadığım devlet tarafından da kabul edildi nihayet Çünkü Özel okullarda değil Devlet Okullarında okudum.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.