Bilen sever. -Leonardo da Vinci |
|
||||||||||
|
Bugün bir kez daha anlıyorum ki bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u Tarih derslerinde zorunlu olarak okunmalı… Beraberinde sınavlar yapılmalı. Niye? Atatürkçülüğün parti ve simgeden fazlası olduğunun algılanması gerekir de ondan. Bugün bir kez daha anlıyorum ki felsefe bu ülke topraklarında zorunlu olmalı… Niye? Farklı topraklardaki farklı insanlar zamanında neyi nasıl düşünmüş, biz nasıl kah onlar gibi kah daha iyi düşünebiliriz diye düşünmeliler de ondan. İzin verilir mi gücü elinde tutan iktidardan, ya da iktidarın gücünü kaybetmesini istemeyen sarı ana muhalefetten… Şahsen bilmiyorum. Yine de demokrasinin güzelliği aslında burada… İstemekte, talep etmekte, birlik olup, daha iyisi için mücadele etmekte. Dolayısıyla çoğu surelerinin Hak – Adalet – Liyakat – Dürüstlük – Çalmama ile alakalı olan son dini kendi dilinizde okur, anlar, beraberinde sırf kulağa hoş geliyor diye değil de herkes anlasın diye ezanın dilini değiştirip, manasını anlar, anlatırsınız bu bir seçenek… Ya da neyin ne olduğunu bilmeyip, anlayamayıp gücü ele alanların ya da sarı muhaliflerin yarattığı sistemde taraflar tutar kendinizi bir şeyler hissedersiniz bu da bir seçenek. Özet: İnandığınız ve hakkında konuştuğunuz kişi ya da değerleri; önce bir araştırın, değerlendirin, sonrasında buna göre de karar verin. Bu işler ”ama Çin’de herkes ölüyor” dediler deyip deneysel sıvıları olup, altına tüm sorumluluğu kabul ediyorum diye imza atmaya benzemiyor. Bana göre tabi. Peki size göre?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Alp Şahin, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |