..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kış sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uğramadan geçmiyor. -Hal Borland
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Fantastik Roman
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Ölümünün 16. Yılında Türkülerin Efendisi Erkan Ocaklı
M.NİHAT MALKOÇ
Deneme > Yaşam

M. NİHAT MALKOÇ Bundan 16 sene evvel büyük bir ses olan Erkan Ocaklı aramızdan ayrılmıştı. Türkülerini gönül heybesine doldurup genç denebilecek bir yaşta(59) bilinen meçhule yol almıştı. Karadeniz’in müzik üstadı, Karadenizlinin yürek sesi, gençliğimizi türküleriyle geçirdiğimiz Erkan Ocaklı "Ağla gozlerum ağla/Ben da ağlayacağum/Senun acilaruna nasil dayanacağum” diyordu bir güzel türküsünde. O ölünce Karadeniz türkülerini de yetim bırak

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman
81 
 Aydınlık2  (osman demircan)

Altın Yol ile tanışmam böyle başlamıştı. Aklımın ucundan yolun bir yerinde teyzeyle karşılaşacağım geçmemişti. Her şeyi akılla izah edenlere bundan dolayı şaşıyordum. Çünkü hayatta akla hayale gelmeyen o kadar çok şey yaşıyorduk ki.
82 
 Üçüncü Tür (Bölüm - 1)  (Umut Salih Tiryakioğlu)

Yine o kabus… Kendini yeniden bulutların ortasında, aynı dağın keskin kayalıklarına tutunmuş olarak bulmuştu. Parmak uçlarında durabilecek kadar ince bir kütle vardı ayakları altında. Düşmemek için kayalıklara yapışmak zorunda kalıyordu. En küçük bir hareketinde, zeminin, ayakları altından kayıp gideceği malumdu. Aynı sert esen rüzgar, aynı soğuk, aynı korku… Ve aynı çağrı: ‘Yüksel!’. Sürekli “Yüksel!” diye haykıran o ses…
83 
 4. Bölüm  (Tuğçe Çakır)

''Sen gittiğinde kahrolurum,boğulurum ama acımı hissettirmem bizzat kendim olarak sana.Sana zarar veremem. Her tarafı ağaçlarla çiçeklerle dolu olan bu bahçede hapsolduğumda sorarım bedelini onlara. Tayfunla esen ağacın sallanan yapraklarında bulursun sesimi.Kaçmak zorunda kalırsam çıkaramadığım çığlıklarımı duyarsın tepelerdeki uluyan kurtlarda.Denizin rahatsız edici dalgalarında.Bir buket değil,binlerce çiçeğin olduğu kırları yakıştırabilirim ancak sana. Orada istediğin kadar çiçek olur.Biz aralarında kaybolurcasına bütün gün birbirimize bakarız. Sonsuza kadar beraber olmak istediğimi bir tehtit olarak gösterme bana.Bunu diyorum işte sana dedi DOĞA.
84 
 Test Yazı 123  (Test Üyelik)

Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı.
85 
 Bir Yabancının Dönüşü  (Fırat Ayhan)

Reenkarnasyonu vücdunuzun her santimetrekaresinde hissedecek, bambaşka bir dünyaya yelken açacaksınız... İkinci bir hayatın izleri belirirken bedeninde ona yabancı bir kişiliğin yıllar sonra geri dönüşündeki gizemdi onu şaşırtan... O yabancı geri döndü...Dönerken de Tüm ırkçılara Mevlanalı bir mesaj getirmişti...Bu gizemli görev keşfedilmeli..
86 
 Kil Tabletten Beyaz Perdeye  (Feridun)

"Gişe rekorları kıran filmleri, bunların öykülerini, Harry Potter’ın maceralarını, yüzüklerin enteresan yolculuklarını ve yazarlarının yaşamlarını gözden geçirecek olursak, ortak bir nokta gözümüze çarpar."
87 
 Mağaranın Kamburu P - Kitap Yayınlarından Çıktı  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*İlk baskısı geçen sene yapılan Mağaranın Kamburu’nun 2. Baskısı P-Kitap tarafından yayımlandı. *Çok sayıda olumlu eleştiri alan eser, yeni bir kapak ve dizgi ile okurların karşısına çıkıyor. *Eserde felsefî ögeler ağır basarken, heyecan verici sahneler de yer almaktadır.
88 
 Gelecekten Dönüş... Giriş  (Esin Yardımlı)

Her gün bir önceki gün için gelecektir... Yani 2854 de şimdi için yarın olabilir.
89 
 Ters Akan Irmak  (Etem Levent Bakaç)

