• İzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman |
81
|
|
|
|
Altın Yol ile tanışmam böyle başlamıştı. Aklımın ucundan yolun bir yerinde teyzeyle karşılaşacağım geçmemişti. Her şeyi akılla izah edenlere bundan dolayı şaşıyordum. Çünkü hayatta akla hayale gelmeyen o kadar çok şey yaşıyorduk ki. |
|
82
|
|
|
|
Yine o kabus… Kendini yeniden bulutların ortasında, aynı dağın keskin kayalıklarına tutunmuş olarak bulmuştu. Parmak uçlarında durabilecek kadar ince bir kütle vardı ayakları altında. Düşmemek için kayalıklara yapışmak zorunda kalıyordu. En küçük bir hareketinde, zeminin, ayakları altından kayıp gideceği malumdu. Aynı sert esen rüzgar, aynı soğuk, aynı korku… Ve aynı çağrı: ‘Yüksel!’. Sürekli “Yüksel!” diye haykıran o ses… |
|
83
|
|
|
|
''Sen gittiğinde kahrolurum,boğulurum ama acımı hissettirmem bizzat kendim olarak sana.Sana zarar veremem.
Her tarafı ağaçlarla çiçeklerle dolu olan bu bahçede hapsolduğumda sorarım bedelini onlara.
Tayfunla esen ağacın sallanan yapraklarında bulursun sesimi.Kaçmak zorunda kalırsam çıkaramadığım çığlıklarımı duyarsın tepelerdeki uluyan kurtlarda.Denizin rahatsız edici dalgalarında.Bir buket değil,binlerce çiçeğin olduğu kırları yakıştırabilirim ancak sana.
Orada istediğin kadar çiçek olur.Biz aralarında kaybolurcasına bütün gün birbirimize bakarız.
Sonsuza kadar beraber olmak istediğimi bir tehtit olarak gösterme bana.Bunu diyorum işte sana dedi DOĞA. |
|
84
|
|
|
|
Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. Bu yazının tanıtım yazısı. Test amaçlı giriş yapıldı. |
|
85
|
|
|
|
Reenkarnasyonu vücdunuzun her santimetrekaresinde hissedecek, bambaşka bir dünyaya yelken açacaksınız...
İkinci bir hayatın izleri belirirken bedeninde ona yabancı bir kişiliğin yıllar sonra geri dönüşündeki gizemdi onu şaşırtan...
O yabancı geri döndü...Dönerken de Tüm ırkçılara Mevlanalı bir mesaj getirmişti...Bu gizemli görev keşfedilmeli.. |
|
86
|
|
|
|
"Gişe rekorları kıran filmleri, bunların öykülerini, Harry Potter’ın maceralarını, yüzüklerin enteresan yolculuklarını ve yazarlarının yaşamlarını gözden geçirecek olursak, ortak bir nokta gözümüze çarpar." |
|
87
|
|
|
|
*İlk baskısı geçen sene yapılan Mağaranın Kamburu’nun 2. Baskısı P-Kitap tarafından yayımlandı.
*Çok sayıda olumlu eleştiri alan eser, yeni bir kapak ve dizgi ile okurların karşısına çıkıyor. *Eserde felsefî ögeler ağır basarken, heyecan verici sahneler de yer almaktadır. |
|
88
|
|
|
|
Her gün bir önceki gün için gelecektir... Yani 2854 de şimdi için yarın olabilir. |
|
89
|
|
|
|
43 yaşında olan avukat Nesrin hafta sonunu yıllardır görmediği arkadaşıyla geçirmek üzere Sinop'a doğru yola koyulur. Hafta sonunun tam bir kabus haline geleceğini, gerçek ile hayallerin içinden çıkamayacağını henüz bilmemektedir. |
|
90
|
|
|
|
Romanı okuyup bitirdikten sonra şöyle bir düşündüm. Eserdeki mağara bir bakıma dünya, bir bakıma da insanın kendisidir. Kat kat aşağılara inerek kötülüklere gark olması, Kur’anı Kerim’in ifadesiyle “esfeli safilin” olması kişinin kendi elindedir. Yazarın, büyücünün ağzından söylettiği gibi; “Karanlık da ışık da insanın ruhundadır” (s. 13); “Akıl hep iyi, güzel, doğru ve yararlı olanı bulmaz; bunların tersi de aklın ürünüdür” (s. 48)... |
|
91
|
|
|
|
Bufmero Buftaranın yanına sokuldu ve onu Boker oynamaya davet etti. İki parmağının arasına sıkıştırdığı kadehin içinde ne olduğu bardak ağaç kovuğuna ulaşıp da tuzla buz olduğunda anlaşıldı.
