• İzEdebiyat > İnceleme > Eğitim |
41
|
|
|
|
Bu nasıl bir eğitim dir ki küçücük bir çocuğu bile madde olarak görüyor ve onu bile dolaylı olarak satışa çıkarıyor. |
|
42
|
|
|
|
şarlı refleksler ile salt at gözlüğü bakıyoruz hiç farklı açı yok |
|
43
|
|
|
|
Çok değil on beş günde bir yapılacak bu uygulama zamanla öğrencide okuma alışkanlığı oluşturacaktır.
|
|
44
|
|
|
|
İlk görünce bende şaşırdım, meğer ne kadar çok öğretmen çeşidi varmış. Boşuna değil her zaman çokluk ve çeşitlilik değer artırmıyor. Aksine değer kaybına yol açıyor... |
|
45
|
|
|
|
Hayatımızın her anında bir şeyler öğreniyoruz. Bunların sıkıcı olanlarını,gerekli olsalar bile, öğrenmiyoruz, çünkü gerekliliğinin farkında değiliz. Öğrenme bir çaba ister, beynimize kaydedilmesi gerekir, daha sonra kullanılması için. |
|
46
|
|
|
|
başı kapalı olduğu için yasa ile verilmiş okuma hakkı elinden alınan kızlarımızın bundan sonra okuma haklarına kavuşacağını ümit ediyorum. |
|
47
|
|
|
|
Defterinden kopardığı sayfaya satırlardan taşan, kurşun kaleminden sevgiyle akan, kilometrelerce uzaktan sıcak tebessümünü nasıl yazıldığını bile bilmediği ismimin üstüne koyan kardeşim bana mektup gönderdi de oturup ağladım... Ya siz? |
|
48
|
|
|
|
Güneşin dünyaya uzaklığını bilmenin halka ne faydası olabilir.Yüz üç sayısının kara kökü halk için yani bizler için faydasız ve hamallık olan bir bilgi. Elbette doğru bilgi çok önemli Bilgi güçtür,güç bilmektir o halde kim gücü istemez!Mutlaka güçlü olmalıyız.Zira kılıcın yerini kalemin aldığı asrımızda bilgisiz insanların yeri yok! |
|
49
|
|
|
|
Belli bir konuda,bir bilgi ve bilim dalında yetiştirme ve geliştirme işine “eğitim” diyoruz.Eğitim,çocukların ve gençlerin cemiyet içerisinde yerlerini almaları için mutlak gereklidir. |
|
50
|
|
|
|
Türkiye'deki eğitim modellerinin neredeyse tamamı. Avrupa ya da Amerika'nın bir ilköğretim okulundan çıkmış sistemlerdir. Oysa kendi omullarımızda varolan modelleri hiç göremedik. Afyonkarahisar'daki bir ilköğretim okulunun, özel okul kalitesini nasıl aştığını araştırdım. Üsteli bakanlık ve okul bütçesinden tek kuruş almadan. |
|
51
|
|
|
|
Sistem ne kadar iyi olursa olsun, ona inanmayan öğretmeni verimli çalıştıramaz. Öğretmen isterse sistemi çalıştırır, ama sistem insanları zorla çalıştıramıyor. O nedenle öğrenci odaklı eğitim anlayışını da, her ortamda bıkmadan usanmadan anlatmalıyız. |
|
52
|
|
|
|
“Çift rollülük” kısaca öğretmenin sınıfta tekken iki kişi konuşuyormuş gibi yapmasıdır. |
|
53
|
|
|
|
Van’ da öğrenim merkezinde gönüllü ablalık yapıyorum ben de. Gerçekten çocuklarla paylaşımlarımız çok güzel oluyor. Etkinlik bittikten sonra oturup sizinle on dakika daha sohbet etmek istiyorlar. Her etkinlik bitiminde şiir okumamı istiyorlar benden. Bazen de şarkı söylüyorm. Kiminin babası şehir dışında çalışıyor, kiminin çok güzel hayalleri var. Çeşit çeşit çocuk.:)
|
|
54
|
|
|
|
Boshwell;“Efendim,bir çocuğunuz olsaydı ona ne öğretirdiniz?”diye sordu.Dr.Johnson şöyle cevap verdi;“Onların iyi bir eğitimden geçmeleri için ekmek ve su ile yaşamayı göze alırdım.Ama öğrenmekten zevk almadıkları ve öğrenmelerine gerek bulunmayan şeyleri de kafalarına sokmaya çalışarak onların istikballerini tehlikeye sokmaya kalkışmadım.Kızlarınıza gezegenlerinizin çaplarını öğretirseniz ve onlar da bunun için sizinle bir arada bulunmaktan zevk duymazlarsa,hayret etmeye hakkınız olur mu?”
|
|
55
|
|
|
|
Esasen bu raporda değinilen sorunlar elbette yalnızca adı geçen ile özel sorunlar olmadığını her okur kendi bölgesinde yaşadıklarına bakarak kolayca anlayabilir.
|
|
56
|
|
|
|
Gençlerden mi bahsetmeli yoksa... |
|
57
|
|
|
|
“Klasik anlamda yönetimin temel görevi insanları ortak amaç değerler etrafında birleştirerek performansını yükseltmek ve yeterli hale getirmektir. |
|