43 yaşında olan avukat Nesrin hafta sonunu yıllardır görmediği arkadaşıyla geçirmek üzere Sinop'a doğru yola koyulur. Hafta sonunun tam bir kabus haline geleceğini, gerçek ile hayallerin içinden çıkamayacağını henüz bilmemektedir.
90 
 Usta Bir Kalemden Mağaranın Kamburu Eleştirisi  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Romanı okuyup bitirdikten sonra şöyle bir düşündüm. Eserdeki mağara bir bakıma dünya, bir bakıma da insanın kendisidir. Kat kat aşağılara inerek kötülüklere gark olması, Kur’anı Kerim’in ifadesiyle “esfeli safilin” olması kişinin kendi elindedir. Yazarın, büyücünün ağzından söylettiği gibi; “Karanlık da ışık da insanın ruhundadır” (s. 13); “Akıl hep iyi, güzel, doğru ve yararlı olanı bulmaz; bunların tersi de aklın ürünüdür” (s. 48)...
91 
 Tılsımlı Boker - 1  (Uğur Can Dalga)

Bufmero Buftaranın yanına sokuldu ve onu Boker oynamaya davet etti. İki parmağının arasına sıkıştırdığı kadehin içinde ne olduğu bardak ağaç kovuğuna ulaşıp da tuzla buz olduğunda anlaşıldı. Yarım kadeh Bufın özütü... Hani şu kaktüsvari bitki... Dilde bıraktığı tad için nice bufalolar yakılır, bir kadeh fazla Bufın içmek için başbufalonun hazlı hizmetkârlarının tırnakları aşkla törpülenir.
92 
 Onuncu Enerji  (Selin Arslanoğulları)

Zoe'nin hikayesi devam ediyor
93 
 Tanrı'yı Ağlatan Fahişe (5. Bölüm)  (Tonyy Wiseman Wondredal)

Ne mutlu suçsuz bakire dostları unutulan dünyada dünyanın unuttuğu...
94 
 Mawera Hanı  (ergin)

Kafile hayli çetin bir yolculuk yapmaktadır. Hamrawat Nehrinin ulu kollarından birinin kenarına inşa edilmiş eski bir handa, Avar diyarına yapacakları 10 günlük uzun yolculuk öncesi son bir kez dinlenmek amacıyla dururlar. Yazı grubumuzun o gece handa geçirdikleri keyifli satleri konu alıyor.
95 
 Bugün Bütün Tabutlar Sahipli 3. Bölüm  (kuzey darıcı ...)

Artık karşıdan geçerken sağa sola bakmıyorum , yanlış anlama ölümüme susadığım için değil, sağa sola bakmıyorum insanlara bakıyorum, onlar durunca duruyor , geçerlerken geçiyorum, rahat geldiği için değil , böyle alıştım
96 
 Tanrı'yı Ağlatan Fahişe (2. Bölüm)  (Tonyy Wiseman Wondredal)

Ne mutludur suçsuz bakire dostları unutulan dünyada dünyanın unuttuğu...
97 
 Bugün Bütün Tabutlar Sahipli 1. Bölüm  (kuzey darıcı ...)

sanırım çoğalmasının vakti gelmişti hücrelerinin , anlaşılamadığı sürede huzursuz olmasa da yinede yanına tanıdık birilerini bekledi piyerin hikayesi ... sadece piyer e mi mal ettik bunu ?
98 
 Od / Aşk, Ateş Demekti  (Ercan Körpe)

Kutsal dağlara sırtını yaslayan şine usu obasının kutlu gecesinde ansızın batıdan çıkagelen gözleri dönmüş istilacı mahlûkatın saldırısıyla başlayan soluksuz bir var olma mücadelesi. Denizler hâkimi dost talaylara bir an önce ulaşmaktan başka seçenekleri olmayan ve zamanı geride bırakmak zorunda kalan bir ekip. Yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide tehlikelere meydan okuyan kahramanlar veya kahraman görünenler. Destanlarımız, Anadolu mitolojileri ve şamanizmden beslenen, bugüne kadar hiç denenmemiş bir roman “OD”. İÇİNDEKİLER: Şamanizm ile Yoğrulmuş Doğala Özdeş Fantastik Kurgu, % 100 Katkısız ve Katıksız Aşk, İntikam, Dostluk, Kin, Özveri, İhanet, Sadakat, Tutku, Hırs ve Diğerleri BAZI ROMAN KARAKTERLERİNİN YORUMLARI: “Hayatımın en korkunç anlarını yaşadım, özellikle o ölümcül tercih anı adeta beynime kazındı…” Kamkagan “Ayrılığın ve kaybedilenlerin ıstırabını yüreğim taşımaz oldu…” Sagu “Kadınlara karşı ezberim bozuldu…” Salur Kazan “Asıl büyücü o, yazarın kendisi…” Bilge Ak Kübek
99 
 Tanrı'yı Ağlatan Fahişe (1. Bölüm)  (Tonyy Wiseman Wondredal)

Ne mutludur suçsuz bakire dostları unutulan dünyada dünyanın unuttuğu...
100 
 Ufuktaki Şehir III. Bölüm  (Burak 'Finrod' Mollamehmetoğlu)

O'dorklar geliyordu. Akın akın... Duraksamadan.

son eklenenler

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.