Yarım kadeh Bufın özütü...
Hani şu kaktüsvari bitki... Dilde bıraktığı tad için nice bufalolar yakılır, bir kadeh fazla Bufın içmek için başbufalonun hazlı hizmetkârlarının tırnakları aşkla törpülenir. |
|
92
|
|
|
|
Zoe'nin hikayesi devam ediyor |
|
93
|
|
|
|
Ne mutlu suçsuz bakire dostları
unutulan dünyada dünyanın unuttuğu... |
|
94
|
|
|
|
Kafile hayli çetin bir yolculuk yapmaktadır. Hamrawat Nehrinin ulu kollarından birinin kenarına inşa edilmiş eski bir handa, Avar diyarına yapacakları 10 günlük uzun yolculuk öncesi son bir kez dinlenmek amacıyla dururlar. Yazı grubumuzun o gece handa geçirdikleri keyifli satleri konu alıyor. |
|
95
|
|
|
|
Artık karşıdan geçerken sağa sola bakmıyorum , yanlış anlama ölümüme susadığım için değil, sağa sola bakmıyorum insanlara bakıyorum, onlar durunca duruyor , geçerlerken geçiyorum, rahat geldiği için değil , böyle alıştım |
|
96
|
|
|
|
Ne mutludur suçsuz bakire dostları
|
97
|
|
|
|
sanırım çoğalmasının vakti gelmişti hücrelerinin ,
anlaşılamadığı sürede huzursuz olmasa da yinede yanına tanıdık birilerini bekledi piyerin hikayesi ...
sadece piyer e mi mal ettik bunu ? |
|
98
|
|
|
|
Kutsal dağlara sırtını yaslayan şine usu obasının kutlu gecesinde ansızın batıdan çıkagelen gözleri dönmüş istilacı mahlûkatın saldırısıyla başlayan soluksuz bir var olma mücadelesi. Denizler hâkimi dost talaylara bir an önce ulaşmaktan başka seçenekleri olmayan ve zamanı geride bırakmak zorunda kalan bir ekip. Yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide tehlikelere meydan okuyan kahramanlar veya kahraman görünenler. Destanlarımız, Anadolu mitolojileri ve şamanizmden beslenen, bugüne kadar hiç denenmemiş bir roman “OD”.
İÇİNDEKİLER: Şamanizm ile Yoğrulmuş Doğala Özdeş Fantastik Kurgu, % 100 Katkısız ve Katıksız Aşk, İntikam, Dostluk, Kin, Özveri, İhanet, Sadakat, Tutku, Hırs ve Diğerleri
BAZI ROMAN KARAKTERLERİNİN YORUMLARI:
“Hayatımın en korkunç anlarını yaşadım, özellikle o ölümcül tercih anı adeta beynime kazındı…” Kamkagan
“Ayrılığın ve kaybedilenlerin ıstırabını yüreğim taşımaz oldu…” Sagu
“Kadınlara karşı ezberim bozuldu…” Salur Kazan
“Asıl büyücü o, yazarın kendisi…” Bilge Ak Kübek
|
|
99
|
|
|
|
Ne mutludur suçsuz bakire dostları