..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Kültür Çatýþmalarý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýstanbul’u Düþünmek
Yûþa Irmak
Deneme > Ýstanbul

Her zamanki gibi bugün de sabaha kadar uyuyamadým. Ýstanbul’a ne olduysa soðuk hava dalgasý geri geldi. Her yer buz kesmiþ olmasýna raðmen Ýstanbul uyumaya devam ediyor mýþýl mýþýl… Beylikdüzü’nden, Avcýlar’a oradan Adalar’a kadar uzanan bir görüntü var ama benim için Ýstanbul, içime her zaman sýðacak türde büyük bir þehir zaten. Bugün 30 milyon nüfusa da ulaþsa bu fikrimi asla deðiþtirmez. Bu þehir ne kadar bozulursa bozulsun, bana karþý yabancý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
21 
 Vefatýnýn 33. Yýlýnda Cemil Meriç Üzerine Hatýrladýklarýmýz  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Cemal Meriç Hakkýnda bir inceleme...
22 
 Aydili Sanat Dergisi'nin 16. Sayýsý Yayýnlandý...  (KERÝM ÖZBEKLER)

Suat Özdemir'in sahibi olduðu Aydili Sanat Dergisi'nin Aralýk 2015 tarihli 16. sayýsý yayýnlandý, iç sahifeleri 3.hamur kaðýt olan ve edebiyatla ilgilenenlere ücretsiz olarak gönderilen 42 sahifelik Aydili Sanat Dergisi'nin bu sayýsýnda aþaðýda isimleri belirtilen yazar ve þairler karþýlarýndaki baþlýklarý kullanarak bu sayýda yer almýþlar.
23 
 Kore Þehitleri Anýtý  (kemal düz)

insanlýk ideali uðruna kore’de savaþan kahraman mehmetçiðin mukaddes hatýrasýna yaptýrýlan iskenderun kore þehitleri anýtý’nýn bulunduðu parkýn adý; halk arasýnda kore þehitleri parký olarak anýlmaktadýr. parkta bulunan, anýtýn ön yüzünde 1950-53 yýllarý arasýnda kore’de þehit olan, 770 þehitin; rütbesi, adý soyadý, baba adý, askerlik þubesi, ve þahadet tarihleri kayýtlýdýr.
24 
 Türk Musýkisinin büyük isimlerinden Cinuçen Tanrýkorur' un besteciliðine dair bir inceleme  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Kýymetli üstâdýmýzýn kullandýðý formlara gelince, sözlü bestelerinin büyük çoðunluðunu þarký formunda yapmýþtýr. Bunun yanýnda,klâsik musýkimizin Kâr, Beste, Aðýr ve Yürük Semai ile, Kâr-ý Nâtýk, Mersiye, Gazel, Mevlevî Ayini, Ýlâhi gibi formlarýný da oldukça fazla eser üretmiþtir. Hatta bestelerinde türkü formunu dahi kullanmýþ ve bunlarda da çoðunlukla Hüseyni makamýný kullanmýþtýr.
25 
 Türk Mûsýkîsi" Nin Öðretim ve Yayýn Yasaklarýnýn Arap Filmlerindeki Müziklerin Müziðimizin Arabeskleþmesindeki Etkileri  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Geleneksel Türk Mûsýkîsine 1930' lu yýllarda getirilen öðretim ve yayýn yasaklarýnýn müziðimiz üzerindeki olumsuz etkileri ve arabeskleþme...
26 
 3. Dünya Savaþýnda Ýraný'ý Anlamak!  (Muhammed CAN)

Araplar, islam hakimiyeti adý altýnda yüzyýllar boyu ayný dinden olan kardeþlerin kanýný akýtmayý, iktidar olmak uðruna ihmal etmezken, dýþtan gelen akýmlara karþý varlýðýný saðlam temellere dayandýrarak gösteremediler.
27 
 Encümen-i Daniþ  (kemal düz)

dini ve milliyeti ne olursa olsun kendilerine katýlmak ve iþbirliði yapmak isteyen herkesi kabul eden bu topluluk 19. yüzyýlda türkler’le rumlar arasýnda edebi ve bilimsel iliþkilerin geliþtirilmesinde önemli rol oynamýþtýr
28 
 Bedava Kitap Ýster Misiniz?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kitabý isteyen arkadaþlarýn ofh1952@gmail.com adresime ad-soyad ve adreslerini göndermelerini rica ederim.
29 
 Rumlar da "Soykýrým" Sýrasýnda  (Orhan TURAN)

Ermeniler'den sonra "Pontuslu Rumlar" da soykýrým iddialarýyla uluslar arasý kamuoyunun önüne çýktý. Atatürk'ün Samsun'a aylak bastýðý 19 Mayýs'ý "Soykýrým Günü" ilan eden Pontuslu Rumlarýn, 1967'den itibaren Karadeniz'den ABD'ye 12 bin Türk'ü taþýdýðý ortaya çýktý.
30 
 Hacýahmetli Köyü: Körfezde Bir Güzel  (kemal düz)

hacýahmetli, iskenderun’un güneybatýsýnda nur daðlarýndan doðup, antik arsuz kentinde denize dökülen, doðal bir su yolu olan çayýn, içinden geçtiði köyün adýdýr.
31 
 Þükrü Kanadlý Kýþlasý  (kemal düz)

iskenderun sahilinde, denize oldukça yakýn, denizin çýrpýntýsý ile kara esintisinin buluþtuðu alanda bulunur. kýþlada bulunan muhteþem türk bayraðý her zaman akdeniz’in dalgalý sularýna eþlik eder. bahar aylarýnda ve yaz mevsiminde kýþla ile deniz arasýnda parkta Ýskenderunlular akþamlar
32 
 Cem Vakfý Alevi Kurumu Mu?  (Cemal Zöngür)

