..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Yûþa Irmak




12 Temmuz 2021
Teknik Yaklaþýmý Kullanamayan Erkeklere Ýthafen…  
Yûþa Irmak
Taþrayý çok fazla bilmiyorum lakin Ýstanbul’da özellikle teknik konularda eðitim almýþ birçok arkadaþ, eðitim alýp öðrendikleri bilgileri gerek normal hayatta gerekse aþk iliþkilerinde nasýl uygulayacaðýný bilmiyor.


:HGF:
Taþrayý çok fazla bilmiyorum lakin Ýstanbul’da özellikle teknik konularda eðitim almýþ birçok arkadaþ, eðitim alýp öðrendikleri bilgileri gerek normal hayatta gerekse aþk iliþkilerinde nasýl uygulayacaðýný bilmiyor.

Öncelikle belirteyim ki bu makalede amacým kadýn – erkek iliþkilerine þimdiye kadar bulunmamýþ yeni bir yaklaþým getirmek deðil! Sadece mevzuyu biraz daha deþmeye çalýþalým istiyorum. Çünkü, insan beyni acayip bir þey! Madem ki gönülden, yürekten ne erkek ne de kadýnlar anlýyor o halde gelin beyinlerimize bakalým istiyorum.

Beyin, insanýn en önemli organý diyemeyeceðim çünkü bence insanýn týrnaðý bile çok önemli ve gerekli bir organ! Zira Allah yaratmýþsa boþa yaratmamýþtýr deðil mi? Ancak beyin gerçekten acayip bir organ. Sabah giyinirken, yemek yaparken, otomobil kullanýrken, cevap verirken, iþ yaparken her zaman daha nasýl hýzlý yapacaðýnýzý siz daha düþünmeye baþlamadan o tüm olup biteni otomatik olarak sýralamaya sokup hâl ediyor.
Bunu hiç fark ediyor musunuz?
Sizler de tüm bu olup bitenleri düþünmeye baþladýysanýz kafamýn içindesiniz demektir!

Öncelikle, aklýma bir arkadaþýmýn söylediði þu; “Bu ülkede erkekler sevmeyi, kadýnlar ise sevilmeyi bilmiyor!” sözünü biraz deþelim önermeye sorular sorarak katký verip daha geniþ düþünmeye çalýþalým. Evet, kelamýn bütününe bakýldýðýnda ortaya hem sosyolojik bir gözlem hem bir deneyim hem de kiþinin psikolojik tespitlerinin olduðunu görüyoruz. Hani Nevzat Tarhan’ýn; “Aþk bir sonuç ise, baþlangýçta yaþanan nedir?” sorusuna benzer bir soru buda!

Efendim çevrenize bir bakýnýz; gerçekten ama gerçekten hakiki manada karþýlýðýný beklemeden, yürekten seven kaç insan var? Ve bütün bunlarý yaþarken iliklerine varýncaya kadar onu ve aþkýný hisseden, deðerini anlayan ve onun için iliþkisine gerekli özeni gösteren kaç kiþiyi tanýyorsunuz?

Neden iliþkiler de sevginin, yalýnlýðýn ve dürüstlüðün peþinde koþmak varken onu daha karýþýk bir hale getirip yaþamaya çalýþýlýyor? Nedir bütün bunlar? Niye böyle oluyor ve erkek milleti neden her yerde uyguladýðý ve baþarýlý olduðunu düþündüðü formülleri kendi þahsi iliþkisinde uygulayamýyor?

Erkekler günümüzde sevmediði halde bir kadýnýn gözlerinin içine bakarak onu ne kadar çok sevdiðini söyler, kadýn da buna inanmadýðý halde erkeðe ayný sevgi sözcükleriyle karþýlýk verip nasýl mutlu olabiliyor? Bütün bunlar kara kaplý deftere yeni beyaz bir sayfa açmak için mi? Ya o deftere artýk bir þey yazamayacak durumda iseniz ne olacak peki? Elinizde kalan son sahte iliþkiyi gerçek sanýp oyun oynamaya; utanmadan, sýkýlmadan devam mý edeceksiniz? Denize düþenin yýlana sarýlmasý gibi son iliþkiniz en güzel olmasa da bir baþka umudunuz kalmadýðý için en son iliþkiniz mi olacak bu? Bütün bu durumlara düþmeler sizi daha kötü, güvensiz ve inançsýz hale getirmeyecek mi? Farkýna varmadan yaþadýðýnýz bütün bu yalanlardan tiksinmeyecek misiniz? Bu iðrenç durumun peþinden bir mal gibi koþturup zaman harcarken ruhunuzu kirletmeyecek misiniz? Hatta belki de o kiþiyi bulduðunuzu düþündüðünüzde yüreðinize yerleþmiþ olan ve atamadýðýnýz sahte þemalar bu durumlarý görmenizi engellemeyecek mi?

Kýymetli hemcinslerim,

Þu þehvet torbasý iliþkilerden býkmadýnýz mý? Artýk ayaküstü yaptýðýnýz her sohbette kadýnlar birer cinsel obje olarak görmemeniz gerektiðini anlatýp durmaktan da usandým. Aþký; yüreðin yanmasýný, geceleri uykusuzluðu, yemeden içmeden geçip gökyüzünü seyretmeyi, su içtiðiniz tasta yarin yüzünü görmeyi ve onu düþünmeyi hafif þeyler mi sanýyorsunuz? Aþkýn, insaný kemale erdirdiðine ve kiþiye birçok anlamda olgunluk kattýðýný ne zaman fark edeceksiniz? Yalancý, itici, belaltý veya þehvet kokan muhabbetlerden uzak durun ve altýn iken pul olmayýn. Çünkü bu iþlere hiç bulaþmadan yalnýz kalýp temiz bir ruh ve ümitle gerçek sevgiliyi beklemek de güzel…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Milletlerin Ruhunu Taklit Öldürür
Neyimizi Kaybettik
No Comment
Her Ýþte Bir Hayýr Vardýr
Penis Bilgeliði
Sempati ve Antipati
Memelerin Sürprizi
Aðýr ve Hafif Erkekler! Biraz da Adalet
Affeder Misiniz?
Trafik Bir Aynadýr

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Chp’nin Psikopatolojisi
Türk Sinemasýnýn Ezberini Bozan Yönetmen
Bir Çatýþma Zemini Olarak Kültür
Dikkat Bu Bir Siyasi Yazýdýr!
Hizipçi Memur Partisi Chp
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Sinema Kültürel Meselemiz Haline Ne Zaman Gelecek?
Arzu Yeterli Deðil
Seviye
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gözbebeði Turþusu [Þiir]
Bir Hicran Naðmesi [Þiir]
Sakin Bir Acý [Þiir]
Geldim [Þiir]
Sözün Çiçeði [Þiir]
Sevgiliye Hasretle [Þiir]
Geceye Kâside [Þiir]
Benimle Ölür Müsün? [Þiir]
Beste-i Nigar [Þiir]
Bilemezsiniz [Þiir]


Yûþa Irmak kimdir?

Felsefe ve edebiyat aþýðý! Yayýncý, gazeteci ve kitapsever. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yûþa Irmak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.