• ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman |
81
|
|
|
|
Romaný okuyup bitirdikten sonra þöyle bir düþündüm. Eserdeki maðara bir bakýma dünya, bir bakýma da insanýn kendisidir. Kat kat aþaðýlara inerek kötülüklere gark olmasý, Kur’aný Kerim’in ifadesiyle “esfeli safilin” olmasý kiþinin kendi elindedir. Yazarýn, büyücünün aðzýndan söylettiði gibi; “Karanlýk da ýþýk da insanýn ruhundadýr” (s. 13); “Akýl hep iyi, güzel, doðru ve yararlý olaný bulmaz; bunlarýn tersi de aklýn ürünüdür” (s. 48)... |
|
82
|
|
|
|
Zoe'nin hikayesi devam ediyor |
|
83
|
|
|
|
Arkadaþý da boþ durmuyor çorbada benim de tuzum olsun babýnda onun için bir yumruk darbesi lütfunda bulunmaktan kaçýnmýyordu zira bu konuda kendisi bazen çok cömert olabiliyordu. |
|
84
|
|
|
|
Kafile hayli çetin bir yolculuk yapmaktadýr. Hamrawat Nehrinin ulu kollarýndan birinin kenarýna inþa edilmiþ eski bir handa, Avar diyarýna yapacaklarý 10 günlük uzun yolculuk öncesi son bir kez dinlenmek amacýyla dururlar. Yazý grubumuzun o gece handa geçirdikleri keyifli satleri konu alýyor. |
|
85
|
|
|
|
Ne mutludur suçsuz bakire dostlarý
unutulan dünyada dünyanýn unuttuðu... |
|
86
|
|
|
|
Kutsal daðlara sýrtýný yaslayan þine usu obasýnýn kutlu gecesinde ansýzýn batýdan çýkagelen gözleri dönmüþ istilacý mahlûkatýn saldýrýsýyla baþlayan soluksuz bir var olma mücadelesi. Denizler hâkimi dost talaylara bir an önce ulaþmaktan baþka seçenekleri olmayan ve zamaný geride býrakmak zorunda kalan bir ekip. Yaþamla ölüm arasýndaki ince çizgide tehlikelere meydan okuyan kahramanlar veya kahraman görünenler. Destanlarýmýz, Anadolu mitolojileri ve þamanizmden beslenen, bugüne kadar hiç denenmemiþ bir roman “OD”.
ÝÇÝNDEKÝLER: Þamanizm ile Yoðrulmuþ Doðala Özdeþ Fantastik Kurgu, % 100 Katkýsýz ve Katýksýz Aþk, Ýntikam, Dostluk, Kin, Özveri, Ýhanet, Sadakat, Tutku, Hýrs ve Diðerleri
BAZI ROMAN KARAKTERLERÝNÝN YORUMLARI:
“Hayatýmýn en korkunç anlarýný yaþadým, özellikle o ölümcül tercih aný adeta beynime kazýndý…” Kamkagan
“Ayrýlýðýn ve kaybedilenlerin ýstýrabýný yüreðim taþýmaz oldu…” Sagu
“Kadýnlara karþý ezberim bozuldu…” Salur Kazan
“Asýl büyücü o, yazarýn kendisi…” Bilge Ak Kübek
|
|
87
|
|
|
|
Artýk karþýdan geçerken saða sola bakmýyorum , yanlýþ anlama ölümüme susadýðým için deðil, saða sola bakmýyorum insanlara bakýyorum, onlar durunca duruyor , geçerlerken geçiyorum, rahat geldiði için deðil , böyle alýþtým |
|
88
|
|
|
|
|
89
|
|
|
|
sanýrým çoðalmasýnýn vakti gelmiþti hücrelerinin ,
anlaþýlamadýðý sürede huzursuz olmasa da yinede yanýna tanýdýk birilerini bekledi piyerin hikayesi ...
sadece piyer e mi mal ettik bunu ? |
|
90
|
|
|
|
O'dorklar geliyordu.
Akýn akýn... Duraksamadan. |
|
91
|
|
|
|
dikkat tüm olaylar kozayla ilintilidir |
|
92
|
|
|
|
Unutulan dünyada dünyanýn unuttuðu |
|
93
|
|
|
|
...Öncelikle uzundu… Upuzun. Simmu’nun baktýðý yerden boyu adeta göðe deðin yükseliyordu... |
|
94
|
|
|
|
Ýçerideyken tanýþmýþtý Halil aða ile.Tam bir mafya babasýydý.Onlarca kere hapiste yatýp çýkmýþ bir toplum düþmanýydý.Ona sahte bir yakýnlýk göstermiþ, biraz da yardým etmiþti ama kaypak bir adamdý aslýnda.Halil aða erken çýkmýþtý hapisten çýkarken d |
|
95
|
|
|
|
"Mevsimsiz ortaya çýkan bir sis tarafýndan bu askerlerin tümü yutuldu. Bu sis güneþ ýþýnlarýný çok güçlü bir þekilde yansýtýyordu. Topçulara hedef gösteren askerlerin gözleri kamaþtý. Hedef bilgisi gelmediði için, top ateþi bir süre kesildi. Sisin yuttuðu askerleri daha sonra ne gören , ne de duyan oldu." |
|
96
|
|
|
|
Yazmakta olduðum romandan bir alýntýdýr. Keyfili okumalar. |
|
97
|
|
|
|
Bu dünyanýn kokuþmuþ düzeninden kaçýp kurtulmak amacýyla yarattýðým bir ütopyadan küçük bir kesit... |
|
98
|
|
|
|
|
99
|
|
|
|
Koþarken aðlamak zordur... |
|
100
|
|
|
|
Tufan Öncesi Genel Ýlen Tarihi [ Burda Güden Olarak Anýlacaktýr.]
Kýsým 36
Samas'tan Önce 1250-1000 Arasý
Tiribu'dan Sonra 5000-5250 Arasý
Lamar Zamaný Ýle 30. VE 40. Noktalar
Bu Yazýda Saygýn Kiþi Berku'nun Onayý Alýnmamýþtýr.
Anlatýcý Çýnsöz'ün Dilinden Kayda Geçirilmiþtir.
Samin Kiran'ýn Yolculuða çýkýþ sebeplerini anlatýr. |
|