Alevilikle ilgili henüz Türkiye Cumhuriyeti`nde Anayasal ve yasal herhangi bir deðiþiklik yapýlmadýðý halde, sadece Vakýf ve Dernekler Kanununa dayanýlarak yürütülen tüm faaliyetlerin, Anayasal güvencesi olmadýðýný herkesin bilinmesi gerekir.
33 
 Yitik Kent Myriandos  (kemal düz)

ksenophan, onbinlerin dönüþü(anabasis)’nde (m.ö.421) pers prensi kyros’un ordusuyla seferini anlatýr. zamanýn bu en güçlü ordusu, myriandos þehrinde yedi gün kalýr. anabasis’te (s.26’) ksenophan þöyle baþlar cümlesine: ”kyros ordan, suriye içinde beþ fersenk ilerleyip(yaklaþýk 5.5 km) fenikelilerin oturduðu kýyý þehri myriandos’a vardý...
34 
 Yýllar Sonra Srebrenica'yý Yeniden Anmak Ýçin  (Ahmet Melih Karauðuz)

Dünya varoluþundan bu yana üzerindeki en büyük kýyýmý izliyordu. Vicdanýn el vermeyeceði görüntüler yayýlýyordu. Barýþ güçlerine(!) raðmen Sýrp komutan Ratko Mladiç'in komutasýndaki ordu gözünü bile kýrpmadan binlerce insaný kurþuna dizdi. Yýllar geçti ama Bosna halký o katliamý unutmadý. Sadece Bosna halký da deðil diðer ülkeler de o katliamý unutmadý. Çünkü unutulabilecek bir katliam deðildi.
35 
 Ýsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazýlan Þiirler"  (Abdullah Çaðrý ELGÜN)

(2007) teziyle Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde Tuðba GÖNEL’in (2008) deðiþik yönleriyle hayatý ve eserleri “TEZ” konusu yapýldý. ÜNOSKO Millî Kültür Komisyonu üyesi olarak çalýþan Azerbaycan’ýn baþkenti Bakü’de bulunan Üniversitelerce iki ayrý “Fahri Doktora”, bir fahri Profesörlük payesi alan ve Güinnes Rekorlar Kitabýna Baþvuru çalýþmalarýný sürdüren KAYACAN’ýn, Burdur merkez ve Tefenni ilçesinde Belediye Meclisleri kararlarýyla adý Burdur’da bir caddeye Tefenni Ýlçesi ve Ece köyünde birer sokaða verildi. Burdur’da Ýl Halk Kütüphanesinde bir salona “ÝSA KAYACAN OKUMA SALONU” levhasý asýldý.
36 
 Bu Gün "" Baþörtüsü "" Konusunda Yaþananlar, Yýllar Öncesinde "" Türk Musýkîsi" Nde Aynen Yaþanmýþtý.  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Türkiye' nin siyasi, sosyal, kültürel yasaklarý içinde musýkinin yeri...
37 
 Amerika ve Cinsel Kaos!..  (Þafak Karadeniz*)

Kadýn ve erkek kimlikleri konusunda amerikan sosyal ikliminde ‘unisex’ bir yaklaþým hissedilir.. Yani Türk toplumunda kadýn erkek iliþkilerinde ‘maskülen domination’ yani ‘adam’ kültürünün ve raconunun kadýn erkek her k
38 
 Arapahmet Kültür Evi  (Hakan Yozcu)

Kültür sayesinde bu gün bizler, geçmiþimiz hakkýnda bilgiler ediniyoruz. Her bir kültür mirasý, atalarýmýz hakkýnda bize bir bilgi kaynaðý oluþturuyor. Geliþmekte olan ülkeler, kültüre çok büyük önem vermektedir. Kültüre önem vermek, modernliðin, geliþmenin ve büyümenin bir göstergesidir.
39 
 Ýspanya Bir Baþka Avrupa  (ESRA BAYKAL)

Ýspanya'nýn içinde barýndýrdýðý çokkültürlü yaþamýn ülkenin avrupalý sayýlmamasýndaki etkilerini anlatan, ve ayný adlý kitaptan yapýlan alýntýlar...
40 
 300. Ölüm Yýldönümünde "" Öz Musýkîmizin Pîr" Ýni "" Hatýrlamak …  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Geleneksel Musýkîmizin büyük bestekârý ITRÎ' yi tanýtan bir yazý...




son eklenenler
Kendini Bilmek
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Yozcularýn Kökeni ve Çangaza Köyü
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Harflerin Ýzinde Bir Yazar: Fatin Hazinedar
kemal düz
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Ýskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluðu
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Kitapla Ýlgili Üzücü Bir Aným
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Cem Vakfý Alevi Kurumu Mu?
Cemal Zöngür
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Kýrk Yýl Sonra Özgür Olacaktým
Emine Piþiren
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Gurbette Aybastýlý Olmak
kemal düz
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Malatya Belediyesine Teþekkür
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Ýskenderun Caddeleri
kemal düz
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Arapahmet Kültür Evi
Hakan Yozcu
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Canik Güzeli: Perþembe Yaylasý
kemal düz
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý
Kadýköy Belediyesi'ne Teþekkür
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ýnceleme > Kültür Çatýþmalarý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.